• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

beni zor durumda bırakıyorsun....

Annenin Halini biliyorsun nişanlını götürmeyecektin. Zaten sende gitme , görüşmek istiyorsan kardeşin gelsin. Sen heralde bir umut değişir diye düşünüyorsun ama değişmez, ben ayda yılda 1 , birkaç saat torunlarını görsünler diye gidiyorum, o da gitmiyoruz diye küsüyor, dünya aleme duyuruyor diye. Yine de gittiğime bin pişman ediyor annem beni. Sınırını çiz yoksa çok zarar verir sana ve evliliğine
kız kardeşim 10 yaşında
o gelemez her zaman gelince de çok ağlıyor alışıyor

Kendimi suçlu hissediyorum. Buraya daha önce annemle ilgili çok konu açtım. Herkes gitmeyin görüşmeyin dedi. Ben kız kardeşimi özlediğim için nişanlım annemden dolayı gelmeye pek gönüllü olmamasına rağmen onu da aldım ve annemin evine gittim. Dün sat 1 de otobüse bindik. Zaten nişanlım hiç istekli değildi gelmeye, ama ben beni yalnız bırakmasın istedim. Zor da olsa kırmadı geldi. Aksilikler otobüste başladı zaten. Üstüne türk kahvesi döküldü açık renk pantolon giymişti sinirlendi hemen söylemiştim işte ben gelmeseydim falan filan.. neyse siniri geçti, pantolonunu yıkadım ona yeni pantolon aldık. Kız kardeşim evdeydi, eve gittik onun yanına. Saat 3 te vardık anca, nişanlım erken dönmek istiyordu (ailesi bilmiyordu annemin yanına geldiğimizi) bu arada annem tekirdağda biz istanbulda yani 2 saat uzaklıkta. Biz otobüs bileti bulamadık.. gece 11de bulduk.. nişanlımın annesi hiç durmadan sürekli arıyor nerdesin nerdesin nerdesin.. Neyse nişanlım tekirdağa annemi ziyarete geldiğimizi söylemek zorunda kaldı..
tabi kadın çıldırdı sen nasıl gidersin.. bu sefer beş dakikada bir bağırmak için arıyor sesi yankı yapıyor bir bağrıyor ki sormayın.. niye bağrındı annemde alındı.. sokakta mı kaldınız bende senin annen sayılırım. niye bu kadar kızıyor ki falan demeye başladı. annemde çok alındı bu duruma.. bende alındım.. neyse nişanlım beni zor durumda bıraktın dedi.. evet gerçekten onu zor durumda bıraktım.. otobüste yol boyu uyuduk ama, ben annesine takıldım aslında.. tabi nişanlımda bilet bulamadık ve geç döndük sabah erken uyanıyor.. bu duruma çok kızdı.. ne düşünmeliyim, ne yapmalıyım..
bu arada annem yine yapacağını yaptı; nişanlıma sana kalırsa düğün işi prensesin kardeşi sizden daha çabuk evlenir dedi.. çok bozuldu nişanlım ama belli etmedi.. üzüldü baya.. gururuna dokundu bidaha asla gelmez biliyorum. bende uzun bir süre gitmeyeceğim. Beni de nişanlıma kötüledi durdu..
lütfen kötü yorumlar yapmayın, vicdanen rahat değilim.

Annenin ağzına sağlık, oooh mis gibi olmuş. Önceki konularınızı bilmiyorum ya da hatırlamıyorum ama nişanlınız ya gizli kapaklı iş çevirmeyecekti ya da annesiyle baş etmeyi bilecekti. Bir şekilde annenizin evine gelinmiş işte, müstakbel kayınvalidenizin yaptığı çook ayıp ya ne olursa olsun beklemeli, oğlu gelince yüzyüze ne diyecekse demeli. Önceki konuları dışarıda tutarak söylüyorum annenizin burada kabahati yok. Kötü bir söz de söyşememiş üstelik, sadece işleri biraz hızlandırın demek istemiş.

Nişanlın annesine sen karışma diyemiyor değil mi? İstedim kişiye giderim, ben çocuk değilim hele hiç diyemez. Böyle kişiler benim hayatımda yer edinemez mesela. Yüzüne söylerim amma tırstın annenden, altı üstü ailemin yanına gittik diye. Çok pasif nişanlın. Tam bir ana kuzusu.

offf nişanlın 13 yaşında mı niye annesi geç kaldın diye sürekli arıyor, genç bir çiftsiniz, akşam yemeğe çıkarsınız, sinemaya gidersiniz, başbaşa vakit geçirirsiniz ona ne? belki romantik bir an yaşıyorsunuz sürekli arayıp sıkıştırılır mı? bu kadar saygısız ve düşüncesiz anneye mi kızmalı, onu haklı gören nişanlıya mı bilmiyorum.
bi de sabah erken kalkıcam, pantolonum kirlendi vs vs mızmızlanmıs, en sevmediğim şey, sevdiğin kadının hatrı için bir gece uykusuz kal yani nedir, ertesi gün atomu mu parçalayacakmış? 3 kahve içer ayılır, koca adam değil emzikli bebek sanki, her konuda....

