Benim de imtihanim Annem ve kardeslerim...

nemli_bulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2015
102
70
48
Yazmaliyim anlatmaliyim. Sanirim 23 gun oldu dogum yapali. 1.5 yasinda bir kizim daha var sukrolsun yalnizim tek basima bakiyorum buraya kadar normal sorun yok gibi gorunuyor ama var. Annem dogumdan once yardim ederim vs modundaydi asla israr etmedim. dogum oldu. okdugu gunden itibaren ihtiyacin varsa kalayim dedi ben de once sen bikirsin diye cevap veriyordum sonrasinda belki duymak istiyordur gonlu hos olsun diye ihtiyacim var dedim neyse 1 hafta sonra baska bir is icin istanbula gitti. sorunlar basladi tekrar ihtiyacin varsa geleyime dondu ben de artik kirici olmayacak sekilde annecim suanda ihtiyacim yok kendi basimin catesine bakarim ihtiyacim olursa cagiririm dedim. annem istanbukdan memleketine dondu saniyorum ki hersey iyi his. hergun ariyorum acayip soguk konusuyor neyse en son 3 haziranda aradim kardrsim mezun olacakti fito istedim yollamadi unuttular dedim onemsemedim. sonrasinda artik aramiycam dedim velhasil su gun okdu daha annem beni aramadi ben de onu aramadim... arada bir kv geliyor halam geliyor yemek vs yardim ediyorlar gidiyorlar.
annem onun kvsi var halasi diyip duruyormus. neyse bugun kardesim aradi. 18 yasinda. annemi arasana yuregim yaniyor vs. uzatmiyorum... aradim acmadi. mal gibi kardesimi aradim, aradim acmiyor desim. kardesimde musait degilim dedi teli kapatti. esim de bana kizdi kucucuk cocuga kendini ezdiriyorsun diye...
yillardir bu boyke kuretaj oldum yalnuzdim, tip bebk tedavisi oldum yalnizdim kizimin dogumuna 2 gun kala geldiler 40 gun kaldi Allah razi olsun ama okadar cok alingan ve insani doldurur ki beni esime oyle bir doldurki 5. ayda ancak toparladik. gelmemesi daha iyi hem zaten ben de daha iyiyim ama surekli gunah kecisi olmaktan cok sikildim.
ozluyorum, kirginim kizginim... vs vs vs... bu imtihani nasil vericem acaba... Allah dogru kararlar aldirsin...

o nasi anne anlamadm. geldiginde gordugu ettigi bisimi oldu esinizden esinizin akrabalarndan vs. ki oyle olsa bile size yansitmasi ilginc.

Bu tarz sureclerde yalniz olmayi seven biri olarak bir sorun gormedim. Ama manevi olarak annenize ihtiyaciniz var madem "annecim nolur gel" demek cok zor degil.

Bu tarz sureclerde yalniz olmayi seven biri olarak bir sorun gormedim. Ama manevi olarak annenize ihtiyaciniz var madem "annecim nolur gel" demek cok zor degil.
bakin ben de yalnizliktan yanayim. istemiyorum kimseyi. sorun zaten burada kimseyi istememem sorun olmus. daha dogrusu ihtiyacim yok demem.
buvyillardir boyle.
hep en kotu benim. ve onlar beni kotuledikce ben de kendimi kotuluyorum ayaga kalkamiyorum.
hic takdir edilmedim. kpss icin isten ayrildim vay efendim isle beraber yurutseydin, evde ders calisiyorum senin calismaya gonlun yok ise girdim begenilmedi. tup bebek tedavisi ilk cocugu olmayan sen degilsin dedi. ikinci bebgim supriz yapti geldi isten ayrildim 16 ay var aralarinda bakicilar 3000 tl para istiyor iki bebek icin bakacak akrabam yok aldigim maastan elime bisey kalmayacak isten ayrildim bu bile sorun oldu kendi kararlarimi vermem vs vs...
esimle evlenirken pek cok seyi esim yapti maddi beklentim esimden hic olmadi ama annem benden sonra nisanlanan komsusunun kizina alinan pirlanta bilekligi her telefonda soyledi. haketmeyenlere takiliyor vs vs vs diyerek.
esim hosgeldin der cekilir oyle sarilan open bir adam degildir kendi ailesine de oyle annemler buna takti.
artik ne diyecegimi bilemiyorum. evet desem neden hayir demedin hayir desem neden evet demedin sessiz kalsam vay efendim tepkisizsin...

Sizi tercihlerinizden dolayi sorgulamalarina izin vermeyin,kime ne sizin isten ayrildiginizdan,kime ne evlenirken kolunuzda ne oldugundan.
Kendi kendine yeten bir kadinmissiniz, gordugunuz muamele sizi uzmesin, gercekten gerek yok

Sizi tercihlerinizden dolayi sorgulamalarina izin vermeyin,kime ne sizin isten ayrildiginizdan,kime ne evlenirken kolunuzda ne oldugundan.
Kendi kendine yeten bir kadinmissiniz, gordugunuz muamele sizi uzmesin, gercekten gerek yok
surekli kendimi ispatlama cabasindayim. benden 15 yas kucuk kardesim bile beni elestirebiliyor. ve buna ben izin verdim. bu surecten sonra nasil davranmaliyim bilmiyorum...

okudugum bolume bile laf ediliyor. evlatlarimi buyutme seklim. isimlerini bile elestirebiliyorlar... offf offf...

