Benim Derdim İnsanlar ...

Çok doğru diyorsun.
Hayvanın yeri doğa diyenlere bir tarafımla gülüyorum afedersiniz ama .
Doğa mı bıraktık ?
Bu yurdu bile dikmişler dağın tepesine...

Barinaga haber vermesi disinda aynen katiliyorum...
Evet aslında bende barınaklardan hiç hoşlanmıyorum.
Yani hayvanları oraya kapatıp, verilecek mama ve suya muhtaç etmektense, gerekli bakımını yapıp geri salmak daha mantıklı. Hiç birşey yapamazlarsa çöpten yemek bulur, su birinkintisinden su içerler.
Ama anladığım kadarıyla hayvancıklara tepkili yaklaşmış yurt yönetimi, denize düşen yılana sarılır misali, bari nerede oldukları, akıbetleri bilinir diye düşündüm.

İnsan olmak kavramının bile içi boşalıyor :)

En en en son çare o olur.
Tabi şikayet edilirse köpekler. :/ .
Umarım edilmezlerde.
Burda yağmurda filan girebilecekleri alanlar da var.

Sen de haklisin ama gercekten guvenilecek yerler degil ne yazik ki...
Akibetleri aksine ne yazik ki belli olur bir barinakta...
Sokakta hayvanlar bir sekilde kendi kendini kurtarir, 3-5 kendi cabalari, biraz diger insanlarin yardimiyla...
Ama barinaklarin hali ortada, uzak durmak lazim...
Senin de dedigin gibi arada goz kulak olup, beslesin, ama kendisine bagimli hale getirmesin...

Aslında koli evler yapılabilir..
Biz her kış başı 8/10 tane yaparak ayak altı olmayan noktalara koyarız bunları..
Koliyi önden bir pencere deliği olacak şekilde kesiyoruz ve büyük boy çöp poşetiyle kaplayıp koli bandıyla sabitliyoruz.. İçine eski kazaklar ya da gazeteler koyuyoruz..
Böylece ıslanmıyor minicik patiler..

Merhametli bir insanmissin Allahta sana bu iyiliginin karsiligini verir bence

Bu çok güzelmiş.
Kolay da görünüyor . :) .
Evime gidince bunlardan yapabilirim bir kaç tane.

Summe ileti kardeşi olduk seninle.
Afferim be sana gurur duydum

Siz bence hassas bir döneminizdesiniz. Dünyada çeşit çeşit açlık, felaket var. Hiçbirimiz yeterince duyarlı olamıyoruz. Elbette sizin de görüp geçtiğiniz birşeyler vardır. Gördüklerinize elinizden geleni yapın, ama başka insanlara kızıp küsün kendinizi yıpratmayı bırakın hiç iyi birşey değil sizin için.

Bir de öğrenmek için soruyorum bunu, sokak hayvanlarına evsel atıklar verirken nasıl ayırıyorsunuz tam olarak? Benim yaşadığın yerde hayvanlar inanılmaz insan canlısı, gelip sevdiriyorlar. Çok uzun mesafelere peşinizden geliyorlar ama pek yemek kabul etmiyorlar. Bir kaç defa yemek artıklarını ayırıp temiz bir kaba koydum hiç yemiyorlar, fırından ekmek poğaça vs. Aldığımda yanıma gelen köpek olursa veriyorum yemiyorlar. Siz evden ne veriyorsunuz sokak hayvanlarına?

Karınları toktur aklıma gelen ihtimal bu.
Aç olan kedi/köpek pogaçaya hayır demez sanırım

konuyu görmüşken kedilere ne verilir ne yerler ? dışarda kediler var hava da soğuk yiyecek bulamıyorlar haliyle ben de görünce bir şeyler vereyim diyorum ama ne verilir bilmiyorum ? geçen ekmek koydum yememişler

Bizim burda sokak kedilerimizin kemikleri sayılıyor. Anlayamıyorum lokantalarin civarinda yasiyan kediler bile ac sefil. Ulan hic mi yemekler artmiyor?
Bu ne dusmanliktir boyle?
Aman ha vermeyin alisir hep gelir degil mi?
Bir de masasinin etrafinda dolanan kedileri kovan insanciklar bogazinizda kalsin inşallah!!
Bir de hey sen kedileri taşla kovalayan, anasinin ses cikarmayip mal mal baktigi beyinsiz cocuk; gelecegin potansiyel katilisin yeminle. Trafikte satır cikaracaksin , kavga edeceksin buyuyunce..

konuyu görmüşken kedilere ne verilir ne yerler ? dışarda kediler var hava da soğuk yiyecek bulamıyorlar haliyle ben de görünce bir şeyler vereyim diyorum ama ne verilir bilmiyorum ? geçen ekmek koydum yememişler

Kuru mama olabilir..Açık paket olarak kilosu 5 tl
ya da yemek artığı
vs vs
Yavrucaklar aç!

Kuru mama olabilir..Açık paket olarak kilosu 5 tl
ya da yemek artığı
vs vs
Yavrucaklar aç!
mama bulamam burdada
her yemek artığını yerler mi ?
birde biz çok süt alıyoruz sütle ekmek karıştırıp versem ?
bir de eti sorcam çiğ et pişmiş et fark edermi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…