Hata senin. Ailenle yasadin sorun seni baglar. Nisanlin ve onun ailesi bu durumu biliyorsa vay haline derim. Annenle gorusmeye bilirsin sorunlarin da olabilir ama bu kimseye senin anneni kotulene istememe hakki vermez.
Kv adayiylada mesafeni koyman gerekirdi ki her zaman gittine gore oradada bi mesafe koymamissin. Size bu kadar rahat karisabilmesinin bir sebebi de sensin.
Acilen bu durumlari toparlamaya bak ve aile iliskilerini rayina koymadan evlenmemeni tavsiye ederim

Birde bunca seyin ustune nisanlin beni zor durumda biraktin mi diyor sana? Sana cok destek olmus valla

offf nişanlın 13 yaşında mı niye annesi geç kaldın diye sürekli arıyor, genç bir çiftsiniz, akşam yemeğe çıkarsınız, sinemaya gidersiniz, başbaşa vakit geçirirsiniz ona ne? belki romantik bir an yaşıyorsunuz sürekli arayıp sıkıştırılır mı? bu kadar saygısız ve düşüncesiz anneye mi kızmalı, onu haklı gören nişanlıya mı bilmiyorum.
bi de sabah erken kalkıcam, pantolonum kirlendi vs vs mızmızlanmıs, en sevmediğim şey, sevdiğin kadının hatrı için bir gece uykusuz kal yani nedir, ertesi gün atomu mu parçalayacakmış? 3 kahve içer ayılır, koca adam değil emzikli bebek sanki, her konuda....
annesi geç kaldık diye değil, gittik diye bence öyle yaptı
benim nişanlımın gece geç saatte eve girdiği de oldu
ama kadın bence gitmemize taktı
yani; tekirdağlara gidiyorsunda ablana gidemiyorsun
ablası bizi davet etmedi ben aradım açmadı kv ile haber gönderdim görümceme yine dönüş yok
neyine gideyim
nişanlımda böyle olduğu için ablasına gitmedi annesi çıldırdı

Bile bile bu anakuzusu adamla evleneceksin ya yanarım da ben ona yanarım... Öyle ısrarla eşimin annesinin onu aradığını hayal bile edemiyorum ben. Lisedeyken bile ona ailesinden neredesin diye hesap soran olmamıştır. Mantıklı bir insan hiç mi bulamıyorsun?

Yok düşünüyorum da, nişanlımla dışarıdayken, babam geç kaldık diye merak ederdi ama arayamazdı yanlış anlaşılmasın diye, neredesiniz diyemezdi. Kardeşim bir şey soracakmış gibi mesaj atar sonra laf arasında ne zaman dönüyorsunuz falan diye sıkıştırıverirdi :D Çok garip ailesi var nişanlınızın. Kendisi de garip.

Evet tam da dediğin gibi nişanlının geç geldiği saat olmuş ise mesele seninle senin ailenin yanında olması. Tipik kaynana örneği.

Annen ile ilgili ne sorunun oldu bılmıyorum ama bunu nişanlının bilmesi çok yanlış. Her sey anlatılmaz erkeğe ve erkek tarafına. Ama aılesınin bilmemesi iyi olmus.

Öte yandan ailesi bilmiyorken sorunları bu sekılde davranıyorsa kaynana bu daha kötü ortada başka sorun var demektir. Dediğim gibi tipik oğulcu oğlunu gelirden kıskanan kaynana modeli.

Nişanlın da pek sağlam değil sanki. Annesi aradığında açacaktı telefonu madem ablama gitmem gerektiğini söylüyorsun madem bu bir görev ise ben ablama gidecektim ablam kabul etmedi bunu bi bil önce, öte yandan da aile ziyareti bir görevse prenses bunu layıkıyla yaparken mesele yok da ben prensesin aılesını ziyaret ederken mı olacak? Pardon da prenses benım nısanlım ise ailesi de benim ailem demektir elbette ziyarete gıdecegım. Ablam da önceliklerini misafirine tanımasaydım ben dün orada olacaktım Deyıp kapatacaktı telefonu. Kestirip atacaktı. Daha da aramayacaktı kıskanc kaynana.

