- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.865
- 598
- 33
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
Allah yardımcınız olsun, böyle davranan bir erkek varken istikrarlı kalabilmek çok zor ama aklınız çelinmesin. Ben madde bağımlısı kişilerle bir süreliğine çalışmış bir psikoloğum, bu insanların davranış stilleri konusunda size yardımcı da olabilirim sorduğunuz sorulara cevap vermeye çalışırım bildiğim kadarıyla. Ancak madde bağımlılığının tedavisi çok zor, atlatanların çok çok çok iradeli olması gerekiyor. Onu geçtim tamamen temizlense bile yaşadıkları en ufak bir streste maddeye başlamaları mümkündür. Çünkü madde geçici zevk verir, anlık dertlerinden onu uzaklaştırır. Kolayı seçerler yani madde bağımlıları. Bağımlıların eşleriyle konuştuğumda çoğu "Böyle olacağını bilsem evlenmezdim, düzeleceğini söyledi, inandım düzelmedi." derlerdi. Hepsi de ergenlikte başlamıştı ve şu an evli çoluklu çocukluydular. Sizin de bir çocuğunuz var ve onun geleceğini de düşünmek zorundasınız.
Çocuğunuz olduğu için maalesef tamamen bağları koparabilmek mümkün değil. Boşanma gerçekleşene kadar çocuğu göstermenizi tavsiye etmiyorum bu arada. Zorda kalmadıkça özel olarak muhatap olmayın, yalvarıp yakarsa da başbaşa görüşmeyin. Çok ısrar ederse bağımlılık merkezinde yatarak tedavi olması ve temizlendiğini raporla kanıtlaması şartı koşun. Madem sizi o kadar seviyormuş, kanıtlasın sevgisini (!). Bir yere çıkarken tek çıkmayın ve ne olur ne olmaz kendinizi "yasal olarak" savunma yolları araştırın.
Çocuğunuz olduğu için maalesef tamamen bağları koparabilmek mümkün değil. Boşanma gerçekleşene kadar çocuğu göstermenizi tavsiye etmiyorum bu arada. Zorda kalmadıkça özel olarak muhatap olmayın, yalvarıp yakarsa da başbaşa görüşmeyin. Çok ısrar ederse bağımlılık merkezinde yatarak tedavi olması ve temizlendiğini raporla kanıtlaması şartı koşun. Madem sizi o kadar seviyormuş, kanıtlasın sevgisini (!). Bir yere çıkarken tek çıkmayın ve ne olur ne olmaz kendinizi "yasal olarak" savunma yolları araştırın.