benden 6 yaş küçük biri benimle evlenmek istiyor.

Niyeti bence de ayrilmak degil. Yoksa yapilacaklar belli. Gerekirse sehir degistirirsin olmaz yani. Onaylatmak istiyor kendini ama 10 kisiden 2 si belki onaylar 8 i karsi cikar.

Kuzen bana gore kardes degildir, kuzen bana gore sevgili de degildir. Bir akrabadir. Cok uzak bir akrabamla bile evlenmeyi dusunmem ben gerekirse evde kalirim, gerekirse yuva kurmam ama yine de evlenmem.

zaten ikdir sordum cevaplamadı bahar2701 :))
belki etiketleyince cevaplar:)9
şaka bir yana burada biz onaylasak ne onaylamasak ne.
boş işler.
hayatının en önemli kararını verecek olan o.
o zaman ona şunu tavsiye ediyorum;
konuyu oturup ailelerle konuşsunlar

ne alakası var ya kuzenle evlenılmez diye bişey mi var
evlenebilir
küçükde olabilir
Evet evlenilemez diye bir şey yok, yasal engel yok ama evlenilmemelidir. %10 küsür civarında ortak gen havuzu kullanılıyor. Hastalıklara davetiyedir. Yine söylüyorum ben bunu ensestlik olarak görmüyorum, kimseye böyle bir ithamda bulunamam ancak bu evlilikler biterse gelecek nesillerin iyiliğine olur bu.

arkadas olmaz diyor evet tamda bunun icin iste napmam gerek diye oneri beklerken kizi aldilar yerden yere vurdular yetmedi cignediler attilar
kiz diyorki evet kuzenim benimle evlenmek istiyor bende bir anda kapildim hoslandim ama bu durumdan rahatsizim ne yapmam gerek bu isten cikmam icin diyo (bu benim tercumem ) ama bunu demek stedi kiz

erkek mi kalmadı...hiç olmadı ;evlenmiş boşanmış biriyle evlen sırtında taşır seni.kuzen nedir Allah aşkına...bana çok sapıkça geliyor bu dusunce.yok kendımı gerı çekemıyorum yok çekim gücü,orta 1e giden kuzenım senden daha akıllı...yokluktan mıdır sapıklıktan mıdır !

demedi ama öyle bişey:))
kurtulmak istiyorum diye.
ne yapmam gerek diyorsa da sence buna verielbilecek cevaplar neler olabilir?
yani kaç seçenek sunabilirdik ki.
sadece ayrıl denebiliyor böyle bir durumda.
yani senin aklına gelen başka bir öneri var mı

bazı insanların iyi ki dini inancı var, tek argumanları nikah düşüp düşmemesi ya... inanmıyor olsalar neler yaparlardı düşünmek bile istemiyorum, kişisel fikir, toplumsal ahlak, otokontrol vs vs hiçbiri yok çünkü bunlarda, varsa yoksa nikah düşer/düşmez.
ama gün gelir 11 yaşında yeni regl olmuş kızları, 60 lık bir adam tarafından istenirse, vay sapık vay namussuz derler, neden sapık olsun ki, nikah düşer ona da. madem nikah düşen her ilişki meşru, çocuk gelinlere de dil uzatmayın çok eşli erkeklere de, nikah düşüyor adamlar da basıyor nikahı.

Dinen caizdir diyen olmadi mi daha? Yoksa ben mi kacirdim?
Allah allah sasirdim su an

Ben arkadasin bosluga dustugunu ve yazarken bile eksik yazdigini cikardim zaten yorum yazdikcada bunu anladim
Benim tavsiyem arkadasa
- Eger bu isin icinden cikmak istiyosa oncelikle kendini uzak tutmaya calissin arkadas cevresini genisletsin baska ugrasilar bulsunki kuzeninle konusacak vakti olmasin bunu yapamiyorsa birisinden yardim alsin

-Ama eger yok ben onunla evlenmek istiyorum diyosa (ki ben gercekten oyle oldugunu hissetmedim) yanlis yolda oldugunu ileride basini taslara vursada bisey degismeyecegini vurgulamak isterdim, aralarindaki uyumsuzluk birakin evlilikde henuz sevgiliyken ortaya cikacaktir (ki ben sevgili olmasini dahi onaylamam)

Zaten tanımı da bu şekildedir.
Kan bağınız olması bile gerekmez.
Bilgili bir kadınsınız
Ensest kan bağı olanlar arası yasak ilişki demek değil mi zaten? Yani bugün kuzen evliliği yasalarla yasaklanırsa ona da ensest demek durumunda kalmış olacağız. Bir kelimeye niye bu kadar takılıyorlar anlamıyorum. Anne baba çocuk ilişkisi ne kadar igrencse bu da o kadar iğrenç geliyor bize. Annesiyle aşk yaşayan bir adam vardı geçenlerde, o da bize kızsın o zaman niye böyle diyorsunuz diye. neyse biz Mahmut diyelim bundan sonra.