Bu kaynana ve gerektigi yerde gereken cevabı veremeyen ana ve aıle kuzusu erkek oldugu surece başın hep ağrır benim gibi.

Sana bır sey alır Nişanlın evlendiğinde, bana neden almadın der anası ablana neden almadın masrafa ne gerek vardı parayı tutun ev alırsınız araba alırsınız dıye tasarruf bahanesi ile çekememezlik yapar. Yapar da yapar sonu gelmez bunun.

İyi düşünün. Evlilik öyle filmlerdeki gibi değil maalesef. İnsanı o imzaları attığı güne lanetler yağdırtabiliyor.

Evet tam da dediğin gibi nişanlının geç geldiği saat olmuş ise mesele seninle senin ailenin yanında olması. Tipik kaynana örneği.

Annen ile ilgili ne sorunun oldu bılmıyorum ama bunu nişanlının bilmesi çok yanlış. Her sey anlatılmaz erkeğe ve erkek tarafına. Ama aılesınin bilmemesi iyi olmus.

Öte yandan ailesi bilmiyorken sorunları bu sekılde davranıyorsa kaynana bu daha kötü ortada başka sorun var demektir. Dediğim gibi tipik oğulcu oğlunu gelirden kıskanan kaynana modeli.

Nişanlın da pek sağlam değil sanki. Annesi aradığında açacaktı telefonu madem ablama gitmem gerektiğini söylüyorsun madem bu bir görev ise ben ablama gidecektim ablam kabul etmedi bunu bi bil önce, öte yandan da aile ziyareti bir görevse prenses bunu layıkıyla yaparken mesele yok da ben prensesin aılesını ziyaret ederken mı olacak? Pardon da prenses benım nısanlım ise ailesi de benim ailem demektir elbette ziyarete gıdecegım. Ablam da önceliklerini misafirine tanımasaydım ben dün orada olacaktım Deyıp kapatacaktı telefonu. Kestirip atacaktı. Daha da aramayacaktı kıskanc kaynana.

Bu kaynana ve gerektigi yerde gereken cevabı veremeyen ana ve aıle kuzusu erkek oldugu surece başın hep ağrır benim gibi.

Sana bır sey alır Nişanlın evlendiğinde, bana neden almadın der anası ablana neden almadın masrafa ne gerek vardı parayı tutun ev alırsınız araba alırsınız dıye tasarruf bahanesi ile çekememezlik yapar. Yapar da yapar sonu gelmez bunun.

İyi düşünün. Evlilik öyle filmlerdeki gibi değil maalesef. İnsanı o imzaları attığı güne lanetler yağdırtabiliyor.
sevgiliyken ailesinin ne kadar iyi olduğunu düşünürdüm. Nişanlanınca işler değişti. Ailesi sorunları bilmiyor. Nişanlım konusuna gelince, sorunları nişanlıma anlatan annem maalesef.. Beni şikayet eder, babamı kötüler.. mutlaka laf söyler.. ben o gün kv den soğudum zaten. Ablası beni yok sayıyor. Telefonlarımı açmıyor, nişanlandım arayıp beni evine davet edebilirdi. Ben telefonlarımı açmayan birinin evine zorla gidemem bu yüzsüzlük olmaz mı?
Şimdi 8 nisanda ablasının oğlunun doğum günü var evde kutlayacaklar. Annesi nişanlıma prenses ve sende geleceksiniz demiş yani bana söyleseler sende gelsen diye anlarımda.. ben çok yoruldum artık.. Annesini de bir süre görmek istemiyorum..

sevgiliyken ailesinin ne kadar iyi olduğunu düşünürdüm. Nişanlanınca işler değişti. Ailesi sorunları bilmiyor. Nişanlım konusuna gelince, sorunları nişanlıma anlatan annem maalesef.. Beni şikayet eder, babamı kötüler.. mutlaka laf söyler.. ben o gün kv den soğudum zaten. Ablası beni yok sayıyor. Telefonlarımı açmıyor, nişanlandım arayıp beni evine davet edebilirdi. Ben telefonlarımı açmayan birinin evine zorla gidemem bu yüzsüzlük olmaz mı?
Şimdi 8 nisanda ablasının oğlunun doğum günü var evde kutlayacaklar. Annesi nişanlıma prenses ve sende geleceksiniz demiş yani bana söyleseler sende gelsen diye anlarımda.. ben çok yoruldum artık.. Annesini de bir süre görmek istemiyorum..
Benim görümce de eşimi arar. Ben gelıyorum der veya gelin der. Kaç kere konustum bak evın hanımı benım evde yemek var mı temızlık yapılacak mı ben bılırım. Arayıp eşimi gelıyorum dıyorsun o da aılesıne sureklı evet dıyen bırı olarak tamam dıyor. Sonra bız papaz oluyoruz yapma boyle işleri kadın kadına biz ayarlayalım dedım insanca. Ama yok ınat esımı arar söyler. Ve ben habersiz gelmesini de ıstemem bu da buyuk sorundur. Her aradığında bı gun cat kapı gelecegım o GUN hangı gün olur daha karar vermedım dıye benı sınır edıyor.

