Mesela A şirketi olsun çok iyi bir şirket aldık diye işlemleri başlatıyorlar sonra sorun çıkıyor aslında olmamış bir iş de değil de bende arkadaşlarıma diyorum sorduklarında şurada işe başlayacağım diye sonra bir haftada olacak iş aylar sürüyor. Mesela araba aldım mezun olunca çok güzle değil ama güzel bir araç sayılır yine de alır almaz biri marketin önünde çiziktirmiş arabayı vs vsBence kendi kendinizi olumsuz etkiliyor olabilirsiniz . Bir de diğer taraftan olmamış bir işi neden anlatıyorsunuz ki ?
Eşimle ben de böyleyiz.Dünden beri konuları okuyorum da benim işlerim çok zor oluyor, akıp gittiğini görmüyorum. İçim dışım bir olduğu gibi anlatırım, nazar mı değiyor anlamıyorum. Yeni bir işe girecektim herkese anlattım aylar sürdü girmem psikolojim gitt. Bunun gibi çok şey daha var öyle tek yolu konuşmamak mı ? Bu kadar zor olmasını nasıl aşarım ?
Yani olumsuz da değil aksine olumlu bakıyorum ondan tükendim. Mesela güzel bir şirketti olanaklar açısından vs arkadaşlar sordu söyledim bir haftada olacak iş kaç aya çıktıOlumsuz bakıyorsundur hayata. Herkesin hayatında olumlu-olumsuz bir sürü örnek bulunabilir. Benim arabamın her yeri çizik içinde mesela, kpssye hazırlandım sınav iptal oldubirine aşık oldum aldattı falan filan. Ama bir yandan da çok olumlu şeyler de yaşadım. Arkadaşlıklarım hep iyi olmuştur mesela. Yalnız kalmam gittiğim yerde mutlaka bir çevre oluştururum. İdarecilerimle aram iyidir, problem yaşamadım doğru düzgün vs vs. İyi-kötü yaşayıp gidiyoruz işte.
Bir de bir iş kesinleşmeden kimseye anlatmayın size tavsiyem. Nazar falan değil de bir de herkese açıklama yapma gereği doğuyor sonradan. O kısmı biraz can sıkıcı.
Yok yok İstanbul’da değilim ankaradayım da yüksek lisans konusunda burs almıştım o iptal oldu, Ankara’da güzel bir şirketten teklif geldi bir haftada alınıyordu normalde kaç ay sürdü, bu tip şeyler ... Megatif insandan vsden zaten normalde uzak duruyorumBakış açınızı değiştirin.
İşe girişte sorun yaşayan binlerce insan var.
Araba olup da çizilmeyen,
durduğu yerde vurulmayan var mı?
Sabah yürüyüşüne giderken bir de ne görelim?
Kapımızın önünde duran arabamın,
sol arka tamponu epeyce çizilmiş,
arkadaki araç çıkarken değmiş belli ki.
Üstelik arka tamponu,annemlerin orda park etmiş haldeyken başka bir araç çarpıp kırmıştı,sesi duyduk ama biz camdan bakana kadar gitmişti çarpan.
O kırığı da yeni yaptırmıştı eşim.
Hiç işim ters gidiyor diye düşünmedim,
herkesin başına gelen sıradan olaylar,
hele İstanbul'da.
Neden? Çevremdeki herkes 21 yaşında mezun oldu güzel yerlere girdiolaylara bakış açınla alakalı
arabanın çizilmiş olması işinin zor olduğu anlamına mı geliyor
23 yaşında işi olan arabası olan bir gençsin
hangi standartlara göre işin zor
isviçre de yaşamıyorsan burası türkiye etrafında binlerce işsiz güçsüz genç var
ama haklısın kesin nazar
Doğrudur Ya mantıklı geldi dediğiniz, herkes bir haftada onaylandı alındı o dediğim yere benim kaç ay sürdü dediğiniz şeyden olabilir...Valla yıldızlar ve kader çizginiz ne ise o öyle gidiyor.Ben bir işi önemseyerek anlattığım anda o iş o saniye bitiyor.O yüzden hiçbişeyi önemsemeyin..anlatmak değil kriter rahat olmak.Bişeye önemli gözüyle bakınca bana layık değil diye düşünüyoruz alt bilincimizde..nasıl olurrr bana gelmesi imkansızz diye düşünğrken o iş toz olup gidiyor.ne de olsa biz kendimize layık görmemişiz..İşse iş eşse eş..çok önemsememek lazım.
Bakış açısıyla alakalı değil cidden, ketum olmak lazım sanırım...Bende kendini bahsız bedevi ilan edenlerdenim. Sadece benim bakış açılarımla olan birşey değil. Çevrenin de hakkını yemeyim şimdi ateşe odun atıyollaa
o zaman şu sonuç çıkarNeden? Çevremdeki herkes 21 yaşında mezun oldu güzel yerlere girdi ☺ çevreyle ve donanımlı alakası olabilir mi ☺? Herkes aynı çabayı göstermiyor aynı zeka seviyesine sahip değil mesela
Bakış açısıyla alakalı değil cidden, ketum olmak lazım sanırım...
Senin o dediğine totem diyorum sanki başkalarına söylemeyince olacakmış gibi hissediyorum. Öylede olmuyo böylede. Yalnız bi işim olmayınca karalar bağlıyorum bunun yanısıra yönümü değiştiriyorum bunda kısmetim yokmuş başka bişi deneyim diyorum. Böyle böyle şeytanın bacağını kırcam umarımBakış açısıyla alakalı değil cidden, ketum olmak lazım sanırım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?