Benim aklım almıyor...

Senin eline koluna sağlık aklımda olan herşeyi öyle güzel anlatmışsın ki. Benim hamileliğim boyunca acı çekti Allah ona da nasip etsin inşallah. Duam hep bu yönde ama benim çocuğum doğuyor ve yaşayan canlı kanlı bebeğimden acı çektiğini söylemek beni çok rahatsız ediyor. Çok çirkin bir düşünce şimdi benim iki evladımı kaybettim diye her bebekten rahatsız mı olmalıydım. Tam tersi Rabbim uzun ömürler versin diye dua ettim her bebek gördüğümde.

Kıskançlık yapıyormuş ama sevde,

Olay benim mahallem değil. Haberlerde çıktı. Kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez.
Neyse uzatmaya gerek yok selametle.

Kıskançlık yapıyormuş ama sevde,
Yorumları okudum. Kadını katil de yapmışlar. :) İyi de ben bu konuda o kadar veri göremedim, hayal dünyamızı bu kadar çalıştırmaya gerek yok. Kadın depresyonda olabilir mesela. Değil başkasının çocuğunu, kendini bile görmek istemeyebilir. Herkesin psikolojisi farklı. Ben de yaşadım, böyle olmadım demek anlamsız. Kimse kimsenin içini dışını, psikolojisini bilemez yani.

bebeğinizin varlığı onu rahatsız ediyorsa, canını yakıyorsa, aramasın, gelip görmesin de, gerek yok, cidden yok.
Buyur burdan yak

Nezaketen aramış belli,

Aramasa zaten taşlanacaktı,

Aradı üstüne dağlar devrildi.

Çok garip

Bahsedilen olay konya da olmuştu ben çocuktum ama hatırlıyorum ve sebep kıskançlık ben bebeğimi kıskanıyor hamileliğimi kıskanıyor olayları hep var zaten... Konu sahibi sizinde bütün konularınız da sadece ben var sizin hisleriniz var karşıdaki önemli değil elli ki yanlış dile getirmiş kadın bu kdar olayları büyütmeyin lütfen

Buyur burdan yak

Nezaketen aramış belli,

Aramasa zaten taşlanacaktı,

Aradı üstüne dağlar devrildi.

Çok garip

nezaketen aramasına da gerek yoktu diyorum işte ne var bunda,
görümcem beni aramasa hiç niye aramadı diye dertlenmem, çocuğumu sevmek zorunda da değil kimse, ben sevsem yeter.
canını yakıyorsa, çocuk görmek istemiyorsa görmesin, konu sahibinin çocuğu halasını görmedi diye üzülmeyecek ya, konu sahibi de üzülmesin, ya da ne yapsın üzülsün mü?

Ne saçma düşünceleriniz var kimse kimseden beni memnun etsin diye beklentisi yok ama ülkenin bir ucunda yaşayan yeni doğum yapan kadına ay senin çocuğun bana acı veriyor dersen bunu söylersen bir Anneye tepki alırsın. Ben almadım kimsenin çocuğunu verme yetkim de yok tövbe haşa. Aynen dediğin gibi benim de kimseyi teselli edecek durumum yok ameliyat olan benim ölümden dönen benim ama ben mi arayıp ağlayacağım onunla mutluyum mutlu evladımı kucağıma almışım arayıp ya sen acı çekiyorsun diye teselli mi edeceğim. Şu her mutlu olayı insanın kursağında bırakacak yapıda bir şizofreni avutmak zorunda mıyım ben. Nişanım da ağladım kınamda düğünümde ağladım şimdi doğum yaptım ağlıyorum neden konu görümcem olsun. Hep o konuşulsun herkes ona ağlasın. Ben benden uzak dursun istiyorum çocuğumdan uzak dursun. 6 günlük ameliyatlı kadınım ona üzülmem gerek diye kocam üstüme yürüyor. Bir insanın her mutlu anını bile cehenneme çevirmek anlayışla karşılanmayı gerektiriyorsa ben anlayışlı olamam.

Öncelikle bebeğiniz hayırlı oldun
Görümcenize gelince o kendi Acısını yaşıyor sizin bebeğinizi kıskandığı ya da özendiği yok sizin bebeği görünce kendi Yaşadıkları geliyor aklına muhtemelen tek sebep bu eğer sizde triplere girerseniz daha çok üzülecektir

Katılıyorum. Belki yanlış bir ifade kullanmış ama konu sahibi onu en iyi siz anlarsınız. Canını acıtan sizin Bebeğinizin doğması değil elbette. Lohusa kafasıyla yanlış yorumluyorsunuz. Bi sakin olun bebeğinize odaklanın.

annemin 7 sene çocuğu olmamış üstüne üstlük de benden önceki 3 bebeği düşmüş.

sabah okula giderken mahalledeki kedilerin yavrularına bile üzülür ağlardım derdi. onun içini 'bence' sadece o bilir. kendiniz dediniz, yaşasaydı aynı anda doğum yapacaktık diye. yani sizin bebeğiniz kadar bebeği olacakmış.

bahsettiğiniz cümleyi yüzünüze karşı mı kurdu yoksa size birisi mi söyledi bilmiyorum ama ben, yazdığınız cümleyi imâ ettiğini düşünmüyorum. Allah onun üzüntüsünü tez zamanda mutluluğa dönüştürsün, sizin de bebeğinize şifa versin inşallah

Sen o kocayla evli olduğun sürece normal bunlar... Hem rahatsızsız doğum yapt şartları zor bacım soluğu burda görümcenin dedikodusunu yapmaya gücün açmışsın valla

Ben size ne diyeyim şimdi pelin?
Konu sahibi gibi düşünceni yazıp, son anda konu sahibini sıkıştırmışsın araya.

