evet cnm.aynen valla kuzeninle aynı şeyi paylaşıyoruz.eşim dört tane teyzesi var bizim yan apartmanımda oturuyorlar.hepside herşeye karışıyor.Siz yapilanlari anlatirken beni sinir basti gercekten bu nasil yuzsuzluk, kendine bi gundelikci tutsun madem elin kizina kiymak kolay, esiniz de su anneci tiplerden olsa gerek anne duskunu erkeklerden nefret ediyorum gercekten gelmissin kac yasina hala annenin agzinin icine bak olur sey degil, hic mi kiymiyor karisinin halini gorup cok ayip. Ayni sizin durumunuzda benim kuzenim var ve o ayni apartmanda yasiyor dusunun bir de kayinvalidesi diger aile bireyleri falan kendi aralarinda bazen farkli dille konusuyorlarmis anlamiyor cildiriyordu kuzenim bir gun halama acmis durumu boyle boyle valla hizmet etmekten bezdim diye bir de kiza hamile haliyle eve kat cikarken tugla tasitmislar inanir misin dusuk yapti kiz, halamda gidip agizlarinin payini vermis bi daha kizimin evine gelmeyeceksiniz onu cagirmayacaksiniz diye kavga etmis falan simdi daha iyi gibi durumlar. Etraftan boyle gordukce ben de korkuyorum benim kayinvalide de cok sirret bi seye benziyor tanismaya cekiniyorum..
Bence tutumunuzu hic degistirip yuz vermeyin, siz kendi ailenizden ve kendi evinizden sorumlusunuz kimsenin hizmetcisi yok isini yapamayan isci tutsun. Biraz sert olun.
aynen öyle benim tersimi görecekler bundan sonra.zaten oyle de kotuyum varsın boyle kötü olayım.Canım sen bizden yardım istemişsin, konu açmışsın tamam da; ama senin çözümün burnunun dibinde eltin. Kendin yazıyorsun gelmiyor, etmiyor; ama senden değerli, lafta edemiyor kayınvaliden. Tamam yardım etmek güzel; ama sen kullanılıyorsun. eşin 3 gün mü küsüyor, sen 5 gün küs. K.validen surat mı asıyor, sende surat as. ya da umursama, haksız çünkü. bir bakmışsın senden kıymetlisi, senden değerlisi yok. yoksa hastalık hastası olursun.
umarım herşey istediğin gibi olsun o zaman ne diyeyim arkadaşım ama inan çok zor böyle yaşamak hep arada kalmak. .benim çocuğum var o kadar kolay olmuyor o yüzden ama senin yok ondan dedim en azından 1 sene daha bekle çocuk için inan erkekler çocuk olunca daha bir değişiyorlar dikkat et işte ve kendini asla ezdirmecanım öyle diyorsunda annesi bişey demese gercekten bizim hiç bir problemimiz yok okadar mutluyuz ki.cocuk için de okadar doktorlara gittik.sonuç hep sıfır 3 senede 3 düşük.bunca strese çocukmu dayanır tabi.eşim binlerce kez özür diledi hatasını anladığını söyledi.eski mutlu günlerimize döndük ama annesi hala benim içimde yara.bundan sonra samimiyet yok hizmetçilik yok.söz verdi bana.kavga ettiğimiz gün hsg çekilmeye gidecektik doktora.tabi işler böyle olunca kaldı.sen önce bana koca olda sonra baba olmayı düşün dedim.koca olmadan baba olunmaz.ben senin karınsan bunu bana beni ezdirerek gösterme dedim.binlerce kez töve etti.özür diledi.birdahaki ay hsg çekilmeye gidecem bakalım.
