beni doğuran kadından midem bulanıyor.

Bnm annanemde senin annen gibi oglum der baska bir sey demez butun mal mulk onun ustune kizlari yok hukmunde annem kanser oldu umrunda bile olmadi ve onlari dert ede ede oldu ama yine gider kapilarini acar ben evlatligimi yapayim der annene bu kadr bilenme sendeki hakki tartisilmaz yasin da kucuk sanirim ilerde anlarsin kiymetini

Keşke yapmasalar ayrım..
Ancak yapanların olduğu, yaşayan çocuklarında gurur acıtılası, vehamet verici, bir o kadarda gerçek olduğu bir durum var ne yazık ki

Canim seni o kadar iyi anliyorum ki.cok sukur annem ayrim yapmaz.ben bu ayrim olayini evlendikten sonra gordum.kv dem asiri derecede ayrim yapan bi insan.1-2cocugu disinda digerlerinin zerre kadar degeri yoktur gozunde.ölmüşler kalmislar umurlarinda degil.o kadar bariz belli eder ki ayrim yaptigini.herkeste bilir.oyle nefretle buyumusler ki esim ve kardesleri bu ayrim yuzunden.cok cok kopuk bi aileler o nedenle.
Bosvermeye calis.gerekirse destek al canim.Allah yardimcin olsun

Canim seni o kadar iyi anliyorum ki.cok sukur annem ayrim yapmaz.ben bu ayrim olayini evlendikten sonra gordum.kv dem asiri derecede ayrim yapan bi insan.1-2cocugu disinda digerlerinin zerre kadar degeri yoktur gozunde.ölmüşler kalmislar umurlarinda degil.o kadar bariz belli eder ki ayrim yaptigini.herkeste bilir.oyle nefretle buyumusler ki esim ve kardesleri bu ayrim yuzunden.cok cok kopuk bi aileler o nedenle.
Bosvermeye calis.gerekirse destek al canim.Allah yardimcin olsun

kendine yük haline gelince,
koru kendini asıl kendinden.

kekik bile kendince kokarken;
bir tortu kalmıştır geriye,
ben bildiğin o senden.

sen de saygılı ol kendine,
çık yola bir sabah erkenden.

ya hiç bir yerde görünme,
ya da geç aynı anda üç yerde..

Milyonlarca sinirlenecek sorun olsun ama nefret olmasin!!!

Pff illa her konuda polemik polemik.
Kadın ister sever ister nefret eder,size hesap mı verecek ? Yok ensest,yok erken evlilik bilmem ne.Gayet alakasız şeyler.
Açıkça derdini yazmış.Kardeşimi benden daha çok seviyor demiş.Bu gayet de iğrendirici bir durum,gayet de diğer çocukta nefret uyandıracak bir durum.Hiç öyle ama bunun için nefret edilir mi demeyin.
Gerçekçi olursak bence çoğu anne bir çocuğunu diğerlerinden ayırır,bana öyle geliyor en azından.Ama bunu çocuğuna bu kadar belli ederse sonu böyle oluyor işte.Şımarıklık falan filan.Kusura bakmayın hanımlar ama boş yere germişsiniz ortamı.

Annenin psikolojik rahatsızlıgi var sanırım kimi insan da bu evlat ayrımcılığı var özellikle kız erkek maalesef umarım annen pişman olup düzelir bı an önce

Bu insanlara da dert begendiremiyoruz. Normal hayatta da oyle. Yuzun asıktır. Noldu? Derler. Anlatırsın. Amaaaan ben de bisey oldu sandim. Illa biri öldü mü diyelim ya boyle kayitsiz kalcaksan ne soruyorsun. Bana göre bu büyük şu an.

2 senedir anne demeyince sen, hic sorun etmedi mi? En ufak vicdan kirintisi var mi acaba onu merak ettim. Oğluna aşık dupeduz. Boyleleri benim de midemi bulandırıyor. Illa beni fuhusa zorlamasa gerekmez ruh o.....u yapiyor. Dogru dursun. Adaletli olsun.

Ya siz ne polemik insanlarsınız ya?

Her konu açana bir kulp..

