- Konu Sahibi haticemavi
-
- #14.161
bilmiyorum serpilama değer burda duyduklarımdan yüksek eşim aldı kağıdı eline 5 ten yüksek bi rakamsa hamileyim dedim aşağısıysa yok bişi.kağıdı açtı ne 5i kızım burda büssürür 5 var elime alıp bakmayla zaten ama görmeniz lazım nasıl bağırıyorum herkes bize bakıyor yanımda yaşlı amca vardı nasıl gülüyor adam bana amca amca ben hamileyim biliyomusun dedim bide :))))))))))
ya kızlar limon sıkcam konuya brz ama cnm sıkıldı
eşimin 1 haftadır fln karın kısmnda bi ağrı var dün doktora gtti ağrı kesici yapmş
eğer gçmezse safra kesene baktır demiş
netten brz araştırdım bazı belirtileri benziyo ama
ya inş bişey çıkmaz eğer safra kesesi flnsa taş maş çıkarsa bide allah korusn ameliyat fln çkmaz başımza inş(
off sinirlerim bozuluyo bi bebek yapalım dedik apandistten girdik safra kesesinden çıkıyorz yani
kısmet olmıcak heralde bize
ya kızlar limon sıkcam konuya brz ama cnm sıkıldı
eşimin 1 haftadır fln karın kısmnda bi ağrı var dün doktora gtti ağrı kesici yapmş
eğer gçmezse safra kesene baktır demiş
netten brz araştırdım bazı belirtileri benziyo ama
ya inş bişey çıkmaz eğer safra kesesi flnsa taş maş çıkarsa bide allah korusn ameliyat fln çkmaz başımza inş(
off sinirlerim bozuluyo bi bebek yapalım dedik apandistten girdik safra kesesinden çıkıyorz yani
kısmet olmıcak heralde bize
geçmiş olsun canım inşallah kötü bişey çıkmaz bak eğer taş falan varsa bursada bi yer var söylerim sana ordan gidip su alırsınız taşı ve şekeri düşürüyor.
bulantısı falan var mı canım, beni biliyosun 10 gün karın ağrısı çektim sebebi yok safra apandisit ne varsa baktılar ama bişey bulamadılar bağırsak sendromu geçirmişim , içini ferah tut sağ tarafta ağrı var mı basıtırınca safra yerinde bence beklemsin güzel bir ultrasona girsin inceletsin eğer öyle bişey varsa da gecimeden müdahale edilir , operasyon uzun sürmüyormuş zaten , sıkıntı yapma herşeyde bir hayır vardır canım bbişeycik olmaz
canım sağ karın boşluğunda ağrı var ortaya doğru yayılıyormulş arada
ve nesef alıp depreştikçe ağrı artıyor kusma bulantı yok allahtan
ağrı tanımı safraya uyuyor doktorda öyle fikir yürütmüş ztn
ama bağırsaklarla da alakalı olabilir dediğin gibi bulantı kusma ateş yok ne de olsa,
inşş bişey çıkmaz bi doktora gidelim bakalım,
dua edin kızlar kötü bişe çıkmasın.
anladım canım , inşallah bişey çıkmayacak geç kalmadan gidin ama doktora
üşütmemeye çalışsın eşin , çok çok geçmiş olsun
Sağol cnm allaha emanet bakalım doktor araştırıyorum şuanda bu hafta halledelim hayırlısıyla...
Bugün bursada havaa bi güneşli bi güneşli sormayın dışarıdan bakan yaz geldi sanır :)
amaaaaaa kapıya çıkmayagörr feci ayaz var :)
haticeeeeeeeeeeeeeeem napıyosun bakiyim sigara içmiyosun artık dimi
Sağol cnm allaha emanet bakalım doktor araştırıyorum şuanda bu hafta halledelim hayırlısıyla...
Bugün bursada havaa bi güneşli bi güneşli sormayın dışarıdan bakan yaz geldi sanır :)
amaaaaaa kapıya çıkmayagörr feci ayaz var :)
haticeeeeeeeeeeeeeeem napıyosun bakiyim sigara içmiyosun artık dimi
akşam 1 tane içtim sadece içmiyorum canım.karnım çok ağrıyor yalnız benim
son adet tarihi
hcg (mıu/ml)
3 hafta 10 - 50
4 hafta 3 - 426
5 hafta 19 - 7,340
6 hafta 1,080 - 56,500
7 - 12 hafta 7,650 - 288,000
13 - 16 hafta 13,300 - 254,000
17 - 24 hafta 4,060 - 165,400
25 - 40 hafta 3,640 - 117,000
bakın e buldum, hatice senin sattan beri daha yeni 4 haftan geçmiş oluyor
ama değerin 5 haftanın içinde hadi hayırlısı :)
cenin'in güncesi
burada yaşımı hafta diye bir şeyle ölçüyorum ve şimdi tam beş hafta yaşındayım. O yaramaz spermler bana çarptıktan sonra dengem bozuldu, beni iyileştirmek için küçük doktorlar geldi, onlar aynı zamanda ressammış, beni iyileştirdikten sonra vücudumun üst bölümüne dört oyuk , orta bölümünde ise minik bir kabarıklık çizdiler. Hatta o minik kabarık gürültü yapıyor; pıt, pıt diye….küçük ressamın dediğine göre bana çok hassas bir kalp çizmiş. Bir de daha çok işi olduğunu söyledi, beni üç tabakaya ayırmış sırayla bütün organlarımı çizecekmiş. En dış tabakanın adı ektoderm; sinir sistemimin ana elemanları olan beyin ve omurilik, saç,cilt gibi yapılarımla bu tabakada çalışacaklarmış. Orta tabakanın adı mezoderm; kalp ve dolaşım sistemim, kemiklerim, kaslarım, böbreklerim ve genital organlarım bu tabakada oluşacakmış. Ve son olarak en iç tabakam endoderm; barsaklarım, midem, karaciğerim, pankreasım gibi iç organlarımı burada çizeceklermiş. Ne karışık işler bunlar……
