beni doğuran kadından midem bulanıyor.

işte bu durumu yaşamayan bılmıyor anlamıyor yukarda bırı yazmıs ensest mı var dılendırıyorlar mı dıye?yahu kadın baskalarının kızlarının bıle agzına dusuyor bır tane yegenı kendınden 10 yaş buyuk zengın bır adamla evlendı kızı yere göğe sığdıramıyor ama bunu ben yapmaya kalksaydım kuçuk düşürmek için elinden gelenı yapardı ama neymıs benı dılendırmıyormuş ıyı Allah razı olsun.

ben uzun zamandır yoktum ne olmuş burası boyle bır konu actım soylemedık laf işitmedim keşke ensestçi falan olaydı o zaman haklı olurdum.

Cidden arkadaşlar ağır yorumlar yapıyorsunuz bazen ensest nedir ya öyle bir kelimeyi kullanmayı nasıl yakıştırıyorsunuz kendinize. Hiç yorum yapmayın illa bişey yazmak zorunda değilsiniz. Neyse benim adabımı aşan konu ben kaçtım.

oluyor en son tatıle gotureyım ne ıstersen alayım dıye ıkı hafta peşimde dolandı ama eminim adım kadar emınım barışsak kadın gene eski halıne donecek yanı artık samımı gelmıyor

oluyor en son tatıle gotureyım ne ıstersen alayım dıye ıkı hafta peşimde dolandı ama eminim adım kadar emınım barışsak kadın gene eski halıne donecek yanı artık samımı gelmıyor
Bilemezsiniz ama bir şans verseydiniz keşke.
İki sene az bir zaman değil , yani kararlılığınızın karşılığında bazı şeyleri anlamıştır belki..

Hiç mi iyi davranışı yok gözünüzde.
Bu raddeye gelmekte kolay değil.
Benim iki erkek kardeşim var.
Onlar sarıldığında annem de sarılırdı.
Ben sarılmak istediğimde ise beni uzaklaştırırdı.
Onlar hiç bir şeye elini sürmezdi.
Ama trust hadi kalk olurdu.
Onlar acıkınca "trust yemek hazırla" olurdu.
Bir keresinde babama benim hakkımda çok ağır bir laf etmiş.
Afrdersin "kızın okumaya değil o..puluk yapmaya gitti" demeye getirmiş.
Vs.vs.
Yine bu şekilde yaklaşamıyorum anneme.
Özellikle kanser olduktan sonra yaşadın diye dua edip duruyorum.
Herşeye rağmen o benim annem diyorum.
Kızgın mıyım?
Evet çok kızgınım. Çünkü hayatımın 15 senesini elimden aldı.
Daha da alacak çünkü ben de bıraktığı tahtibatlar benimle birlikte gelecek.
Yine de anne dememezlik edemedim.
Kusura bakma ondan tuhaf geldi bana.
Herkes bir değil tabi!

ben uzun zamandır yoktum ne olmuş burası boyle bır konu actım soylemedık laf işitmedim keşke ensestçi falan olaydı o zaman haklı olurdum.

kesinlikle çocuksunuz. başka türlü açıklanamaz bu. annenize üzüldüm, ben olsam bana kızım anne demese ama gıda giyim vs her türlü ihtiyacını karşılasam çok üzülürdüm. neymiş erkek çocuğunu çok seviyomus. bir de atanmayı bekliyorsunuz, yani yaşınız eğitiminiz vardır baya. yazık gerçekten annenize. küçükken şımarıklık çekilir ama kocaman kadın olmuş insanda sığ ve pis duruyor.

Ben de sorun göremiyorum fazla.en azından "beni doğuran anne" tabirini haketmiyor anneniz okuduğum kadariyla.
Bazı ınsanlar oyle.erkek çocuklarına daha fazla değer veriyor GIBI görünüyor. Anneniz geleneksel bir anlayışa sahip olabilir.
Bence bu sizi sevmediğini göstermez..Eksik kalıyor olabilirsiniz,böyle düşünüyorsanız sizi anlarım ama annenizi yok saunanıza anlam veremiyorum.

tolin okuyorsun biliyorum ablacım, herkesin derdi kendine büyüktür, dertleşmek ve biraz olsun rahatlamak istedin biliyorum, burada göründüğünden çok farklı bir ruh halin var farkındayım, belki annen için sözlerin aşırı ama anne baba sevgisizliği insanı nasıl bir psikolojiye sokar tahmin edebiliyorum, anne baba olmak, önüne bir tabak yemek koymak, giysilerini yıkamaktan çok daha fazlası, keşke kuru ekmek yesem de annem saçımı okşasa diyorsun değil mi? Haklısın.