Yahu evlat ayrımının neresi küçük bir dert? Şükür fuhuş yaptırmıyorlar deyip şükür mü etsin?

Ebeveynler bu dengeyi kurmak zorunda. Evlat ayrımını hangi anne vicdanına sığdırıyor böyle? Çocuğunu ötekileştirerek hayata karşı da güçsüz bırakıyor, mutsuz ediyor bu hayatının her alanına yansır.

Annemin evlat ayrımı yaptığını hiç düşünmedim ama erkek kardeşim onun için melektir. Hemen savunur x yapmaz. Yok kızım o kadar da yapmaz. Mesela Ona çok daha iyi maddi imkanlar sağlandı. 21 yaşına geldi ama o hala evin küçük çocuğudur gözümüzde. Ama ailemin bize sevgisinden zerre şüphem yok. Sen çok başka hissetmişsin yani annen baban sana sevgisini hiç göstermez mi gelip öperek uyandırmaz mı saçını okşamaz mı durup dururken gelip bi sarılmaz mı? Evli barklı kadınım babam hasta olunca kızar eşşoleşşek ben sana bal ye pekmez ye demedim mi diye fırçalar. Onun sevgi göstermesi de böyle. Ailen sana ne yaptı somut olarak

sevgisini istediği evladına yoğunlaştırabilir mi evlat bu evlat, oyuncak değil, ne demek istediğine yoğunlaştırabilir.. madem birine bakacak imkanı, gücü , sevgisi vardı, çocuk sahibi olmadan önce bir düşünseydi, istiyor muyum gerçekten diye... istediğine yoğunlaştıramaz efendim, ikisine de aynı ilgiyi, sevgiyi göstermek zorunda.. ne yani erkektir, aslandır, yiğittir, kız nasılsa ele gidecek, işe yaramaz ... bu mu olmalı olaya bakış açısı, bu mu zihniyet ? Konu sahibi size gelince, anneniz anlattıklarınıza göre eşit davranmıyor ikinize.. ama siz de biraz abartmışsınız, midem bulanıyor vs .. uzlaşmaya, konuşmaya çalıştığınızda ne diyor ?

Daha kötü ailelere bakarsak elimizdekine şükrederiz elbette.
Kendimizden daha hayırlı evlatlara bakınca da kendimizden nefret ederiz mesela.

Daha kötü kocalara bakınca da bizdeki melek, daha iyiler bakınca bizimki ise yaramaz değil mi?

Ama üzgünüz işte bir şeyler ciddi anlamda eksik.

İnsan çoğu zaman sadece içinde bulunduğu duruma bakıyor. Gözü başka bir şey görmüyor işte.

Tolin evlat ayrımının sebebi olamaz. Annene olan kırgınlığını anlıyorum ama 2 sene aynı evde olup anne dememek ondan çok sana zarar veriyordur biliyor musun?

Izledigim bir dizinin bir bölümünde annesi ona vurdugunda aglayarak böyle bir konuşma yapmıştı kız annesine.

X'e biftekleri ayirirken bana tavukları yediriyorsun.
Neden hep bana vuruyorsun?
Daha güçlü olduğum için canım yanmıyor mu sanıyorsun?
Hayır kalbim diğer insanlardan çok daha fazla acıyor anne..

Icini böyle döktün mü annene?

Belki sana verdiği zararın farkında değildir.
Anlamasina yardım et henuz hayattayken ona hatasını düzeltmesi için bir şans ver..

Konu sahibi haklı bayanlar dağılın o kdr ki kadına 2 senedir anne demiyor ve bu onun farkında değil şaka gibi anneme ben bir hafta demedim kavga ettiğimiz de de başka anne mı buldunuz hayırdır dedi en sonunda ikinci gün imalata başlamıştı anne demiyor diye...

