Benim gibi kendi bedeninden utanan ve mutsuz olan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi hanne
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
elin ayağın tutuyo ya, buna şükret canım
çalışıyo musun okuyo musun bilmiyorum mesajları okuyamadım ama
sorunlarının hiç biri büyük bi dert değil, heleki çalışıyosan hiç değil
ben estetiği pek destekleyen bi insan değilim ama, seni bu kadar üzen bi durum varsa güvenilir bi doktorla görüşebilirsin, kendini boşuna üzmenin anlamı yok ki...
diyetisyene git, veya kendin yemene biraz dikkat et, sabahları yürüyüşe çık vs...
vücudunun şeklinden memnun değilsen de pilatese başla tamamen değiştiriyo, istanbulda mısn bilmiyorum ama belediyenin spor tesislerinden 10 lira karşılıgında 2 ay yararlanma hakkımız var, hiç birini yapamazsan ona başla, ismek tarzı bi kursa git makyaj üzerine, çünkü makyajın tekniğini bilmek insanı bambaşka biri yapıyo, ben de pek bilmiyorum belki burda mesleği bu olan bi arkadaş varsa yardımcı olabilir ama, makyajı güzel yapıp bütün kusurları kapatıyolar
ama seninki, çok çirkin veya tipsiz olmak değil bence, sen abartıyosun, fazla kilo insanın içine kapanık olmasına neden oluyo malesef, bence sende güvenini kaybetmişsin sadece, hiç de vahim bi durumda değilsin.
saçlarım dökülüyo demişsin ya, imkanın var mı bilmiyorum ama varsa perma yaptırabilirsin, tabi ben yüzünün şeklini, yakışıp yakışmicağını bilemem ama çok gür gösteriyo saçları
güzel olucak herşey :69:

madem kilo verdiginde
incelmesini istemedigin yerlerde inceliyo
o zaman bi uzman esliginde zayiflamalisin..
bolgesel zayiflama ve bolgesel kilo olma yontemlerini deneyebilirsin...

şuan çalışıyosa olsam hiç düşünmem paramı kuruşuna kadar harcarım ama baba parasıyla bir yere kadar
ben hiç bilmiyorum bir de kızlar,saçlarımı kestirdim ama postiş almak istiyorum kaynak falan düşünüyodum ama onun da bakımı zor zahmetli gibi bilmiyorum,çıt çıt falan diyorlar hiç bilmiyorum bu konuda kuaför yardımcı olurmu acaba bana iyisini nasıl anliycam alırken neye dikkat etmem gerekiyo

ayycanım benim belki bir rahatsızlığın vardrı genelde bel cevresi kalın olanlara ve ordan kilo alanların allah göstermesin şeker hastalığı riski taşıdığı söyleniyor bir doktora git derim
yada göbüş varsa incelme aletleri var ondan tak işe yarıyor ben kullandım beni baya düzeltti halen arasıra cıkınca onu kullanırım üzme kendini

Lise yıllarımda hep kiloluydum bu yüzden en yakın akrabalarım hep yüzüme çarptı bunu resmen başaklarının yanında gururumu kırdılar sustum, saçım kısaydı bakımsızsın(açıkçası çirkinsin) dediler sustum, giyimin kuşamın çocuk gibi dediler ve ben yine sesimi çıkarmadım.

İnat ettim üniversiteyi kazanınca fazla kilolarımı verdim bir kerecik bile sen kilo mu verdin demediler, saçlarımı uzattım tam çıtır oldum bu sefer de yüzün solgun,sopa gibi oldun,saçın başın bakımsız (halbuki her zaman fön çektiririm) imajını değiştir dediler ben yine sustum savunmadım kendimi hatta ekmeklerine yağ sürdüm gittim imaj değişliği diye su dalgası yaptırdım güzelim saçlarımdan oldum böylece.Mahvolan saçlarımla da dalgalarını geçtiler bir güzel. Yüzüme her baktıklarında bir şey yumurtladılar artık bir gün öyle dolmuşum ki yeterrrrrrrrr :84: diye bir bağırdım içimde ne varsa döktüm ben böyleyim kendimi seviyorum sen beğenmeyebilirsin beni ama ne yapabilirim ,ben size karışıyor muyum uğraşmayın artık dayanamıyorum yeter beeee ne bu dedim ..iyiki de demişim :52: resmen onları evden kovdum tabi annem delirdi ama ne yapayım :37:

o gün bugündür hiç bir şey demiyorlar,diyecek olsalar da ağızlarına lafı tıkıyorum :32: yine kilo aldım evet amann kime ne.Bana tek lazım olan şey öz güven (sana da )

