- 30 Haziran 2014
- 3.915
- 4.815
- 248
Bakıcı tut
İşte anlatmak istediğim bu...yoksa eşim bile beni yormaz hazır yemeği ısıtır yer eğer hastaysam.Sen anne sefkati istiyosun cnm,is mis degil asil aradigin ,herseyine kendin kosturuyosun ondan sadece evladim kiyamam sana deyip yetemedigin yerde yaninda olsun istiyosun...annelik bu degil mi diyosun?
Haklisin tabi ama yasasaydi bnm annemde varsin sitem etseydim
Anlaşabileceği yumuşak huylu birini bul. YAda ona derslerinde yardımcı olabilecek ünv. Öğrencileri var. BAkici bulma şirketlerinden talep edebilirsin. Haftada 2-3 gün gelip ödevlerini yaptırır en azından çocuk Seda Sayan dan kurtulurCanım annem bende kalıyor. Evinde yalnız yaşayamıyor. Bakıcı ile kavga eder o.
Anlaşabileceği yumuşak huylu birini bul. YAda ona derslerinde yardımcı olabilecek ünv. Öğrencileri var. BAkici bulma şirketlerinden talep edebilirsin. Haftada 2-3 gün gelip ödevlerini yaptırır en azından çocuk Seda Sayan dan kurtulur
Çok haklısın canım herkes Anne olamaz ,herkes
de evlat!!
Eminim bir anne olarak dert yandın çünkü anne olmak fedakarlık ister, özveri ister ben evladımın her daim yanında olacağım 7sinde de 70inde de tabi allah ömür verdiği müddetçe!! bu ne benim görevim nede mecburiyetim anneyim ben ötesi yok!!
Açıklamaya da hiç lüzum yok!! siz ne yazık ki şansızsınız,bu saatten sonra annenizin anlamasını beklemeyin zira öyle gelmiş öyle gider bazılarının mizacı bu dedim ya herkes Anne olamıyor maalesef....
Canm nie bakıcı tutsun ocakdaki kahveyi temzlesn die mi zaten konu sahibi günlük işlerini kendi yapıormş ee bi zahmet o da kendine yaptğı kahvenn artığını temzlesin ne var ki bunda hem insan torununn pijamasını katlarken zevk duyar bence eziyet gelmez ne varki arayıp kızım ekmeğimz yok gelrken al çıkmayalm bi daha dışarı demek hiç de zor deil ayrıca evde akşama kadar bi çorba yapablr mesela
Ben anlıyrm işden yorgun argın gelip evi bomba patlamış halde görmek herkesi üzer
Ben seni anlıyorum canım empati kurdum haklısın anne baş tacı kimseyi sorgulamam ancak senin beklentini çok iyi anladım ben ve sana hak verdim!!Çoğu kişiler beni haksız gördü.
Derdim temizlik yaptırmsk değildi.
Üstün körü toparlamış bir ev.bir güler yüz.günümün nasıl geçtiği ile alakalı bir iki soru.Aç mısın yavrum hazırlayayım mı dolaptaki yemeği?hadi sana bir kahve yapayım gibi.
Bu çok mu zor...Tamam annedir yoruluyor dur.ama inanın bende çok yoruluyorum 6 da kalkıyor um 4 te evde oluyorum ve bütün gün ayakta çalışıyorum.
En azından evde ekmek yok gelirken al diye telefon edebilirdi.gelme saatini bilmiyorum diyor. Çünkü bugun işte ilk günüm sanki.
Herşeye bir bahanesi var ve hep haklı.
Odasında hanım ve haklı olduğunu düşğndüğü için bana küs.
Gece gece çok fena oldumSizi çok iyi anlıyorum. Bu konuda hak verdim size.
Rahmetli annem her daim ve her sıkıştığımda yanımdaydı. Keza annem romatizmalıydı. Ayakta çok duramazdı ama oturduğu yerde iş yapardı.
Hamileyim, mutfak halısı kirlenmişti. Şubat ayı, banyoya girmiş oturduğu yerde yıkamaya başlamış. Anne napıosun ıslanmışsın hasta olacaksın dedim. Doğum yakın kızım gelen giden olur demişti. Bacak ağrısı olduğu için dizlerinin üzerine oturamazdı. Oturmuş halıya öyle yıkamıştı.
Hamileydim. Çok kötüydüm. Annem abimin yanına gitmişti. Şehir dışındaydı yani. Anne ne olur gel demiştim. Hamilelikte wc ye çıkamıyordum. 15 gün olmuştu dr ilaç vermiyordu. Su iç diyip duruyordu. 8 sene evvel.....
