Bende mi problem var annemde mi

Ananız aldığı için paranız olmuyor. Attığınız her adımı ananıza soruyorsunuzdur şimdi, hiç kendi kararlarınızı verdiniz mi? Mesleğinize göre az kazanılan yerlerde çalışıyorsanız, belki de rahatı paraya ve yükselmeye tercih ediyorsunuzdur.

Konuyu ben açtım adeta , bu kadar mı benzer olur anneler? Türk annelerinde maalesef oluyor böyle; çocuğunu sağılacak, etinden sütünden faydalanılacak bir mal olarak görenler..
Duygu sömürüleriyle , kafamıza işledikleriyle de; ana babamıza ne yaparsak yapalım kendimizi kötü , hain evlat olarak hissettirmeyi başarıyorlar
Benim sizden farklı olarak babam da hayatta değil. Biz lise çağındayken vefat etti
Duygu sömürülerinin içine ; ben gencecikken yalnız kaldım, istesem evlenirdim .. e evlenseydin ne diyelim yani ? kaderinde kocan genç yaşta ölecek yazdıysa; sen de bile isteye yeniden evlenmediysen bu evlatlarının suçu mu ?
Benimkinde bir de aman babasız kız evlat, başımıza dert olmasın cahil kafasıyla beni üni. biter bitmez baskısıyla evlendirdi . Eşimle kendim tanıştım gerçi ama ailede rahat huzur verselerdi 23 yaşında da evlenmezdim
Tıpkı sizin anneniz gibi, ilk evlendiğim zamanlarda bana akıl sokardı , mahallede falanca annesine gelirken eli kolu dolu geliyor , şunu şunu alıyor vs vs . Hayır utanmıyorsun madem, açıkça iste yani ne diye konuyu uzatıyorsun ? Maaşın yarısı zaten onun , süt hakkı :)
Kendisine yakın oturmamız için bize baskı yaptı evlenirken . Sonrası malum her gün ama her gün çağırır ya da gelir asla rahat vermez . İzin günümde eve arkadaşımı çağırırım onu çağırmazsam hatır bırakır .
Keyfine göre çocuklarımın yanına sevmeye gelir ikindi vakti . Tüm akrabalarına vs ben oraya çocuk bakmaya gidiyorum diye yalan söyler . Halbuki çocuklar evlerinde mis gibi bakılıyor zaten. Güya bakıcıya göz kulak olacak, akşam keyfi gelince geliyor. Yemeğini bende yiyor , bekar oğlunu çağırıp ona da yediriyor her gün ama her gün .
Sizin gibi ben de dur diyemiyordum; yetiştirme tarzı mı , bize büyüklere karşılık vermemiz için fırsat verilmemesi mi nedir bilmiyorum; ona karşı hakkımı arama iç güdüm yoktu adeta. O bir anneydi , ona karşı gelinemezdi
Derken yaratıcı bile bu duruma razı gelmedi ki , ben iş gereği y.dışına taşındım zorunlu bir şekilde. Şimdi ise bana tamamen düşman , bırak herşeyi dön gel , ben burada yapayalnızım bile diyor düşünün bencilliğin sınırını
Bu arada hep ön planda tuttuğu , benden aldığı paraları yedirdiği diğer çocuğu da evlendi , gelini evine sokmuyor , evladım, ilk göz ağrım dediği değerlisi ; ana evine gelirken bir ekmek dahi almıyor , demek ona bana yaptığı gibi komşunun oğlunun eli kolu dolu geldiğinden bahsedemiyor :)
Yani üzülmeyin gerçekten bir yerden haksızlıklar çıkıyor , neticede anneye karşı bir hak varsa bizlerin de evlat olarak hakkımız var ki böyle devranı döndürüveriyor
Allah yardımcımız olsun ana babalarla uğraşmak evlatlarla uğraşmaktan zor çünkü geri ve dik kafalılar . Tek duam yataklara düşüp de muhtaç duruma gelmemesi . Çünkü kendisinden çoook soğuttu

Yani öyle annem de der ben giyemedim siz giyin siz gezin der ama bize de para verin zaten ben parayı kendim için değil kardeşlerin için istiyorum der kardeşlerin bitirsin beş kurşunu almam der ama devamında mesela falancanın kızı hem kardeşlerini okuttu hem sorasında yine annesine de baktı ama ben istemem der ben öyle annelerden değilim der yani şimdi siz olsanız ne yaparsınız

"Olgunlaşmamıs ebeveynlerin açtığı yaraları iyileştirmek" diye bir kitap var Dr.Lindsay C.Gibson. Tavsiye ederim. Tam bu tarz ebeveynleri olanlar için. Ben "aaa aynı annem" diye diye okudum. Cozüm onerileri de yazıyor.