Kendimi şişmanken beğenmiyorum tabi ki ,her yönden insanın psikolojisini bozuyor ama inat ettim fazla olan 7 kg yu verip tekrar kraliçe tahtıma geçeceğim :23:

lafı çook uzattım kusuruma bakma ama senin yazdıklarını okuyunca içimi dökeyim dedim.Dediğim gibi tek ihtiyacımız öz güven gerisi boş :71:

bende bu yaz kilo aldm ilk defa şişmansn kafını işttm insann piskolojisi bzuluyo grçektn şmdi 3 kilo verdm az kaldı yine eski halime dönücem

ben 55 kiloyum 1.61 boyla cok kilolu degilim yani sade gobek cikti daha once 45 kiloydum. 1 sene sonra o 10 kiloluk degisimi goren herkes gobegin cikmis diye bikiniliyken yuzume vurdular nereye kacacagimi bilemedim... Ama sevgilim kilo verme diyor cok ciliz gozukuyormusum. Gobekten kurtulmanin baska yolunu bulmam lazim yani kizlar.... Ahh ahh:2:

Son düzenleme:
bakin bir sey dicem yargilamak degil
cunku benimde kilo sorunum var mesela.. iradeli davransaydim olmazdi o baska..
su an hamileyim bu yuzden takmiyorum fazlaliklarimi..

hanne postis almak istiyorsun ama bakimi zor diyorsun
kaynak diyorsun bahane buluyorsun
canim benim yemek yedigin zaman cignemek zorunda degilmisin?
herseyin bir zahmeti var
zahmetsiz nasil bir sey elde edeceksin?
gobegin gidince guzel oluyorsun ama salinca eski haline geliyor degilmi?
e salma! hayat tarzini degistireceksin..
cok yesende az yesende haftada uc gun spor yapacaksin evde veya disarda! imkanlarin dahilinde..
aliskanlik haline getireceksin..
haftada bes gun dikkat et iki gun caninin istedigini ye mesela
boyle yasamaya alis bak nasil degisiklikler olacak hem sen alisacaksin
hem caba sarfettigini bile anlamayacaksin.. sabah yuz yikamak aliskanliksa
spor yapmakta aliskanlik olsun haftada bir kac sefer.. o'da olmadi her aksam uyumadan once mekik cek
sabah kalk 15 dakika hareketler yap.. sen duzenle bunlari..
saclarima bakmadim iki ay saclarim ipince ve cansiz samana benzedi.. suc kimde saclarimdami bendemi? bende tabiiki.. haftada bir bakilmlar yapsan ve bunu yine aliskanlik haline getirsen yasam tarzi olarak gorsen nasil olur?
postis alacaksin zahmetli diyorsun e herhalde zahmetli olacak onu taramasi var temizlemesi var
madem babandan geciniyorsun ve her isini yapacak bir tadin yok.. bir seyleride sen kendin yapmak zorundasin.. guzel olmak icin aci cekmek gerek derler avrupalilar :) bosuna demediler
ama oyle bir devirde yasiyoruzki herseyin bir kolayi var.. aciyada gerek yok..

İnsan önce kendini sevmeli sözünü çok seviyorum ben:)

Son düzenleme:
canım öncellikle suan hayatta olman bile sükretmeye sebep... hani derlerle bardagın dolu tarafından bakmak lazım aynen öyle... sen simdi dersin aman göbegim aman kolum bacagım kötü o zman öncelikle kendin begnmzsin ve negatif enerji sacarsın.. sürekli begenilme endisesiyle yasarsın... oysaki bardagın dolu tarafını görsen.. seni görmedigim icin dogru tespitler yapamam ama örnegin senin sacın cok güzeldir canlıdır uzundur , yada gözlerin çok güzeldir.. kendine güveniyorsundur hos giyiniyorsundur.. seni diger insanlardan ayıran pozitif özelliklerini düsün ki mutlu olsan ... mesela ben bi gün dısarı cıkarken eger kendi giydiklerimi makyajıım falan begemiyorsam o gün hiç kimse bana bakmıyo falan kaygılarım olur.. baska bi gün ya bu da cok güzel durdu begendim güzel olmus falan dedigimde sanki bütün gözler üzerimde olur.. bunlar tamamen psikoljk seyler.. eger kendini kendi istedigin sekilde degistiremiyorsan.. öyle yasamayı kabul edeceksin ve birseye öncekendin inanacaksın canım.. umarım bu takıntıları cabuk atlatrısın.. kendine oyalanacak baska seyler bul mesela dil ögren müzkle ilgilen falan... :)

