- 8 Ekim 2012
- 17.027
- 9.184
- 448
Burnunu açınca emiyor ama yeterli geliyor mu bilmiyorum tabi. Doktor gerekli görürse yatırırız tabiki. Gözün gibi bakıyosun, sonra olana bak..
Malesef hasta oldu, burnu tıkalı, hapşırıyor, sürekli burnunu açmaya çalışıyoruz çünkü ememiyor uyuyamıyor hırıl hırıl ses geliyor. yarın sabah hastaneye götüreceğiz.
Eve misafir kabul etmeyin mümkünse. Ben koruyamadım. Daha da haftasonu misafir gelecek
Ah canım ya çok geçmiş olsun üzülme lütfen sütün kesilir yoksa. Her şeyin bir çaresi var ama ev ısın çok yüksek. Lütfen bebeği kalın giydirip peteği kapat. İçerisi 18 dereceden yüksek olmasın hiç nefes alamaz ve daha çabuk hastalığa yatkın olur. Biz öyle yapıyoruz ve oğlum 7 aylık şükür o hastane vakasından sonra hastalanmadı daha. Oda ısısı düşük olmalı muhakkak. Ve sürekli havalandır. Doktor asla petek açmayacaksın cam açık da yatırabilirsin diyor düşün artık.Ev 24 derece doğduğundan beri
Mukus aşırı var ama şeffaf renkli serum fizyolojik damlatıp otribebeyle çekiyorum dolu bayağı.
Hapşırdığında dolu dolu hapşırıyor yani sıvı saçıyor etrafanezledir belki grip değildir ateşi yok allahtan
Cam acik mi? Kis mevsiminde mi? Ben bile usurum kucucuk cocuk napacak? Bu doktorlari bazen anlamiyorumAh canım ya çok geçmiş olsun üzülme lütfen sütün kesilir yoksa. Her şeyin bir çaresi var ama ev ısın çok yüksek. Lütfen bebeği kalın giydirip peteği kapat. İçerisi 18 dereceden yüksek olmasın hiç nefes alamaz ve daha çabuk hastalığa yatkın olur. Biz öyle yapıyoruz ve oğlum 7 aylık şükür o hastane vakasından sonra hastalanmadı daha. Oda ısısı düşük olmalı muhakkak. Ve sürekli havalandır. Doktor asla petek açmayacaksın cam açık da yatırabilirsin diyor düşün artık.
Bir de öksürüğü olmadığı sürece de inşallah bir şey olmaz. Öksürük çok tehlikeli.
Cam acik mi? Kis mevsiminde mi? Ben bile usurum kucucuk cocuk napacak? Bu doktorlari bazen anlamiyorum
Ben camı açmadan oğlum uyumuyorCam acik mi? Kis mevsiminde mi? Ben bile usurum kucucuk cocuk napacak? Bu doktorlari bazen anlamiyorum
Havalandirma ok tamda virusleri oldurur gerekli birsey. Ama cam acik uyumak?Yok canim biz de hastanede kaldik yenidoganken, aynen soguk falan diye evi havalandirmamazlik etme, en az 4 saatte bir on dakika havalanacak odasi demisti, daha soguktu havalar.
Uyurken cam acmak valla mantikli gelmiyor bana:) yoksa disari havasi virusleri oldurur inaniyorum bunada.Ben camı açmadan oğlum uyumuyor
Doğduğundan beri aynı doktordayız ve doğduğu dönem hiç açtırmazdı annemler doktor aç aç dedikten sonra oğlum şükür o günden sonra hiç hasta olmadı. Muhakkak açarım o uyur dalar sonra kapatırım gece 2 kere daha açarım sabaha kadar memeye kalkınca. Kalın giydirince üşümüyor.
Uyurken cam acmak valla mantikli gelmiyor bana:) yoksa disari havasi virusleri oldurur inaniyorum bunada.Ben camı açmadan oğlum uyumuyor
Doğduğundan beri aynı doktordayız ve doğduğu dönem hiç açtırmazdı annemler doktor aç aç dedikten sonra oğlum şükür o günden sonra hiç hasta olmadı. Muhakkak açarım o uyur dalar sonra kapatırım gece 2 kere daha açarım sabaha kadar memeye kalkınca. Kalın giydirince üşümüyor.
Uyurken cam acmak valla mantikli gelmiyor bana:) yoksa disari havasi virusleri oldurur inaniyorum bunada.
Bana da gelmiyordu ama artık alıştık. :) aslında biz uyurken cam açılmaz diye düşündüğümüz için mantıklı gelmiyor. Aslında açılır :) bi iki kere ya açmiyim çocuk üşüyecek dedim açmadım o gece saatte bir kalktı oğlum sonra yine açmaya devam :)Uyurken cam acmak valla mantikli gelmiyor bana:) yoksa disari havasi virusleri oldurur inaniyorum bunada.
Valla gelmeye karar verirken bana sormadı bile, yarın doktorun dediğine göre arayıp durumu söylerim ama gelir kendisi, uçak biletini yakmaz... teşekkür ederim. İnşallah çok ağır bişey geçirmiyordur.yine hareketli, burnu tıkanınca ağlıyor sadece ama bu daha başlangıç da olabilir
Valla gelmeye karar verirken bana sormadı bile, yarın doktorun dediğine göre arayıp durumu söylerim ama gelir kendisi, uçak biletini yakmaz... teşekkür ederim. İnşallah çok ağır bişey geçirmiyordur.yine hareketli, burnu tıkanınca ağlıyor sadece ama bu daha başlangıç da olabilir
Geçmiş olsun çok sinirlendim ben olsam görümcemi arar bak çocuk hasta oldu beğendin mi yaptığını derim eşin ne dedi bu duruma
Ah canım ya çok geçmiş olsun üzülme lütfen sütün kesilir yoksa. Her şeyin bir çaresi var ama ev ısın çok yüksek. Lütfen bebeği kalın giydirip peteği kapat. İçerisi 18 dereceden yüksek olmasın hiç nefes alamaz ve daha çabuk hastalığa yatkın olur. Biz öyle yapıyoruz ve oğlum 7 aylık şükür o hastane vakasından sonra hastalanmadı daha. Oda ısısı düşük olmalı muhakkak. Ve sürekli havalandır. Doktor asla petek açmayacaksın cam açık da yatırabilirsin diyor düşün artık.
