Benim de Meleğim Olsun Diyenler Buraya

okuyun canlarrrr

Hayatım boyunca tutturuk olduğum birkaç şey oldu. Herkes gibi... “Oluruna bırakamadığım” bir türlü...

“tüp bebek sendromu bu.. Ben ne zaman ısrarımdan vazgeçeceğim o zaman kendiliğinden olacak her şey” diyordum ki, Seda’nın kitabında şu bölüme rastladım:

“Sıfır noktasını duymuş muydunuz hiç?

Peki ya neden bazen çekim yasasını çalıştırmak için bu kadar çaba sarf etmek zorunda olduğumuzu ya da uzun zaman sabretmek gerektiğini...

Bir şeyi çok istediğimiz zaman genellikle o olmuyor.

Neden ki?

Buna eskiden şaşırıyordum. Çünkü benim de başıma gelmişti. Hem de pek çok defalar. En önemlisini çocuk isterken yaşadım. Hayat adeta benimle inatlaşıyordu.
Çocuk istiyordum, ağlıyordum, dua ediyordum... Her ay, ‘Acaba hamile miyim?’ diye umutlanıp yeniden hüsrana uğruyordum. Ne kadar zordu benim için...
Bir şeyi ben bu kadar çok isterken, bir başkası tek gecede, üstelik de istemeden hamile kalabiliyordu.

Bir gün şiddetli bir ağlama eşliğinde, ‘Allah’ım ben ne zaman çocuk sahibi olacağım?’ diye isyan ettim. Ve sanki birisi benim kafama bir anda cevabını yerleştirmiş gibi hissettim:
‘Bunun için ağlamayı bıraktığın zaman...’

Hem içim buna onay veriyor hem de zihnim kabul etmek istemiyordu. Uzun süre uğraştım.

Günün birisinde çocuksuz yaşamdaki hayat dersimin, şartlar ne olursa olsun hayattan zevk alarak yaşayabilmek olduğunu öğrendim. Ne kadar basit geliyor kulağa ama bir o kadar uygulaması zor, öyle değil mi?

Bunu yapabilmenin tek yolu vardı: Çocuk istemekten vazgeçmek.

Bütün mutluluğumu ancak o zaman anne olmaya bağlamadan elde edebilirdim. Öylesine korktum ki... Çünkü eğer vazgeçersem, Allah bana bir daha hiç vermeyebilirdi.
Bu riski nasıl göze alacaktım?

O dönemlerde evimiz küçüktü. Üçüncü odamızı hep bir bebek odası yapmayı hayal ediyorduk. O yüzden ben hamile kalmadan önce hiç tadilat yapmıyor hatta bir çivi bile çakmıyorduk.
Mutluluğu ve yenilenmeyi erteliyorduk. Sonunda pes ettim. O kadar çok çekim yasası çalışması yapmıştım ki, kendimi yenik hissederek ve hatta içten içe Tanrı ve evrene küserek herşeyden vazgeçtim. Bir sabah kalktım ve kendi kendime dedim ki, ‘Tamam artık! Çocuğum olmasa da hayata tutunacağım. Hem de öylesine, depresif değil, istediğim her şeyi yaparak. Sadece kendimiz için planlayarak...’

Ertesi gün eşimle beraber evimize tadilat yaptırmaya karar verdik. Eski mobilyalarımızı atacak, küçük dairemizi ferah kılacak sayıda küçük, birkaç parça mobilyayla döşeyecektik.
Çocuk odası olarak hayal ettiğimiz yeri de çalışma odası haline dönüştürdük.

Dönüştürdük dönüştürmesine de, yeni evimizde sadece bir ay oturabildik. Daha ben heyecanlanmaya fırsat bulamadan hamile kaldım. Çıldırtıcı güzellikte bir haberdi bu.
Nihayet arzumu serbest bırakabilmiştim.

Bir gün gelecek, sadece isteyeceğiz ve olacak! O Kadar... Hiç zamanda beklemeden...

Hiç korkumuz kalmadığında...

İşte sıfır noktası...

İCLAL AYDIN

. Canım ben çıkmıştım sen gelmissin yeni gördüm iyiyim şükür moral bozmayın siz de ben hamile kaldıysam siz de kalırsınız o kadar hayal kırıklığı ve negatifden sonra burgun anne ben geldim diyor bebis ve herseyi unutuyprsunuz

. Esma maşallah oğluna inşallah bizimkiler de uslu olur öyle kiloyu verirsin daha erken abur cubur yeme sadece bol su iç ve düzenli yemek ye diyet yapma sakın
Melek yazı anlamlı ve umut dolu ,boyle yüzlerce yaşanmış hikaye var birinin kahramanı da sen olacaksın inşallah hep dualarimdasiniz yaşadıklarınızı çok iyi biliyorum

Hulya oğlun nasıl ben sabırsızlıkla bekliyorum 17gun kaldı evde temizlik var bugün ben de kendimi kitaplara verdim okuyorum hiç durmadan vakit geçsin kızım gelsin istiyorum artik

melekcim bu yazdığın yazı süper yaa, bu iclal aydının hangi kitabı acaba ismini yazabilirmisin hemen alayım harika çok beğendim.