Bu arada bu konuyla ne alakasi vardı. Bilmiyorum cenenizi tutmayı becerinin olur mu konunun tecavüzle ensest le alakası yok. ( Bu arada sayenizde ensestin ne demek. Olduğunu merak Edip araştırdım gerçekten cahil kalmışım ilk defa okudum hotel birşey )
Kalkıp konu begenmiyorsaniz yorum yapmayin sonuçta size kimse para vermiyor yapın diye kız içini dökmüş ve gayet de haklı niye evlat arasında ayrımcılık yapılsin ki maddi olarak olmazsa bileinsan anne sarılmasını özler be

He birde sen de bence anneme şans ver insan annesini kaybedince çok pişman oluyor canım sana benden bir tavsiye herşeyi sil ve anneme bir adım at

Tolin'in üzerine neden bu kadar gidildi? Şu yanılgıdan vazgeçelim artık anneyiz diye her şeye hakkımız var sanıyoruz. Kim annesinden nefret etmek ister? Doğurup, altını değiştirip, karnını doyurmakla anne olunmaz. Bu kız belli ki sevgisiz bırakılmış.

Evlat ayrımına maruz kalmak bi kız çocuğu olarak çok zor. Eksik olan o yanı hiç birşey kapatamıyor. İsterse 50 yaşına gelsin. Yinede sevgisiz küçük kız çocuğu.. neden 2 yıldır berabersiniz sen yada o neredeydiniz?
Tolincim işe girmeni tavsiye edebilirm kendine hobi edin evde olabildğnce az vakit geçir..

Cok iyi anliyorum ruh halini, neler hissettigini.. Insan kaldiramiyor haksizligi, ayrimciligi, bir de ustune problem sendeymis gibi davranilmasini.. Anne kiz da olsan, abla kardes de, bi taraf o iliskiye deger vermedigi zaman araya buzdan duvarlar giriyor, o sicaklik asla kalmiyor..
Insan en yakininda annesini gormek isterken onun uzakligi, senden esirgedigini baskalarina sunmasi cok aci verici oluyor, abarti filan degil..
Ama yapabilecegin bi sey yok tolin , degismez bu saatten sonra annen.. Kirilmakta, gucenmekte haklisin ama sen "midem bulaniyor" gibi cümleler ile hem gunaha girme hem de pisman olacagin bi sey olmasin icinde, ölümlü dunya.. Allah uzun omurler versin anne babalarimiza, sevdiklerimize..
Annen boyle ve degistiremiyorsun, sen cocuguna bu hatalari yapmayacaksin insaAllah.. Eminim yasadiklarin bi cok seyi gelistirmistir sende Allah in izniyle..
Bi de şu var, disardaki insanlara sabretmek bi derece daha kolay, muhim olan evin icindeki insanlarin yanlislarina sabredebilmek, bu da en zoru.. InsaAllah sabredip mukafatini aliriz..

Son düzenleme:
Bizim sülalede de bir erkek sevdası vardır. Annem dahil bütün kuzenlerin konuşmalarından bile bellidir. Hatta bir kere bir tanesi "oğlum istesin canımı veririm ama kızıma vermem" demişti de şok olmuştum, o kadar aleni yani. Kızların hiçbiri de anneleriyle anlaşamaz ben dahil. Ben evlenip gidince kıymete bindim de kurtuldum o histen. Belki dövseler sövseler daha net birşey olur insanın elinde ama bu şekilde günlük hayatın her aşamasında o evlat ayrımını hissetmek gerçekten kötü bir şey. Ki benimki eminim uç noktalarda değildi ama ona rağmen anneme gıcık oluyordum.

neler yaşadı kimbilir de böyle şeyler yazmış, sevgisizlik bile bi evlat için gayet güçlü bir psikolojik şiddet, devamlı psikolojik şiddet insanı intihara bile götürür, arkadaş yine güçlü kalmış... o sevgiyi veremeyeceksen doğurmayacaksın, bu kadar net ve düz aslında
her anne melek olmuyor işte...

Neden konu sahibi bu kadar eleştirildi anlamadım?
Anne ilgisinden mahrum büyümesi, evlat ayrımı yapılması, hep öteki için çaba gösterip, diğerine üvey evlat muamelesi yapılması (ki üvey evlada da yapmaz normal insan) az bir sebep mi?
Bir de şiddet, fuhuş, aç bırakmak falan denmiş. Bunu yazan üye saydıklarının zaten bir İNSANLIK SUÇU olduğunu ve ceza gerektirdiğini de biliyor mu acaba?
Resmen konu sahibini kışkırtıp engellettirmişsiniz. Yazık!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…