Akşam aramıştım işte. Karnım çok ağrıyor anne. Dayamamıyorum ağlıyorum diye. Sabah bi bakim annem istanbul da kapımda. Ordan otlar bulmuş ebegömeci gibi bikaç ot. Onlardan yemek yapmıştı. Gün boyu yedirmişti. Dr un yapamadığını annem yapmıştı. 15 gündür wc ye gidemeyen ben ertesi gün iyileşmiştim. Rahmetlim yaaa ;(....
Çocuğum hasta dediğim an annem kapıya dayanırdı. Ateş geçirirdi hep. Kızım sen yat uyu, halin kalmamış derdi. Ben uyurdum gecenin uykusuzluğuyla.
İşin ilginç yanı annem okuma yazma bilmezdi. Önce taksi, sonra otobüs, sonra taksiye binerek geliniyordu bana. Elinde bir kağıda adresim yazılı sora sora gelirdi.
Taşınırdım oğlumu alır 1 2 hafta bakardı. Troid hastası olduğum için yeni eve temizlikçi tutardı kollarım ağrımasın diye. Banyomu bile oturarak ciflediğini bilirim.
Demem o ki annem bir telefon kadar uzak, bir telefon kadar yakındı. Merhameti yüksekti. Dayanamazdı ne bana ne oğluma. Eyyyy gidi günlerrrr ey. Ne arıyorum onu.
Oğlum 3 yaşına kadar konuşmadı. Annem çok üzülürdü. Bana geldikçe yanına oturur bu çiçek bu bebek bu yastık diye yüzlerce kez bıkmadan yorulmadan söyler söyletmeye çalışırdı. Sonra başka bi formül buldu. Onu bile yapmıştı sonunda konuşturmuştuk
Şimdi anne var ANNE var. Sen seninkini değiştiremezsinki içden gelir anne duygusu, annelik başka birşey.
Ben seni çok iyi anlıyorum. sana kızanların anneleri böyle değil...
Aynısı benimde ama annemdir başımın tacıdır diyorum yoksa kendimi çok kötü hissediyorum.
Hamileliğimde, lohusalığımda ve çocuğumu büyütürken olması gereken anne desteğini eşinin ailesinden alıyorsan ki yaşca daha büyük oldukları halde için acıyor ve ben şimdi başka annelerin kızları ve torınları için yaptıklarını görünce o kadar içim acıyor ki anlatamam sana
Canım yazın 7 24 gezerdi oğlumla...heryere giderlerdi.sağlık sorunu yok kadının.sadece aşırı bencil ve de tembel. Yoksa genç ve dinçBen de çalışıyorum ve seni anlıyorum. İnsan tabiki annesinden iş beklemez ama benim evladım çalışıyor, yoruluyor, bi işin ucundan da ben tutayim desin istiyor. Bunu bir kv yapsaydi taşa tutulurdu burada. Her yorumu ciddiye de alma çünkü insanların hayatları çok farklı. bazı hastalıklar insanları hep halsiz yapıyor. Anneni bir Dr gotursen belki vitamin eksikliği falan vardır. Evde iş yapsa kendene de faydası olur.biraz hareket iyi de gelir.
Benimde çok acıyor.hamileliğimde yanımda yoktu.
Doğumumda çalışıyorum diye akşam gelir kalırdı.
Yardıma gelen ama hiçbir iş yapmayan kayınvalide.ev sobalı mutfak buz
Bulaşık makinası yok benim o zaman.
Kayınvalide bende bana yardım ediyor zanneden ve yemeğe bana gelen bir kayınpeder.
Lohusa halimle kömür taşı soba yak yemek yapan buz gibi mutfakta bulaşık yıkayan ben
Birde üstüne akşamları annem geliyor du
Hepsine ufak bebekle hizmet eden ben.
3 günlük Lohusa iken ağlayarak yemek yapan ben....İnsanda doğuştan sans olacak.
Ben lohusayken çok aç kaldım hemde kolikli bebekle. gerçekten aileden şanslı olacaksın çok yakınım var hamileliğinden beri annesi bakıyor yiyip içip evini temizliyo bi misafiri gidiyor hemen yardıma tamam o kadar istemem de işten gelince yemek hazır olsun ne olur ki hiç mi acımıyorsun kızına. anlatsam roman olur.
Takma kafana sıfır beklenti sonsuz mutluluk. annemiz sonuçta iyi varlar allah sağlıklı uzun ömürler versin böyle düşünmezsen kafayı yersin arkadaşım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?