Benim her işim çok zor oluyor niye ?

Olumlu düşün pozitif ol diyenler olacaktır ama bunlar yalan
O kadar neşeli pozitif bir insanim ama dediğin gibi her işim ters gider sorun çıkar
Olmayacak şey basıma gelir
Hiç şaşırmam artık
Dediğin gibi akıp giden bir işim hiç olmadı benim de ben alıştım artık

Ben mesela otoyolda gişelerden geçeceğim
Uzaktan bakarım en boş olan gişeye giderim ya da önümde bir araba olan gişeye

Arkadaş diğer gişelerden arabalar akar gider
Benim gişede bir sorun olur 5 dak falan beklediğimi bilirim

Aynı şekilde mesela bankada sıra beklerim
Tam benim numarama sıra gelir banka öğle arasına girer ya da memur bir yere gider takılırım

Markette kasaya giderim kasada fiş biter
Barkod okumaz
İlla birşey olur bunlar en basitleri

ÖSS ye girerken sınav iptal oldu
Gecenin 2 sinde konserden çıktım babam beni almaya gelecekti kaza yapmış gelemedi kendisine de ulaşamadım bildiğin o saatte sokakta kaldım

Aşılama olmaya gittim hastaneye
Çatala yattım
Dr bi saniye geliyorum dedi gidiş o gidiş
Haftasonu hastanede in Yok cin Yok bacaklar çatalda heryerim açık kaldım

Dr bir alet var onu kaybetmiş

Garip seyler beni
Bulur hep çok örnek sayabilirim

Bazı insanlar daha şanslı bu bir gerçek . Ben daha şanslı olanlardanim, istediğim olur ama geç olur ve cok çabalamam gerekir .

23 yaşındayım . Ailemin maddi durumu iyi değil , arabam yok , burslarla okudum hep ve zorluklarla yaşadım . Ancak sonunda hep istediğimi aldım . Bu belki de biraz da sebat be inanc meselesi . Muhtemelen 2 3 sene daha arabam olmayacak ama Araban var iyi yönden dusunsen?

Ayrıca yurtdışı yüksek lisans yapanlara bakıyorum . Burs alsalar bile genelde özel okul mezunu , kolej mezunu veya iyi ingilizce hocalarından özel ders almış kişiler dolayisiyla ingilizceleri iyi. Özel okul olduğu için yüksek not ortalamaları var . Kendi paraları ile gitmek isteseler zorlanırlar ama karsilarlar ama yine de burs arıyorlar . Ben ise aynı puanı almak için resmen bir yerlerimi yirtiyorum . Burs alamasam hayatta yurtdışına gidemem. Asıl haksızlık / şanssızlık bu değil de nedir ?

Yani demek istediğim maddi durumun var gibi , en azından buna sevinsen ve takmasan gerisine ?

Şanssiz olduğun doğrudur ama başka konularda iyisindir bunlara odaklan

Arabaniz varsa bunlar olagan seyler. Soyle dusunun olumcul kazaya karisabilirdiniz,hem de makas atan bir insan musveddesi yuzunden. Hayat bu, depremle yasamayi ogrenmek gibi. Verdiginiz ornekler sizin kontrolunuz disinda olan olaylar. Gun icinde belki cok guzel firsatlar yakaliyorsunuz ama onu gozunuz gormuyor olabilir. Olumsuzu daha cok farkeder durumda iseniz algida secicilik yapiyorsunuzdur. 10 yildir atanamayan ve hic araba sahibi olmamis arkadaslar size yuklenebilir bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…