- 19 Mayıs 2020
- 47.317
- 212.569
- 548
Eşi de annesine ayda 1500 TL verse ne yapar acaba, hoş konuyu açtı gitti. Konuşuyoruz burda kendi kendimize.Siz para vermeseniz açlıktan mı ölüyorlar
Sakatlıkları özürleri falan var mı
Anne baba bir yere kadar mesafeyi koyun
Sallamayın konuşmaya başlayınca hadi biz gidelim diyin
Para isteyince ekmekmi alamıyosunuz falan diyin
Tepkinizi bi şekilde koyun bozulduğunuzu anlasın
Bi şekilde o olmadanda yaşayabildiğinizi kabullensin
Ayda 1500 tl az bir rakam değil
Herkesin bir geçim kaynağı var onla yetinmesini bilecekler
Siz ona bakmak içinde dünyaya gelmediniz
Resti çektiğinizi anladığı zaman düzelir bence
Değil 1500 ayda 300 verse erkek ovvvvvv kıyamet koparEşi de annesine ayda 1500 TL verse ne yapar acaba, hoş konuyu açtı gitti. Konuşuyoruz burda kendi kendimize.
Kocası annesine ayda yılda bir 400 TL lcw alışverişi yaptı diye ortalığı yıkan tipler var, o gelinden lazım işte konu sahibinin annesine.Değil 1500 ayda 300 verse erkek ovvvvvv kıyamet kopar
Bir kere ben çok fedakarlık yaptım bir bahane değil. Annelik böyle bir şey. Anne olmayı seçtiğinizde bazı şeylerden fedakarlık yapmayı da seçiyorsunuz. Bunun üzerinden duygu sömürüsü yapamaz. Para göndermeyi de bırakın. Kıymeti bilinmiyormuş zaten. Sürekli iyi niyetiniz suistimal edilmiş. Bırakın, biraz daha sert, daha az verici olun.Merhaba hanımlar ben gerçekten artık çok bunaldım imdaaatttt diye bağırasım var sorun annem. Sürekli kıyas sürekli alttan laf sokmalar sürekli başkalarının kızı iyi siz kötüsünüz ben çok fedakarlık yaptım karşılığı be oldu milletin umursamaz anneleri el üstünde siz annenizi bilmezseniz lafları gerçekten usandım artık. Yani o kadar çok şey var ki ha gi birini anlatsam bilememiyrum sadece bşr kaç örnek vereyim.
Aileme bir kaç saat mesafede bir şehirde yaşıyorum ayda en az 1 bazen 2-3 gideriz hafta sonları çalışıyorum 2 küçük bebeğim var daha sık gidemeyiz zaten ailem hiç gelmez çünkü onlar niye gelsin ki biz gitmeliymişiz. Bakıcım aniden bıraktı ortada kaldık gelmelerini teklif dahi edemedim. Ama aynı hafta burada bir işleri olduğu İçin geldiler her işlerini hallettim yedirip içirip gezdirip gönderdim eşim izin alıp çocuklara bakarken ben işlerini hallettim sonra hemen gittiler yani ilişkimizi anlayın diye anlattık bakıcın yok biraz duralım çocuklara bakalım demediler ama lafta çok severler
her ay aileme belli bşr miktar maddi yardım yaparım bütçem dahilinde ama bu ona kesinlikle yeterli gelmez hep başlarını örnek gösterir ama bu u öyle bşr yapar ki asla sen az gönderiyorsun demez ki bence az değil 1500 TL gibi bşr rakam falanca gelmiş annesine bu kadar para bırakmış gitmiş bilmem kim kardeşine bunu almış anlamların geliri bizimkinin 2 katı 3-4 ayda bşr benden daha fazla para verir onu sürekli söyler yani resmen psikolojik baskı yapar tüm gün o u konuşur
birinin kızı gelsin onu görmeye gündem bellidir artık alttan laf sokmalarla içimi oyar resmen kuzenim gelmiş kardeşini alıp tatile gidecekmiş onu anlattı anlattı konuyu değiştireyim yok yine aynı şey ne hayırlı evlatmış falan filan
akrabalar senin kızlar soğuk gelip gitmiyorlar diyormuş ki bunu diyenler annemin huyunu bilip onu bize karşı doldurmaya çalışan insanlar her telefon görüşmemiz artık eziyet olmaya başladı bana gidince yine aynı annemi çok seviyorum evet ama gerçekten dayanamıyorum artık kıyaslarsalar laf sokmalar insan annesiyle oturup iki güzel laf edemez mi ya sürekli kıyas alttan laf sokma ama asla yüze direkt söyleme yok direkt söylese daha iyi resmen psikolojik işkence
her gittiğimde her Y düzenli para vermeme rağmen sürekli falanının kızının verdiği para muhabbetini yapması nedeniyle tüm paramı verip çıktığım çok oldu ama verdiğimde de ayy yok yok ben almam ben sen ver diye demiyorum öylesine diyorum diyor
Hayır bir de tüm maaşını bana ver evine beş kuruş harcama evi kocan geçindirsin diye de telkin ediyormuşKocası annesine 400 TL lcw alışverişi yaptı diye ortalığı yıkan tipler var, o gelinden lazım işte konu sahibinin annesine.