İki tane çocuğunuz var. 1500 lirayı onların adına yatırıp biriktirin geleceğin ne getireceği belli olmaz. Çocuklarınızın hakkı o.

Ekonomik durumu çok da iyi olmayan bir ailede büyüdüm. Dershaneye yürüyerek giderdim az harcayım diye. Ki 50 dakika sürerdi yol. Ailem de o durum da okuttu bizi. hepimiz de üniversite okuduk.

Ablam evlendi, ben evlendim, kardeşlerim okula devam etti. Ailem 5 kuruş para istemedi. Ben çalışmıyorum ama ablamın maaşı 8 binden aşağı değildir. Ama ailem bir kuruş istemedi. Şehir dışına gidip çocuğuna da baktı. Ablam sadece yol masrafını ödedi. Şimdi sadece en küçük erkek kardeşim evde ve okuyor. Bir yandan da çalışıyor. Hiçbirimizden de bir beklentileri yok.

Evlerine gidince aldığımız ekmeğin bile parasını vermek isterler. Marketten istediğinizbirşey varmı diye arayıp sorsak parasını almazsak eğer bir daha birşey isteyemeyiz alın diye zorla çantamıza koyarlar.

Yani hemen hemen çoğu anne baba kendinden kısarak okutuyor zaten çocuklarını.
Size kocan baksın eve sen tüm maaşı bize ver diyormuş ya sizde bir annesiniz ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişiler kendi çocuklarınız.

Düşük derken çok düşük değil çok şükür sadece aynı mesleği yapanlara göre daha düşük mesela abla la enişten bizimle aynı mesleği yağıyorlar şehir faklı neredeyse 2 katımızı kazanıyorlar o bakımdan dedim ablam da yardım eder benden daha çok yapar onu sürekli bana söyler ben de onlar bizden daha çok kazanıyor desem ben gönülsüz verdiğim için Allah bana vermiyor okurum

Açık açık tüm maaşını bize ver demiyor verenler var diye örnek gösteriyor sen her masrafı kocana yap maaşın sana kalsın diyor ama aslında hani sana kaldın birazınızda bize verirsin demek gibi anlıyorum ben bilmiyorum yanlış öı anlıyorum

Annenizin bir geliri yokmu. Evde kaç kardeşiniz var. Ve nezamana kadar böyle devam edecek.
Para vermenizden ziyade annenizin dili çok sivri ve kötü. Boşanıp annenizin yanına gitseniz çocukların yük oluyor onları ver sen bize bak diyecek bir havası var

annenizi hiç mi hiç sağlıklı bulmadımm.ben 8 yıl iş hayatından sonra önemli hastalıklara yakalandım iş hayatından çekildim .allah bana vermiyor mu oldu şimdi?annem baktı bu dönemde evlenene dek .bir kere demedi ben seni nelikle okuttum boşa gitti diye.ha çalışabilirdim de aynı zamanda kendimi çok zorlasam ama istemedi.annelik budurrr.bend e 9 yıldır ona bakıyorum kendi evimde eşimle.çünkü hakediyorrrr .hala da tüm maaşını bana verir gençsin harca ne istersen al diye.siz annenizi doğru değerlendiremiyorsunuz duygusal davranarak

Şaka gibi gerçekten
Esini de tebrik ederim
Sen çoluğunu çocuğunu bırakıp çalışacaksın
Birde kadir kıymet bilmeyene yedireceksin
Ben asla vermezdim verdiginde ise yaramıyor zaten
Seni haraca kesmişler haberin yok
İnsan ailesini mutlue etmwk istwr elimden geldigince hediye alırım
Param varsa harçlık veririm
Hadi yemege çıkarırsınız bazen
Bu nedir yahu
Boyle anne mi olunur?
Ayrıca ne kadar giriyor eve merak etttim 2 cocuklaki bu zamanda butun cebini baska bir eve boşaltabiliyirsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…