• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benim bir derdim var...

kimberley

Guru
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012
600
65
323
evet benim bir derdim toplumun "bazı" insanlarının riyakarlığına, güçlü olanın yanında olup güçsüz olanın aciz olanın çok kolay bir şekilde karalanabilmesine bir derdim var!!!

sizlerde okumuşsunuzdur... hürrem sultan hamileymiş... evli olmadığı adamdan hamileymiş... sevgilisi bu bebeği istemediği içn ayrılmış...hürrem sultan bebeğini doğurmakta kararlıymış... ailesi arkasındaymış... ve yanlız bir anne olacakmış... tebrik ediyorum kendisini... kendi kararıdır saygı duyarım... ve bu kararı okuyan binlerce kişi de "way be ne cesaretli kadın... helal olsun" diyip tasvip etmeseler bile bir şekilde saygı duyacaklar... tıpkı derya tuna- ibrahim tatlıses evlilik dışı ilişkisinden doğan ido ya saygı duydukları gibi... orhan gencebay- sevim emre ilişkisinden doğan çocuklara saygı duydukları gibi... deniz akkaya nın yanlız çocuk doğurmasına saygı duydukları gibi... bu örnekler çoğalıp gider... insanlar saygı duymasalar bile vayy efendim bu ne rezillik bu ne ahlak dışılıktır diye bar bar bağırmazlar bugüne kadar... herkes ibrahim tatlıses in şarkılarını dinlemeye devam eder... orhan gencebay ı "baba" ilan eder orhan baba diyerek... pekii... bu evlilik dışı çocuk dünyaya getiren insanların ortak özelliği nedir... birrrrrrrrrrrrrrr çok güçlü olmaları...zengin olmaları...arkalarının çok sağlam olmaları... toplumun en üst seviyelerinde yaşıyor olmaları... ne kadar üst seviyede yaşarlarsa yaşasınlar sonuçta onlar da bu toplumda yaşamıyorlar mı?

gelelim senin benim onun yaşadığımız dünyaya... tekstil işçisi Ayşe bir adam tarafından kandırılır, onunla beraber olur, evlilik dışı hamile kalır...çocuğunu doğurur... erkek onu terk eder... başına neler mi gelir... ailesi sırtını döner... üzerine o.... ile başlayan etiket bir daha hiç çıkmamak kaydıyla yapıştırılır, iş yerindeki evli-bekar bütün erkekler onu kullanabilecekleri eşya olarak görür, ev sahibi evden atar, sokakta yürürken herkes arkasından konuşur, çocuğuna o iğrenç üç harfli kelime yapışır kalır... işte bu ayşe'nin p..i. aradaki fark şudur, insanlar evlilik dışı çocuk dünyaya getiren hürrem sultanı gördüğünde sevincinden ayılır bayılır imza ister, ayşe yi gördüklerinde ise iğrenç bir şeye bakıyorlarmış gibi yüzlerini ekşitirler... sadece ünlüler için geçerli de değil... zenginsen, güçlüysen ve arkan sağlamsa sen herşeyi yapma hakkına sahipsin... ayıplanmazsın... ayıplansan bile insanlar sana saygı duyarlar göklere çıkarılırsın kimse senin çocuğuna o iğrenç damgayı yapıştırmaz...

soruyorum size... bu haksızlık değil de nedir? bu riyakarlık değil de nedir? ayşe de sevmiştir hürrem de... hem ayşe daha mazlumdur burda çünkü kandırılmıştır sevgisi istismar edilmiştir...

sonuç ne olur : ayşe ya kendisinden yaşça büyük bi adamla evlendirilir ya da iğrenç adamların tuzağına düşmeye devam eder, çocuğu çocuk esirgemeye verilir, hürrem sultan ise dizilerde oynamaya milyon dolarlar kazanmaya devam eder çocuğu da padişah
gibi bakılır ve toplumdan saygı görür gazeteciler kovalar bir kare poz almak için...

böyle ayrımcılığa derdim var benim... insanların kendilerine bakmadan çevrelerini ayıplamasına, güçsüzü daha da ezmesine, sindirmesine, hayattan silip atmasına güçlüyü ise göklere çıkarmasına derdim var benim... bu ülke de sıradan bir kadın olmanın zorluğuna, adaletsizliğine derdim var benim... ya madem ayşeyi bir şekilde protesto ediyorsun onun evine gitmiyorsun, işten çıkarıyorsun evden çıkarıyorsun, ona ağza alınmayacak etiketler yapıştırıyorsun, neden bu ünlülerin kasetlerini alıyorsun, şarkılarını dinliyorsun, dizilerini izliyorsun ey toplum soruyorum sana... neden ceza mekanizması sadece güçsüze işliyor neden??

O degil de; Orhan Gencebay ve Sevim Emre'nin cocuklari oldugunu simdi bu yazidan ogrendim. :-O

Bu arada, konu cok yerinde olmus arkadasim. Cok guzel yazmissin.

O degil de; Orhan Gencebay ve Sevim Emre'nin cocuklari oldugunu simdi bu yazidan ogrendim. :-O

Bu arada, konu cok yerinde olmus arkadasim. Cok guzel yazmissin.

saolun arkadaşlar... çocukları geç torunları bile var canım...

konu dışına çıkmak istemem ama bence çocuk fikri iki tarafında isteğiyle alınmalı diye düşünüyorum

Çok uzağa gitmeye gerek yok canım.
''Bekaretimi verdiğimin eski sevgilimin aynı okuldan başka sevgili bulması'' başlığındaki kızcağız çoktan recm edilmeye başladı bile.:47::47:

Back
X