Gelip gitmeyi de bırakın. Bayramdan bayrama.Çocuklarla gideriz çocuklar onlarla kardeşlerimle oyanerken benle eşim koltukta oturup dinlenirsek neymiş efendim buraya çocuklara onlar baskında biz dinlenelim diye geliyormuşsunuz yoksa gelmezmişiz ee bu defa çocuklar onlarla oynarken yanlarında dursak bu defa da onlara güvenmiyormuşuz da sürekli başlarındaymıöısz ama ya ç o kadar çok var ki
Bi de ellerin kocasını örnek gösteriyormuş, karısı tüm maaşını ailesine veriyor, ama kocası onu sevdiğinden birşey demiyormuş, bak şu an o karı kocaya da söz hakkı doğdu.Hayır bir de tüm maaşını bana ver evine beş kuruş harcama evi kocan geçindirsin diye de telkin ediyormuşbu anne duygusalmış bir de
Nasıl bir mideyse böyle bir anneden bulanmıyor da aslında 1000 değil 1 yaptığı bilinen kayınvalideden bulanıyor.Evlendim ilk iş her masrafı kocan yapsın kv ye asla yüz verme gidip gelme kocana lafını geçir yani hep bşr yarış hali öyle öyle soğudum kv den de gerçi o da çok iyi biri değil zamanında kötü şeyler yaptı zaten ama annem de tuz biner ekti üstüne 1 i 1000 yaptı kadını görünce midem bulanıyor resmen
Bu ne ya pra fln vermeMerhaba hanımlar ben gerçekten artık çok bunaldım imdaaatttt diye bağırasım var sorun annem. Sürekli kıyas sürekli alttan laf sokmalar sürekli başkalarının kızı iyi siz kötüsünüz ben çok fedakarlık yaptım karşılığı be oldu milletin umursamaz anneleri el üstünde siz annenizi bilmezseniz lafları gerçekten usandım artık. Yani o kadar çok şey var ki ha gi birini anlatsam bilememiyrum sadece bşr kaç örnek vereyim.
Aileme bir kaç saat mesafede bir şehirde yaşıyorum ayda en az 1 bazen 2-3 gideriz hafta sonları çalışıyorum 2 küçük bebeğim var daha sık gidemeyiz zaten ailem hiç gelmez çünkü onlar niye gelsin ki biz gitmeliymişiz. Bakıcım aniden bıraktı ortada kaldık gelmelerini teklif dahi edemedim. Ama aynı hafta burada bir işleri olduğu İçin geldiler her işlerini hallettim yedirip içirip gezdirip gönderdim eşim izin alıp çocuklara bakarken ben işlerini hallettim sonra hemen gittiler yani ilişkimizi anlayın diye anlattık bakıcın yok biraz duralım çocuklara bakalım demediler ama lafta çok severler
her ay aileme belli bşr miktar maddi yardım yaparım bütçem dahilinde ama bu ona kesinlikle yeterli gelmez hep başlarını örnek gösterir ama bu u öyle bşr yapar ki asla sen az gönderiyorsun demez ki bence az değil 1500 TL gibi bşr rakam falanca gelmiş annesine bu kadar para bırakmış gitmiş bilmem kim kardeşine bunu almış anlamların geliri bizimkinin 2 katı 3-4 ayda bşr benden daha fazla para verir onu sürekli söyler yani resmen psikolojik baskı yapar tüm gün o u konuşur
birinin kızı gelsin onu görmeye gündem bellidir artık alttan laf sokmalarla içimi oyar resmen kuzenim gelmiş kardeşini alıp tatile gidecekmiş onu anlattı anlattı konuyu değiştireyim yok yine aynı şey ne hayırlı evlatmış falan filan