bir arkadaşın dedini okudum ve yorum attım başımdan geçenleri.sonra dedim ben niye konu açıpta içimi dökmüyorum.ve sonuç ortada.sadece özetlenmiş bir 3 yıllık evlilik hayatı bu kadar uzun sürdü.evlendiğimizin ilk senesi kayınvalidemler ve eltim (herkesin kocasıda var) toplaşıp pikniğe gittik.piknikten döndük dönerkende eşime dedim dondurma da alalım annemlerde yiyelim oyle gecelim dedim eve neyse hepbirlikte yedik içtik kalkıyoruz.tam kapıdan çıkarken kayınvalidem eşimin ve kaynımın suratına tükürdü.bi erkek olup karılarınıza piknik sepetini boşalttıramadınız dedi.şok oldum sonra eltim le bana da döndü.sizin ikinizide toplasak bi gelin etmezsiniz dedi.eve geldik tabi eşim benimle konuşmadı.polan alerji yapmıştı herhalde yüzüm gözüm şişti istifra ediyorum sürekli heryerimde kırmızı lekeler çıktı ama eşim dönüp bakmadı bile.ertesi gün gittim annesinden özür diledim.çünkü kayınvalidem hep iş bekleyen bi insan.daha ben nişanlıyken anneme bayram temizliğine git dedi.kesin kayınvalidem söylemiştir.iş çıkışı giitim gece on ikiye kadar bayram temizliğini yaptım.evlenincede tabi bu değişmedi.bayram temizliklerinin yanında her misafiri geldiğinde öncesinde temizliği yiyecekleri,işten çıkınca gidip misafirin tabaklarını toplamak.akşam yemeği servisler falan kabus gibiydi.sesimi çıkartamıyordum çünkü biliyordum yapmasam kocamla aram bozulacak.3 senelik evliyim 3 senemde boyle geçti.normal oturmaya bile gitsek ben işten erken çıkıyorumeşim benden iki saat sonra gelirdi.gittigimde kayınvalıdem temizliğe başlamış olurdu alırdım elinden ben supurur silerdim.yemeği hazırlardım.sofrayı kurardım.ama diyemezdim be kadın sen bizim geleceğimizi biliyorsun.butun gun ne yaptın.onlara gitmediğimiz zaman da kayınvalidemi çağırırdım o da bütün kız kardeşlerini toplar bütün gece servis yapardım.ertesi gün yataktan kazınarak eve giderdim.her bayram saat altıda eşim beni annesine bırakırdı namaza giderdi ben kahvaltı hazırlayayım diye.kahvaltıyı hazırlardım saat 11 de gidip kocası eltimi de alır gelirdi hazır sofraya.onlar kahvaltılarını yapıp eltimin annesine giderlerdi.ben sofrayı toplamadan hiç bir yere gidemezdim.kayınvalideme bir bayram sordum.kahvaltı hazırlamaya eltim niye gelmiyo diye.onun çocuğu var dedi bana.bende 3 kere düşük yaptım,cocugum olmuyor.bari bunu soyleme bana.eltim okadar çok kıymetli ki.anlatamam.kayınvalidem kandil akşamı oh kayın validen yazlıga gitmiş kandilleşmekten yırttın dedi.(annemin yazlığı arabayla 15 dk)okadar ağrıma gitti ki.ama şaka yapmış meğersem.eşim bu konuda bile annem hakkında konuşma dedi.benim yaptıklarım hiçe sayıldı hep.daha okadar çok şey varki.anlatmakla bitmez.en sonunda topladım çantamı gittim annemin evine.sonra geldiler beni almaya.herşeyi anlattım ben bunlarımı hakediyorum size bunları yaparken dedim.bi bardak çayın lafını yapıyorsan hiç yapma iş bana ben sizden iş falan bekleyen bi insan değilim zaten dedi.şok geçirdim.neyse eve döndüm eşimle şimdi iyiyiz ama bende de bir korku şimdi bayram yaklaşıyor,bir bomba bekliyorum.çünkü artık iş miş yapmayı kesinlikle düşünmüyorummmmm.eşimin yine suratına tükürür erkek olupta karınıza bi bayram temizliği yaptıramadınız diye.eşimde annesine nasıl bi erkek olduğunu göstermek için gelir benimle kavga eder yapacaksın diye.ama papaz hergün pilav yemez.evliliğim bitecekse bitsin yeter artık ben hiç kimsenin hizmetçisi değilim.bakalım bundan sonra ne olacak.yorumlarınız benim için çok önemli çünkü çıldırmak üzeriyim arkadaşlar.
eltinin durusundan ziyade kocasinin durusu onu guclu yapiyor.. yine de o yaranir sen yaranamazsin, kocan boyle yaptikcabizde olaylar bitmez kizlar daha birsürü bomba var bende.iyice kafama dank ettiği zamanlar dedim kendi kendime .''millete kölelik yapacağına git kursa kafa dağıt''başladım kursa.sabah gidip 1 de çıkıyordum.kayınvalidem aradı kırmızı alarmı verdi.MİSAFİR GELİYOR..tamam anne yarın gelirim dedim.sabah eltim geldi bana ablası taşınıyormuş oraya temizliğe gideceğini telefonumu kullanmak istediğini soyledi.neyse ablasını aradı bişey lazımmı diye.çamaşırsuyu cif siparişlerini aldı.kayınvalidem taşınırken 5 te gelen kız ablasına sabah 8 de gitti.bende kursa gittim oradan da saat 1:30 da kayınvalideme geçtim.''hayırsız gelin misafir gelecek bu saatte mi gelinir'' dedi.bende'' kurstaydım anne şimdi çıktım heee kısırmı yapacaktın dur ben yapayım'' diyip konuyu değiştirdim''ne bileyim ben seni sabahtan bekliyordum'' diyince bende'' eltim nerede anne'' dedim.''ay onu ablası çağırdı kahvaltıya,buraya gelmeyi çok istiyordu ama kısmet işte'' dedi.ve adım gibi de biliyorum eltimin ona yalan soylemediğini çünkü benim eltim çok dobradır kimseden korkusu olmadığı için yalan söyleme gereği duymaz.''he sana oylemi dedi,banada sabah ablam taşınıyor temizliğe gidiyorum dedi'' dedim.busefer kayınvalidem hemen konuyu değiştirdi'' ay dur turşuda koyalım''.gülermisin ağlarmısın. sırf o yapmıyorda ben niye yapıyorum demeyeyim diye onu savunuyor.pes dedim valla.
