benim kadar sabır edip ve halen düşünen var mı?..

obur, baştan sona tüm yorumlarınızı dikkatle okudum.

Kendinizinde söylediği fazlasıyla dolmuşsunuz..Bu size yaşatılanlar üzerine buda en doğal hakkınız olmuş.
Çok zor bir erkek tipi.

Bu dolmalar sonucunda şuan ne olursa olsun tartışma çıkaracak durumdasınız..
Hiç tahammulunuz kalmadığı için artık uzlaşma yolunu bile seçmiyorsunuz. Sizinde hatalarınız oluyor.

Eşiniz gittikçe kendine dünya kurmya başlamış..
Eşinizin baba olarak en büyük hatası otorite kuramaması, otoritesini dayakla, kendi işi olmayan konulara karışmakla kurmaya çalışması..
Bu evdeki dengeyi bozar..Anne korumacı olduğundan dolayı bunu hazmedemez.

İkinizde roller karıştırmışsınız çocuklar üzerinde..Bunun en büyük sorumlulusu baba olduğu görünüyor yazdıklarınızla.

Aslında temel sorun işsizlik değil babanın sorumluluklarını bilmemesi ve üstüne vazife olmayan konulara karışması..
Bu bilg. oyunu aile hayatını gerçekten bitirmeye yarayan birşey..
Hele ki işi sözde sosyalliğe döktükleri zaman hane içindekilerine yapaıln en büyük saygısızlık oluyor.

''Beni boşa '' demekle çözümünz olmaz ki..Ya siz boşanacaksınız hayat tahammul edilmeyecek hale geldiyse HİÇ DÜŞÜNMEDEN MADDİ KAYGILARI ya da siz ''boşalacaksınız''..

İçinizi boşaltmazsanız nasıl devam etsin ki bu hayat..Yazık değil mi o güzel yavrularınıza ?.

Yanlarında olan futursuz kavgalarınız, ev ortamında ki sevgi o çocuklarda ne büyük yaralar açıyor farkında mısınız ?

Anladığım kadarıyla eşiniz düzelmeye hazır..
Bunu beceremiyor o ayrı konu ama bu süre zarfında da siz sakin olmayı beceremiyorsunuz sanırım.
Devamlı patlamalarınız oluyor..Eşinizde kendince bunu savunma yollarına gidiyor.

Ciddi anlamda bir aile terapistinden randevu alın ve muhakkak eşinizle birlikte gitmek için çok çabalayın..
Gerekirse sadece bunun için konuşun onunla devamlı olarak.

İyi bir terapist bulursanız eşinizin bu bilg. hastalığına dair çare bulunur..
Tabii bunu şimdilik eşinize söylemeyin, kesinlikle ters teper.

''oyun arkadaşı'' diye bir kavramın olmadığını bilmesi gerekiyor eşiniz.. Sizin erkek oyun arkadaşlarınız olsaydı bunu kabul eder miydi ?

SİZ akşam kararmadan evde olmak zorundaysanız onunla dolaşan o kızların adı ne oluyor ona göre ??

Ha bu arada artık kendinize herzamankinden fazla vakit ayırmalısınız.. Evdeki siztemi ve obur'ü siz değiştirebilirsiniz.

Eşinizin biraz ''hop ne oluyor'' demesi lazım.. Kuaföre gidin, alışveriş yapın, sizin ihtiyaçlarınız olduğunun farkına varsın, sizi yeniden hatırlasın.

Bunu yaparken inatla yaptığınızı hissettirmeyin asla..Rahat görünün..Bu süre zarfında da sevgi dolu olun.

Bu söylediklerim dile kolay gelebilir, üç çocukla zor olabilir lakin isterseniz biraz şaşırtabilirsiniz.

Köklü çözüm mü, hayır fakat birçok iyi şeyin başlangıcı olur ..

Eğer boşanmaya kesin karar verdiyseniz babanızın aldığı ev ve arabayı ispat etmelisiniz.Miras yoluyla edinilen mallar ortak mal kabul edilmiyor.

