Bendeki Para mı Yetmeyecek Miktarda Ben mi Yetiremiyorum

Maariftakvimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
1.737
2.726
133
Kızlar herkese iyi akşamlar
Kaç zamandır boşa koysam dolmuyor doluya koysam almıyor düşünmekten baya yıprandım şu maddi konuları
Belki yol gösteren olur yada yanlislarimi gösteren olur diye birde burada çözüm arayayım dedim

1 buçuk yıl kadar oldu çalışmaya başlayalı maaşım 2.300 ilk birkaç ay zaten pek param olmadığı için üstünde başındada birşeyler yoktu birazda harcamayı bilmiyorum diye doğru düzgün harcamadım diye kenara hiçbirşey koyamadım

Babam yeni emekli benden 1 yaş büyük bir ablam var o çok önce atandı atanır atanmazda eve maddi olarak hep katkıda bulundu bende ise başladıktan birkaç ay sonra babam masraflardan tam olarak olmasada elini eteğini çekti sayılır faturalar birde arada çıkan eksik gedik meyve sebze dışında herşey bizde

Yakın dönemde bi ev aldık ikinci el bi kısım masrafları oldu onlarda başlayınca birde onun taksitlerine vermeye başladık
Yanı soyle anlatayım
Her ay 1000 kadar taksitlere 350 400 kadar mutfağa (alışverişin yarısını ablam yarısını ben karşılıyorum)100 bazen 150 anneme harçlık 100 grenci olan kardeşime harçlık 180 lira kadar yol parası 50 kuaför 35 telefon faturası 100 lira kadarda aylık iş yerindeki şu çay vs masraflar oluyor

Yanı ortalama kesin rakam olmasada bu saydıklarımın arasına arada extra masraflarda eklenince üç aşagı bes yukarı 1800-2000 kadar kesin gidiyor

Geçen bilgisayarım bozuldu almak durumunda kaldım çünkü işten dolayı çok ihtiyaç duyuyorum ayda 300 de onun taksitine ayirdim bu ay elimde hicbirsey ama hicbirsey kalmadi mecburen eksi hesaptan çekmek zorundayım

Hiç mi birşey yemiyorsun içmiyorsun harcamıyorsun diyenler olacak şimdiye kadar bilgisayara ayırdığım 300 bana kalıyordu onunla idare ediyordum ama yine bazen supriz masraflar hortluyor maalesef misal bi arkadaşım evlenecek birinin çocuğu olacak ne bileyim birinin tayini çıkacak hediye alınacak illa hesabın saştığı oluyordu bu seferde anlamdan borcc aliyordum oda bisey demez ama arada çok savurgan olduğum ima eder

Şimdi dusunuyirumda acaba para yetmeyecek bir para mi yoksa ben mi yetişmesini bilmiyorum inanın kaç aydır o kadar eksigim var ki yetistiremiyorum almak için hep ödemeyip duruyorum misal iki aydır kuaföre gitmedim

Bu arada bu masrafları kesin degil kaba taslak yazdım çünkü bazen hesap değişebiliyor o ay mesela extra bir masraf çıkarsa taksitlere verdiğim 1000 'ni 900 yada 800 e geçirebiliyorum anneme 150 yerine 100 verebiliyorum gibi

Marketler ates pahasi..ben ogretmenim devlette esimde memur..ama bi maas kredi taksitlerine gidiyor ve cidden ucu ucuna denk geliyor o ekstra masraflardan..bebegim devam sutu aliyor..2 hafta once 55 tl ye aldigim devam sutu simdi 70 tl..
Bez 20 tl iken 40 tl.
Herkes halinden memnun gozukuyot..kimsenin zamlara bi ses cikardigi yok

Çalışan herkesin bütçeye katkı sağladığı aile düzenlerini çok seviyorum.
Herşey bereketli oluyor gibi geliyor bana uzaktan :)
Siz de ne güzel ev almışsınız
Sıkışman çok normal.