ben becerıpte yıne doguramadım

bugun 3te kontrolum var kızlar bakalım dr ne dıcek

slm kızlar melekciğim yazı süper ... araştırırım süt meselesini aklımdan atıyomuyum ne yapıyorum bunları formalite diye galiba
deryacığım dur hele gün doğmadan neler doğar rabbim tez zamanda güzel haberler vermeyi isteyen herkese nasip etsin inş...
yaseminciğim çok gelmek istiyorum ama davetsiz bi misafirimiz geldi bu sabah itibari ile
selmacığım rabbim afiyetli kucağına almayı nasip etsin prensesini ...
esma yazıların yüreğime sevinç oluyo
bahar nasılsın hülya özge ne alemdesiniz ?
bu arada yasemin kitabın adı' her anneye lazım '

evet çok begendim bende yazıyı inş. bende bir gün anne olurum çok istiyorum dilerim rabbim banada nasip eder duaların için allah senden razı olsun hayırlı kolay dogumlar nasip etsin güzel yavrunu sağlıkla al kucagına

melekcim bu yazdığın yazı süper yaa, bu iclal aydının hangi kitabı acaba ismini yazabilirmisin hemen alayım harika çok beğendim.

iclal aydın bir başkasından alıntı yapmış köşesinde paylaşmış

yazar seda diker kitabın adı giden erkek yoktur bende okumadım kitabı başka bir arkadaştan kopyaladım size :)))

ben becerıpte yıne doguramadım
bugun 3te kontrolum var kızlar bakalım dr ne dıcek
hay ALlah ya kızın doğum kanalları kapandı yaa, hadi bismillah belkide doktordan doğurup gelirsin canım bekliyoruz haberlerini
iclal aydın bir başkasından alıntı yapmış köşesinde paylaşmış
yazar seda diker kitabın adı giden erkek yoktur bende okumadım kitabı başka bir arkadaştan kopyaladım size :)))

canım benim çok teşekkür ederim, nekadar hoşume gitti varya, benimde bi yemek odam var, anlamsız bi oda yani, yemek, ütü, çamaşır, spor aletleri filan var içinde. orayı kendime özel bir oda yapmak istiyorum hep, ama diyorum çocuk odası olacak orası boşver uğraşma boşyere diyorum. al bak 6 aydır boş yere yapmamışım keşke yapsaymışım. bu yazıdan sonra kafama dank etti, akşam gidip hesap kitap yapacağım bak görürsünüz, sidede anlatacağım ondan sonra neler hayal edip almayı planladığımı süper oldu bu oh be özgür bırakıyorum hayatımı amannn .........

yasasınnnnnnnn selmaaa dogurduuuu
prensesımızzzz begum bebegımızzzz dunyaya gozlerını actııııı
cok yasa sennnn kuzummmm saglıkla buyu ınsss
haydı kızlar halayaaaaa
topıgımızın ılk prensesını karsılıyoruzzzzzz

ayyyyyyyyyyyyyy kıyamam ya hadi maşallah kızımıza barekallah

hilalcim beni sormuştun cvp veremedm bendede agrılar oluyo ayaklarım balon oldu bide bacak aram agrıyo acayip ama öyle sıcaklıkta ön safhada yanıyorum valla ama oglum gümbür gümbür degl arada atıyo o kadar senn sezeryan tam belli sanırım niye sezeryanki anlamadım ben orayı benmkide daha belli degl sıra bizde bu arada selmada dogurdu az kaldı bizimde yaklaşıyo hayırla gelrler inş kuzularımız

HOŞGELDİN BEGÜM BEBEEEEKKKKKK prensesimiz geldi yaşasınnn normal mi doğurmuş, selma nasılmış iyi değil mi, zaten dün o kadar çok temizlik yapmış ki doğurmasa şaşardım hadi Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, eh sırada ben varım kızlar biriniz sürpriz yapmazsa, 25 i için geri sayım yapıyorum, son 16 gün ayy heyecanlanıyorum sürekli bebek odasına girip çıkıyorum çekmecelere bakıyorum eksik bişey var mı diye düşünüyorum ama almışım herşeyi alcak bişey bulamayıp sıkılıyorum darısı hepinizin başına kızlar

canım sen ayaklarının altına bir yastık koy ve uzan olabildiğince bi de tuzu kes ödemlerin azalır zaten çok az kaldı sabret,

ya benim sezaryen tamamen keyfi, normal doğumdan korkuyorum malesef bir dr olarak utanıyorum bunu söylemeye ama gerçek bu, normal doğum da çok gördüm sezaryen de ama normalden hep daha çok korktum, siz bana bakmayın normal doğum sonrası daha kolay hemen ayağa kalkıyor normal doğuranlar ben biraz ilk hafta sıkıntı çekicem ameliyatlı olduğum için ağrım da olur ama annem burada olacak ona güveniyorum artık.. 25 ini bekliyorum özge benden en geç 10 gün sonra falan da senin oğluş gelir artık

Aaaaaaa niye kimse girmiyor bakım halay çekecek kimse bile yok selma umarım en kısa zamanda toparlar da 2 cümle durumunu bildirir buraya meraktayizz

Bu arada yatağımızın yanına koyacağımız beşiği de bir arkadasım verdi süslü puslu koyduk yanımıza odada adim atacak yer kalmadi ama care yok 6 ay geceleri yanimizda olacak mecbur. gece öylece onu seyredip icinde kızımı hayal ettim beklediğim onca yıl gecti gitti şimdi son 15 güne geldik vakit geçmiyor

Heinizi öpüyorum arkadaslar güzel bir haftasonu geçirin haftaya hava asırı ısınacak gezme tozma ısını bu hafta yapın derimm evden cikamicaz galiba öbür haftaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…