Bıde mutlaka her aılede bır adetyumusak karınlı herseye tamam dıyen özellikle maddi konularda hep aranan ama manevî olarak ezilen bir adette ağzının içine bakılan aılesı yöneten bırı olur mutlaka.şansa biz ilkine denk geldik

Kendimi suçlu hissediyorum. Buraya daha önce annemle ilgili çok konu açtım. Herkes gitmeyin görüşmeyin dedi. Ben kız kardeşimi özlediğim için nişanlım annemden dolayı gelmeye pek gönüllü olmamasına rağmen onu da aldım ve annemin evine gittim. Dün sat 1 de otobüse bindik. Zaten nişanlım hiç istekli değildi gelmeye, ama ben beni yalnız bırakmasın istedim. Zor da olsa kırmadı geldi. Aksilikler otobüste başladı zaten. Üstüne türk kahvesi döküldü açık renk pantolon giymişti sinirlendi hemen söylemiştim işte ben gelmeseydim falan filan.. neyse siniri geçti, pantolonunu yıkadım ona yeni pantolon aldık. Kız kardeşim evdeydi, eve gittik onun yanına. Saat 3 te vardık anca, nişanlım erken dönmek istiyordu (ailesi bilmiyordu annemin yanına geldiğimizi) bu arada annem tekirdağda biz istanbulda yani 2 saat uzaklıkta. Biz otobüs bileti bulamadık.. gece 11de bulduk.. nişanlımın annesi hiç durmadan sürekli arıyor nerdesin nerdesin nerdesin.. Neyse nişanlım tekirdağa annemi ziyarete geldiğimizi söylemek zorunda kaldı..
tabi kadın çıldırdı sen nasıl gidersin.. bu sefer beş dakikada bir bağırmak için arıyor sesi yankı yapıyor bir bağrıyor ki sormayın.. niye bağrındı annemde alındı.. sokakta mı kaldınız bende senin annen sayılırım. niye bu kadar kızıyor ki falan demeye başladı. annemde çok alındı bu duruma.. bende alındım.. neyse nişanlım beni zor durumda bıraktın dedi.. evet gerçekten onu zor durumda bıraktım.. otobüste yol boyu uyuduk ama, ben annesine takıldım aslında.. tabi nişanlımda bilet bulamadık ve geç döndük sabah erken uyanıyor.. bu duruma çok kızdı.. ne düşünmeliyim, ne yapmalıyım..
bu arada annem yine yapacağını yaptı; nişanlıma sana kalırsa düğün işi prensesin kardeşi sizden daha çabuk evlenir dedi.. çok bozuldu nişanlım ama belli etmedi.. üzüldü baya.. gururuna dokundu bidaha asla gelmez biliyorum. bende uzun bir süre gitmeyeceğim. Beni de nişanlıma kötüledi durdu..
Nisanli oldugunuza eminmisiniz.Ya da kayinvalidenizin nisanlandiginizdan haberi var mi?

Bu şimdiden böyleyse evlendiğinde neler olur bi düşün istersen..
Benim anneme kv bi laf söylese gebertirim onu sen nasıl tahammül ediyorsun acaba ?
böyle olmaz evlenme sakın pişman olursun !

Evliliği bir kac sene erteleyin bence. Anlattiklariniza bakacak olursak daha kendi kararlarinizi kendiniz veremiyorsunuz aileleriniz cok mudahale ediyor

kayınvalideye prensesle beraberim anne oturuyoruz merak etme dese kadın dururmuş ne öyle bebe gibi arayıp duruyor anlamadım . benim kayınvalidem bi nişanlımla lisede sevgiliyken böyle arar dururdu neyseki nişanladık aramayı bıraktı :oops: böyle giderse seninki siz evlenincede bırakmaz bu işi ayrıca üzülecek birşey yok nişanlında fazla ana kuzusu olmasın hak etmiş zor durumda kalmayı:oha:

Tek bu konuyu okuyanlar durumu anlamamis. Butun konularini biliyorum ve kv ile gorumcen annen ile kiz kardesinin yaninda melek kalir. Nisanlin da cok hatali bir evliligin esiginde maalesef.

bu adamla ve annesiyle evlenmek zorunda degilsinizdir insaallah

Back
X