Bir de öksürüğü olmadığı sürece de inşallah bir şey olmaz. Öksürük çok tehlikeli.
Cok gecmis olsun.
Kuzu daha cok kucuk.
Surekli dik pozisyonda durmali ya da egimli yatmali bebek.
Dumduz yatirmayin.
Burnu icin Baby Vac diye bi burun acici var, yenidoganlar kullanabiliyor.
Otri bebeyle omrunuz tukenir burun acmaya calismakla.
Yatagin basina sogan kesip koyun, rahatlatir.
O kadarcik bebege ilac veremezler, cok acilse musadeye alirlar sadece.
Bahsettigim burun aspiratoru supurgeye takilip kullaniliyor, burundan cikana insan inanamiyor.
2 cocuguma da kullandim, orta kulak iltihabini vs onluyor.
Eki Görüntüle 2212933
Canım havayı sen bilirsin sonuçta eğer üşür diyorsan üşür daha yeni doğmuş üşüme olasılığı yüksek. Geçmiş olsun üzülme ama yani görümcenin de benim yüzümden ni oldu demesi komedi gibi. Tabiki onun yüzünden oldu böyle saçmalık mı var ? Eşin neden çekinmiş ki evet deseymiş.Eşimle konuştular bugün çbenim yüzümden mi oldu falan dedi
Eşim de yok senin yüzünden olmamıştır dedi
Ben biraz sitem edince de belki benden geçti belki de üşüdü diye oldu dedi
Bence farkında ama bişey diyemiyor.
Ama Evde kendim de üşüyorum, emzirmek için kolay çıkan ince şeyler giyiyorum.
onun yerine bebeği ince giydirsem olmaz mı? Bebek bakım eğitiminde kışın 26 dereceye kadar çıkarabilirsiniz demişlerdi. Sık sık havalandırıyoruz ama dışarısı 2 derece, cam açık olunca 10'dk da evin içi buz gibi oluyor. Peteği kısayım ama. Zaten evde 2 küçük petek var sadece. Merkezi olduğu için 22 dereceye kadar ısıtıyolar.
Reffü yatağına başı yüksek gelecek şekilde yatırıyorum. Bu burun aspiratörü çok değişikmiş, alayım ben de ama süpürgem çok güçlü çekiyor, uygun olur mu ki
Ona göre yapmışlardır gerçi
Küçücük bebek sürekli kucaklarda olmamalı bence, ayrıca hasta olduğu gün gitmeliydi.Valla o bu kırılmasın diye hep ben kırılıyorum. Bu kadar korkmamın sebebi bebeğim 7 günlükken 1 gün yoğunbakımda kaldı sarılık sebebiyle
Oradan çıkarırken yenidoğan yoğun bakım doktoru ve hemşireleri eve bir süre misafir kabul etmememizi, babası bile grip olsa maske kullanmasını uzak durmasını bu dönemde hastalanıp antibiyotik almasının antibiyotiğe direnç geliştireceğini çok dikkat etmemizi 10 dk anlattılar. O yüzden panik oldum.
Geliş gidişleri de bi ayarladık, hani dese ben hasta oluyor gibiyim geçince geleyim o zamana alırdık biletlerini.
İşte o kadar doktor tembihleyince... ben çok rahat insanım, bebeğe doğduğundan beri eldiven çorap şapka giydirmedim üşür diye düşünmeden her gün dışarı çıkardım, her gün yıkadım göbeği düştüğünden beri. Ama bu hastalık konusu çok canımı sıktı. Bebeği hasta etmese beni ya da eşimi de edebilir. Bebeğe tek başıma bakıyorum ilk günden beri, hasta olmam demek mahvolduk demek. O yüzden sürekli besin takviyesi alıyorum. Bağışıklığımı yüksek tutmaya çalışıyorum...
Dün hep kucağındaydı ama
Bu gece gidecek
Eşimle konuştular bugün çbenim yüzümden mi oldu falan dedi
Eşim de yok senin yüzünden olmamıştır dedi
Ben biraz sitem edince de belki benden geçti belki de üşüdü diye oldu dedi
Bence farkında ama bişey diyemiyor.
Ama Evde kendim de üşüyorum, emzirmek için kolay çıkan ince şeyler giyiyorum.
onun yerine bebeği ince giydirsem olmaz mı? Bebek bakım eğitiminde kışın 26 dereceye kadar çıkarabilirsiniz demişlerdi. Sık sık havalandırıyoruz ama dışarısı 2 derece, cam açık olunca 10'dk da evin içi buz gibi oluyor. Peteği kısayım ama. Zaten evde 2 küçük petek var sadece. Merkezi olduğu için 22 dereceye kadar ısıtıyolar.
Reffü yatağına başı yüksek gelecek şekilde yatırıyorum. Bu burun aspiratörü çok değişikmiş, alayım ben de ama süpürgem çok güçlü çekiyor, uygun olur mu ki
Ona göre yapmışlardır gerçi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?