benim gibi dertli öğretmenler nerde?

mehel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2012
938
230
123
Manisa
kızlar ben artık çok sevdiğim bu meslekten bıktım. soğuttular resmen

eş durumu isteyecektim bu yaz. diyorlar tayin olamazsan ücretsiz izin al otur. bu mantık ne saçma. 5 yılımdan sonra nasıl evde otururum 5 kuruş almadan. öğrencilerimden nasıl ayrı kalırım. bu bana hem maddi hem manevi zarar değilmi, mesleğe ara veren bir öğretmen dönüşünde ne kadar verimli olur. hem de 3 yıll koskoca 3 yıl

tek maaşa düşersek nasıl geçiniriz. hiç bilmiyorum. tek ümidim tayinimin çıkması ama çok zor çünkü ümitlenmeyin dediler. 4+4+4 yüzünden sınıf öğretmenleri fazla konumuna düştü.

ama biz hakettik zaten herkesin gözü bizde? 3 te işleri bitiyor, 3 ay tatili var? falan filen ayrıca 3 ay değil 2 ay o tatil? hem öğrenci var da biz mi gitmedik okula
var mı benim gibi eş özründen bu duruma düşecekler?

Son düzenleme:
Böyle dertleri okudukça gözüm korkmaya başladı ben de ögretmen adayıyım ( sınıf). Allah yardımcın olsun. Çok saçma 3 yıl ara vermek, dediğin gibi o kadar aradan sonra ögretmen nasıl eskisi kadar verimli olabilir ki :26:

.

neden atanamıyorsun caNım? bi de 3 yıl ücretsiz izin nasıl alınıyor ki?

ben de öğretmen adayıyım seney inşallah öğretmenim:) bence eğitim siyasetten ayrılmalı ve sürekli sistem değişmemeli bu ülke nüfusunun çoğu öğretmen öğrenci ve veli . Öğretmenin mutluluğu başarısı ülkenin de başarısı :)

neden atanamıyorsun caNım? bi de 3 yıl ücretsiz izin nasıl alınıyor ki?

ben atandım canım 5 yılım bitti. ama şimdi il değişikliği yaptı eşim ve ben eş durumu isteceğim. bakanlık diyorki tercih yaparsın eğer tutmazsa ya eski yerinde çalışırsın ya da illa eşim dersen ücretsiz izne ayrılır gidersin kocanın yanına.

inşallah güzel yerlere atanırsın tavsiyem çok çalış ve iyi bi yere git. tabiki hem öğrenciler hem biz mağdur edildik bu sene

şu mübarek günlerde Allah bildiği gibi yapsın bizi bu duruma düşerenleri!!!

canım ben de ingilizce öğretmeniyim. ücretsiz izin hakkımız 3 yıla kadar. bir kere ücretsiz izin aldığımızda 3 yıl boş oturmak zorunda değiliz yani. 1 yılını kullanabilirsin bu iznin. daha sonra tekrar denersin eş durumu tayinini.

o kadar iyi anlıyorum ki seni.. meslekten soğutacaklar insanı... bende sınıf öğretmeniyim.. aynı okulda 7. yılımı çalışacağım bu yıl... nişanlımdan ayrıldım yoksa bu yaz bende eş durumu isteyecektim.. şimdi düşünüyorumda evlenseydim nasıl olurdu... sınıf öğrt. evlenmesin o zaman bu mu olmalı yani anlıyamıyorum... il dışında 7 okul açtı sadece il içinde 300 puanlılar yer değiştirebildi... aynı okul çok sıktı beni... gelen gidiyor ben hep baki canım sıkılıyor haliyle... hayırlısı olsun hakkında.. mesleğim var deyip şükrediyorum artık.. batı da bil ile mi isteyecektin tayini?

biliyorum 3 yıl kesintisiz olmadığını. puan ilerlemeyecekki bi dahaki yılda olacağı kesin değil. branşım sınıf olduğu için korkuyorum çünkü her ilde fazlalık var

evet canım batıda. milli eğitim boşluk olmadığını söylüyor

zenginin parası, züğürdün;
öğretmenin tatili, cahilin çenesini yorarmış...
bakanımız bile 3 ay tatil yaptığımızı sanıyorsa halkı düşün artık....

Allah yardımcın olsun.
ben daha atanamadım bile
bunları bır gun dusunebılecek mıyım acaba

neden buna zorunlu bırakıyoruz...hangi aklıbaşında düzgün sistemde vardır böyle bişey...hakaret gibi...eşinin yanında olmak istersen çalışma...ve işin acı yanı bu eziyet sadece öğretmenlere yapılıyor...eşi asker, hakim, savcı olanlara yok...insan ne diyeceğini bilemiyor...öğretmen başının çaresine baksın, birlikte olmak istiyorsa çalışmasın...söyleyesim var çok ama.....

bende sınıfçıyım daha evlenmedim ama nişanlımla aynı okulda çalışıyoruz üzülmeyin ya inş atanırsınız eşinizin yanına siz böle diyince korktum bende eşim branşcı o giderde ben kalırsam diye

maalesef ben de sizlerdenim... eşim (nişanlım) hakkaride öğretmen ve geçen yıl 3 ekimde göreve başlayabildi askerde oldğu için... şimdi 30 eylüle kadar başlangıcı olanlar tayin istiyor... yapabileceğmz bişey yok ... 1-2 ekim zaten haftasonuydu. resmen 1 işgünüyle 1 yıl daha ayrı kalıcaz. adalet mi bu??? tarihler ve puanlar arasına bu kadar sıkıştırılmş başka bi meslek var mı

Memuriyette (iktisap) yani kazanılmış hak denen bir durum var, kimse sizden öğretmenliğinizi sizin isteğiniz dışında alamaz...

Her milli eğitim bakanı değiştiğinde değişen bir eğitim anlayışımız var, eğitim programlarımızda süreklilik değil, yerine geldiğin bakanın uygulamalarını yık yerine kendi projelerini yerleştir anlayışı olduğu müddetçe eğitimde yol katetmemiz mümkün gözükmüyor..

Ülke bütçesinde eğitim sanayiine ayrılan oran savunma sanayiine ayrılan oranı geçse de öğretmenlerin meslekten soğuma oranlarının artıyor oluşu ağacı kökünden kesmek gibidir..

Öğretmenlerimiz düğme öğrencilerimiz ilik gibidir, gömlek vazifesi gören Eğitim Kurumlarımızın çatısında yer alan Bakanlık maalesef düğmeyle-iliklerin arasını açık tutuyor..

Yapılandırmacı yaklaşımın gerektirdiği yapayarak yaşayarak öğrenme modeli öğretmenlerimizin üzerinde yaparak yaşayarak soğutma modeline dönüşmemeli..

Altlarında serinleyeceğimiz ağaçlarımız-öğrenciler henüz filizken onlara sularını verecek öğretmenlerim umarım daha fazla sıkıntı çekmezsiniz..

biz eşimle tayin olmadığından 1 yıl ayrı yaşadık.sen de böyle yapabilirsin.lakin bu ilişkiyi olumsuz etkiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…