Benim gibi düşünüp sonra pişman olan

yasasinozgurluk

Tatlım yalnız o evrim değil, FONDÖTEN!!
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2019
490
721
33
26
-VAR MI ACABA?

Benim gibi genç yaşında ben kaynanamla anlaşırım kaynanam ile yaşayabilirim diyip evlenince pişman olan var mı? Benim için çok erken daha ama ileriye dönük düşünüyorum hep evlenince kendi annem ile yada kaynanamla yaşardım büyük ihtimal burada çok kaynana sorunları var o yüzden merak ediyorum bu gelinler neden kaynanaları ile yaşayamıyor,neden anlaşamıyorlar bu kadar? aklıma çook takılıyor bu aralar

Şu an nişanlıyım kaynanam dünya tatlısı hep biz anne kızız der. Ama nişanlım şakasına birlikte otururuz dediğinde bile yok oğlum ayrı eviniz düzeniniz olsun dedi, ama karşı dairelerini bize kiralamayı düşündüler onu da ben istemedim nişanlımı aldım karşıma konuştum ha aynı ev ha karşı fark etmeyecek ben kendi ayaklarımızın üzerinde durmak istiyorum dedim haklı buldu ve uzaktan tuttuk evimizi. Burda can alıcı nokta 'kendi ayakları üzerinde durmak' evlenmeyi biliyorsanız ev olmayı da bileceksiniz. Geçen bi konuda arkadaşlardan biri evlenmek bi ailenin korumasından çıkıp ötekine girmek değildir demiş çok haklı. Adı üstünde evlenmek yani nasıl kurulu bir düzenin üstüne gitmeyi kabul edebiliyorsunuz

Ya oğlunu kocası zannedip sizin her yakınlığınızı kıskanacak evde gecelikle bile dolaşamayacaksın kocanla sessiz olmaya çalışarak beraber olacaksın, eşin sana hediye alsa kıskanacak, yaptığın işi beğenmeyecek daha neler neler şuursuz olmak lazım bunları kabul etmek için.

Neden kaynananla veya annenle yaşayasın? Evlenmenin anlamı ne senin için?
Yaşamaktan kasıt aynı ev olarak değil birbirimize yakın veya aynı apartman olabilir. Ben yaşarım diye düşünüyorum ama böyle düşündüğüm kesin yaşayacağım anlamına gelmiyor tabiiki de o yüzden böyle düşünüp sonra pişman olanlar kararından vazgeçenler var mı diye merak ettim :)

Gerçekten böyle şeyleri bile kıskanıyorlar mı

Haklısın

Her kendi fiziksel ve ruhsal gelişimini tamamlamış insan belirli bir yaştan sonra kendi ailesini kursun veya kurmasın ailesi ile beraber yaşamına son vermelidir. Erişkin hayatta kendi evi, ailesi olmalı, ayaklarının üzerinde başkasından destek olmadan durabilmeli, eşinin ailesi ile de belirli sınırlar içerisinde görüşmelidir. Kişisel sınırlarınız olmalı, iki tarafta buna saygı duymalı. Öteki türlüsü sağlıksız. Aileniz bakıma muhtaçsa bile karşılıklı iki ev, alt üst şeklinde olmalı.
Eskiden belki insanlar kocaman tarları vs beraber yapmak zorundaydı ama yine de herkesin ayrı bir göz odası, banyosu ve mutfağı vardı. Kadın zaten evin hizmetçisi gibi görülürdü. Yıl olmuş 2020, hala buraya birisi
bu gelinler neden kaynanaları ile yaşayamıyor,neden anlaşamıyorlar bu kadar?

diye sorduğunda şaşırıyorum. Sağlıksız, normal olmayan bir şey. Kendi hayatının olmaması, kendi hayatında aldığı kararlara sürekli müdahele edilmesini normal görmeniz. “AA ben bunu demedim “ demeyin, beraber yaşamak bunu gerektirir. Hiç bir özelinizin olmaması, her konuşulan durumda iki kişi yerine üç kişi karar vermek anlamına gelir.

bu açıdan düşünmemiştim hiç
Normalde yalnız yaşıyorum ailemin yanına geldim bu süreçte. Yalnız yaşamaya o kadar alışmışım ki her sabah kahvaltıya çağrıldığımda sinirleniyorum çünkü sanki onlar belirliyor yemek saatlerini. Halbuki normalde de aynı saatte kahvaltı yapan biriyim. Kendi anne babamda bile böyle hissediyorsam kayınvalidem ev içinde bana bir şey dese herhalde duramazdım.
Çok basit bir örnek, kişilerin geçimsiz olmasına bile gerek yok ama böyle oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…