- 4 Ocak 2011
- 1.399
- 24
- 118
- 35
- Konu Sahibi pelintoprak
-
bizde birtürlü birikim yapamıyoruz aynn banada kadın dediğin evi çekip çevirir diyorlar moralim bozuluyor aslında bir yerde yanlış yapıyoruz ama nerde :44:arkadaşlar bişey danışmak isitiyorum ; eşim 1400 tl maş alıyor ben çalışmıyorum çocuğumuzda yok. ev kendimizin. annem bizimle yaşıyor. onunda emekli maaşı var 650 tl. toplam 2.000 tl maaş giriyor evimize ve biz her ay sonu sıkışıyoruz. anlamıyorum insanlar 1000tl ile çoluğuna çocuğuna bakıyor. biz nedense hep sıkışıyoruz.çevreye karşıda çoğu zaman mahçup olıyorum. bi aktivite ayarlıyolar katılamıyoruz maddi olarak bu ara sıkışığız demekten utanıyrum.:26::26: insanlar yuh ne yapıyosunuz ki hala sıkışıksınız dicekler. hesaplıyorum hesaplıyrum içinden çıkamıyorum.
eşimin araba için aldığı
kredi borcu var. 500 tl
iki kredi kartımız var
giyim ihtiyaçvs alınmıştı 300 tl
doğalgaz ft. 250 tl
elktrik su telf. internet 160 tl
geri kalan mutfak yol sigara vs. gidiyor işte sizce bu hesaplamalara göre abartılı bi harcamamız var mı yoksa gayet normal mi?
aile akraba bazen ufak tefek borç isityor yok diyoruz. aradan zaman geçiyor niye hiç birikimiz yok. yuvayı kadın yapar diyolar. kayınvalidem tutumlu başka bir gelinden bahsediyor. ''şunun gelini tam kadın maşallah hem iki çocuğuna bakıyor hemde tuttu tuttu parasını ev yaptılar herkes bizim gibi mi '' diyor. bazen kötü niyetli olmasada bana da laf çarpıyor üzülüyorum bende. benim için çok müsrif gelin diyor gibi. herneyse sizce bütçem normal mi??
arkadaşlar bişey danışmak isitiyorum ; eşim 1400 tl maş alıyor ben çalışmıyorum çocuğumuzda yok. ev kendimizin. annem bizimle yaşıyor. onunda emekli maaşı var 650 tl. toplam 2.000 tl maaş giriyor evimize ve biz her ay sonu sıkışıyoruz. anlamıyorum insanlar 1000tl ile çoluğuna çocuğuna bakıyor. biz nedense hep sıkışıyoruz.çevreye karşıda çoğu zaman mahçup olıyorum. bi aktivite ayarlıyolar katılamıyoruz maddi olarak bu ara sıkışığız demekten utanıyrum.:26::26: insanlar yuh ne yapıyosunuz ki hala sıkışıksınız dicekler. hesaplıyorum hesaplıyrum içinden çıkamıyorum.
eşimin araba için aldığı
kredi borcu var. 500 tl
iki kredi kartımız var
giyim ihtiyaçvs alınmıştı 300 tl
doğalgaz ft. 250 tl
elktrik su telf. internet 160 tl
geri kalan mutfak yol sigara vs. gidiyor işte sizce bu hesaplamalara göre abartılı bi harcamamız var mı yoksa gayet normal mi?
aile akraba bazen ufak tefek borç isityor yok diyoruz. aradan zaman geçiyor niye hiç birikimiz yok. yuvayı kadın yapar diyolar. kayınvalidem tutumlu başka bir gelinden bahsediyor. ''şunun gelini tam kadın maşallah hem iki çocuğuna bakıyor hemde tuttu tuttu parasını ev yaptılar herkes bizim gibi mi '' diyor. bazen kötü niyetli olmasada bana da laf çarpıyor üzülüyorum bende. benim için çok müsrif gelin diyor gibi. herneyse sizce bütçem normal mi??
merhaba topiğiniz hayırlı olsun.
evinize 2000 tl giriyor anladığım kadarıyla 1200 tl sabit giderleriniz var.
geri kalan 800 tl ile nasıl birikim yapılır ya da hiç mi yapılamaz sorusunun cevabına gelecek olursak bence gayet güzel birikim yapılır .
800 tl nin en azından 200-300 tl sini her ay zorunlu borç ödüyor gibi düşünüp bir kenara koymalı ve hiç dokunmamalı
mutfak masrafınız olsun olsun 300 tl olsun geriye zaten 500 tl kalır bunun 300 tl sini dediğim gibi ayırın.
200 tl yi de harçlık ayırın.
bir de öyle denemeye çalışın bakalım neler olacak.
ayrıca sigarayı bırakmayı hiç denemeyi düşünmüyor musunuz? ona verilen paraya gerçekten yazık
günde en azından 5 tl sigara parası verseniz ayda 150 tl yılda 1800 tl 10 yılda 18000 tl niz çöpe gitmiş demektir.bir de böyle düşünmeye çalışın .
nacizane tavsiyelerim bunlar yazılacak çok şey var ama oldukça uzun oldu gibi geldi
canım valla biraz daha sıkıcaksınız kemerleri o zaman. bnm eşim iş yeri sahibi bana haftalık 150 lira harçlık verir. kiramız 500 . 200 de aydat yakıt su var 700 lira onu kendisi verir. gerisinde hiçbişeye karışmaz ben herşeyi harçlıklarımla çekip çeviririm. elektrik faturası aylık alışveriş bana ait. ama ben harçlığımı aldığım gün 50 sini kenara atarım o 50leri biriktirip bankaya koydum birikim yapıyorum. tabi herkesin kesesi farklı ama biraz daha dikkat ediceksin o zaman harcamalarına. yani eşinin verdiği paradan bnm gibi at bi kenara yokmuş o gibi harcama yap ay içinde.
aslında kağıda dökünce birikim yapılır gibi geliyor ama işte herşey çok pahalı istanbul gibi bi yerde yaşamak çok zor
ben sizi tanıyorum yorumunuzu görünce sevindim ayda bir çeyrek altın topiğinden tanıyorum sizi. topikteki arkadaşlar sayesinde 3 çeyrek altın almıştım kısa sürede. bu ay elimden geleni yapacağım artırmaktan geçtim ay sonunu getirebilsem oda bi başarı benim için(
paran yetmiyorsa işe gir
araç aldık ama sattık 5 aydır yok. onun parasına dokunmuyoruz kenarda duruyor tekrar araba alacağız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?