- Konu Sahibi BilgehanPalabiyik
-
siz beni gayet yanlış anlamışsınız ve gerçekten hayal gücünüze hayran kaldım.
şimdi biz evlenme kararı aldık bu sıra da eşim ve annesi başka bir evde kalıyordu. ben o evde kalmak istemediğimi başka bir evde oturmak istediğimi söyledim. ev tuttuk tabi diğer evden bir çok şeyi getirmedik ben kullanmayacağımı belirttim. sonra yeni evimizi düzenini kurduk. sonra birden bire kayınvalidemin hoşlanmadığımı bildiği şeyleri yaptığını fark ettim neden yapıyorsun anne alan soruyorum aman işte ne bileyim gibi detaylar. en basiti ben odalarımda sigara içilmesini istemiyorum gezerek sigara içiyor en basit örnek, sigara küllerinin lavaboya ya da çay tabağı bardak içine atılmasından hoşlanmıyorum küllük icat edilmiş saonuçta. bunun gibi şeyler. sonra eşimde bunları fark ediyor tabi e annesiyle konuşıuyor neden yapıyorsun yapma sen yemeğini ye otur keyfine bak kızın işine niye karışıyorsun diye.misafir geldiğinde ayrı bir heyecan yerinde duramaz bişeyleri benim yapmamı beklemez kendi yapmaya kalkar otur deriz oturmaz biri bişe ister benden önce kalkar anne otur ben getiririm derim. ee eşime çok düşkün olduğundan bazen hala eşimin evlendiğini kabullenemediğini düşünüyorum.
ben kimsenin evine yerleşmedim bu bir. onun hiç bir düzeni yoktu zaten bu 2. diğer çocuklarına da gidecekti sürekli bende kalmayacaktı bu 3 eşim anasının bu halinden zaten rahatsız bu 4. yazdıklarımı ve anlattıklarımı iyi okursan doğru anlayıp cevap verebilirssin bu 5.
üslup önemli evet. ben bir kelimelik konu açtıysam benim ayıbım ama buna istinaden dalga geçer gibi cevap verirsen de senin ayıbın hadi ben o anki sinirle tam anlatamadım sen sorsaydın derdimi zaten buraya çözüm bulalım diye yazıyoruz dimiBen kolay demedim
Zor olduğu için kimse ev üstüne ev kurmasın derim hatta her durumda
Konu sahibi bir cümlelik konu açıp sonra milleti azarlıyor. Sizin şartlarınız benzese de en azından üslup olarak benzemiyorsunuz, buna sevindim
Tavsiyem evleri ayırmaya bakın, başka çözümü olduğunu düşünmüyorum.
aslında diyorum ya bu konu da eşimle zaten konuşuyoruz gayette birbirimize karşı ılımlıyız o da farkında ama işteBiz sizi yanlış anlamadık..
Detay olmayınca fikir ürettik..
Hayalgücümüz de bu kadar işte..
Aslında bütün bu konuları eşinizle konuşup çözmeniz gerekiyor..
Yoksa kötü gelin olursunuz..
Sorduküslup önemli evet. ben bir kelimelik konu açtıysam benim ayıbım ama buna istinaden dalga geçer gibi cevap verirsen de senin ayıbın hadi ben o anki sinirle tam anlatamadım sen sorsaydın derdimi zaten buraya çözüm bulalım diye yazıyoruz dimi
aslında diyorum ya bu konu da eşimle zaten konuşuyoruz gayette birbirimize karşı ılımlıyız o da farkında ama işte
çözüm bulamıyoruz
Ben kolay demedim
Zor olduğu için kimse ev üstüne ev kurmasın derim hatta her durumda
Konu sahibi bir cümlelik konu açıp sonra milleti azarlıyor. Sizin şartlarınız benzese de en azından üslup olarak benzemiyorsunuz, buna sevindim
Tavsiyem evleri ayırmaya bakın, başka çözümü olduğunu düşünmüyorum.
neyse o zaman kusura bakma o an gergin bir durumdaydum ondan tepki vermiş olabilirim.Sorduk
Yine birer cümle zor çıktı
İnsan derdini net anlatmalı ve bence alay eder gibi gülmemeli
Yoksa elbette kayınvalideyle oturmak hatta öz anneyle bile oturmak zordur, evliyseniz. O yüzden kabul edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Ben evliliğimi ertelemiş biriyimyani evet bu tavsiyeyi zaten herkes verir çünkü en akla yatkın şey bu ama buraya konu açanlar genelde durumu değiştiremedikleri için dertleşmeye çalışıyorlar. ben şu aşamada bunu yapamam kendi adıma. bunu yaşamak zorunda olanlara da biraz empati göstererek yorum yapmak lazım. niye aynı eve geçtin senin suçun demek çok kolay herkes sizin kadar şanslı değil mecbur kalmış olabilir.
