benden 6 yaş küçük biri benimle evlenmek istiyor.

valla sen konu sahibinden daha çok izahatta bulunuyosun:))
ancak ben niyetinin evlenme ağırlıklı olduğunu sezinledim.
gelen tepkiler nedeniyle de yazamadı.
oysa kaç kere sordum bahar2701

kuzen evlilikleri de akraba evliliğidir ve milyon çeşit genetik geçişli hastalık var.
illa amca çocukları olması gerekmiyor risk taşıması için.
bunun göz ardı ediliyor olması çok düşündürücü.
adı ensest olsa ne olmasa ne.
insanoğlu bu kadar cahil olmamalı bu devirde.

Karşıdaki kişinin nasıl algılandığı ile de ilgilidir.
Şöyle düşünelim eğer bir kız üvey babasını, babası gibi benimsediyse, bu üvey babanın kıza karşı gerçekleştirdiği herhangi bir cinsel/romantik ilgi de enseste girer.
Çünkü taraflar zaten birbirini baba-kız rolüne oturtmuştur.
Psikolojik olarak onu öyle görmektedir.

Bu arada kimse gocunur gücenir diyerek A'ya B demem ben.
Kimse kalkıp da pardon millet gocunur rölativite teorisini değiştirelim demedikçe demem

valla sen konu sahibinden daha çok izahatta bulunuyosun:))
ancak ben niyetinin evlenme ağırlıklı olduğunu sezinledim.
gelen tepkiler nedeniyle de yazamadı.
oysa kaç kere sordum bahar2701
soralim ve bekleyelim belliki kendisi cevrimdisi
bahar2701 lutfen acik ve net soylermisin?
sen bu kuzninle evliligimi dusunuyosun yoksa gonlume zapt edemiyorum ama evlenmek istemiyorum yanlis oldugunu biliyorum mu diyosun ?
a mi diyim b mi gibi oldu yaw

Ben istemiyorum demişsin madem istemiyorsun basit ne konu açıyorsun baskıya eleştiriye gelemeyeceksen konu açmayacaksın bence bunlar hassas konular...Gönlün var çaktırmıyorsun sen de ha...Ben kuzeninin evlenme amaçlı olduğuna inanmadım açıkçası olgun kadınları seviyor da olabilir valla erkeklerden her şey beklenir

Bu kadar sert yorum yapamıycam ben malesef. Çünkü salt dogru ya da salt yanlış yok bu yaşamda.. çoğu yörede de bunu cok normal karşılıyorlar üstelik. Yani biraz da yetiştirilme sekliyle ilgili bu. Eger kisi büyürken bu evliliklerin normal oldugunu bilir ve kuzenine kardes gözüyle bakmazsa cok da sıkıntı olarak bakmıyorlar.

Sadece anlamak istiyorum, nasil gelisir bianda pattadanak. Yani bu bir hoslanma mi yoksa sadece cinsellik yaşama dürtüsü mü. Ben hiç hayal edemiyorum çünkü kuzenlerimin hepsi benim kardeşim, öyle hissediyorum ben.

Engelli doğan çocuklar ise gercekten en cok düşünülmesi gereken nokta. İnsanları sehvet duymasıyla ya da neden duyduguyla yargılayamam ama nasıl olur da doğacak çocukları için endiselenmezler bunu yadırgıyorum ben.

Yıllarca birbirine abla/kardeş gibi bak ... aynı sofrada yemek ye ... belki kalabalık aile toplanmalarında yere yatak atılsın ... kuzenler şakalaşıp uyusun ...

Aile hep güven duysun . Onlar kardeş desin.

Birbirine emanet etsin ....

Sonra aşık olsunlar. Hem de öyle 14-15 ergenlik hengamesinde değil . 30 yaşta !

Olmaz mı ? Oluyor işte .

Doğru mu ? Değil .

Neden doğru değil .

Aile / akraba mefhumunun kaybı bana göre .
Karmaşık ve gereksiz ilişkiler .

Bak evladım bu senin baban aynı zamanda da büyük teyze kuzenin ... bak bu da kayınvalidem ama hem de teyzem ... enişten de aslında dayın

Cidden gerek yok ya . Yeryüzünde milyarlarca insanız . Gönlümüzün kaymasına mahal vermesek ne doğru olacak bu işler .

bak diğer bir konusu güncel olmuş az önce fark ettim.
sanırım evde kalmış olma evlenememe korkusu ile böyle büyük bir hata yapmak üzere.
ee hadi bi de sen sormuş ol bakalım.
belki bir cevap gelir.

Akrabalıktan dolayı kan çekiyordur.
Artık evlenmek istediğiniz için kafanız karışmıştır
Oldu ki evlendiniz sorun yaşadığınızda sülaleniz zarar görür vs vs

bak diğer bir konusu güncel olmuş az önce fark ettim.
sanırım evde kalmış olma evlenememe korkusu ile böyle büyük bir hata yapmak üzere.
ee hadi bi de sen sormuş ol bakalım.
belki bir cevap gelir.
aa ben okumadim diger konularini bi bakim hemen
soralim bakalim ne cvp verecek

İlgi açlığından olduğunu düşünüyorum. Kuzeninizin sayesinde beğenildiğinizi ve istendiğinizi hissediyorsunuz. Zaaflarınızın sizi böyle bir çukura itmesine izin vermeyin. İşin ucunda ailenizi bile kaybedebilirsiniz.

Aşık olsanız yada mantiken uymlu olsaniz neyse ama busekilde olmazz........................................Kuzen kuzenle evlenmesi,
olumsuzluk yasansa veya ayrilsalar ailerer cok yipranir kardeşler arasina kusluk girer.O yuzden dogru bulmuyorum.......Yoksa bu ayip yada günah degillll.

Hanımlar,
akraba evliliğini onaylamıyor olabilirsiniz, riskleri var dersiniz açıklamanızı yaparsınız ama ağır konuşmaya hakkınız yok, ne din iman ne ensestlik bırakmışsınız, lütfen rica ediyorum yorumlarınız ağır olmasın, maksadı aşan yorumlar uyarı alacaktır.

Akraba evliliğinin olumsuz yanları vardır doğrudur, ailede genetik bir hastalık varsa doğacak çocuklarda hastalık olma riski daha yüksektir, akraba evliliklerinde kadınla erkeğin arasında olabilecek bir anlaşmazlıkta bu durum akrabalık ilişkilerini de etkiler, bunların dışında yaşlar biraz daha ileri olsaydı aradaki yaş farkı o kadar sorun olmayabilirdi fakat özellikle 20-30 yaş arasında erkekler yeterli olgunlukta değillerdir, kadınlar kadar çabuk olgunlaşmazlar, evlilik sorumluluğunu kadın kadar kaldıramazlar, bu sebeple 24 yaşında bir erkekle yapılacak evlilikte olgun biriyle yapılan evlilikten daha fazla sorun yaşama, yaş farkının hissettirilmesi ve 3-5 sene sonra yaş farkını bahane ederek uzaklaşma riski vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…