Ah canım benim seni çok iyi Anlıyorum böyle bir durumda insan annesini Kardeşini yanında istiyor ama gelmiyorlarsa ne yapılabilir ki ... Sende kendi Canını üzmemeye çalış evlatlarınla ol eşinle ol . Annene de bir sitem Mesajı yaz gerekirse eğer içini rahatlatacaksa

Annenin sonuçta saygıda kusur etmeyin ama aşırı da samimiyet yaratmayın derim ben. Yoksa olan sizin ve ailenizin psikolojisine olacak.. Allah analı babalı büyütsün yavrucukları

düşme üzerine o ararsa arasın canım yapacak bir şey yok üzülme.

içimdeki en derin yaralardan biri bu aile konuları. Ya ben iki taşın arasında olsam yardımlarına koşarken kendi ailemden zor zamanlarımda yardım istediğim halde asla göremedim. Önceden çok üzülür çok takardım ama yalnız olmadığımı gördükçe daha az takar oldum. Kimsenin kimseye faydası yok beklentiyi düşürdükçe daha çok mutlu olunuyor.

Bulutcuk yalniz senin degil bu imtihan.senin yasadiklarinin bin kat fazlasini yasadim annemle aramiz 10 dakika ama ben iki cocukla 1 gunluk logusa evimde yalnizdim.degistiremezsin bosuna uzulme.arama desemde ararsin kendimden biliyorum.bi bahane olsada gorusmesek diye dua ediyorum tayin istedik dusun uzak olmak en iyisi sana anlatsam kendi derdini unutursun

hicbir sitem mesaji annemde ise yaramaz 32 yasindayim daha birkere kendinde bir hata gordugunu bilmem... susmama da razi degiller. kardesim arayip annemi ara dedi ben de babalar gununu hatirlattim esiminkini kutkasan cok sevinir dedim ki esim kardesime abi gibi davranir. esimi bile aramadilar. onunla bir durum yok halbuki. ayrim yapamiyorlar... bir de bana trip yapma uzatma diye mesaj atmis 18 yasunda saygisizlik abidesi. yasitin yoj dikkatli kobus dedim agkarken esim geldi. evimin huzurunu kacirmaya kimsenin hakki yok. bana interneti telefonu kapattirma artik kimseye cevap vermiyoraun dedi. evlendigimizden bwri sikildim dedi. hakli adam ne diyim...

Annenin sonuçta saygıda kusur etmeyin ama aşırı da samimiyet yaratmayın derim ben. Yoksa olan sizin ve ailenizin psikolojisine olacak.. Allah analı babalı büyütsün yavrucukları
mesafe koymama izin vermiyorlar ki... illa arayacam soracam. illa ihtiyacim varrr diye yalvaricam... kendi ayaklarimin uzerinde durmam bile sorun. evime gelirler cekmecelerimin yeri bile degisir. kalp kirmamak icin susarim sorun olur susmam yapmayin derim iyilik yaramiyor olur...

düşme üzerine o ararsa arasın canım yapacak bir şey yok üzülme.
elimde olsa keske...uzulmesem...

Allahim.kuluna muhtac etmesin. evlatkarim esim ve ben saglikli olalim huzurlubolalim. onlar da kendi.iclerinde huzurlu olsunlar...
ya uzaktayim.4 saat var aramizda ama yine de telefonla icimi yakabiliyorlar. kizkardesim wp de engellemis beni dusunebiliyor musun?;sebep yok... neden diye soruyorum. benim tercihim diyor ki engellemesi gereken benim. ilk tip bebek tedavimi istanbulda oldum evinde kaldim resmen evinden kovdu beni ve esimi neymis ders calisamiyormus. ki en uc odaya gecip oturdum. tv acsam ona gitmesin ses diye dibine oturup sessizde izledim. hergun wc yikadim belki rahatsiz olur diye...
yuregim yaniyor ona. hasta suanda kizkardesim onun bu yaptiklarini unuttum gitti yeterki sagligina kavussun. ama kardeslerimle bile arama girebiliyor annemin bu sacma davranislari.
halamlarla ayni sehirdeyim. banagelip gitmeleri bile sorun. artik evimde kinseyi istemiyorum.

Seni çok iyi Anlıyorum canım ama ne güzel bir ailen var annen ve Kardeşini de düşünüp üzmemeye çslış kendini çünkü inan bana kendi evinde huzurlu olman çok daha önemli ...

Bende bir gazla hiddetlendigim acaba bosansam mi dedigim oldu eşimle kavga ettiğim dönemde annemi denedim baktım benim pskolojimi harcayacak dirdiri ile o arkamda olurumlari yalan fakat annemi ne yaptigi hatalara ikna edemedim.erkek kardesim kincilik yapiyor onla başa cikamiyor..bende evimde huzur bulmaya calisiyorum.

Yahu kadın annemi özlüyorum diyor uzak dur demek niye?
Çok üzüldüm sizin adınoiıza inşallah aranız düzelir ve annenizde anlayış gösterir. Kardeşinizi pek anlamadım ben tuhaf biri.

Kardeşinin gerçekten saygısızca davranışları var.
Ben olsam ne aradığında açarım nede mesajına cevap veririm bir süre.
Taki ablasına saygıyı öğrenene kadar.
Anneni aradin niye acmadi acaba?Muhtemelen kardeşini o aratmıştır.
İçinde kalmasın bir kez daha ara yine açmaz ise mesaj yazarsın.
Üzülme bak senin de sevgini ihtiyacı olan iki evladin ve esin var onları düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…