buradaki her mesaj ''canım benimde ..... '' diye gidiyor bilmem farkındamısın.emin ol ki herkesin kendinde beğenmediği bir nokta bir yer var.mesela bende kilo alamayanlardanım.kilo alsamda göğüsten birazda kalçadan.kollarım incedir mesela çok takardım kafama.ama artık hiç umursamıyorum zayıfsın diyene gülüp geçiyorum.ya iyiki de zayıfım istediğimi yiyorum(birde çok yerim) kilo alsam ben açlıktan ölürdüm herhalde diyorum.susup kalıyorlar.BAKIMLI olduğum zaman ben kendimi manken gibi hissediyorum.zayfımışım yada dudağım inceymiş kime ne? Allah beni böyle yaratmış.kahretsin ya fıstık gibiyim,nede güzel oldum diyorum kendime.başkası beğenmesin banane.kaldı ki sende özgüven olduğunda o enerjiyi çevrene hissettiriyorsun.
senin şikayet ettiklerinde çözülemeyecek meseleler değil ki zaten.spor yapmalısın elinden geldiği kadar.herkesin spor salonuna gitme imkanı yok ama enazından evde pilates seti bile alsan onunda faydası olur diye düşünüyorum.fazla spor yapmadığım için net bir şey söyleyemesemde.
saçlarını çıtçıtla uzattıran arkadaşlarım sonradan birleştiği yerden devamı geldiğinde oralar hep daha beter olmuştu kabarık kabarık.mesela bak en yakın arkadaşım kıvırcık saçlıdır.7 senedir tanırım ben daha kıvırcık halini 5-6 kere görmüşümdür.ki bunun 4 yılı aynı ünv.hergün görüşmekle geçti.yani saçlarına hep fön çektirirdi o.kendi imkanlarım kısıtlı diyorsan da sende bakım yapabilirsin elektriklenmeyi önleyici bir şeyler kullanabilirsin,dökülmemesi için tarifler vermişler bak bunları dene.iyi bir cilt doktoruna derdini iyice anlatıp önceden kullandığın şeyleri söyleyip buna yönelik bir yardım iste.
ben zaten çirkiniim deyip kenara çekilip bir şey yapmazsan elbette öyle hissedersin.çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır.ben 2 gün kendime bakmasam sokağa çıkmak gelmez içimden.şapkalar gözüklerle markete giderim.halbuki ortada abartacak bir durum yok ama ben kendimi o an kötü hissederim.sende kendini sürekli böyle hissetmeye alıştırmışsın.önce senin kendine saygın olsun ki başkalarıda sana saygı göstersin.
ha sen kendine saygı duymayı öğren.bırak beğenmeyende küçük oğluna almasın seni.güzellik için belli bir kalıp yoktur herkes kendince güzeldir.kimse kimseyle yarışması için bu dünyaya gelmemiştir.bir insanı sadece dışarıdan bakarakta yargılamak kimsenin haddine değildir.önemli olan senin insanlığının olması,akıllı,iyi kalpli,düşünceli olman kısacası sadece BİR kişinin gönlüne hitap edebilmendir.o güveni kendine duyarsan bunuda elde etmemen için bir sebep yok.o kişiyi bulduğunda da emin ol sen kendini prensesler gibi hissedersin.

bakin bir sey dicem yargilamak degil
cunku benimde kilo sorunum var mesela.. iradeli davransaydim olmazdi o baska..
su an hamileyim bu yuzden takmiyorum fazlaliklarimi..

hanne postis almak istiyorsun ama bakimi zor diyorsun
kaynak diyorsun bahane buluyorsun
canim benim yemek yedigin zaman cignemek zorunda degilmisin?
herseyin bir zahmeti var
....

kaynak için zor dedim burda da yorumlar okudum çünkü pişmanım yaptırmayın kendi saçlarımdan bile oldum diyenler vardı gözüm korktu.saçlarımı kestirdim boyunu uzatmak için postiş kullanmak istiyorum ama kullanabilir miyim bilmiyorumm,çok zahmet çekmeden de saçları gayet sağlıklı olanlar var benim arkadaşım dökülme nedir bilmem der oysaki sık sık düzleştirici kullanır saçları düz uzun ve sağlıklıdır.geçen gün bizde düzleştirici ile saçlarına dalga yaptık saçlarına asıldı resmen ben saçlar elimizde kalacak gibi hissettim ama bir tel bile gelmedi.bakım da yapmıyor.

sağlığın ne kadar önemli olduğunu biliyorum mesela en azından ben midem bozulduğundan beri kilo alıyorum durduramıyorumki kendimi salatayla meyveyle öğün geçiştiremiyorum eğer geçiştirebilirsem de midem mahvoluyor neyse şimdi tedavi oluyorum,bir ara 80 kilo olmuştum 10 kilo verdim çok uzun zamanda vermedim ama neler çektim verene kadar.vermek dert ama verdikten sonrası da bir o kadar dert vücut sarkıyor çünkü.

