benim bir derdim var :(

ben kimsenin evine yerleşmedim bu bir. onun hiç bir düzeni yoktu zaten bu 2. diğer çocuklarına da gidecekti sürekli bende kalmayacaktı bu 3 eşim anasının bu halinden zaten rahatsız bu 4. yazdıklarımı ve anlattıklarımı iyi okursan doğru anlayıp cevap verebilirssin bu 5.

Şu konuyu toparlayıp bayından anlatsanız da yüz tane soru sormak zorunda bırakmasanız..
Tamam burda size destek olunacak da tek tek yazınca diğer detayları bilmeden yorum yapılıyor..
Konu böyle mi yorumlara göre yön mü veriliyo bilmiyorum

Ama diyo ki kayınvalideyle yaşıyorum ve inatlaşıyoruz. Koltuğa örtü olmaz diyorum örtüyo yine kayınvalidem

Bende kayınvalidenin evine yerleşmeseydin dedim, ora benim evim her türlü emek benim dedi

E o zaman koltuk örtülerinde de emeğin vardır dedim, onu kayınavlide bi yerden getirmiş dedi

İşte bi de 3 erkek 4 kız kardeşlermiş ama bi annelerine bakmıyorlarmış, kadın yeni gelinin evinde kalıyormuş. Niye sadece bizde kalıyo arada tepkisiz kalıyorum kuduruyo sdiye gülüyo gelin hanım

Bi de kocam giderken ben mi yolcu etmeliyim annesi mi diyo da nereye giidyo hacca mı ne yolcusu, işe kendi gidebilir kimsenin yolcu etmesine gerek yok. Bence birbirini sollamak için en ufak fırsatı değerlendiriyor 2 kadın.

Şimdilik bu kadar, devamı gelecek gibi.

Nasıl onun hiçbir düzeni yoktu?
Nerde yaşıyordu sizden önce..

Nerde kalıyordu peki siz evlenmeden önce

annesinin tek kalmasını hiç bir evladı istemez ki.. zaten ev tutulsa bile gitmiyor. gitse de hemen geri gelir. kızına gidiyor iki gün sonra gei geliyor.
7 kardeşler
Aile binası gibi bişey olsa
1 daire annenin olsa mesela
Hem tek sayılmaz hem ayrı düzeni olur
Ben böyle yapardım yerinizde olsam

Derdi olan başından başlıyor anlatıyor fikir istiyor..
Burda biz bişey diyoruz hayır öyle değil böyle..
Zaten en başından beri bir lakayıtlık..
Ciddi ciddi fikir istediğini düşünemedim nedense ama yazıyoruz işte..

Aman boşver kadının oğlunu aldınız mı ona bakın siz ne yaparsa yapsın

siz beni gayet yanlış anlamışsınız ve gerçekten hayal gücünüze hayran kaldım.
şimdi biz evlenme kararı aldık bu sıra da eşim ve annesi başka bir evde kalıyordu. ben o evde kalmak istemediğimi başka bir evde oturmak istediğimi söyledim. ev tuttuk tabi diğer evden bir çok şeyi getirmedik ben kullanmayacağımı belirttim. sonra yeni evimizi düzenini kurduk. sonra birden bire kayınvalidemin hoşlanmadığımı bildiği şeyleri yaptığını fark ettim neden yapıyorsun anne alan soruyorum aman işte ne bileyim gibi detaylar. en basiti ben odalarımda sigara içilmesini istemiyorum gezerek sigara içiyor en basit örnek, sigara küllerinin lavaboya ya da çay tabağı bardak içine atılmasından hoşlanmıyorum küllük icat edilmiş saonuçta. bunun gibi şeyler. sonra eşimde bunları fark ediyor tabi e annesiyle konuşıuyor neden yapıyorsun yapma sen yemeğini ye otur keyfine bak kızın işine niye karışıyorsun diye.misafir geldiğinde ayrı bir heyecan yerinde duramaz bişeyleri benim yapmamı beklemez kendi yapmaya kalkar otur deriz oturmaz biri bişe ister benden önce kalkar anne otur ben getiririm derim. ee eşime çok düşkün olduğundan bazen hala eşimin evlendiğini kabullenemediğini düşünüyorum.