Evdekilere derdini anlatsan
Bilgisayar taksitin bitene kadar seni idare etseler biraz?

Marketler ates pahasi..ben ogretmenim devlette esimde memur..ama bi maas kredi taksitlerine gidiyor ve cidden ucu ucuna denk geliyor o ekstra masraflardan..bebegim devam sutu aliyor..2 hafta once 55 tl ye aldigim devam sutu simdi 70 tl..
Bez 20 tl iken 40 tl.

Çıkarsak ne olacak? Anında vatan hainisin, insanlar alışmış sırtına sopa yemeye vurdukça daha da diyor....

Bez 20 tl iken 40 tl.

Haklısınız önceki ay markete ayırdığımız bütçeyle bu ay neredeyse yarısı gelmiyor dün markette bir adamın sadece iki paket bebek bezine 80 lira verdiğini görünce çok sasirdimbebek sahibi olmakta ayrı bütçe istiyor

Çalışan herkesin bütçeye katkı sağladığı aile düzenlerini çok seviyorum.
Herşey bereketli oluyor gibi geliyor bana uzaktan :)
Siz de ne güzel ev almışsınız
Sıkışman çok normal.

Evdekilere derdini anlatsan
Bilgisayar taksitin bitene kadar seni idare etseler biraz?
Evi biz almadıkta ev ikinci el oldugu icin yenilenmesi gereken seyler oldu ablamla beraber onun taksitlerini ödüyoruz

Taksitlerin bi kaç ayı kaldı belki ondan sonra rahatlarım diye düşünüyorum ama evinde bir sürü eksiği gediği var

Valla herseyiki buçuk katı oldu memlekette.
Bizde yetiştiremiyoruz.
Her markete gittiğimde sinirlerim bozuluyor.
Eve gelip saatlerce düşünüyorum.
Aynı sizin gibiyim önceden aldığım bir kaç çeşit deterjan ürününü kısıtlamaya başladım belki ankarada damlar diye

Mesela fayanslar için ayrı dusa kabin için ayrı vs yapmıyorum artik

Canım sen zaten duz hesap 2000tl nı ev gecımıne ayırmıssın o 300lirayıda her ay eve 2000lıra harcayabılmek ıcım oduyosun cunku bılgısayarın olmasa calısamazsın. Yanı ısyerınde ıctıgın 100lıralık cay kahveyımı keseceksın kendınden. Eve bakmakla yukumlu olan anne babadır sız sadece katkı saglarsınız arada. Ben bekarken hem calısıyodum hem hergun babamdan harclık alıyodum eve market yapsam babam parasını verırdı aksam olunca yanı en azından benım boyleydı heekesın standardı farklı yanı yarın obur gun ablanla sız evlenınce o eve kım bakacak yıne baban annen. O yuzden sen evdekılerle bu konuyu tatlı tatlı konus evlenebılmek ıcın en azından her ay kenara 250lıra atsan 2sene sonra ılac gıbı gelır o para. Cunku hersey ates pahası

Herşey ateş pahası, fiyatlar el yakıyor aldığınız ülke şartlarında az bile bir rakam yetmemesi çok normal. Sizde bir kabahat yok aksine bana çok tutumlu geldiniz.
Şartların şuan sıkıntılı olduğunun farkındayım ama ablam arada savurgan olduğumu ima edince acaba haklı mi diye konu açtım belkide tutumlu hanımlar yol gösterici örnekle verir diye

Bez 20 tl iken 40 tl.
G ile baslayan mama mi ?
Bende de aynen oyle oldu da.
P marka bez de ucmustu
Ama dedigin gibi ses etmeden kuzu kuzu aldik
Keske care bulsak hepsi ithal dolar olmus 7 tl nerdeyse
Konu sahibi paran az masraf cok
Bu gider kalemlerinin haricinde koseye 5 kurus atabilirsen helal olsun.