Veya daha kesin bir çözümle evi ve arabayı eşinizin haberi olmadan babanıza devredin.

Boşanmanız sizin ve çocuklarınız için en hayırlı çözüm gibi gözüküyor.

Kesin karar verip mal paylaşımı için bir çözüm bulmadan da eşinizi daha fazla kıllandırmayın.

Ben hicbir şey anlamadım.

Kim kime ne demiş, kim kiminle oyuna gitmiş de resim cekmiş, kimin evi nerdeymiş, kimin babasının arabası varmış

arkadaşım sayfalar dolusu yazdım ama son yazdıklarımı okuduysan tabikii anlayamazsın.Oyun müptelası eşim olduğuna ve bu oyun yüzünden problem yaşadığıma göre bu resim çekmeler ,oyun arkadaşlarıyla yemeğe çıkmalar,............eşim yapıyor!.......
Boşanma konusunu okurkende tam dikkatli okumamışsın kimin neyi olduğu ve neden olduğu açık yazıyor.kanuna görede neler olacağı gayet açık.Açık ama sanırım üstün körü okumuşsun.Kelime eklerini tam okusan anlaşılmayacak bir durum yok.

Babam halen hayatta ve arabada,daire de 2 sene önce alındı.Ama dairenin tapusu yok.Allahın cezası problemli bir kooperatif yaptırdığı içiin 12-13 senedir tapu vermiyorlardı.Geçen ayın sonunda vereceklerini açıkladılar.Ama var ya tapu masrafları daire parasının 1/4 kadar tutuyor.Şimdi de eşim "tapu parasını baban ödesin.ben ödemeyem.Kendi dairemizinkini nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum."diyor.....

Evet, ben tüm bunlar için tartışma çıkarıp, her seferinde olay yarattım.

En son burada kalmışım.Bunları yazdığı gün sabahın körüydü ve kendiside uyuyordu.Bilgisayarımız yatak odasında olduğu ve benim klavye sesimden rahatsız olup uyandığı için yarım bırakmak zorunda kaldım.Gerçi kendisi gece 23'den sabahın 3-4 kadar hem mesaj yazıp,hem telefonda konuşup hemde sky'dan konuşuyor.Ama benim rahatsız olup olmadığım konusunda sorun yaşamıyor.Sessiz konuşuyormuş.Kalvyenin tıkırtısı en az daktilo kadar.......

çok zor bi eş ve çok zor bi hayat gerçekten..
allah yardım etsin...
karar verdiysen eğer bence uygulamak için bişeyler yapmaya başla...
yazık etme kendine ve kızlarına...

Artık ne yazacağımı da bilemiyorum.Geçen aydı.Pztesileri takı kursuna gidiyordum.Malesef haziran başında sona erdi.Neyse geçen ay pztesilerden birgün,kurs dönüşü telefon açtım "eve geldim.merak etme"dedim.
Eşim de-Tamam bende birazdan çıkıp eve geleceğim.dedi
Bunu söylediğinde saat 16.30-17 arasıydı.Siz şimdi bu laftan ne anlarsınız?...Allah aşkına yarım saat ,1 saat sonra çıkıp gelecek,iş yerinden eve de 1-1.30 saat yol sürüyor.Her neyse aşağı yukarı 19-19.30 arası evde olması lazım.
Sıkı durun saat 20'de arıyor.
eşim-"Ben arkadaşımdayım.İşte seninle konuştuktan sonra netten yola baktık.Yol çok kalabalıktı.
ben-"eeeeeee"
eşim-hah işte onun için ben şimdi yola çıkıyorum.
İnsanla dalga geçer gibi netten yola bakmış çoook kalabalıkmışta ,onun için bu kadar geç yola çıkıyormuş.madem öyle idi de niye yola bakltığında beni aramadın?....