hemen bır dıyetısyene gıtmelısın vucut tıpıne uygun bır dıyet programı ve egsersız lıstesı alıp bunu uygulamalısın sonra aynı hastanenın cildiye bölümüne gidip cildindeki sivilce lekelerını halletmen cok kolay gene ve gene aynı hastenenın diş polikiniği dişini yaptırman ıcın cok uygun bır yer sac dokulmesı ıcın en yakın aktara gıtmenı tavsıye ederım en fazla bır ay içinde guzel bakımlı bır hatun olabılırsın he dersen bunlar zor aynananın karsısına gec ve basla ben guzelbır kadınım demeye

yardımı dokunacaksa eğer gerçi sen de farkındasındır bunun ama bazen unutuyoruz

ne zaman kilo alsam ay şuram buram desem hemen kafamdan atmaya çalışıp bu kuruntuyu vücudum eksiksiz olduğu için şükrediyorum,

ne zaman kendimi kaybedip hababam yemeye başlasam dünyada sayısız aç olduğunu düşünüyor ve benim bu fazladan yiyip de ağzımdan girip klozette direk son bulan (çünkü vücudumun ihtiyacı olmayınca her ne kadar sağıma soluma depolasa da boşaltımla sona eriyor bu durum) yiyecekleri boşuna israf ettiğim aklıma geliyor,

ee işe yarıyor mu yaradı mı bende, bazen yarıyor bazen yaramıyor :50:

bende göbekten yani hep üst kisimlara alirim ama napalim, allah böle yaratmis. kendimizi sevmeye calismaliyiz. sporla rejimle (saglikli beslenmeyle) ugrassan

hemen bır dıyetısyene gıtmelısın vucut tıpıne uygun bır dıyet programı ve egsersız lıstesı alıp bunu uygulamalısın sonra aynı hastanenın cildiye bölümüne gidip cildindeki sivilce lekelerını halletmen cok kolay gene ve gene aynı hastenenın diş polikiniği dişini yaptırman ıcın cok uygun bır yer sac dokulmesı ıcın en yakın aktara gıtmenı tavsıye ederım en fazla bır ay içinde guzel bakımlı bır hatun olabılırsın he dersen bunlar zor aynananın karsısına gec ve basla ben guzelbır kadınım demeye

tmm yarın spora yazılcam fitness için lazere gidemedim rahatsızdım gidemedim lazere mutlaka gidicem çünkü her kendime baktığımda onları görüyorum,saç dökülmesi şuan yok saçlarımı kestirdim dökülme durdu eskisi gibi yok ama baya azaldı o canımı sıkıyor dökülenelrin yerine çıkarmı bilmiyorum.tam 1 ay sonra durumu size de bildiricem :)

dert ettiğin şeye bak canım ya bel incelten hareketler diye yaz googlea ,bölgesel zayıflatma hareketleri diye arat.Beslenme konusunda bir diyetisyene git kilo alırken belini incelten hareketler yaparsan orantılı bir vücudun olur.üzme tatlım kendini bunun için.Kıyafet tarzını ve seçtiğin renkleri de kontrol et,ünlülerden senin vücut tipindekilere bak nasıl giyiniyorlar nasıl renkler ve modeller seçiyorlar.Ya o iki çocuğunda saçını başını yolarım ben.Ne demek bir kıza hakaret layıklarını bulur onlar sen merak etme .Herşeyin kolay bir çözümü mutlaka var.tek derdin bu olsun tatlım.İnan bana geçecek bu günler.

o seni tipsizlikle suçlayan eski ilişkini lime lime edesim geldi :41: gözleri nereye bakıyormuş acaba ? ayrılınca at çamuru izi kalsın terbiyesizler..!!! :95: senin baştan yaratılmaya falan ihtiyacın var galiba filmlerdeki gibi
biraz boğazını tut birazda kusurlarına internetten falan çözüm ara süper olursun :40::34:

tşkler. :)valla bana tipsiz diyenler de benden tipsizdi.hani yakışıklı olsalar.evt kararımı verdim bundan sonra boğazımı tutucam karbonhidrat girmez artık bu mideye.dua edin de yanaklarımdaki izler de geçsin ömür boyu bunlarla yaşayacağını bilmek kötü bi duygu ve en görünür yerde hani kapatabileceğin bir yerde değil,kolunda yada bacağında,eskisi gibi düzgün bir cildim olsun istiyorum.son şansım lazer.

Çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır.. bence bukadar takma kendine bak.. aynayla barışık ol..
ilk olrak güzel bir güzellik merkezine giderek durumunu anlat güzelleşmek iistediğini yenilik istediginianlat.. saçlarını boyat.. kaşlarını değiştir.. alışveriş yap üstüne güzel şeyler al.. kendine bak ksaca emin ol sen kendini sevdikçe daha iyi hissedeceksin..

Back
X