Babanız neden el etek cekti masraf lardan onu anlamadım...iki ay kuaför e gitmedim diyorsunuz çalışan bayansiniz hakkınız..üstelik gereksiz harcamaniz da yok kesinlikle...herşey ateş pahasi..babanizla konuşup en azından annenizin ve kardeşinizin harclik meselesi ni ona bırakın kiii elinize az buçuk para kalsın..

Canım sen zaten duz hesap 2000tl nı ev gecımıne ayırmıssın o 300lirayıda her ay eve 2000lıra harcayabılmek ıcım oduyosun cunku bılgısayarın olmasa calısamazsın. Yanı ısyerınde ıctıgın 100lıralık cay kahveyımı keseceksın kendınden. Eve bakmakla yukumlu olan anne babadır sız sadece katkı saglarsınız arada. Ben bekarken hem calısıyodum hem hergun babamdan harclık alıyodum eve market yapsam babam parasını verırdı aksam olunca yanı en azından benım boyleydı heekesın standardı farklı yanı yarın obur gun ablanla sız evlenınce o eve kım bakacak yıne baban annen. O yuzden sen evdekılerle bu konuyu tatlı tatlı konus evlenebılmek ıcın en azından her ay kenara 250lıra atsan 2sene sonra ılac gıbı gelır o para. Cunku hersey ates pahası

Ya aslında önce öyle degildi yine bi şekilde katkı satmıyorduk ama bu kadar degildi babam bir kaç kere anneme beklentide olduğunu ima edince ister istemez bizde bu şekilde yapmak durumunda kaldik

Evi biz almadıkta ev ikinci el oldugu icin yenilenmesi gereken seyler oldu ablamla beraber onun taksitlerini ödüyoruz

Taksitlerin bi kaç ayı kaldı belki ondan sonra rahatlarım diye düşünüyorum ama evinde bir sürü eksiği gediği var
O eksigi gediği de babanız halletsin siz de biraz kendinize bakin..

Maaşınız düşük.

Şu asgari ücretle 3 çocuk büyütüyorum ,kira veriyorum,yiyorum iciyorum hicbir şeyimden eksik kalmıyorum,dört dörtlük yaşıyorum diyenlere inanıp kendinizi suçlamayın, onlar hayallerini anlatıyor bence.
Valla ben bu şekilde ev alanları gördüm söyledikleri kadarıyla ailelerinden destek bile almamışlar o zaman dahada kafam karisiyor

Ya aslında önce öyle degildi yine bi şekilde katkı satmıyorduk ama bu kadar degildi babam bir kaç kere anneme beklentide olduğunu ima edince ister istemez bizde bu şekilde yapmak durumunda kaldik
Babanız sıyrılmıs bıraz sorumluluktan alınmaca darılmaca yok konu acmıssınız fıkrımı beyan edıyorum bastan belırteyım. Bence sız hıc olmazsa her ay 250lırayı kafanızdan sılın evdekılerede oyle anlatın valla evlenırken cok zorlanırsınız ozaman da aılen bızdede yok dıyecek

Babanız neden el etek cekti masraf lardan onu anlamadım...iki ay kuaför e gitmedim diyorsunuz çalışan bayansiniz hakkınız..üstelik gereksiz harcamaniz da yok kesinlikle...herşey ateş pahasi..babanizla konuşup en azından annenizin ve kardeşinizin harclik meselesi ni ona bırakın kiii elinize az buçuk para kalsın..

Ya açıkçası konuyu hem uzatmak istemedim hemde çokta detay vermek istemedim ama babam evin maddi konularından dolayı zaten yıllarca bize sıkıntı çıkardı evin en elzem şeyleri bitse bunu bağırıp çağırmak için bahane olarak kullanırdı evde huzursuzluk sebebiydi birşeylerin bitmesi şuan eskiye nazaran daha katkı sağlıyor desem yeridir

Back
X