Eve saat 21 de geldi.
Yemeğini koydum yedi.Başladı sormaya
eşim-Ne oldu?Suratın neden asık?Çocuklar mı birşey yaptı?.....
Cevap verdim.-Yooo birşey olmadı.Daaaa sen benle dalgamı geçiyorsuuuun?....baktım yollar kalabalıktı.Onun için 3saat sonra beni arayıp geliyorum diyorsun.Madem öyleydi.Neden daha erken aramadın?
Aramadın çünkü bende netten bakıp yolların nasıl olduğunu kontrol edecektim.Ama sen arkadaşlarınla oturdun.Veee saat 20 olmuş aklına daha ancak haber vermerk gliyor.Bende evde yolda başına birşey mi geldi diye meraktan ölüyorum.
eşim-Ne olmuş yani aradım ya...Sesimi duydun iyiyim.Nerde olduğumu biliyorsun.Geleceğimi biliyorsun.Ne söylenip, surat asıyorsun!...Koskoca adamım,40-45 yaşında erkeğim.İstediğim saate eve gelip gidemeyecek miyim?arkadaşlarımla oturup iki laf edemeyecek miyim?
ben-Tamamda sen bana haber verdin mi?
eşim-offfff sıkıyorsun, boğuyorsun.Arkadaşlarımla olmamı istemiyorsun.Ne olmuş 1-2 saat eve geç gelmiş.Bu şekilde sıkıştırmaya devam edersen yalan söyleyeceğim...
Haliiiiis mulissss sızma zeytin yağıııı.......Suçlu oldum.Koskoca adamı eve geç geldi diye sıkıştırıp,surat asıp,nerede kaldın diye sormuşum....

Bu olaydan önce de sanırım Nisan sonuydu.Mayıs'ın 25. de oyun oynadığı bir arkadaşının düğünü vardı.Bu arkadaşı aynı zamanda,kendisine bu oyunu oynamasına neden olan
zaatın dayı oğlu.Nasıl anlatsam ki çok karışık oluyor.
Baştan alayım.Eşime bu oyunu oynamasına neden olan kişi oturduğumuz siteden komşumuz.Ve biz ailecek ayda bir kere birbirimize gidip geliyoruz.Hah işte bu oyunu komşu kuzenine(dayı oğluna) de önermiş.Kuzenide oynuyor.Kuzeniyle eşim nette oyun oynarken tanışıyor ve arkadaş oluyor.Komşular bize gelecekleri bir gün eşim, komşunun kuzenini ve nişanlısınıda davet ediyor.Tamam şimdi daha anlaşılır oldu.Kısacası oyun arkadaşı ve nişanlısını ben evimde misafir etmişim ve düğün olduğunu biliyorum.

İşte bu düğünde 2 hafta kadar önce eve telefonlar daha çok gelmeye başladı.Nette konuşuluyor.İşte düğüne gidelim,kimler gelecek,ne hediye alalım....
Düğünün nerede, ne zaman yapılacağı face'den etkinliklerde ilan edilmiş.Ama bu akıllı oyun oynayan insanlar ,müthiş stateriji üretip ,millete saldırı düzenleyip, milleti yenip savaşlar kazanan insanlar.Etkinliklerde yayınlanandan bi haberler.Nerde ,ne zaman olduğunu bilmediklerini idda edip,kim gelecek,nasıl gidilecek ve ne hediye alınacak hesabı yapıyorlar!......
Nedense de bu hesabı daha çok oyun oynayan bir bayan, eşime telefon açarak yapıyor.Yahu kardeşim bu oyunu bir tek eşim oynamıyor.Bu insanı bir tek eşim tanımıyor.Neden sen eşimi aranıyorsun.Ya da eşim başkasına yönlendirmiyor.İşlerine gelince oyunda tıkır tıkır bir birlerine mesaj atıyorlar.Ama bu düğün olunca neden cepten konuşuluyor?.....

