ay ben temizlikçi tutsam oğlunu yer bitirir be bu kadın.aman aman ben kendi evimi işini yaparım.onların kulu kölesi olmadığım taktirde ben işlerimi düzene sokup yapıyorum zaten.eşimde o konuda anlayışlıdır.yemek yokmu hemen kahvaltılıları çıkarır oturur yeriz.ev dağınıkmı umrunda olmaz.gel karıcım yorma kendini boşver der evde ama annesinin her işini yaptırıken hiç de oyle evdeki gibi davranmaz.aslan kesilir birden.sormaz bile yoruldunmu diye.biliyorum
benim şehrim için 80 tl
ama türkiye piyasasında
50-120 arası rakamlara şahit oldum
ayda 2 kere gelse
200 tl diyin
temizliği niye kendi yapsın
??????????????
dışarda işçi evde temizlikçi olmak reva mı
çalışan bayana
ben kendi fikrimi söyledim
yeterince yoruluyorum zaten
ve işime de böylesi geliyor
ev işi ile uğraşacağıma
el işi ile uğraşıp para kazanmayı tercih ettim
o halde imkanlarım dahilinde
elbetteki gündelikçi tutup
iş yükümü haiffletmek daha mantıklı
kaldı ki konu sahibi bunu yaparsa
kv de KAPAK olur
yeri gelince ben kendi işimi bile para ile yaptırıyorum
ne sağlığım nede gücüm seninkine yetmez der çıkaR KENERA
buna da
sosyal siyaset denir ki
kullanabilen böyle sorunlarla başabaşa kalmaz
kayın validem 45-50 yaşlarında maşallah pek de bi dinç genç kız gibi.çok fettan hiç kendini üzmez kayınpederimide bi pısırık yapmış zaten ki sormayın gitsin.okadar iyi biliyorki emirler veril işlerini yaptırmayı pes diyorum.Çok merak ettim. Kayinvalideniz kaç yasinda acaba.
İz gerçekten çok sabirlisiniz ben bi kendime sabirli derdim.
Bir de sunu anladim kayinvalideye yakin oturmayacaksin. Uzak da olunca kiymetli oluyor herhalde.
vauuvv süper bi fikir.bunu tuttum.birdaha oyle bişey demeye cesaret edemez ama derse aynen bunu diyecem.kendim demiş gibi.aramızda attraenteEşin sana bayram temizliğinden söz ettiğinde ; erkek ol da hem annene hem de evimize bir temizlikçi tut bayram için de
Valla de hiç sakınma, versin parasını anasına da, sana da temizlikçi tutsun. Sen çalışırken her şeye koşarken güzel, soksun biraz taşın altına elini
ay ben temizlikçi tutsam oğlunu yer bitirir be bu kadın.aman aman ben kendi evimi işini yaparım.onların kulu kölesi olmadığım taktirde ben işlerimi düzene sokup yapıyorum zaten.eşimde o konuda anlayışlıdır.yemek yokmu hemen kahvaltılıları çıkarır oturur yeriz.ev dağınıkmı umrunda olmaz.gel karıcım yorma kendini boşver der evde ama annesinin her işini yaptırıken hiç de oyle evdeki gibi davranmaz.aslan kesilir birden.sormaz bile yoruldunmu diye.
:)))) valla öyle.ay okurken içim daraldı bu ne ya hu
samanyolunun çektigi ibretlik filmler gibi
'zalim kaynananın masum geline yaptıklari'
kaç canını kurtar sen dayansan vücudun iflas edecek bir yerde
canım benim evet haklısın bi arkadasta söylemiş zaten bunu onada tutarsak sorun olmaz diye düşünüyorum.alsın paramı sussun en azından değilmi.100 liram gider alttarafı benim sağlığımdan değerlimi 100 lira.:)
peki canım
ama kv deye yüz verme bu kadar
benim bu öçneride bulunma nedenim
kız kendi evinin işine yetişemiyor
ben birdaha çağıramam
diye bir algı oluşturmandı
Çalışıyorsun,kendi evinin işi yetmiyor üzerine birde kaynanana temizliğe gidiyorsunkısa bir süre işsiz kamıştım bu süre zarfında kursa gittim.şimdi çalışıyorum zaten ama çalışmak onlara sökmüyor.oysaki ben cahil bi kızda değilim.üniversite mezunuyum iyi bi işim var,iyi bi maaşım var,ama niye bukadar salaklık etmişim anlayamıyorum.niye bukadar kocasının ve kayınvalidesinin yanında sığıntı bir kız gibi yaşamışım.akıllandım galiba ''çekilmezbirkız'' ne dersinyok yok buna akıllanmak denmez delirttiler beni iyice delirttiler
valla bu yardımcı aklıma epey bi yattı.Çalışıyorsun,kendi evinin işi yetmiyor üzerine birde kaynanana temizliğe gidiyorsun
Sen kendini süperkahraman falan mı zannediyorsun arkadaşım
Yazık değil mi sana ya?
Çalışan ,evin geçimine katkı sağlayan kadının kendi evinde bile herşeyi üstlenmesine karşıyım ben,sen bide etrafa hizmettesin..
Bırak ne halleri varsa görsünler,kendi evine bile yardımcı al en azından ayda bir,eşinide her işin ucundan tutturt.
Canım senin eşinden bir eksiğin mi var?valla bu yardımcı aklıma epey bi yattı.
vauuvv süper bi fikir.bunu tuttum.birdaha oyle bişey demeye cesaret edemez ama derse aynen bunu diyecem.kendim demiş gibi.aramızda attraente
saolun kızlar çok iyi geldi valla söyledikleriniz.bi cesaretmi geldi ne:)Canım senin eşinden bir eksiğin mi var?