Her türlü lafını edecek potansiyelde biri varsayalım, aradı aramadı geldi de gitmedi de

Nezaket yoksunu olduğunuzu düşündüm şu an.

Nezaketen aramak, zorunluluk, vs
Pff

benim iki evladımı kaybettim diye her bebekten rahatsız mı olmalıydım. Tam tersi Rabbim uzun ömürler versin diye dua ettim her bebek gördüğümde.

Herkes her olaya aynı tepkiyi veremez.

Sizin psikolojiniz, dayanıklılığınız daha fazladır. Kendisi psikolojik olarak güçlü değildir. Kendinizi kimseyle kıyaslamayın.

Siz yanlış anlamış olabilir misiniz acaba? Bebek görmek benim canımı yakıyor demek istemiş olabilir mi? Ki canı yanması da çok normal.

Herşeyi geçtim evladını kaybeden birinden 'zar zor' aradı demek gerçekten çok manasız. Şahsen ben böyle biriyle konuşmaya çekinirdim. Lütfetti de aradı demeniz onun derdini boşverdiğiniz anlamına geliyor kusura bakmayın.

İkinizde farklı psikolojik haller içindesiniz ne o seni anlayabilir ne de sen onu anlayabilirsin.
Herkesin yaşadığı olaylara verdiği tepkiler farklıdır. Ve çeşitli durumlarda da tetiklenir.
Görümceniz de bu durumu en dipte yaşıyor.
Sizin bebeğinizi gördüğünde canının yandığını kendi mi söyledi?

nerden konu döndü de benim nezaket yoksunluğuma geldi, ki olabilirim de, yani birini aramak içimden gelmiyorsa dostlar alışverişte görsün diye ya da nezaketen aramayabilirim, bilmiyorum arayabilirim de o anki ruh halime bağlı, bu beni nezaketsiz yapar mı tartışılır.
ama kimseden nezaket beklemem o ayrı,
konu sahibine çok şaşırdım mesela 1 hafta olmuş doğum yapalı, görümcem geç aradı diye dert ediyor, ben doğum yaptığımda beni kim aradı, kim sordu, kim geldi gitti farkında bile değilim, yıllar sonra annem söylemişti babaannen aramamıştı doğumunda diye, hala da bilmiyorum aradı mı aramadı mı :)
her neyse, bana kalkıp görümcem ya da herhangi biri senin çocuğunu görmek canımı yakıyor dese hmmm peki görme o zaman derim, ne dicem, niye canı yanıyor diye ağlayacak, dövecek ya da çocuğu gözüne sokacak değilim ya, görmek isteyen görsün istemeyen görmesin, çocuğumun da çok umrundaydı...

Büyüyün. Bazı şeyleri tolere etmeyi öğrenin. Gelişin. Olgunlaşın. Bu kadın bana bu dedi ama acaba neden dedi diye sorarken kendinize fesatlık aramayın. Yeni doğum yapmış kişinin kafa yoracağı şeyler olmamalı bunlar. Anneliğe fesat düşüncelerle başlamayın. Sakin olun dedim diğer mesajımda. Sakin olun bebeğinize odaklanın şükredin. Hasta olduğu için daha kötüsü olmasın diye şükredin dua edin. Dedikodu yapmayın görümcenizin.

Eğer yasasaymis ikiniz aynı zamanlarda doguracakmissiniz. Şimdi senin bebeği düşününce görünce kadının aklına kaybettiği bebeğinin gelmesi çok normal değil mi?

Benim bir arkadaşım 5 aylık bebeğini kaybetti, tam o sıralarda 2 tane yeğenim oldu fotoğraflarını sevip duruyorum bebeklerin ama kızın yanında ağzımdan kaçırıcam diye ödüm patlıyor. Üzülür belki diye.

Anne olduysa kendine oldun, acılı olduysa ölümlerden donduysen sonunda mutlu olmuşsun işte mutluyum diye bas bas bagiriyorsun niye şimdi görümcen aramadı da 1 hafta sonra aradı diye tantana yapiyorsun? Sen var yaa onun bebeğini kaybetmesine bile sevinmissin bence. Vicdanlı, hassas bi insan olsan böyle bir konu açmaz bunları düşünmezdin.

Ayrıca iyiyiz ama ameliyat olacagiz demişsin bebekl ikiniz birden mı ameliyat olacaksınız? Daha doğar doğmaz bu bebeklerin kişiliklerini neden ellerinden alır bu anneler, mesela kocana da babamız mı diyip duruyorsun? Ülkenin bi ucundaki gorumcenin telefonunu düşünene kadar nasıl iyi bir anne olacağını düşünüp biraz kitap falan okusaydin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…