Benim aklım almıyor...

oglumherseyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2016
1.507
1.141
48
Merhaba kk üyeleri kardeşlerim Elhamdülillah doğum yaptım çok zor geçti ve nerdeyse ölüyordum. bazı sağlık sorunlarımız var ve gerek kalırsa ki inşallah kalmayacak 2-3 Aylıkken ameliyat olacağız onun dışında sağlıklıyız Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah. Derdim kısmına gelince bir görümcem var 3 bebeğini anne karnında kaybetti doğum yaptım 1 hafta sonra zor aradı hayırlı olsun demek için. Bebeği yaşasa idi beraber doğum yapacaktık Rabbim tez zamanda nasip etsin inşallah isteyen herkese. Benim oğlumun varlığı canını yakıyormuş hanımefendinin aklına çocuğu geliyormuş. Aklına kendi Bebeğinin gelmesini anlarım da çocuğumun varlığının canını yakması ne demek bunu anlayamıyorum. benim evladım da yok olsa mutlu olacaktı galiba. Yeğeninin varlığından rahatsız olmak ne demek sen halasın. Bende daha önce iki bebeğimi kaybettim ama hiç bir zaman yeğenime baktığımda canım acıyor demedim. Benim kardeşimin de bebeği olmadı ama hiç yeğenlerim canımı yakıyor demedi. Bir anne olarak çok üzüldüm bunu duyduğumda incindim de. Lohusayım ama hiçbir zaman özel hiçbirşey imi yaşayamadığım gibi doğumumu da yaşayamadım lohusalığımıda.

Hanfendi kalbiniz mi karardi sizin?

Kadin 3 bebegini kaybetmis ve uzgun.

Bebekleri ölms ölms! Ustune zor aradi diyorsunuz ya pess gercekten.

Kadin bebeklerinin derdine dusmusken sizin beni kiskaniyor moduna girmeniz insanliga sigmiyor.

Herker her olaya ayni duyuyu veremez. Siz uzulmedinz diye o da mi uzulmeyecek. Kizmak yerine keske gidip onunla aglasydnz.

Hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütmek nasıl etsin. Onun canını yakan sizin bebeginiz değil, kendi yaşadıklarıdır. Siz bebeğinizin en güzel günlerinin tadını çıkarın. Keyfinize bakın.

Ben bu kadınları anlamıyorum. Çocuğum yok diye çocuğu olan kadınlara neden trip atayım? Neden kıskanayım, neden başkası hamile kaldığında zoruma gitsin? Neden hamile haberi duyunca üzüleyim? Bunlar kesinlikle fesat insanların fikirleri zikirleri.
O yüzden uzak durun.
Benim de bir bebeğim olmadı ama kalkıp da kimsenin bebeğini, hamileliğini kıskanmadım aksine çok mutlu oldum. Yeri geldi düşük de yaptım çok zor zamanlar geçirdim. Ama her şey nasip. Kimse kimsenin nasibini yiyemez. Allah her şeyi en iyi bilen olduğu için olgun birisi böyle fikirlere düşmemeli.
Allah ona da nasip etsin tabiki ama görüşmeyin, görüyoruz kıskançlıktan bebeklere zarar veren kişileri.

Sende lohusasın bu nedenle daha da hassas düşünebilirsin bu cok normal.Kıskanmıyodur ama onun da işi kolay değil.3 tane kaybetmiş karnında.Çocuğu olacakmı olmayacakmı bilmiyor.Şimdi benimde kucağımda olacaktı diye düşünüyodur.Zamanla elbette çok sevecek yeğenini.Allah ona da versin inşallah.Senin evladını da sana bağışlasın canım.

Kıskançlık?

Gerçekten okudunuz değil mi konuyu?

Yapmam, ama konu sahibi dışında ilk defa yoruma yazasım geldi.

Allah ıslah etain de gec . tabiki acılı ama sunu dese üzülüyorum aklıma ölen bebegim geliyor dese birsey dmessin . demeyi bilmiyor .

uzak durursun gözüne sokmassın hassas seyler .

Kıskançlık?

Gerçekten okudunuz değil mi konuyu?