akrabalar senin kızlar soğuk gelip gitmiyorlar diyormuş ki bunu diyenler annemin huyunu bilip onu bize karşı doldurmaya çalışan insanlar her telefon görüşmemiz artık eziyet olmaya başladı bana gidince yine aynı annemi çok seviyorum evet ama gerçekten dayanamıyorum artık kıyaslarsalar laf sokmalar insan annesiyle oturup iki güzel laf edemez mi ya sürekli kıyas alttan laf sokma ama asla yüze direkt söyleme yok direkt söylese daha iyi resmen psikolojik işkence
her gittiğimde her Y düzenli para vermeme rağmen sürekli falanının kızının verdiği para muhabbetini yapması nedeniyle tüm paramı verip çıktığım çok oldu ama verdiğimde de ayy yok yok ben almam ben sen ver diye demiyorum öylesine diyorum diyor
İşte bunu yapmaya çalıştım millet gelip torun bakıyor bu kez de milletin damadı iyi demek ki evlerinde gittiğinde el üstünde tutulurlar o yüzden geliyorlar bizimkiler öyle değil der ki eşim de eniştem de anneme asla saygısızlık yapmaz ama annem zor bşr insan hep el pençe durmaların ı bekler ee yani bu adamların da bir sabrı var hep kraliçe gibi davranmazar yani hep iyi davranmayıp biraz normal davransalar soru olur damatlardan memnun değiliz o yüzden evine gel şyoruz derler yani sadece bana değil diğer kızlarına da öyle annem kendi damatlara soğuk davranır ama onlardan ekstra aciyp sıcaklık beklet diyorum ya empati şıfırSizde ona sürekli başka anneleri örnek verin.
Arkadaşımın annesi hiç ücret almadan yıllarca torununa baktı , arkadaşımın annesi çok güzel yemekler yapıp yolluyor ,arkadaşımın annesi kızının bı derdi olunca hemen koşuyor , arkadaşımın annesi kızının evinin temizliğine yardım ediyor, arkadaşımın annesi kızına su hediyeyi almış ... Gibi gibi örnekler çoğaltılır .
Konuşmasına fırsat bile vermeden siz konuşun anlatın böyle örnekler.
Ki yalan d değil böyle anneler olduğunu biliyoruz.
Anneannenizin yaptıklarının faturasını ödemek size düşmedi. Bunu yapma zorunluluğunuz yok. Siz de evlatlarınızın başına çökersiniz ilerde bu gidişle. Ya onlar siz gibi olmazsa? Bu adil bir sistem değil, bu zinciri kırın.bir şey desem tamam yapma kızım yapma ben de zamanında aileme çok yaptık hiç de lafını etmedim yaptığın 2 kuruş o u da yapma der
Öğrenci insan okuduğuna şükür etsin bi zahmet. Okulu bitirip çalışmaya başlayınca yaşasınlar lükslerini. Kayınço görümce olsa çoktan tefe koymuştunuz, ama kardeş başka tabi.parayı daha çok anne için değil okuyan küçük kardeşlerim ar onların ihtiyacı görülsün diye veriyorum vermesem onlar da mağdur olur ama şöyle bir şey var ki onlardan öğrenci olmasına rağmen bizim gibi değiller lükslerinden ödün vermezler hr gittiğimde kardeşin bu ay da bunu istiyor laf geçiremiyorum kendime bu ay bunu alayım dedim yine alamayacağım kardeşine verdim parayı üstüme giyecek doğru düzgün bir şey yok falanca annesine bu u almış falan filan tarzı şeyler der mecbur ekstra bir daha para vermek zorunda kalırım
Şunu yapacağıma bakıcı tutarım. Parama sözüm geçer. Yapmadığım iş değil. Kaynana versiyonunu belirtmeme gerek yok.doğum yaptım 2 hafta annem kendi evinde baktı Allah var iyi baktı ama bana 2 aylık bakıcı masrafına mal oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?