Çok doğru diyorsun.Doğal ortamlarını ellerinden aldık. Biz insanlar yaptık bunu!
Yağmurdan fırtınadan kardan kaçıp sığınacak bir ağaç kovukları mı var..
Her yer araba/beton yığını..
Bunlar avlanarak yaşarlar doğada.. Doğa kalmadığı için açlar.. Susuzlar..
Koosskocaman çöp tenekeleri koyduk apt kapıları önlerine. He bir de kapakları var! Peki nasıl doyuracaklar karınlarını?! Hele minicikler?..
Herkes kapısının önüne bir yoğurt kasesine su koysun,bir yoğurt kasesine de kuru mama ya da yemek artıkları..
Bunu onlara borçluyuz! Borçluyuz!
Her Eve 4 ayaklı Dost.....
Burdaki barınağı biliyom ben gitmiştim.Barinaga haber vermesi disinda aynen katiliyorum...
Evet aslında bende barınaklardan hiç hoşlanmıyorum.Barinaga haber vermesi disinda aynen katiliyorum...
İnsan olmak kavramının bile içi boşalıyor :)Haklisin canim. Senin yaptigini her kez yapmaz maalesef.
Ama yine de bu kadar uzme kendini. Sonucta uzuntun durumu degistirmiyecek.
Bazen ben de dusunuyorum da yazik olmus insanliga......
Hatta hayvanlar bi tarafa da kendi cocuguna bile kiyanlar var. beni en cokta bu uzuyor iste..........
En en en son çare o olur.Evet aslında bende barınaklardan hiç hoşlanmıyorum.
Yani hayvanları oraya kapatıp, verilecek mama ve suya muhtaç etmektense, gerekli bakımını yapıp geri salmak daha mantıklı. Hiç birşey yapamazlarsa çöpten yemek bulur, su birinkintisinden su içerler.
Ama anladığım kadarıyla hayvancıklara tepkili yaklaşmış yurt yönetimi, denize düşen yılana sarılır misali, bari nerede oldukları, akıbetleri bilinir diye düşündüm.
Sen de haklisin ama gercekten guvenilecek yerler degil ne yazik ki...Evet aslında bende barınaklardan hiç hoşlanmıyorum.
Yani hayvanları oraya kapatıp, verilecek mama ve suya muhtaç etmektense, gerekli bakımını yapıp geri salmak daha mantıklı. Hiç birşey yapamazlarsa çöpten yemek bulur, su birinkintisinden su içerler.
Ama anladığım kadarıyla hayvancıklara tepkili yaklaşmış yurt yönetimi, denize düşen yılana sarılır misali, bari nerede oldukları, akıbetleri bilinir diye düşündüm.
Maalesef oyle tatlimİnsan olmak kavramının bile içi boşalıyor :)
Bu çok güzelmiş.Aslında koli evler yapılabilir..
Biz her kış başı 8/10 tane yaparak ayak altı olmayan noktalara koyarız bunları..
Koliyi önden bir pencere deliği olacak şekilde kesiyoruz ve büyük boy çöp poşetiyle kaplayıp koli bandıyla sabitliyoruz.. İçine eski kazaklar ya da gazeteler koyuyoruz..
Böylece ıslanmıyor minicik patiler..
Sadece hayvancıklar iyi olsun istiyorum :)Merhametli bir insanmissin Allahta sana bu iyiliginin karsiligini verir bence
Karınları toktur aklıma gelen ihtimal bu.Siz bence hassas bir döneminizdesiniz. Dünyada çeşit çeşit açlık, felaket var. Hiçbirimiz yeterince duyarlı olamıyoruz. Elbette sizin de görüp geçtiğiniz birşeyler vardır. Gördüklerinize elinizden geleni yapın, ama başka insanlara kızıp küsün kendinizi yıpratmayı bırakın hiç iyi birşey değil sizin için.
Bir de öğrenmek için soruyorum bunu, sokak hayvanlarına evsel atıklar verirken nasıl ayırıyorsunuz tam olarak? Benim yaşadığın yerde hayvanlar inanılmaz insan canlısı, gelip sevdiriyorlar. Çok uzun mesafelere peşinizden geliyorlar ama pek yemek kabul etmiyorlar. Bir kaç defa yemek artıklarını ayırıp temiz bir kaba koydum hiç yemiyorlar, fırından ekmek poğaça vs. Aldığımda yanıma gelen köpek olursa veriyorum yemiyorlar. Siz evden ne veriyorsunuz sokak hayvanlarına?
Cok haklisin keske herkes dusunse biseyler yapsaSadece hayvancıklar iyi olsun istiyorum :)
konuyu görmüşken kedilere ne verilir ne yerler ? dışarda kediler var hava da soğuk yiyecek bulamıyorlar haliyle ben de görünce bir şeyler vereyim diyorum ama ne verilir bilmiyorum ? geçen ekmek koydum yememişler
mama bulamam burdadaKuru mama olabilir..Açık paket olarak kilosu 5 tl
ya da yemek artığı
vs vs
Yavrucaklar aç!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?