İlk olarak para vermeyi kes. İkinci olarak 3 saatlik mesafeye ayda bir gitmen bile çok azalt. Son olarak biri hakkında hayırlıymış falan dediginde "onu o ana yetiştirmiş. Beni de sen yetiştirdin" de. Hatta üste çık "bilmem kimin annesi torunlarına, kızına çok düşkün. Çocuklara bile o bakıyor. Bakıcıya bırakmıyor" gibi laflar sok.Merhaba hanımlar ben gerçekten artık çok bunaldım imdaaatttt diye bağırasım var sorun annem. Sürekli kıyas sürekli alttan laf sokmalar sürekli başkalarının kızı iyi siz kötüsünüz ben çok fedakarlık yaptım karşılığı be oldu milletin umursamaz anneleri el üstünde siz annenizi bilmezseniz lafları gerçekten usandım artık. Yani o kadar çok şey var ki ha gi birini anlatsam bilememiyrum sadece bşr kaç örnek vereyim.
Aileme bir kaç saat mesafede bir şehirde yaşıyorum ayda en az 1 bazen 2-3 gideriz hafta sonları çalışıyorum 2 küçük bebeğim var daha sık gidemeyiz zaten ailem hiç gelmez çünkü onlar niye gelsin ki biz gitmeliymişiz. Bakıcım aniden bıraktı ortada kaldık gelmelerini teklif dahi edemedim. Ama aynı hafta burada bir işleri olduğu İçin geldiler her işlerini hallettim yedirip içirip gezdirip gönderdim eşim izin alıp çocuklara bakarken ben işlerini hallettim sonra hemen gittiler yani ilişkimizi anlayın diye anlattık bakıcın yok biraz duralım çocuklara bakalım demediler ama lafta çok severler
her ay aileme belli bşr miktar maddi yardım yaparım bütçem dahilinde ama bu ona kesinlikle yeterli gelmez hep başlarını örnek gösterir ama bu u öyle bşr yapar ki asla sen az gönderiyorsun demez ki bence az değil 1500 TL gibi bşr rakam falanca gelmiş annesine bu kadar para bırakmış gitmiş bilmem kim kardeşine bunu almış anlamların geliri bizimkinin 2 katı 3-4 ayda bşr benden daha fazla para verir onu sürekli söyler yani resmen psikolojik baskı yapar tüm gün o u konuşur
birinin kızı gelsin onu görmeye gündem bellidir artık alttan laf sokmalarla içimi oyar resmen kuzenim gelmiş kardeşini alıp tatile gidecekmiş onu anlattı anlattı konuyu değiştireyim yok yine aynı şey ne hayırlı evlatmış falan filan
akrabalar senin kızlar soğuk gelip gitmiyorlar diyormuş ki bunu diyenler annemin huyunu bilip onu bize karşı doldurmaya çalışan insanlar her telefon görüşmemiz artık eziyet olmaya başladı bana gidince yine aynı annemi çok seviyorum evet ama gerçekten dayanamıyorum artık kıyaslarsalar laf sokmalar insan annesiyle oturup iki güzel laf edemez mi ya sürekli kıyas alttan laf sokma ama asla yüze direkt söyleme yok direkt söylese daha iyi resmen psikolojik işkence
her gittiğimde her Y düzenli para vermeme rağmen sürekli falanının kızının verdiği para muhabbetini yapması nedeniyle tüm paramı verip çıktığım çok oldu ama verdiğimde de ayy yok yok ben almam ben sen ver diye demiyorum öylesine diyorum diyor
Tüm maaşınızı anneniz mi istiyor?Onu vermeyi kesersem kan çıkar heralde çünkü annemin dediğine göre bütün kuzenler akrabalar veririrmişim ailesine hatta tüm maaşı verip sadece eşinin maaşıyla geçinen varmış çok akıllı kızmış her masrafı eşi yaparmış o da parasını ailesine verirsiniz kocası da onu çok sevdiğimden asla laf etmezmiş
Annenizin dağğ kadar kusurlarını görmeyip kayınvalideye bu kadar bilenmek niye? Sizin de evladınız var aynısını yaşamayacağınızın garantisi mi var?Evlendim ilk iş her masrafı kocan yapsın kv ye asla yüz verme gidip gelme kocana lafını geçir yani hep bşr yarış hali öyle öyle soğudum kv den de gerçi o da çok iyi biri değil zamanında kötü şeyler yaptı zaten ama annem de tuz biner ekti üstüne 1 i 1000 yaptı kadını görünce midem bulanıyor resmen
Canım benim yaben seni anlayabiliyorum, ben de annemin hastalanmasından ne bileyim üzülmesinden çok korkardım . Annem beni erkek kardeşim kadar sevmedi ama ben onu herşeyden çok severdim . Yıllarca tek amacım onu mutlu görmekti ama o hiç mutlu olmadı. Evlenmek istiyorum dedim , biz seni okuttuk , yedirdik içirdik sen de paranı el oğluna mı yedireceksin deyip beni okuturken yaptıkları tüm masrafları kalem kalem hesaplayıp kredi çektirttiler bana . İki yıl o krediyi ödedim . Evlenirken bir bardak bile alamadım , hepsini eşim yaptı .