gundelikçi tutacak olsa niye çalişsin oturur kendi temizligini kendi yapar çalişip kazandgi parayıda onami versin bi gundelikçi kaça geliyor bilmiyorsunuz heralde
kocam hatasını kabul edince kayınvalidemde eğer boyle yapacaksan hiç gelme zaten aman siz yuvanızda mutlu olun dedi.bende şimdi oyle yapıyorum.aramıyorum bile onceden hergun arardım anne nasılsın diye.bugun daha beş gün oldu ama birkere eşim gitti maç var diye ben gitmedim.geldiğinde eşimin keyfi gayet yerindeydi.laf çakmamış anlaşılan.bundan sonra haftada bir giderim çayımı içip bardaklarımı kaldırıp gelirim bu kadar.bu konuyu da parantez içinde anlatayım.(kayınvaldemlerde maç kanalları var maç olduğu akşamlar eşimle beraber gidiyorduk eşim maç izlerken kayınvalidem yanlız kalmasın diye.yoksa ben maçı hiç sevmem.hizmetimide yapıp dönüyorduk.tabi haftada 3-4 kere maç vardı gecen aylarda.eşim yine anne maç izlemeye gelecez akşama evdemisin dedi.o da anca maç izlemeye gelin zaten başka bişey için gelmeyin dedi.çok kırıldım.eşimede söyledim.ben maç seven bi insan değilim geliyorsam annen yanlız kalmasın diye geliyorum dedim.bundan sonra ben gelmem dedim.sonraki zamanlarda o maç izlemeye gittiginde ben gitmedim ertesi gun maç yoksa oturmaya gittim.eşimede niye geldin falan demiyordu ki anlaşılan oda her maçta gitti.demekki onun sorunu benleymiş.birgun maç olmadıgını sanıp oturmaya gittik.bir baktım maç var.kayınvalidem hemen hışımla bana döndü yine maç izlemeyemi geldiniz dedi.bugun maç oldugunuz bilseydim ben gelmezdim eşim gelirdi sadece dedim.eşimde annem oyle demek istemedi saçmalama demişti ilk söylediğinde.ama ikinciyede bana sinirle soyleyince tam da bunu kasteddiğini anladım.)Keşke kayınvalidene mesafe koyma şartı ile barışsaydın eşinle.
Evet goster kendini. Olmaz boyle ama, ne zamana kadar sabr etmelisin ki?!aynen öyle benim tersimi görecekler bundan sonra.zaten oyle de kotuyum varsın boyle kötü olayım.
geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkür ederim.ben gözümü açmasaydım aynı senin dediğin gibi olacaktı çok doğru.kayınvalidenizin yapısı ortada.. sıfat kullanmak istemiyorum siz anlamışsınızdır..
eşiniz de dik durup cevap veremeyen doğruyu yanlışı ayırt edemeyen gaza gelen başkaları için yaşayan bir erkek tipi maalesef..
eltiniz daha kıymetli değil sadece ona güçleri yetmemiş o buna izin vermemiş bir şekilde..
siz belliki iyi niyetli çabalayan bir insansınız..
3 kez düşük yapmışsınız geçmiş olsun çok.. çok zor..
kendi sağlığınızı kendinizi düşünme zamanı gelmiş çoktan..
siz köle gibi de çalışsanız kv niz "ne yaptı ki" diyecek zaten..
eşiniz karıcığım anneme ne güzel baktı demeyecek.. sağolsun demeyecek.. "tabi yapacaktın" diyecek..
benim annem 30 sene huysuz babaannemin işini yaptı evini temizledi yaşlılığında da baktı!!!
ne oldu? sıfır. babam "ne yaptın ki herkesin yaptığı şeyler, yapmasaydın o zaman, canım annem asıl o seni çekti" dedi hala da diyor.. bir kez allah razı olsun senden demedi..
annem türkiyede bir başına idi.. boşanmak çocuklarını bir daha görmemek demekti.. çekti.. hep der "ailem olsaydı başımda böyle olmazdı".. elinizdekilerin kıymetini bilin.. eşiniz ve ailesi de hizmetçi bulsunlar.. of allahım yaa.. çok kızdım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?