beni doğuran kadından midem bulanıyor.

tolin sana kizdim basliktaki yazini annene karsi soylemene uzuldum.olabilir hakli oldugun yerler seni anlamayan bir anne var.belki o da senin buyudugun gibi ortamda buyudu.cocuklar anne babalarin eseridir.peki annenin dunyasi nasilhic dusundunmu neye kirildi uzuldu..iki sene anne dememissin oldugunde anne diye seslenmedigin gunlere uzuleceksin.peki sen nasil bir evlatsin annen icin.annen senden neler bekliyor kimbilir..once anne diyerek basla arani duzeltmeye..iki yasindaki kizim anne annem dedikce dunyalar benim oluyor..buyuttugun emek verdiginden duymak ne kadar guzeldir kimbilir..

hayır bi de yaşlanınca bu tarz annelere yine kıyamayıp kızları bakıyor, bu tarz annelerde bunu sürekli gördükleri halde yine de kızlarını ayırıyorlar, ironik...

Cocuklar, ozellikle kiz cocugu o sevgiyi alamadığı zaman o bosluk hic bi sekilde kapanmıyor.. Daha kotu yollar secip sevgiyi olmadik yerlerde arayan insanlarin cocuklugunu bi arastirin bakalim, nelerle birlikte "sevgisizlik" nasil başı cekecek.. "Istedigi evladini sever" gibi sirf kralcilik yapmak icin yorum yapmayin ne olur ya, hangi mantiga sigar su yaklasim?
Hadisler var, cocuklar arasinda adalet, sevgiyi gostermekle ilgili, bunlari da bi okuyalim..
Evlat oldugun icin 1-0 yeniksin, susmak zorundasin, kotu soz soyleme hakkin yok, bu ayri.. Ama icinde acilan yaralar cok farkli.. Bunu dile getirmek neden bu kadar costurdu milleti, anlayamadim..
(midem bulaniyor kismini onayladigimdan degil)
Bir de, annenim buyudugu ortam, cocuklugu vs cok onemli.. Sana gebeligindeki ruh hali bi cok onemli inan, neler yasadi acaba.. Bunlari dusunursen ve annenin gecmisi de zor ise, belki bi nebze icinde affedersin onu.. Bu seni de rahatlatir hem.. InsaAllah..

Çünkü o kadar umursamaz.
Alt metin okumak lazım. Annesinin bu konuda içerleyerek kavga etmesi konu sahibini bir nebze önemsediğini gösterir.

Ben sizi anliyorum
Belli ki kotu bir anneniz var

Buradaki kadinlari da anlamiyorum , neden birisi annesi hakkinda yazinca bu kadar ustune gidiliyor ? Dunyadaki tum anneler sizinkiler gibi melek degil maalesef

Aytica anne yerine kv dendiginde herkes destek veriyor ama o da bir anne

Cifte standart yapiyorsunuz hanimlar ve gercekten komik oluyor
Erkek annelerine istedigimizi sayip dokelim ama bir kadin annesine laf edemez , gercekten cok komik verilen tepkiler

Benim babaannem de ayrım yaptı yıllarca. Hatta babama dedi ki Alime (amcam) bir şey olursa iki elim yakandadır. Yıllarca konuşmadılar. Yaşlanınca yengem bir tas su vermedi. Yine annem baktı günlerce başında bekledi. Ki bu kadın annem ilk bebeğini kaybettiğinde doğursun doğursun da mezara koysun demiş insan. Ben annemin yerinde olsam asla bakmazdım mesela.

Size katiliyorum ama evlat oldugun icin susmak zorundasin kismina katilmiyorum , neden susulsun? Yok boyle bir dunya adaletsizligi haksizligi kim yaparsa karsisinda olurum ben kendi anam babam bile olsa

hayır bi de yaşlanınca bu tarz annelere yine kıyamayıp kızları bakıyor, bu tarz annelerde bunu sürekli gördükleri halde yine de kızlarını ayırıyorlar, ironik...
Evet bir tanesi o durumda, teyzem. En sevmediği arkasından atıp tuttuğu çocuğu bakıyor. Oğlu parasını yiyor, diğer kızının dünya umurunda değil. Hala da oğluşum da oğluşum der durur.

Ya öyle mi yazmış biri? İnanamıyorum. Ne demek istediği evladını sever? Hangi hakla? O çocukları doğururken fikirlerini sordunuz mu?

Size katiliyorum ama evlat oldugun icin susmak zorundasin kismina katilmiyorum , neden susulsun? Yok boyle bir dunya adaletsizligi haksizligi kim yaparsa karsisinda olurum ben kendi anam babam bile olsa
Susmak derken kotu kelimeler kullanma hakkimiz yok demek istedim.. Dinen de bu boyle, toplumsal olarak da..

