Benim gibi göz teması kuramayan var mı

Yine sen sana o kadar psikolojik destek al dedik başka sıkıntıların da vardı sana verilen birçok tavsiye de cabası. Uyguladin mı psikologa gidiyor musun mesela?

Bende de var bu sorun. Cok samimi olduklarim hariç insanların yüzüne gözüne bakamıyorum konuşurken. Mesela bir şey anlatıyorum kendimi masaya yere bakarken buluyorum.

Karşı cinsle konuşurken direk gözlerinin içine bakmak da hoş değil ama hiç yüzüne bakmamak da aynı ölçüde garip. Ben bir çözüm bulamadım. Konuyu takipteyim :)

Normal olan, konuştuğun kişiyle göz teması kurmaktır, gözüne bakmaktır. Bunu da bütün normal insanlar bilir. Ancak bazı kültürlerde göze bakmak uygunsuzdur, ama Türk kültüründe öyle bir şey yok. Biz göz teması kurarız.kurmayanı garipseriz.

Konuya çok tuhaf yorumlar gelmiş. Durumunuz normalleştirilmiş, hafife alınmış filan. Hatta göz teması kuranların yanlış yaptığı ima edilmiş neredeyse. Bu tür şeylerle kendinize boş teselli yapmanızı tavsiye etmem. Durumunuzun normal olmadığınızın farkındasınız ve çözüm istiyorsunuz, çok güzel. İnsanlar, dediğiniz gibi, göz teması kurmayan insanları hemen anlayıp rahatsız oluyorlar. Öyle farkedilmemeniz söz konusu değil. Ki zaten kendiniz de söylemişsiniz. Ben de kendimden tecrübe ettim bunu. Neysr ki çocuk denebilecek yaştaydım insanlardan göz kaçırırken. Herkesin de dikkatini çekerdi, herkes neden bakmadığımı sorardı. "Merak etme, seni yemicez" gibi salak salak şakalar da cabasıydı yani. Ergenlik çağımda kendimle uğraştım, düzelttim bunu. Uzun yıllardır böyle bir problemim yok. Siz de kendinizi düzeltebilirsiniz. Mesela ayna karşısında kendi gözlerinize bakın pratik olarak. Ortamlarda da "herkes birbirinin gözüne bakıyor, normal olan bu, benden beklenen bu" gibi laflarla kendinizi telkin edin, kendinizi biraz zorlayın. Alışınca hiç sorununuz kalmayacak.
Ama lütfen kimi insanların yanıltıcı yorumlarına kanıp da bunu nornalleştirip yerinizde saymayın. Cidden aşılmayacak bir şey değil.
Ayrıca bu sosyal fobi teşhisi koymak için çok yetersiz bir veri. Sitede hemen teşhisinizi de koymuşlar. Sosyal fobik gibi durmuyorsunuz.

Öyle özenli öyle güzel yazmissiniz ki tsk ediyorum gerçekten ama iyi analiz edip yorum yapmış siniz ve söyledikleriniz yüzde yüz doğru . Fakat sosyal fobi değilim söylediğiniz gibi ama sanırım sosyal anksiyete bozukluğu var fobi çok ağırı bu durumun ki zaten gittiğim psikologda aynı teşhisi koydu dünyaca ünlü sosyal fobi uzmanı ve bu konuda kitaplar yazıp bilimsel araştırmaları ile duyulmuş biri. Normal olmadığımın farkında yım aynada terapi yapmaya çalışıyorum ama çözemıyorum . Çok üzülüyorum 29 yaşındayım ve çok rencide oluyorum bu sebepten

Goze bakmak cok guzel degil mi ya? Ben bundan garip bir haz aliyorum. Hatta insanlar konusurken yuzunu mimiklerini cok dikkatlice izlerim, analiz ederim. Göz, hissettiklerimiz ile ilgili ipucu veren tek organ. O yuzden ona bakmak gerek. Bence siz bu durumdan haz alamaya bakin. Boylelikle yenersiniz bu durumunuzu.

Bende sürekli göz teması kuruyorum ondan rahatsizim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…