Bende insan evladıyım...

anneniz çocuğunuza bakmak zorunda değil
kim ne derse desin...bakıcı istiyorsanız bakıcı tutun
kadının kendine vakit ayırmak hakkı o yaşa gelmiş dinlenmeyecek de ne yapacak...
seda sayan izlemek istiyorsa özgürce izleyebilmeli sizi yetiştirmiş işte bir de çocuğunuzu yetiştirmek zorunda mı
eğitimini vermek zorunda mı?

Evet değil, neneler dedeler artik torun sevme zamanlarindadir. Torun bakma degil. Zaten yeterince evlat bakmislar, kahir cekmisler bence dinlenip istedikleri zaman da torunlarini sevme caglari su an.
aynen öyle yazık günah o yaşta omuzlarına yeniden çocuk yüklüyorlar insanların

İyi de annesi evinde yalnız kalamadığı için konu sahibesiyle birlikte yaşıyormuş. kirlenen ocağı silebilir, evin eksiğini kızını arayarak söyleyebilir,yatakları kapatabilir.

Erkeklerin bile ev işlerine el attığı dönemde bu tarz ufak tefek işlerin yapılması çok zor değil yani.

Tabi ki bakmak zorunda değil. Ama normal annelik içgüdüsü kızına destek olur, kıyamaz. Üstelik birlikte yaşıyorlarsa ev işlerine bi el atması şart.

ben onlara bişey demiyorum elbette yapsa ne güzel kendi pisliğini temizlemeli en azından
benim anlamadığım kısım çocuğun dersini çalıştırmayıp seda sayan izlemesinin problem olması
bence izleyebilmeli....

benim annem de aynı böyle bir anne işte. başınız sağ olsun,çok üzüldüm.
gerçekten anne var anne var,kıymetini bilemiyorum bazen,sabah olunca kocaman sarılacağım.
konu sahibi bu arada ben sizi haklı buldum.kaç yaşınızda olursanız olun anne için evlat her zaman küçüktür,muhtaçtır yardıma,sevgiye,şefkate. ben sizi anladım mesele aslında ev dağınıklığı vs de değil. içerlemenizde ve siteminizde haklısınız ama herkes bir olmuyor işte.

Neden çoğu kişi size "anneniz o yapmak zorunda değil" demiş hiç anlamadım.Siz annem iş yapmak zorunda dememişsiniz ki biraz yardım ve ilgi istemişsiniz sadece.

Anneniz yerine kv'niz olsa,çoğu kişi burda hemen "cadı kv" ilan ederdi.

Birlikte yaşamanın belli kuralları vardır,bunlar karşılıklı hoşgörü,saygı ve sorumluluk bilincidir.

Ve dediğinize göre yaşlı da değilmiş,size yardımcı olması lazım,madem bir ortam paylaşıyorsunuz yemeği siz mi yaptınız,sofrayı o kursun,eşiniz de bulaşığa yardım etsin gibi.Böylelikle kimse kimseye iş itelememiş oluyor,anneniz bu durumda ne temizlikçi konumuna düşer ne de her işi sizin üzerinize yıkmış olur.

Ama diyorsunuz ki huyu bu hep böyleydi,bu vakitten sonra karşınıza alıp derdinizi anlatsanız anlar mı bilemem,beraber sakince bir konuşmayı deneyin,hani böyle gerçekten zor bir durumda kaldığınızı ve onun yardımına ihtiyaç duyduğunuzu gayet içten ve sakin anlatırsanız belki etkili olur.

Özgür ce izleyebiliyor zaten odasında kendine ait tv si var.
Her evin kuralı vardır. Ders yapan çocuğun yanında tv izlenmez gibi....
Salonda çocuk ders yaparken izlemesini doğru bulmuyorum.
Yoksa zaten özgürce interneti tvsi ve odadı var.

İnsanda biraz özveri olur. aynı evde yaşadığı halde,torununa bakmak, ilgilenmek zorunda değil diyorsak, bu kadar bireyselleşebiliyorsak; o zaman kızı da onu evine almak zorunda değil. aileler hiç birbiri için iyilik yapmasın. Ayrıca yalnızca birlikte yaşamanın kuralları olarak evi toplar, yemeği yapar çocuk okuldayken. Derin temizlik istendiğini hiç sanmıyorum. Bunlar çok zor şeyler değil. Bazıları bu konuşarda biraz şanssız. Benim annem de öyle çok şefkatli, çocuğunu umursayan bir anne değildir. Yapı meselesi.

annesinden biraz olsun yardım beklemesi bana normal geliyor, bütün gün yatıyor sonuçta çalışan kızına acıyabilir, konu sahibinin de annesinden bunu beklemesi normal, annesinden de isteyemeyecekse kimden istesin...

Bu nasıl anne ya. Ben annemden km lerce uzagiz annem bana kiyamaz önüme suyumu bile getirir. Olmadı ücretsiz izin alın . Annenizede bakiyorsunz o zmn. Genç ve dincse nedir bu umursamazlik

çok üzüldüm yaaa... çoğu kayinvalide bile yapmaz böyle. yapcak biseyde yok. içinden gelmiyo demekki. ne desen boş. en iyisi anneni yok farz et. beklentiye girme ki üzülme. önündeki olumsuz örneğe bak ve ilerde sen böyle bi anne olma

Genelde böyleydi.işe giderdik biz genç kızken
2 saat uyandırmaya uğraşırdık o da çalışıyor du çünkü
Bir muayene ettirin; belki tiroid sorunu vardır. İnsan gerçekten gözlerini açamayacak kadar yorgun oluyor. Bu kadar uyuması normal değil.

Bu kadar beklenti neden? Kendi işinizi kendiniz halledin ve beklentinizi düşürün. Mecbur değil suçlamayın. Varlığı yeter annelerimizin bişey yapmasalar da olur.

sonuna kadar haklısın eğer yapamayacak durumda olsa sende zaten beklenti içinde olmazdın, ana bu analık değil sadece iyi günde değil zor günlerde de biribirine destek olmalı sizin ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum, Kısaca Anneniz sadece kendi rahatını düşünüyor sizi hiç önemsemiyor...

Kendinizce haklisiniz, annenizin hem sizde kalip hemde hasta yataginizdayken bile bir isin ucundan tutmamasi hic normal degil..Bende uzulurdum bu duruma. Siz isteyken yardimci olmamasi da belki onceden calismis oldugu icin artik dinlenme sirasi bende diye dusunmesinden kaynaklanabilirbilemedim.

Siz en iyisi anneniz bile olsa herhangi bir beklenti icerisinde olmayin inanin daha mutlu olursunuz.

çocuk için mi sizde kalıyor? düzenini bırakıp size misafirliğe mi geldi?

yoksa sizinle mi yaşyor hep?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…