Sende ,oda sabahtan akşama kadar dışarda çalışıp para kazanıyorsanız,evin işinide beraber yapacaksınız.
Yapmıyorsada yardımcı alacaksın.
Sen canını yolda mı buldun?
bucum29 okadar güzel anlatmışsın ki.eşim bu teklifi annesine götürünce annesi yine erkekliğinden girecek benim karılığımdan çıkacak biliyorum.eşimde gelecek herzamanki gibi annesi haklı olduğu için benimle kavga edecek.çünkü en baştaki piknik olayında ve diğer olaylarda da böyle yapıyor.erkek olup karınıza iş yaptıramıyorsunuz diyor.çattık valla ki ne çattık
aynen bu yoldan dimdirek devam edecem.ben buyum bundan sönra hakkımızda hayırlısıErkeklik karilik temizlik yapmakla oluyorsa git kendine temizlikçi al sende mutlu ol annende deseneya okudukça ben Delirdim
İstediği kadar surat yapsin bir bagirir iki bagirir uç tükürür dördüncüye inadini görür susar.
öff okurken şiştimbir arkadaşın dedini okudum ve yorum attım başımdan geçenleri.sonra dedim ben niye konu açıpta içimi dökmüyorum.ve sonuç ortada.sadece özetlenmiş bir 3 yıllık evlilik hayatı bu kadar uzun sürdü.evlendiğimizin ilk senesi kayınvalidemler ve eltim (herkesin kocasıda var) toplaşıp pikniğe gittik.piknikten döndük dönerkende eşime dedim dondurma da alalım annemlerde yiyelim oyle gecelim dedim eve neyse hepbirlikte yedik içtik kalkıyoruz.tam kapıdan çıkarken kayınvalidem eşimin ve kaynımın suratına tükürdü.bi erkek olup karılarınıza piknik sepetini boşalttıramadınız dedi.şok oldum sonra eltim le bana da döndü.sizin ikinizide toplasak bi gelin etmezsiniz dedi.eve geldik tabi eşim benimle konuşmadı.polan alerji yapmıştı herhalde yüzüm gözüm şişti istifra ediyorum sürekli heryerimde kırmızı lekeler çıktı ama eşim dönüp bakmadı bile.ertesi gün gittim annesinden özür diledim.çünkü kayınvalidem hep iş bekleyen bi insan.daha ben nişanlıyken anneme bayram temizliğine git dedi.kesin kayınvalidem söylemiştir.iş çıkışı giitim gece on ikiye kadar bayram temizliğini yaptım.evlenincede tabi bu değişmedi.bayram temizliklerinin yanında her misafiri geldiğinde öncesinde temizliği yiyecekleri,işten çıkınca gidip misafirin tabaklarını toplamak.akşam yemeği servisler falan kabus gibiydi.sesimi çıkartamıyordum çünkü biliyordum yapmasam kocamla aram bozulacak.3 senelik evliyim 3 senemde boyle geçti.normal oturmaya bile gitsek ben işten erken çıkıyorumeşim benden iki saat sonra gelirdi.gittigimde kayınvalıdem temizliğe başlamış olurdu alırdım elinden ben supurur silerdim.yemeği hazırlardım.sofrayı kurardım.ama diyemezdim be kadın sen bizim geleceğimizi biliyorsun.butun gun ne yaptın.onlara gitmediğimiz zaman da kayınvalidemi çağırırdım o da bütün kız kardeşlerini toplar bütün gece servis yapardım.ertesi gün yataktan kazınarak eve giderdim.her bayram saat altıda eşim beni annesine bırakırdı namaza giderdi ben kahvaltı hazırlayayım diye.kahvaltıyı hazırlardım saat 11 de gidip kocası eltimi de alır gelirdi hazır sofraya.onlar kahvaltılarını yapıp eltimin annesine giderlerdi.ben sofrayı toplamadan hiç bir yere gidemezdim.kayınvalideme bir bayram sordum.kahvaltı hazırlamaya eltim niye gelmiyo diye.onun çocuğu var dedi bana.bende 3 kere düşük yaptım,cocugum olmuyor.bari bunu soyleme bana.eltim okadar çok kıymetli ki.anlatamam.kayınvalidem kandil akşamı oh kayın validen yazlıga gitmiş kandilleşmekten yırttın dedi.(annemin yazlığı arabayla 15 dk)okadar ağrıma gitti ki.ama şaka yapmış meğersem.eşim bu konuda bile annem hakkında konuşma dedi.benim yaptıklarım hiçe sayıldı hep.daha okadar çok şey varki.anlatmakla bitmez.en sonunda topladım çantamı gittim annemin evine.sonra geldiler beni almaya.herşeyi anlattım ben bunlarımı hakediyorum size bunları yaparken dedim.bi bardak çayın lafını yapıyorsan hiç yapma iş bana ben sizden iş falan bekleyen bi insan değilim zaten dedi.şok geçirdim.neyse eve döndüm eşimle şimdi iyiyiz ama bende de bir korku şimdi bayram yaklaşıyor,bir bomba bekliyorum.çünkü artık iş miş yapmayı kesinlikle düşünmüyorummmmm.eşimin yine suratına tükürür erkek olupta karınıza bi bayram temizliği yaptıramadınız diye.eşimde annesine nasıl bi erkek olduğunu göstermek için gelir benimle kavga eder yapacaksın diye.ama papaz hergün pilav yemez.evliliğim bitecekse bitsin yeter artık ben hiç kimsenin hizmetçisi değilim.bakalım bundan sonra ne olacak.yorumlarınız benim için çok önemli çünkü çıldırmak üzeriyim arkadaşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?