düşündüğünüz gibi kolay olmuyor. ben de aynı durumu yaşıyorum kayınvalidemle aynı evde mecburi sebeplerden. onun evine falan da gitmedik hasta olduğu için bu şekilde olması gerekiyordu şeklinde bir karar alındı evdeki bütün masrafları da ben yaptım. çalıştığım için temizlik yemek çok yardımcı olur Allah var ama 2 kadının aynı evde olması çok zor birşey hem onun hem gelinin açısından. 2 kadın da kendi düzeni olmasını ister. gelin eski eşyaları atmak yeni gelin gibi evi düzmek ister , kayınvalide eşyalarından vazgeçemez inat yapmasa bile inatçı görünür. ben çeyizimden aldığım havluları kullanmak isterim mesela yeni mis gibi şeyler o hala ipleri çıkmış 30 senelik havlusunu hatıra diye atmaz bir de üstüne sürekli onları banyoya koyar. keza mutfak eşyaları yepyeni tencereler eşyalar dururken dandik kaç yıllık tencerelerde yemek pişer hiçbir bardak tabak atılmaz mutfak ağzına kadar yeni ve eski eşyalarla dolu olur düzensiz bir düzen. evde bir eşyanın yerini değiştirirsin o onu beğenmez geri değiştirir inat olmasa bile inatlaşma gibi görünür. kendi zevkine göre atıyorum bir masa örtüsü alır sana üstüne para verseler evine sokmayacağın şey, birşey diyemezsin zaten senin beğendiklerini de muhtemelen o beğenmiyodur ama birşey demiyodur. evin içi bir milyoncudan alınmış plastik çiçekler dolu onları kaldırsan suratını asar, zevksiz ev süslerine tahammül etmek zorunda kalırsın bir kısmını değiştirirsin ama hepsini de değiştiremiyorsun. oğluna çok düşkünse sürekli onun peşinde dolanır meyvesini pijamasını çayını eksik etmez aslında sana inat yapmasa bile sen eşi olarak rahatsız olursun ve sinir olursun. her gün görmemek istersin insan bunalır eşine söylesen onla tartışırsın kadını hizmetçi gibi kullanıyorsun a gelir konu halbuki dert ev işlerini yapması değil, keşke yapmasa da başımdan gitse yeter ki her gün tepemde onun dedikodusunu ağlamalarını sızlanmalarını duymıyım eşimle başbaşa kalmak için onun odasına çekilmesini beklemiyim ( ki o konuda da iyidir aslında biraz yakınlaştığımızı hissetse hemen ortadan kaybolur, aramızda gerginlik sezse yine ortadan kaybolur bunu fırsata çevirmez), her dışarı çıktığımıza onu da götürelim/götürmeyelim kavgasını yapmıyım istersin ama olmuyo çok zor Allah da kimsenin başına vermesin böyle bir durum. bu yüzden konu sahibini çok iyi anladım. yavaş yavaş evin düzenini değiştireceksin yapacak birşey yok. istemediğin şeyleri net olarak söyleyip kaldıracaksın o koydukça sen geri kaldıracaksın. mesela bizde mutfakların raflarına tek tek çeyizinden kalan örtüleri örtmek istemişti ben kibarca istemediğimi ve çirkin göründüğünü söyledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
ya senin ağzın bal yesin be dostum ne de güzel söyleedin.

Ben kolay demedim
Zor olduğu için kimse ev üstüne ev kurmasın derim hatta her durumda
Konu sahibi bir cümlelik konu açıp sonra milleti azarlıyor. Sizin şartlarınız benzese de en azından üslup olarak benzemiyorsunuz, buna sevindim
Tavsiyem evleri ayırmaya bakın, başka çözümü olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…