6 hafta yaşındayım ve boyum uzadı, elma ne demek bilmiyorum ama onun çekirdeği( 2mm.) kadarmışım, belki siz bunları biliyorsunuzdur ama ben kendimi yeni keşfediyorum ve yeni öğreniyorum. Size bir şey söyleyeyim mi anne ve baba benim yolculuğumdan haberdar, beni bekliyorlar. Benim için hayatlarında bir çok şeyi değiştirmeye başlamışlar, annenin sürekli midesi bulanıyor ve kusuyor, hatta babaya koktuğunu ona yaklaşmamasını söylüyor, neden anlamıyorum. Sonra saçlarını boyamıyor, sigara kullanmıyor, içki içmiyor çünkü bunlar bana zarar verebilecek alışkanlıklarmış. Ben bir resim gibiymişim, göbek kordonum, gözlerim, kulaklarım ve ağzım çizildi bile. Kalbim, bu yeni çizilen organlarımın gelişmesi için onlara kan depoluyor, dokularım hızla gelişiyor. Biz yine kusmaya gidiyoruz, üzgünümmmmmm, görüşürüz…
7 hafta yaşına girdim biliyor musun? Artık ben öteki dünyadakilere daha çok benziyorum, başım biraz daha büyüdü, yüzüm oluştu, gözlerim hala kapalı ama kollarım ve bacaklarım var, yakında parmaklarım çıkacak, kemiklerimi oluşturacak hücreler gelişmeye başladı, ve ben küçük bir üzüm kadarım artık, ne kadar büyüdüm değil mi, siz şimdi benim bu kadar şeyi nasıl bilebildiğime şaşırıyor olmalısınız ama bunların hepsini bana anlattılar, büyürken korkmamam için bunu yapmaları gerekiyormuş. Yoksa ben de eskiden diğer ceninler gibi kalbin, beynin ne olduğunu bilmiyordum. Burun deliklerim, bağırsaklarım, pankreasım, bronşlarımda belirginleşmeye başladı. Küçük ressamlar bu hızla çalışırsa yakında kocaman olacağım. Bu arada anne hala kusuyor, ben kilo alıyorum, o zayıflıyor. Doktorumuz ona sabah yataktan kalkmadan önce “kraker” denen bir şeyden yemesini söyledi, bende tadını merak ediyorum, hadi yesene ondan. Yemeklerde çok su içtiği için midesi suyla dolmuş, hatta ara sıra o kadar çok su içiyor ki buraya kadar geliyor, boğulacağım, korkuyorum…
8 hafta yaşına girdim ve artık benim adım “fetus”, bu latince “genç” demekmiş, latince ne demek? Artık kollarım ve bacaklarım uzadı, omuzlarım, dirseklerim, kalçalarım belirgin hale geldi. Ve ben artık bir çilek kadar büyüğüm. Bugünlerde anne bana kızıyor, bana hamile olduğu için cildi yağ yapıyormuş ve bir çok sivilcesi varmış, doktorumuza “ben sadece bebek istedim sivilce değil” dedi kızgın bir şekilde, doktorumuzda güzel bayan ilk üç aylık dönemden sonra isteseniz de sizinle yaşamak istemeyecek bu ufaklıklara neden kızıyorsunuz, “sakin olun yoksa size inat olsun diye kalabilirler” deyince anne sessizleşti. Bu hafta iki kat daha büyüğüm, ayak ve el parmaklarıma o küçük ressamlar gelip bir şeyler çizdiler, ve bunların adı “tırnak” dediler. Sonra bir de ağzıma diş etlerinin altında diş taslakları
çizdiler. Bunlar çok işine yarayacak deyip kıkır kıkır güldüler. Onlar çok tuhaflar.
bunu nerden buldun ağlattın beni
hatıcemmmm allahımyaaaa sana cookkkk sukur
bıtaneeeemmmmmmmm nedesem nasıl tebrık etsem bılemedım aglattın sadece benı ama cok mutluluktan
ıtıraf edıyorum serfıkten daha cok sevındım cunkı o yenı arıyordu ve 6 ay olmustu daha onun bebegı olucaktı hepımız bılıyorduk ama 1 yılı gectıkten sonra ınsan tedırgın oluyor kı sen 3 yılını verdın bu ugurda
sen bunu cok cok hakettın bebegım allah kucagına almayı nasıp etsın annelerın en guzelı en sabırlısı senı cok sevıyorum bıtanem
cızelgen harıka hayırlı ugurlu olsun
hatıcemmmm allahımyaaaa sana cookkkk sukur
bıtaneeeemmmmmmmm nedesem nasıl tebrık etsem bılemedım aglattın sadece benı ama cok mutluluktan
ıtıraf edıyorum serfıkten daha cok sevındım cunkı o yenı arıyordu ve 6 ay olmustu daha onun bebegı olucaktı hepımız bılıyorduk ama 1 yılı gectıkten sonra ınsan tedırgın oluyor kı sen 3 yılını verdın bu ugurda
sen bunu cok cok hakettın bebegım allah kucagına almayı nasıp etsın annelerın en guzelı en sabırlısı senı cok sevıyorum bıtanem
cızelgen harıka hayırlı ugurlu olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?