- 6 Eylül 2016
- 1.507
- 1.141
- 48
- Konu Sahibi oglumherseyim
-
Kıskançlık?Ben bu kadınları anlamıyorum. Çocuğum yok diye çocuğu olan kadınlara neden trip atayım? Neden kıskanayım, neden başkası hamile kaldığında zoruma gitsin? Neden hamile haberi duyunca üzüleyim? Bunlar kesinlikle fesat insanların fikirleri zikirleri.
O yüzden uzak durun.
Benim de bir bebeğim olmadı ama kalkıp da kimsenin bebeğini, hamileliğini kıskanmadım aksine çok mutlu oldum. Yeri geldi düşük de yaptım çok zor zamanlar geçirdim. Ama her şey nasip. Kimse kimsenin nasibini yiyemez. Allah her şeyi en iyi bilen olduğu için olgun birisi böyle fikirlere düşmemeli.
Allah ona da nasip etsin tabiki ama görüşmeyin, görüyoruz kıskançlıktan bebeklere zarar veren kişileri.
Evet okudum. Benim de karnımda kaç kere bebeğim tutunamadı. Maalesef bu kıskançlık. Bir kadın aynen böyleydi, çocuğu olmuyor diye başkalarının çocuğunu çekemiyordu. Bir gün mahalleden bir çocuk kayboldu, aradılar taradılar e en son nerde buldular biliyor musunuz? O çocuğu olmayan kadının sobasının içinde. Küllerini buldular. Tevekkül önemli bir şey yAni, eğer onun başına kötü bir şey geldi diye başkasının çocuğunu görmeye tahammülü olmuyorsa ki yeğenidir işte asıl bu hastalıklı ruh halidir. Tedavi edilmelidir.Kıskançlık?
Gerçekten okudunuz değil mi konuyu?
Yapmam, ama konu sahibi dışında ilk defa yoruma yazasım geldi.
Evet okudum. Benim de karnımda kaç kere bebeğim tutunamadı. Maalesef bu kıskançlık. Bir kadın aynen böyleydi, çocuğu olmuyor diye başkalarının çocuğunu çekemiyordu. Bir gün mahalleden bir çocuk kayboldu, aradılar taradılar e en son nerde buldular biliyor musunuz? O çocuğu olmayan kadının sobasının içinde. Küllerini buldular. Tevekkül önemli bir şey yAni, eğer onun başına kötü bir şey geldi diye başkasının çocuğunu görmeye tahammülü olmuyorsa ki yeğenidir işte asıl bu hastalıklı ruh halidir. Tedavi edilmelidir.
Ben çok şey yaşadım, Canımdan canlar gitti ama kardeşlerim Doğum yaptı yeğenlerime canımı veririm, hepsine çok sevindim. Çünkü ben yaşadım, başkası yaşasın istemem hele en yakınlarım yaşasın asla isteöem. İnsan böyle olmalı, aksi halde imtihanı nasıl geçeceğiz?
Konu sahibi mi öldürdü o bebekleri anne karnında? Yoksa ruhu veren Allah mı geri aldı? İşte bunun ayrımını yapamıyoruz.
Ben kendisi bebeklerini kaybettiğinde onunla ağladım zaten. Hatta ben bebeğimi kaybettiğimde ailece arama zahmetinde bulunmadılar. Yine üzülüyorum kendisine ama yaşayan var olan bir çocuğun varlığından rahatsız olmak sizin insanlığınıza sığıyorsa ben o insanlığı kabul etmiyorum. Senin çocuğun doğdu deyip ağlamak acı çekmek insanlıkla alakalıysa size kalsın İnsanlığınız.Hanfendi kalbiniz mi karardi sizin?
Kadin 3 bebegini kaybetmis ve uzgun.
Bebekleri ölms ölms! Ustune zor aradi diyorsunuz ya pess gercekten.
Kadin bebeklerinin derdine dusmusken sizin beni kiskaniyor moduna girmeniz insanliga sigmiyor.
Herker her olaya ayni duyuyu veremez. Siz uzulmedinz diye o da mi uzulmeyecek. Kizmak yerine keske gidip onunla aglasydnz.
Sizin mahalleye endekslemeyin şartları.Evet okudum. Benim de karnımda kaç kere bebeğim tutunamadı. Maalesef bu kıskançlık. Bir kadın aynen böyleydi, çocuğu olmuyor diye başkalarının çocuğunu çekemiyordu. Bir gün mahalleden bir çocuk kayboldu, aradılar taradılar e en son nerde buldular biliyor musunuz? O çocuğu olmayan kadının sobasının içinde. Küllerini buldular. Tevekkül önemli bir şey yAni, eğer onun başına kötü bir şey geldi diye başkasının çocuğunu görmeye tahammülü olmuyorsa ki yeğenidir işte asıl bu hastalıklı ruh halidir. Tedavi edilmelidir.
Ben çok şey yaşadım, Canımdan canlar gitti ama kardeşlerim Doğum yaptı yeğenlerime canımı veririm, hepsine çok sevindim. Çünkü ben yaşadım, başkası yaşasın istemem hele en yakınlarım yaşasın asla istemem. İnsan böyle olmalı, aksi halde imtihanı nasıl geçeceğiz?
Konu sahibi mi öldürdü o bebekleri anne karnında? Yoksa ruhu veren Allah mı geri aldı? İşte bunun ayrımını yapamıyoruz.
Bu kiskanclik degil tamamen uzulmek bence. Varligindan rahatsiz oluyorum dememistir buna inanmiyorum. Yegeninin varligindan rahatsiz olan kadin her cocuktan rahatsiz olur. Bebegim aklima geliyor canim yaniyor gibi birsey soylenmistir varligi neden rahatsz etsin. O da hayali mni kuruyordur smdi benmde kollarmda kucucuk bir bebek olacakti diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?