Önemli değil.neyse o zaman kusura bakma o an gergin bir durumdaydum ondan tepki vermiş olabilirim.
normal şartlarda kalmazdım zaten ama bende ki mantık şu oldu her zaman kalmayacak diye bilip düşündüğümden dedim ki benim annem bana neyse onun annesi de ona o. kabul etmemin sebebi buydu zaten.
kendi odası da var zaten ona da bir oda yaptım. kendi odasında istediklerini yapabilmeli öyle mi düşünüyorsun?Eşinizin size hak vermesi sorunu çözmüyor işte görüyorsunuz..
Kararlar alıp uygulanmalı..
Ya kayınvalidenizin evinizde bir odası olacak ve o oda dışında hiçbirşeye müdahale etmeyecek..
Ya da bir ev ayarlanacak ona orda istediği gibi yaşayıp eşyalarını istediği gibi kullanacak..
İstediği gibi davranacak..
boşluk doldurmacalı ya da tahminli dedektiflik bulmacaları gibibütün sayfaları okuyup tek tek yorum yazacağız anlaşılan!
bütün sayfaları okuyup tek tek yorum yazacağız anlaşılan!
Eşi 7 kardeş olmasına rağmenboşluk doldurmacalı ya da tahminli dedektiflik bulmacaları gibi
kendi odası da var zaten ona da bir oda yaptım. kendi odasında istediklerini yapabilmeli öyle mi düşünüyorsun?
ya ben kendi ailemi düşününce eşimin ailesi kardeşleri inanılmaz birbirlerinden uzak ve birbirlerine karşı sorumsuzlar. sadece bir soru annelerini bayramlarsa aramakla yetinen diğer 2 erkek evlada ne demeli sizce? kızların kocaları var. bi kızı eşinden ayrı 2 oğluyla kalıyor ona gidiyor 2 gün sonra dönüyor ee kızı da şikayetçi zaten her yerde aynını yapıyor sanki.Önemli değil.
7 kardeş cidden bir orta yolu bulmalı, tek bir kardeşe yüklenilmemeli
Yakın bi yer tutulsa da mı durmaz kayınvalide, gündüz gelsin uğrasın akşam gitsin evine hani ?
Eşin kardeşleriyle konuşmalıya ben kendi ailemi düşününce eşimin ailesi kardeşleri inanılmaz birbirlerinden uzak ve birbirlerine karşı sorumsuzlar. sadece bir soru annelerini bayramlarsa aramakla yetinen diğer 2 erkek evlada ne demeli sizce? kızların kocaları var. bi kızı eşinden ayrı 2 oğluyla kalıyor ona gidiyor 2 gün sonra dönüyor ee kızı da şikayetçi zaten her yerde aynını yapıyor sanki.
Şair burada.... gibi olmuş :)) Çook teşekkür ederim zahmet ve sabır ile incelemiş ve yazmışsınız.Eşi 7 kardeş olmasına rağmen
Annesi tek bi oğlunun evinde kalmak istiyormuş, oğlu da konu sahibinin eşiymiş
Konu sahibi de kayınvalideyle yaşamanın zorluklarından bahsetmek istiyor.
Rica ederim, ne demek.Şair burada.... gibi olmuş :)) Çook teşekkür ederim zahmet ve sabır ile incelemiş ve yazmışsınız.
genelllikle ben birşey ssöylemiyorum kayınvalideme kırılır diye eşim söylüyor ama bazen gerçekten benimle inatlaştığını hissedince ben görmezlikten geliyorum dayanamıyorum bazen. dediğinizi eşimle konuşacağım ama ayrı ev olmaz sanırım.Evet odası onun tasarrufundadır..
Ama eğer ev sizinse istediği gibi değişiklik yapamaz..
Bunu da söyleyecek olan siz değil kendi evladıdır..
İncitmeden, kırmadan, dökmeden elbet..
Siz ne kadar özenerek cümleler de kursanız size kırılır, kinlenir..
Oğluna da kızacaktır ama sonuçta evladı..
Rahat edemezsen ayrı bir eve geçirelim seni diyebilmeli eşiniz bu kadar huzurunuz kaçıyorsa.
genelllikle ben birşey ssöylemiyorum kayınvalideme kırılır diye eşim söylüyor ama bazen gerçekten benimle inatlaştığını hissedince ben görmezlikten geliyorum dayanamıyorum bazen. dediğinizi eşimle konuşacağım ama ayrı ev olmaz sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?