Ben sizi anliyorum
Belli ki kotu bir anneniz var

Buradaki kadinlari da anlamiyorum , neden birisi annesi hakkinda yazinca bu kadar ustune gidiliyor ? Dunyadaki tum anneler sizinkiler gibi melek degil maalesef

bi de şey vardır ya, analar kutsaldır, sadece doğrumak bi anneyi kutsal yapmaz, doğurmak doğal sıradan bi eylem çünkü, ancak koşulsuz sevgi veriyorsa çocuğuna, bu o anneyi kutsal yapabilir bence.. koşulsuz sevgi de, bilgiyle kültürle akademik başarıyla günümüzdeki gereksiz etiketlere sahip olmakla olmuyor, sadece iyi bir insan olmakla oluyor, bu kadar yalın, o yüzden ben çocuklarını sevmeyen insanların iyi olduğuna inanmıyorum, saygıyı hak ettiklerine de

Ya öyle mi yazmış biri? İnanamıyorum. Ne demek istediği evladını sever? Hangi hakla? O çocukları doğururken fikirlerini sordunuz mu?
Anne baba hakki varsa evlat hakki da var, istedigim gibi davranirim gibi bi hak yok, Allah onun da hesabini soracak..
Hani sıkıntı yasayan ve danisan kisilerin cocukluguna iner ya psikologlar, ne kadar onemli o cocukluk, anne baba iliskisi vs..
Gelisim psikolojisinde donemler vardir insanin evrelerini anlatan.. Bi cocugun wc egitimi 40 yasina geldiğinde bile bambaska huylarini etkiliyor mesela.. Bi bebek annesiyle guvenli bi baglanma yasayamadiysa buyuk bi travma oluyor bu ve hayati boyunca guven problemi yasiyor..
Al sana sorunlu kisilikler, sorunlu iliskiler, evlilikler..
Yani anne babalik aslında sanıldığından buyuk bi sorumluluk, ozensiz davrandiginda buyuk vebal..

Ya bu sırf erkek çocuğu kız çocuğu olayı da değil mesleğine göre bile değişiyor ailelerin tavırları..Anne baba da olsa çoğu insan çıkarcı bence maalesef..Allah yardımcın olsun ne denirki.

Aynen , sinir oluyorum analik kutsaldir lafina , senelerdir kadinlari asagilamak icin kullanilmis bir laf ama bizim kadinlar pek sever bu lafi

Dogurmak isin en kolay tarafi , dogadaki nerdeyse tum disiler doguruyor zaten
Onemli olan emek vermek , sevgi vermek , duygusal tatmini saglamak
Maalesef anne olmamasi gereken milyonlarca kadin var bu dunyada , ve kotu annelerin sebep oldugu psikolojisi bozuk milyarlarca insan var

Her anne ayağının altında cennet var sanıyor. Dogurdum da büyüttüm , yedirdim icirdim ben cenneti hakettim modunda. Hayır efendim doğurup besleyip büyütmeyi hayvanlar da yapıyor zaten. Bir fark olmalı. Çocuğun ruhunu sevgisizlikle aç birakmamali anne. Ruh eğitimine karın doyurmaktan cok çok daha fazla önem vermeli. Onun için diyoruz hep anne olmaya hazirsaniz anne olun diye. Sadece doğurmak bir meziyet degil diye.

Hic dogurmamis fakat evlatlık alıp vatanına milletine hayırlı evlat olarak yetistirip, ahlakına, ruhuna uykulari kaçacak kadar değer veren anne; cocuklarının ruhlarına acı çektiren, akşama kadar tv nin ve sokağın terbiye ettiği çocuğu ben besledim, barindirdim, büyüttüm diyen anneden bin kat daha hayırlıdir ve bin kat daha annedir..

Yine de nefret etmeyin. Nefret duygusu sadece sizi yorar..

aynen kadınları manipüle etmek, baskılamak için kullanılan bi laf, sen annesin başka bişey olmana gerek yok alt mesajı...

aynen kadınları manipüle etmek, baskılamak için kullanılan bi laf, sen annesin başka bişey olmana gerek yok alt mesajı...

Ayy demeyin öyle üzülürler şimdi.Bütün anneler melek,hem istediğini sevebilir tamam mı ?

Bir de kadını banlatmışlar ya,üzüldüm cidden tolin'e.

Yüksek(!) insani degerlere sahip oldugunu gostermek icin buyuk firsat cunku.. Kraldan fazla kralcilik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…