- 16 Mart 2016
- 6.437
- 7.716
- 198
Bizim sülalede de bir erkek sevdası vardır. Annem dahil bütün kuzenlerin konuşmalarından bile bellidir. Hatta bir kere bir tanesi "oğlum istesin canımı veririm ama kızıma vermem" demişti de şok olmuştum, o kadar aleni yani. Kızların hiçbiri de anneleriyle anlaşamaz ben dahil. Ben evlenip gidince kıymete bindim de kurtuldum o histen. Belki dövseler sövseler daha net birşey olur insanın elinde ama bu şekilde günlük hayatın her aşamasında o evlat ayrımını hissetmek gerçekten kötü bir şey. Ki benimki eminim uç noktalarda değildi ama ona rağmen anneme gıcık oluyordum.
İki senedir anne bile demediğiniz halde kadın sizle büyük bir kavga bile etmemiş. Etseydi yazardınız diye düşünüyorum. İleride bunlar için pişman olabilirsiniz..hazır birlikte yaşıyorken hala bazı şeyleri görmezdenngelip kıymetini bilin.
Size katiliyorum ama evlat oldugun icin susmak zorundasin kismina katilmiyorum , neden susulsun? Yok boyle bir dunya adaletsizligi haksizligi kim yaparsa karsisinda olurum ben kendi anam babam bile olsaCocuklar, ozellikle kiz cocugu o sevgiyi alamadığı zaman o bosluk hic bi sekilde kapanmıyor.. Daha kotu yollar secip sevgiyi olmadik yerlerde arayan insanlarin cocuklugunu bi arastirin bakalim, nelerle birlikte "sevgisizlik" nasil başı cekecek.. "Istedigi evladini sever" gibi sirf kralcilik yapmak icin yorum yapmayin ne olur ya, hangi mantiga sigar su yaklasim?
Hadisler var, cocuklar arasinda adalet, sevgiyi gostermekle ilgili, bunlari da bi okuyalim..
Evlat oldugun icin 1-0 yeniksin, susmak zorundasin, kotu soz soyleme hakkin yok, bu ayri.. Ama icinde acilan yaralar cok farkli.. Bunu dile getirmek neden bu kadar costurdu milleti, anlayamadim..
(midem bulaniyor kismini onayladigimdan degil)
Öf her konuda aynı şey.
Dünyada ne kötülükler var, insanlar ne acılar çekiyo. Sen şımarıksın taam mıı??
Allah'ım ya. Dünyada çok kötü şeyler yaşandığını, insanların ne dertleri olduğunu biz de biliyoruz herhalde. Ama her insana taşıdığı yük ağır geliyor işte. Bunu anlamak neden bu kadar zor? Eğer sana saçma geliyorsa çıkar gidersin. Birisi yüzündeki sivilceyi takar, yok işte insanlar hasta vs. Birisi ailesini takar, insanların ailesi yok bilmem ne. Gına geldi. Herkese kendi derdi büyük anlayın şunu artık. Millet konu açmaya korkar oldu.
Evet bir tanesi o durumda, teyzem. En sevmediği arkasından atıp tuttuğu çocuğu bakıyor. Oğlu parasını yiyor, diğer kızının dünya umurunda değil. Hala da oğluşum da oğluşum der durur.hayır bi de yaşlanınca bu tarz annelere yine kıyamayıp kızları bakıyor, bu tarz annelerde bunu sürekli gördükleri halde yine de kızlarını ayırıyorlar, ironik...
Ya öyle mi yazmış biri? İnanamıyorum. Ne demek istediği evladını sever? Hangi hakla? O çocukları doğururken fikirlerini sordunuz mu?Cocuklar, ozellikle kiz cocugu o sevgiyi alamadığı zaman o bosluk hic bi sekilde kapanmıyor.. Daha kotu yollar secip sevgiyi olmadik yerlerde arayan insanlarin cocuklugunu bi arastirin bakalim, nelerle birlikte "sevgisizlik" nasil başı cekecek.. "Istedigi evladini sever" gibi sirf kralcilik yapmak icin yorum yapmayin ne olur ya, hangi mantiga sigar su yaklasim?