Sonra oğlum dünyaya geldi, amannnn şimdi çocuk büyütmeye ne kalmış , her işi makineler yapıyor , bez hazır mama hazır dedi doğumdan 8 gün sonra gitti . İlk oğlum çok sorunlu büyüdü . Öyle herşeyi yeyip içmezdi . Bir kere babamdan oğlanın yediği şeyi istedim, annem aaaaaa koca bir tavuk parası verilir mi hiç dedi . Babam da heeee çok pahalıydı dedi bir daha ne ben söyledim ne de onlar benim çocuklara bir şey aldılar .
Anneme her anneler gününde hediye aldım , annem benim doğum günümü bile bilmez ve kutlamaz .
İkinci oğlum oldu artık iyice gözüm açılmaya başladı, çünkü sanırdım ki bir çocuk çok sevilir çünkü bir kalp var insanda . Ama öyle değilmiş , ikinci çocuklar da seviliyormuş . Yavaş yavaş kendimi çektim . Bakıcım bir anda bırakıp gitti , annemi çağırdım annem gelemem dedi . Bende koptum o anda , yıllarca içimde kalan şeyleri hem ağladım hem söyledim . Annem ne yaptı !? Hiç üzülmedi . Hatta nankör dedi . Babamı da tüm mal varlığını kardeşimin üstüne yaptırması için manipüle etti ve sonuç ; bir yıldır öldüm mü kaldım mı bilmezler . Bayramda , kandilde vs aradım ben sırf Allah rızası için ama geri dönüş olmadı .
Halalarıma demiş ki her ay çuval çuval para veriyor kocasına , biz olmasaydık çok verirdi , nankörlük etmesin .
Canım benim yabırak aramayı sormayı yazık sana
Zavallının adı kaynana çünkü.Annenizin dağğ kadar kusurlarını görmeyip kayınvalideye bu kadar bilenmek niye? Sizin de evladınız var aynısını yaşamayacağınızın garantisi mi var?
Estağfurullah bu aptallık değil. İçinizde saçmalama diyen yüzlerce ses var. Olmayan ne etsin?Aptallık insanın özünde olan bir şey. Öyle bitmiyor maalesef hala acaba kötü evlat mıyım diyorum içimden sonra yüzlerce ses saçmalama diyor
O sesler bence bir eşikten sonra duyuluyor . O vakte kadar annenin yaptığı her acımasızlığa mantıklı bir açıklama yapan avukat sesi yankılanıyor .Estağfurullah bu aptallık değil. İçinizde saçmalama diyen yüzlerce ses var. Olmayan ne etsin?
Vicdan azabı yapiyorsan, terapi desteği alabilirsin. Anneden kopmak çok çok zorAptallık insanın özünde olan bir şey. Öyle bitmiyor maalesef hala acaba kötü evlat mıyım diyorum içimden sonra yüzlerce ses saçmalama diyor
Aynen öyle yapsın arada para gönderilir kıyafet vs. Alınır yemeğe çıkarılır sağlık sorunu olduğunda destek olunur ama bu kadın resmen haraca bağlamış gözü doymuyor. Anne demem ben böylesine kimse kusura bakmasınAz göruşün. Niye aramıyorsun derse de yogundum falan deyin. Boyle insanlarla munakaşaya gelmez. İletisimi kesip sürekli bahane bulun. Paraya da araba bozuldu vs. Deyin gondermeyin mustehak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?