Benim gibi düşünüp sonra pişman olan

Gerçekten çok güzel anlatmışsınız okurken yaşadım darlandım resmen

En iyi kaynana bile olsa sonuct kaynanadir. Oncelikle oglunu dusunur, gelin el kizidir. Cogu acimaz geline. Sen de bizim kizimizsin derler ama is olunca cagirirlar, kendi aile meselelerini senden saklarlar mesela.
Torun ogullarinin cocugudur, sen ona bakmak doyurmakla mukellefsindir ama cocuk hakkinda kararlari babasi verir.
Kadin dedigin biraz susmalidir, alttan almali idare etmelidir, kizip bagiramaz yumusak basli olmalidir vs.
Cogu erkek ailesi boyledir. Ben senede 2 kez gormeye zor katlaniyorum, ayni evde 2-3 farkli kusak asla anlasamaz.

Kaynanan da senin düşüncedeyse anlaşırsınız

Evlenmek zaten kendi aileni kurmak demek. Yine kendi ailemle, onun düzeninde yaşayacaksam neden evleniyorum veya aynı şekilde eşim neden evleniyor yaşasın annesiyle birlikte bir ömür?

Benim arkadaşım yaşarım dedi ailesi uyardı, biz uyardık dinlemedi. Kayınvalidesi şeker bir kadındı dubleks eve gitti katları ayrı, banyo ayrı sadece mutfak birdi. O nişanlıyken hep kızın arkasında duran kadın daha arkadaşımın kocasıyla yaptığı ilk kavgada aşağı inip benim oğluma sesini yükseltemezsin diye aralarına girdi. Bu bir iki üç devam etti. Kocası dedi annemi tek bırakamam beraber yaşayacağız, ayrı ev yok. Boşanma davaları devam ediyor hala, bir yıl dolmadığından anlaşmalı da boşanamıyorlar

Neden kaynananla veya annenle yaşayasın? Evlenmenin anlamı ne senin için?

Sadece evlenmenin degil ki, yetiskin olmanin sonucu budur. Normal yetiskinler belli bir yastan sonra bagimsiz olmak isterler. Tek yasamak isterler. Kendi kurallarina göre yasamak isterler.

Anck Türkiyede ebeveynlik o kadar yanlis anlasiliyor ki, annelik o kadar kutsal görülüyor ki resmen manipülasyon. Cocuklar saglikli büyümüyorlar. Saglikli yetiskin olmuyorlar. Evlilikler kötü fakat bosanilmiyor. Birçok kadinda ogullarini es olarak görüyorlar, yada kendini tamamen evlatlarina adiyorlar. Kendi hayatlari yok. Ve isteniliyor ki ömür boyu hep öyle kalinsin.

Yani tüm dinamikler o kadar ters ki. Ayri evde yasamak bile çok zor. Türkiyede evlilik sürdürmek hiç kolay degil.

Bu mesaj kk'ündeki tüm konulara yapistirilmali. Alakali, alakasiz konular fark etmez. Her konuda bu mesaj çikmali. Genç kizlarimiz okusun, neyin ne oldugunu anlasin.

Ben hep iyi anlasirim diyordum iyi anlaşıyorum. Allah korusun iki tarafta sağlıklı olsun beraber yaşamak gibi bir şeye girmem herkesin kendi duzeni var yaşlı insanlarda sakinlik istiyor bi süre sonra.

Çünkü evinde bornozunla, geceliğinle dolaşabilmek istersin.
Eşine istediğin köşede kur yapabilmek istersin., zaman mekan düşünmek istemezsin.
Aaa ne düşündü acaba, fikri nedir sormalı mıydık, ayıp olmuş mudura, alınmış mıdır diye
onca problem arasına problem eklemek istemezsin.
Bazı zamanlar sadece mal gibi yatmak, kendini dinlemek istersin.
Eşe bile tahammülünün olmadığı dönemler olur kv eksik olsundur.

Yasin kücükse kaynana ile yasarim dersin.
Cunki daha aklin basinda degildir.
Yas aldikca insan kendi ailesiyle dahi yasamak istemez. Zaten yorumlarda yazan olmus bircok üye nedenlerini.

Kendi ailenle dahi yasamak istemedigini anladigin ve kendi düzenini istedigin vakit kaynana ile yasamayi gram aklindan gecirmezsin.

Yaşanmazzzzz
Ben kaynanamla can ciğerim ama yaşanmaz emin ol canım sakın o hataya düşme ne kadar uzak o kadar kıymet

Rahat yaşamak için.
Rahat rahat sevişmek, kavga etmek için.
Ana babayla oturmaya devam edeceksek niye evleniyoruz?
Ben kaçak göçek yanda başkası varken sevişmek için evlenmek istemem
Kendi misafirim gelecek mesela evde büyükle oturacağız. Adete lisede gibi.

Yine yeniden yaşamadığım bir şeye yorum yapmaktayım fktnfkntkfmfjf Onu bir kaynana olarak düşünmeyin çok yakın olmadığınız bir arkadaş, sonradan ve aniden hayatınıza giren biri vs vs. Ben şahsen böyle birinin evimde sürekli benimle olmasını ya da benim onun evinde kalıp kendi alanımın olmamasını, misafir gibi olmayı istemem. Annem babam gibi olur ne olucak diye düşünebilirsiniz ama bu yüzden size onu sonradan gelen samimi olmadığınız biri olarak düşünün dedim.

Müstakbel kayınvalidem ve kayınpederim ile anlaşabiliyorum. Etliye sütlüye karışan insanlar değiller. Kendi geçim derdinde olan insanlar ikisi de. Gerçekten çok seviyorum kendilerini. Ama aynı evde ya da yakında ne onlarla ne de kendi ailemle yaşamak istemem. Nedenleri de diğer arkadaşların saydığı nedenlerle aynı.

Evlenirsen anlarsın bunun cevabını ancak. Nişanlıyken bile değil bak evlenince ilk 1 ayda anlarsın

Nişanlıyım, karantina için kendi evimden annemlerin evine geldim, burada zorlanıyorum. Eşimin ailesiyle nasıl yaşayabilirim bilmiyorum. İnsan egzama olur. Bunun sevgiyle alakası yok. Her iki aileye de canımı veririm ama birlikte yaşamanın ne demek olduğunu neden bu kadar azımsıyor insanlar bilmiyorum...

Bu O kişi benim anlaşırım ne olacak ki zaten çok sakin sabırlı biriyim dedim ama beni bile çıldırttı kadın hyatımdan bezdirdi nefret ediyorum artık yaptığı bini aştı. Neden anlaşamıyor olayı da şu: kıskanıyorlar ciddi ciddi hep kendileri üstün olsun oğulları en çok onları sevdin en güzel yemeği yapan kendileri olsun en becerikli onlar vs vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…