Bir anne olarak kanim donuyor evlat ayrimina. Hangimiz isaret parmağını serçe parmağından daha fazla seviyor. Anne olan kişi bir evladını öteki evladından daha fazla sevemez/sevmemeli. Böyle ayrım yapiyorsa örselediği yavrusundan bir şey beklemesin. Yok anneler erkek çocuklarına düşkün olur, yok diğer evladını daha fazla sevebilir diye normalleştirmesin kimse bunu. Arkadaş eş dost akraba mı sanki anne ya ötesi var mı?

Her kadindan anne olmuyor ne yazik ki !
Bazi arkadaslar bilerek polemik yapmaya calismis...

Allah askina sacmalamayin...

Evlat bu kizi _ erkegi olmaz... Ikisi de esit olmali...
Bu ulkede yuzde 80 erkek duskunu vs vs ! Gecin bunlari ! Neden oyleler 3 paralik akilla erkek doguramadin diyecekleri icin mi ?

Ayrica dunyaya getirmek anne -babanin keyfi isi ise .. Giyim ve gida -egitim kosulunu da saglamak ebeveynlerin gorevi!
Herkes bunu idrak ederek üresin o zaman!
Burda psikolojik travma var ... tolin uzman destegi alabilsen keske..
Ayrica uzun sure atama beklemesi onun degil super egitim sistemimizin mukemmel isleyisinden kaynakli. Ozelde de bransin varsa bence kafa dagitmak adina lutfen adim at..

Daha yazmadigin seyler olabilir. Haklisin. Sana uygulanan psikolojik yikim. Ve ebeveyn sifati herkese gore degil.
Sorumluluk alip yetistiremeyecek insanlar üremesin.!

Ne diyecegimi bilemedim. hep diyorum evladin hayirlisi kadar ana babanin da hayirlisi olmali. Ebeveynler genel olarak bencil olduklari icin dua ederken bile yalnizca evlatlara atmislar topu sanki kendileri zaten hayirliymis gibi. Umarim senin icin en iyisi olur her sey

Ayrım mevzusu maalesef olabiliyor ailelerde..
Mesela benim kv'de büyük kızına düşkün..
Ayırt etmiyor gibi görünse de her halinden belli..
Ama çok uç bir durumu yok neyseki..
Erkek ayrımını hala anlamış değilim ama kız evlatlar arasındaki ayrımda hangi kız annesiyle dertleşiyor, onun her şeyini dinliyorsa o daha özel oluyor..

Ben aile konusunda çok şanslıyım. Bu yüzden empati kurmakta zorlanıyorum ancak keşke beslemeselerde sevgi gosterseydiler diye biliyorum.

Sevgisizlik insanı hem öfkeye sürükler hem de yanlışlara.
Hangimiz çocuk değiliz ki. Sevgi işin içine girince çocuklasabiliyor insan.

Önceleri , " o ne olursa olsun senin ailen " diyordum böyle olumsuz yorumlara.
Buradaki onlarca gerçek hikayeyi okudukça , demekte güçlük çekiyorum..

Bu öfke ve sevgisizligi anne babalar evlatlarının kalplerine koyuyorlar.

Ama özel evlat diye birşey olmamalı, çocuklar ileriki yaşlarda bunun psikolojik yıkımıyla savaşıyorlar, kimi en az zararla atlatıyor bu eksikliğin verdiği hasarı, kimi tüm yaşamı boyunca etkileniyor, analı babalı olduğunuz halde öksüz yetim olmak gibi, bu ayrımcılık daha küçüklükten itibaren kardeşler arası rekabete dönüyor, az sevildiğini düşünen ne zaman bunu dile getirse kardeşini kıskanmakla suçlanıyor, anne baba karşısında haklıyken haksız duruma düşmekse evladı hırçın yapıyor, sözleri yüzünden kızamıyorum tolin'e, yazabildiği birkaç cümleyle bu yaşına kadar yaşadıklarını şıp diye anlamamız mümkün değil, dışarıda gördüğümüz hiçbir sevgi anne babamızın sevgisini tutmuyor, eksikliğini gidermiyor, aileler keşke böyle durumlarda özeleştiri yapabilse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…