Hadisler var, cocuklar arasinda adalet, sevgiyi gostermekle ilgili, bunlari da bi okuyalim..
Evlat oldugun icin 1-0 yeniksin, susmak zorundasin, kotu soz soyleme hakkin yok, bu ayri.. Ama icinde acilan yaralar cok farkli.. Bunu dile getirmek neden bu kadar costurdu milleti, anlayamadim..
(midem bulaniyor kismini onayladigimdan degil)
Susmak derken kotu kelimeler kullanma hakkimiz yok demek istedim.. Dinen de bu boyle, toplumsal olarak da..Size katiliyorum ama evlat oldugun icin susmak zorundasin kismina katilmiyorum , neden susulsun? Yok boyle bir dunya adaletsizligi haksizligi kim yaparsa karsisinda olurum ben kendi anam babam bile olsa
Ben sizi anliyorum
Belli ki kotu bir anneniz var
Buradaki kadinlari da anlamiyorum , neden birisi annesi hakkinda yazinca bu kadar ustune gidiliyor ? Dunyadaki tum anneler sizinkiler gibi melek degil maalesef
Anne baba hakki varsa evlat hakki da var, istedigim gibi davranirim gibi bi hak yok, Allah onun da hesabini soracak..Ya öyle mi yazmış biri? İnanamıyorum. Ne demek istediği evladını sever? Hangi hakla? O çocukları doğururken fikirlerini sordunuz mu?
Aynen , sinir oluyorum analik kutsaldir lafina , senelerdir kadinlari asagilamak icin kullanilmis bir laf ama bizim kadinlar pek sever bu lafibi de şey vardır ya, analar kutsaldır, sadece doğrumak bi anneyi kutsal yapmaz, doğurmak doğal sıradan bi eylem çünkü, ancak koşulsuz sevgi veriyorsa çocuğuna, bu o anneyi kutsal yapabilir bence.. koşulsuz sevgi de, bilgiyle kültürle akademik başarıyla günümüzdeki gereksiz etiketlere sahip olmakla olmuyor, sadece iyi bir insan olmakla oluyor, bu kadar yalın, o yüzden ben çocuklarını sevmeyen insanların iyi olduğuna inanmıyorum, saygıyı hak ettiklerine de
Aynen , sinir oluyorum analik kutsaldir lafina , senelerdir kadinlari asagilamak icin kullanilmis bir laf ama bizim kadinlar pek sever bu lafi
Dogurmak isin en kolay tarafi , dogadaki nerdeyse tum disiler doguruyor zaten
Onemli olan emek vermek , sevgi vermek , duygusal tatmini saglamak
Maalesef anne olmamasi gereken milyonlarca kadin var bu dunyada , ve kotu annelerin sebep oldugu psikolojisi bozuk milyarlarca insan var
aynen kadınları manipüle etmek, baskılamak için kullanılan bi laf, sen annesin başka bişey olmana gerek yok alt mesajı...
aynen kadınları manipüle etmek, baskılamak için kullanılan bi laf, sen annesin başka bişey olmana gerek yok alt mesajı...
Yüksek(!) insani degerlere sahip oldugunu gostermek icin buyuk firsat cunku.. Kraldan fazla kralcilik..Öf her konuda aynı şey.
Dünyada ne kötülükler var, insanlar ne acılar çekiyo. Sen şımarıksın taam mıı??
Allah'ım ya. Dünyada çok kötü şeyler yaşandığını, insanların ne dertleri olduğunu biz de biliyoruz herhalde. Ama her insana taşıdığı yük ağır geliyor işte. Bunu anlamak neden bu kadar zor? Eğer sana saçma geliyorsa çıkar gidersin. Birisi yüzündeki sivilceyi takar, yok işte insanlar hasta vs. Birisi ailesini takar, insanların ailesi yok bilmem ne. Gına geldi. Herkese kendi derdi büyük anlayın şunu artık. Millet konu açmaya korkar oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?