Yapmam, ama konu sahibi dışında ilk defa yoruma yazasım geldi.
Evet okudum. Benim de karnımda kaç kere bebeğim tutunamadı. Maalesef bu kıskançlık. Bir kadın aynen böyleydi, çocuğu olmuyor diye başkalarının çocuğunu çekemiyordu. Bir gün mahalleden bir çocuk kayboldu, aradılar taradılar e en son nerde buldular biliyor musunuz? O çocuğu olmayan kadının sobasının içinde. Küllerini buldular. Tevekkül önemli bir şey yAni, eğer onun başına kötü bir şey geldi diye başkasının çocuğunu görmeye tahammülü olmuyorsa ki yeğenidir işte asıl bu hastalıklı ruh halidir. Tedavi edilmelidir.
Ben çok şey yaşadım, Canımdan canlar gitti ama kardeşlerim Doğum yaptı yeğenlerime canımı veririm, hepsine çok sevindim. Çünkü ben yaşadım, başkası yaşasın istemem hele en yakınlarım yaşasın asla istemem. İnsan böyle olmalı, aksi halde imtihanı nasıl geçeceğiz?
Konu sahibi mi öldürdü o bebekleri anne karnında? Yoksa ruhu veren Allah mı geri aldı? İşte bunun ayrımını yapamıyoruz.

Görümceniz bebeğini yakın zamanda kaybettiyse ve hiç çocuğu yoksa canı yanabilir, üzülebilir.
Gayet insani duygular bunlar, herkes farklı tepkiler verebilir.
Belki çok duygusal bir yapıya sahip olabilir görümceniz, belki depresyona girdi..
Kendini toplaması zaman alabilir, sizin çocuğunuzu görmeye hazır olamayabilir.

Bu kiskanclik degil tamamen uzulmek bence. Varligindan rahatsiz oluyorum dememistir buna inanmiyorum. Yegeninin varligindan rahatsiz olan kadin her cocuktan rahatsiz olur. Bebegim aklima geliyor canim yaniyor gibi birsey soylenmistir varligi neden rahatsz etsin. O da hayali mni kuruyordur smdi benmde kollarmda kucucuk bir bebek olacakti diye.

Ben kendisi bebeklerini kaybettiğinde onunla ağladım zaten. Hatta ben bebeğimi kaybettiğimde ailece arama zahmetinde bulunmadılar. Yine üzülüyorum kendisine ama yaşayan var olan bir çocuğun varlığından rahatsız olmak sizin insanlığınıza sığıyorsa ben o insanlığı kabul etmiyorum. Senin çocuğun doğdu deyip ağlamak acı çekmek insanlıkla alakalıysa size kalsın İnsanlığınız.

Ay ne abartmışsınız yaa
Sanki kadın çocuğunuzun varlığına tahammül edemiyor da çocuğunuza suikast düzenliyor. Kadının çocuğu ölmüş, belli ki gördükçe kendi yıkılan hayalleri aklıma gelecek, benzetmeler yapacak ve içi acıyacak. Ne kadar anlayışsızsınız. Size gelip vıdı vıdı eden mi var, " bu çocuğu niye doğurdun benimki yitmişken" filan mı dedi? Lohusalık yaşayamamışmış. Sizin lohusalığınızı da mı görümce düşünsün? Kadının derdi kendine yetiyordur, bir de sizi memnun etmeye çalışsın... Kendi hayatınıza bakın, millete sarmayın durduk yere.

Sizin mahalleye endekslemeyin şartları.
Nerde yaşıyorsanız artık.

Çok ayıp bu yaptığınız yorum. Üstelik düşük yaptığınızı iddia ediyorsunuz.

Hiç yakışmadı, gıyaben etiket.

O ayrı bu ayrı. İnsan kimse için varlığından rahatsız oluyorum dememli, çok şey gördüm duydum o yüzden korkuyorum böyle düşünenlerden.
Ben de çok kurdum hayalini, şimdi yaşasalardı diye, oturup ağladım, canım yandı, kaç kere öldü karnımda bebeklerim ama bir yakınıma belli bile etmedim, kimse benimle birlikte üzülmesin, benden hamileliklerini saklamasınlar diye çünkü işte o zaman kahrolurdum.
Neyse öyle işte. Allah hayırlı sağlıklı evlatlar versin o bayana da herkese de. Elbet zor ama bir hala öyle şeyler dememeli. Yoksa asla aşamaz, asla mutlu olamaz. Hayat hep devam ediyor, acısıyla tatlısıyla.

Konu sahibi Allah sizin de evladınızı size bağışlasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…