Beni sakinleştirir misiniz?

Yaa şu hale bak ben boyle dusuncesız halanın..
Sakınlestırmek ümidiyle girdim ama bırseyker yazsam daha cok sınırlenırsin susuyorum.. Düşüncesiz kadın ya

Yarabbim hasta hasta neden gidilir bir bebegin yanina nedeeeeen ...... birde sakliyorlar ......

Burnunu açınca emiyor ama yeterli geliyor mu bilmiyorum tabi. Doktor gerekli görürse yatırırız tabiki. Gözün gibi bakıyosun, sonra olana bak..

Panik olma canim,
Evinizi havalandir 4-5 saatte bir,
Bir de normalden daha fazla el tikayin vs.
Zaten nevresimleri degismisindir.
Bol bol kucaginda gezdir emzir.
Umarim hemencecik iyilesir.
Yenidogan oldugu icin atesini de takip edin, sanirim 37,5 da hastaneye gitmeniz veya doktorunuza danismaniz gerekiyor.
Onlarin da ilk sordugu emmesinde sorun var mi oluyor.
Sakin olmak en onemlisi.
Bosver gorumceyi teyzeyi, aman kendine iyi bak, sen hasta olmayacaksin ki bebegine bakacaksin.

Ah canım ya çok geçmiş olsun üzülme lütfen sütün kesilir yoksa. Her şeyin bir çaresi var ama ev ısın çok yüksek. Lütfen bebeği kalın giydirip peteği kapat. İçerisi 18 dereceden yüksek olmasın hiç nefes alamaz ve daha çabuk hastalığa yatkın olur. Biz öyle yapıyoruz ve oğlum 7 aylık şükür o hastane vakasından sonra hastalanmadı daha. Oda ısısı düşük olmalı muhakkak. Ve sürekli havalandır. Doktor asla petek açmayacaksın cam açık da yatırabilirsin diyor düşün artık.
Bir de öksürüğü olmadığı sürece de inşallah bir şey olmaz. Öksürük çok tehlikeli.

Cam acik mi? Kis mevsiminde mi? Ben bile usurum kucucuk cocuk napacak? Bu doktorlari bazen anlamiyorum

Cam acik mi? Kis mevsiminde mi? Ben bile usurum kucucuk cocuk napacak? Bu doktorlari bazen anlamiyorum
Ben camı açmadan oğlum uyumuyor
Doğduğundan beri aynı doktordayız ve doğduğu dönem hiç açtırmazdı annemler doktor aç aç dedikten sonra oğlum şükür o günden sonra hiç hasta olmadı. Muhakkak açarım o uyur dalar sonra kapatırım gece 2 kere daha açarım sabaha kadar memeye kalkınca. Kalın giydirince üşümüyor.

Uyurken cam acmak valla mantikli gelmiyor bana:) yoksa disari havasi virusleri oldurur inaniyorum bunada.

Uyurken cam acmak valla mantikli gelmiyor bana:) yoksa disari havasi virusleri oldurur inaniyorum bunada.

Normalde degil ama hastayken ben de fazladan havalandiririm.

Ama iste disaridaki hava temiz mi diye de dusunuyorum bazen.

Bizde de ailecek okruruk problemi var, anca her seye dikkat edersek tahammul edilebilir seviyede tutabiliyoruz

Bana da gelmiyordu ama artık alıştık. :) aslında biz uyurken cam açılmaz diye düşündüğümüz için mantıklı gelmiyor. Aslında açılır :) bi iki kere ya açmiyim çocuk üşüyecek dedim açmadım o gece saatte bir kalktı oğlum sonra yine açmaya devam :)

1+1 eve yeni doğum yapmissin acelesi neydi geliyor hadi geldi diyelim bebeği görüp gitsin daha başka napacak? Benim de doğumuna Görümcem hasta öksürük ve ateşlenmiş çocuğu ile gelip dört beş gün kalmıştı. Benden çok kocam onun hasta çocuğu ile uğraştı gece acillere götürdü nöbetçi eczaneler aradı.
Sonunda kocası aradı çocuk hasta ne işin var senin diye de öyle aklına geldi gitmek. Şükür çocuğum hasta olmadı evim de küçüktü yani kış günü ufacık evde çocuğu korucam diye canım çıktı.

