Spizella, geçmişler olsun.
Ağzınla çekebileceğin burun aspiratörleri var. Süpürge bana çok korkutucu geliyor, üstelik süpürgeyle burnu çekildiği için beyni hasar gören bir çocuk haberini duyduktan sonra..
Ağzınla güçlü çekersen temizlenir burnu yavrunun. Burnunun ucunu elinle ya da ıslak bezle ara ara nemlendir,odayı da tabi. Beyne oksijen gitmesi için burnun kuru kalmaması ve açık olması çok önemli.
Spizella, geçmişler olsun.
Ağzınla çekebileceğin burun aspiratörleri var. Süpürge bana çok korkutucu geliyor, üstelik süpürgeyle burnu çekildiği için beyni hasar gören bir çocuk haberini duyduktan sonra..
Ağzınla güçlü çekersen temizlenir burnu yavrunun. Burnunun ucunu elinle ya da ıslak bezle ara ara nemlendir,odayı da tabi. Beyne oksijen gitmesi için burnun kuru kalmaması ve açık olması çok önemli.
Kaç aya kadar bilmiyorum ama belli bir aya kadar çocuklar ağızlarından nefes alamıyorlar diye biliyorum..söz konusu haber de Almanya’danUsenmedim arastirdim yok oyle bi haber.
Gunde 5-6 kere kullandigim oluyor benim.
inatla kullanmayan arkadasimin oglu surekli orta kulak iltihabi oluyordu.
O burun baska turlu temizlenmiyor.
Bu arada burun tikaliysa agizdan nefes alir cocuk, o oksijen illa ki beyine gider yani.
Onemli olan bronsit yada kulak iltihabi olmamasi cocugun
Yani ben artık kimseyi değil evladımı düşünüyorum valla. Aman kırılmasın aman alınır diyerek evladımı tehlikeye atamam. İster kırılsın ister küssün hastaysanız gelmeyin ve gidin demeyi öğrenmeniz lazım. Bebeklere yazık.Arkadaşlar kan tahlili yapıldı doktor muayenede de geniz akıntısı ve burun tıkanıklığı gördü akciğerlerde hırıltı vs olmadığını söyledi
Kan tahlilinde çok şükür korkulacak düzeyde bi enfeksiyon çıkmadı
Serum fizyolojik ile burnunu sıkça açın dedi
İlk sorduğu soru da gripli biriyle mi teması oldu?
Bir yaşına kadar hasta insanlarla bir arada bulundurmamaya ve korumaya dikkat etmelisin dedi.
Bugün daha iyi bebeğim, dünkü kadar tıkanmıyor. Neyse ki biz ucuz atlattık, lütfen bebeklerizi koruyun, hastane hasta bebeklerle doluydu, iş arkadaşımın da 15 günlük bebeği evde misafirden grip kapmış yazık günah
Bebek ağlarken bizim içimiz parçalandı dün gece 3 e kadar
Yani ben artık kimseyi değil evladımı düşünüyorum valla. Aman kırılmasın aman alınır diyerek evladımı tehlikeye atamam. İster kırılsın ister küssün hastaysanız gelmeyin ve gidin demeyi öğrenmeniz lazım. Bebeklere yazık.
Oha yuh daha neler. Kabul etmeyin. Bebeğim büyüyene kadar kimsenin gelmesini istemiyorum hasta deyin.Yarın gelecek misafir 15 gün kalmayı planlamış
Bi kaç gün sonra git diyeceğim bir şekilde
15 gün ne yaaaaYarın gelecek misafir 15 gün kalmayı planlamış
Bi kaç gün sonra git diyeceğim bir şekilde
Canım katrina inan ki kelimeler kifayetsiz kalıyor başımıza geleni anlatayımGelmeden niye onlemiyorsunuz ki su misafirleri? Bebegim hasta doktor misafir kabul etmeyin dedi. Bu kadar .alınan alınsın keyifleri bilir
İlk birkaç ay bebeklerin ağız açıp nefes alma refleksi yok. Bebekler ağızdan nefes almayı bilmez. En az 3-6 aylık olana kadar. Ki ben o yaştan sonrasında da hiç bir bebeğin ağızdan nefes aldığını görmedim. Burun tıkalıysa kötü yani. Biz yetişkinler gibi "burnum tıkalı, ağzımı açayım da nefes alayım" diye bir şey yok onlarda. :)
En yakınlarımız dahi olsa düşüncesiz davranabiliyorlar boyle. Yakınlığınıza güvenip boyle davraniyo besbelli ama bu düpedüz sorumsuzluk. Babanın söylemesinden senin dolaylı yoldan evinden bahsetmenden anlamıyorsa açık açık söylemekten baska care yok. Bari yardimci olacak türde bi insan mu yoksa gezmeye mi geliyor o da?Canım katrina inan ki kelimeler kifayetsiz kalıyor başımıza geleni anlatayım
Gelecek kişi teyzem
Annem öldü diye herkes kendini beni gurbet elde yalnız bırakmama düşüncesiyle hareket ediyor. Bunda sorun yok da ben ihtiyaç duymuyorum.