Daha neler duyacağız şu hayatta Benden 4 yaş küçük kuzenimi ben oğluşum, kardeşim, böcekim diye seviyorum, bak 4 yaş, bence sizin evlilik ve yuva isteği o kadar kabarmış ki yanlış yollara yönelmişsiniz, bide kuzeniniz yakışıklı falan heralde, ama farkındasınız hatanızın neyse ki vazgeçmeniz gerektiğini biliyorsunuz, umarım yaşınıza uygun davranırsınız

Din din diye ortada gezinenler varya açın bir okuyun. Senin dininin ilk emri oku. Mantik dini akil dini.
Sanki ber seyiniz dört dörtlük. Akliniz fikriniz nikah düşer demekte. Nikahiniza tukureyim insan olamadiktan sonra.
Sapik misiniz ?
Yok çekim varda engel olamiyorum da bla bla...
Cinsellik merakiniz var önünüze gelen erkekle cinsel temas hayalleri kuruyonuz kardes felan farkertmiyor cok Müslümansinizya nikah düşüyor ya tamam artik kimse tutamaz sizi.
Bravo. Devam edin baban dışındaki herkes helal. Sonra oz kizina tecavüz edenler ortaya cikiyor.
Masallah her sey normal bu ulkede.
Ama buna karsi cikan bizler anormaliz. Hayret kafir felan ilan eden yok mu daha bizi.

Ben konu kuzenle evlenmeyi olağan karşıladığımdan değil milletin başını belaya sokmaması için yazıyorum ama zor. Bir gün delinin teki gelir şikayet eder topluca uğraş dur.
aynı uğraş içindeyiz sabahtan beri aynı şeyi yazıyoruz ikimizde ama bence gerek yok algılar zor değişir

ayrıca konuda geçen duygu aşk sevgi değil cinsel çekim bence,olayı böyle düşününce zaten ıyk böğğ diye kuısmalı cümleler geliyor aklıma çünkü benim büyüdüğüm çevre yetiştiğim ortam aile kültürüm gibi nedenler kuzenimi kardeşim gibi görmeme neden oldu sağlık boyutuna filan hiç girmiyorum

Kuzenle arada nasıl bir elektriklenme olabilir ki? Yani öyle durumlar nasıl gelişebilir, kardeş sayılır öyle bir yakınlıktr o.

akraba evliliği,bizim sülalede de var malesef.ensest değil,ama yanlış mı,yanlış.kötü mü,kötü.kimse bu devirde,akraba evliliğini aklamaya çalışmasın.
eskiden şartlar onu gerektirmiş olabilir,insanlar dağ başındaki köylerde,iç içe yaşamışlar,iletişim yok,ulaşım yok. bu yüzden birbirinden kız alıp vermişler.akraba olmuşlar,tekrar kız alıp vermişler.akraba evliliği olmuş.
ama bu devirde,ııh olmaz,bence.olmamalı yani.

konu sahibi,kendime engel olamıyorum demişsiniz.şöyle düşünün;evli bir adama,ilgi duydunuz,evli olduğunu düşünmeden,ilişkiye girer misiniz,girmezsiniz değil mi?burda da aklınızı ve mantığınızı,duygularınızın önüne koyun lütfen.ve yapmayın.aşk değil bu.hissettiğiniz,tensel çekim ve geçecektir.

Kuzenle arada nasıl bir elektriklenme olabilir ki? Yani öyle durumlar nasıl gelişebilir, kardeş sayılır öyle bir yakınlıktr o.

Ulkede sapik mi bitmiş. Bunlara her erkek cinsellik icin ideal. Kardes felan lafi bile olmaz nikah dusermis ya nolcak pisligi anca sacma nikahlari temizler zaten. Insanlik ölmüş bitmiş kimin umrunda muslumanlar ya bir nikahla hallederler her şeyi. Sonra engelli dogan bebekleri olunca Allah vergisi cekicez imtihanimiz diye Allahi suçlarlar. Onlar temiz cunku nikahlilar. O bebegin de oyle olmasinda en ufak etkileri yok. Dunyada pislikten bol ne var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…