Canim burun aspiratoru kullanıyorsun degil mi? Çok rahat ve mucizevi bir alet. Bebek de hemen rahatlıyor, burnu tertemiz olduğu için ve rahat emzirebildigin için sen de. Once sen ve bebeğin geliyorsunuz unutma bunun. Dinlendir kendini yorma lütfen. Benim de kırkım cikali çok olmadi ben de hiç yatmadım sayılır ve çok.pismanim şimdiden. Gereken lafı gerektiği yerde şöyle. Küçücük evin, sen.lohusasin yardımı dokunmayacak insan gelmesin.

Cok gecmis olsun.
Kuzu daha cok kucuk.
Surekli dik pozisyonda durmali ya da egimli yatmali bebek.
Dumduz yatirmayin.
Burnu icin Baby Vac diye bi burun acici var, yenidoganlar kullanabiliyor.
Otri bebeyle omrunuz tukenir burun acmaya calismakla.
Yatagin basina sogan kesip koyun, rahatlatir.
O kadarcik bebege ilac veremezler, cok acilse musadeye alirlar sadece.
Bahsettigim burun aspiratoru supurgeye takilip kullaniliyor, burundan cikana insan inanamiyor.
2 cocuguma da kullandim, orta kulak iltihabini vs onluyor.

Geçmiş olsun çok sinirlendim ben olsam görümcemi arar bak çocuk hasta oldu beğendin mi yaptığını derim eşin ne dedi bu duruma

Eşimle konuştular bugün çbenim yüzümden mi oldu falan dedi
Eşim de yok senin yüzünden olmamıştır dedi
Ben biraz sitem edince de belki benden geçti belki de üşüdü diye oldu dedi
Bence farkında ama bişey diyemiyor.

Ama Evde kendim de üşüyorum, emzirmek için kolay çıkan ince şeyler giyiyorum.
onun yerine bebeği ince giydirsem olmaz mı? Bebek bakım eğitiminde kışın 26 dereceye kadar çıkarabilirsiniz demişlerdi. Sık sık havalandırıyoruz ama dışarısı 2 derece, cam açık olunca 10'dk da evin içi buz gibi oluyor. Peteği kısayım ama. Zaten evde 2 küçük petek var sadece. Merkezi olduğu için 22 dereceye kadar ısıtıyolar.

Reffü yatağına başı yüksek gelecek şekilde yatırıyorum. Bu burun aspiratörü çok değişikmiş, alayım ben de ama süpürgem çok güçlü çekiyor, uygun olur mu ki
Ona göre yapmışlardır gerçi

Canım havayı sen bilirsin sonuçta eğer üşür diyorsan üşür daha yeni doğmuş üşüme olasılığı yüksek. Geçmiş olsun üzülme ama yani görümcenin de benim yüzümden ni oldu demesi komedi gibi. Tabiki onun yüzünden oldu böyle saçmalık mı var ? Eşin neden çekinmiş ki evet deseymiş.

Küçücük bebek sürekli kucaklarda olmamalı bence, ayrıca hasta olduğu gün gitmeliydi.

Spizella, geçmişler olsun.
Ağzınla çekebileceğin burun aspiratörleri var. Süpürge bana çok korkutucu geliyor, üstelik süpürgeyle burnu çekildiği için beyni hasar gören bir çocuk haberini duyduktan sonra..
Ağzınla güçlü çekersen temizlenir burnu yavrunun. Burnunun ucunu elinle ya da ıslak bezle ara ara nemlendir,odayı da tabi. Beyne oksijen gitmesi için burnun kuru kalmaması ve açık olması çok önemli.

Bnmkide cok guclu.
Zaten saniyelik bisey, cekip aliyor hemen.
Ben yurtdisindayim, burda kullanmayan yok bunu.
Turkiyede de satiliyor, hepsiburda da yorumlar var, insanlar memnun.
Korkmayin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…