Ben doğumu haber bile vermedim bu tantana olmasın diye
Erken doğdu dedim doğum gerçekleşip hastaneden çıkınca söyledim. Bir kişiye bile gelin yardım edin de demedim. Aksine eşim 1 ay izin alacak beraber bakacağız dedim. İstisnasız herkese evim 1+1 dedim ve babama da dedirttim. Babam gidip ben bile bir gün kaldım, evleri müsait değil dedi gelmek isteyenlere. Gerçekten müsait değil yani, bi oda daha olsa geçip yatsınlar ama gelen salon/mutfakta yatıyor. Yatak odasından çıktığımızda burun burunayız. banyo/wc zaten bi tane. Sıkıntı oluyor gelen için de bizim için de.
Daha hamileyken bi gün teyzem whatsapptan yazdı sen nerde oturuyosun diye. X semti teyze dedim. Tamam dedi. Hayırdır neden lazım oldu dedim, ben uçak bileti aldım ondan sordum havaalanından servis var mı diye bakıcam dedi. Peki ne zamana aldın dedim, x tarihe dedi. İnsan önce bi müsait misin o tarihte demez mi bilet almadan sorarım size. Ben mi acayipim o mu?
Hadi neyse zaten o sırada müsait oluruz diye bişey demedim.
Bana ne kadar kalacağını da söylemedi ki. Onu da daha bu akşam tesadüfen kardeşimden öğrendim. Geri dönüş biletinin gününü söylemiş o da bana söyledi.
Niyetin iyi olduğunun farkındayım ama
Resmen kendini davet etti, kendi kalacağı tarihleri seçti, beni halen ben yarın geliyorum diye aramış değil. Eşimle bu saatte oturduk 15 gün ne yapacağımızı düşünüyoruz, son günlerde eşim salonda yatıyordu mesela. Çünkü işe gidecek ve gece bebek uyumuyor, arada gelip yardım ediyor ama geceleri salonda uyuyor, ya da gece bebek uyumayınca kalkıp gezdiriyordum.şimdi misafir oradayken biz yatak odasına tıkılıp kalıcaz. 2-3-5 gün idare ediliyor da 15 gün yaa! El insaf... bi lohusalık yaşayamadım misafir eğlendirmekten.
Napiyim nasıl davranayım vallahi ben de şaştım kaldım.
Canım katrina inan ki kelimeler kifayetsiz kalıyor başımıza geleni anlatayım
Gelecek kişi teyzem
Annem öldü diye herkes kendini beni gurbet elde yalnız bırakmama düşüncesiyle hareket ediyor. Bunda sorun yok da ben ihtiyaç duymuyorum.
Ben doğumu haber bile vermedim bu tantana olmasın diye
Erken doğdu dedim doğum gerçekleşip hastaneden çıkınca söyledim. Bir kişiye bile gelin yardım edin de demedim. Aksine eşim 1 ay izin alacak beraber bakacağız dedim. İstisnasız herkese evim 1+1 dedim ve babama da dedirttim. Babam gidip ben bile bir gün kaldım, evleri müsait değil dedi gelmek isteyenlere. Gerçekten müsait değil yani, bi oda daha olsa geçip yatsınlar ama gelen salon/mutfakta yatıyor. Yatak odasından çıktığımızda burun burunayız. banyo/wc zaten bi tane. Sıkıntı oluyor gelen için de bizim için de.
Daha hamileyken bi gün teyzem whatsapptan yazdı sen nerde oturuyosun diye. X semti teyze dedim. Tamam dedi. Hayırdır neden lazım oldu dedim, ben uçak bileti aldım ondan sordum havaalanından servis var mı diye bakıcam dedi. Peki ne zamana aldın dedim, x tarihe dedi. İnsan önce bi müsait misin o tarihte demez mi bilet almadan sorarım size. Ben mi acayipim o mu?
Hadi neyse zaten o sırada müsait oluruz diye bişey demedim.
Bana ne kadar kalacağını da söylemedi ki. Onu da daha bu akşam tesadüfen kardeşimden öğrendim. Geri dönüş biletinin gününü söylemiş o da bana söyledi.
Niyetin iyi olduğunun farkındayım ama
Resmen kendini davet etti, kendi kalacağı tarihleri seçti, beni halen ben yarın geliyorum diye aramış değil. Eşimle bu saatte oturduk 15 gün ne yapacağımızı düşünüyoruz, son günlerde eşim salonda yatıyordu mesela. Çünkü işe gidecek ve gece bebek uyumuyor, arada gelip yardım ediyor ama geceleri salonda uyuyor, ya da gece bebek uyumayınca kalkıp gezdiriyordum.şimdi misafir oradayken biz yatak odasına tıkılıp kalıcaz. 2-3-5 gün idare ediliyor da 15 gün yaa! El insaf... bi lohusalık yaşayamadım misafir eğlendirmekten.
Napiyim nasıl davranayım vallahi ben de şaştım kaldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?