Gene akşam yemeğinde tel.çaldı.Eşim yemekten sonra geri arayıp konuştu.Evlenecek çift aramış.İşte şöyle oldu, böyle oldu.Abi sizide düğüne muhakkak bekliyoruz.Tamam güzel.
Aradan 2 gün geçti geçmedi gene akşam yemeğindeyiz gene tel.Neyse yemekten sonra geri aradı.Konuştu, konuştu ,konuştu....Neyse ne oldu dedim.Efendim oyundan bir arkadaş aramış düğüne ne yapıyorlarmış.Plan varmıymış.
Eşimde-İşte düğüne biz kale olarak(oyun grubunun ismi),(atıyorum isimleri) hasan,veli,ali,sezai ve CONA gidiyoruz.
Şimdi bu cümledeki ince çizgiye bakarmısınız!....Düğüne BİZ KALE olarak,sonra isimler en sonda da bu hatunun Lakabı CONA ekleniyor.
Bu cümlede eşim de geliyor gibi bir ifade var mı?Sonra bu kadar isim sayıyorsun da kadını neden lakabını söylüyorsun?......
Ben aptalım ya .....
Ben de-Ha yani siz grup olarak gidiyorsunuz.Güzel ben yokum bu grubun içinde?!?......Özelikle telefon açılıp çağrıldım.Ama söylenmiyor.
Eşi-Yoooooo dedim ya.Biz,,,,, ve kale grubu olarak,...........gideceğiz diye.Seni zaten söyledim.Tabiki geleceksin.

Ya bir insan nasıl bu kadar rahat anında kıvırtır.Nasıl bu kadar pişkin olur.Sonuçta ben gene yanlış anladım.Saçmaladım.

Tapu çıkmadıysa babanıza evi satmasını söyleyin,noterde hazırlanacak bir sözleşmeyle kooperatif haklarınızı devredersiniz.

Babanız o parayı sizin için kendi hesabına bankaya yatırsın.

Eşinizin düzeleceğini sanmıyorum,tavırları çok rahatsız edici,kendinizi garantiye alın.

Sonrasındada bu oyunu ve oyun arkadaşlarını bırakmazsa işin boşanmaya kadar gideceğini anlatın.

Neyse sonuçta bu tartışmalardan sonra beni düğüne götürdü.Düğünde 6 kişi daha gelmişti.Hanım efendide kız kardeşiyle geldi.Masada bir tek benim ki kabadayı ya herkese resim almalar,salondan çıkıp herkese meyve suları almalar.Yetmedi çıkışta da kendisi içkili olduğu için arabayı ben kullanacaktım.Düğün ayakkabıları çok topuklu olduğu için yanıma babet almıştım.Tam arabanın yanına geldik.Arabaları düğün salonu Valeleri ,otopark olmadığı için ara sokağa park etmişler.Babetlerimi almak için bagajı açıyordum ki birden eşim-Aaaa kızlar ,kızlar nerde ,sahip çıkalım. dedi ve döndü "nediyeyim kız diyor ama koskaca iki kadın biri evlenmiş boşanmış diğeri ablası(cona dedikleri)"onun tabiriyle kızlara bakmaya hemen yan sokağın başına gitti.
Yahu sana ne kadınlardan senin yanında karın var.Orda senin dışında tek gelmiş bizimle yanı tarafa gelmiş 2 erkek daha var.Ama yok benim kocam sahiplenecek.
Ben daracık aracık yerden arabaya bindim ayakkabımı değiştirirken geldi.
-hadi çalıştır arabayı gidelim.diyo
-Dur ayakkabımı değiştitiyorum.dedim.Gene yutkundum.Ammma yaptıkları içime oturdu.
Ha buarada cona dedikleri kadın bana ayrılırken-İyi geceler.tanıştığıma memnun oldum YENGE .dedi.
Bu nasıl bir mantalite ben anlamadım.Kiiii bu bahsettiğim bayan hatırı sayılır bir siyasi partide görevli ve gazeteci ,hani aşağı tabakadan,yoz okumamış bir insan değil.
Ne dersiniz ne yaparsınız?????..........

Bu olaylar yaşandıktan bir kaç gün sonra, bu olaylar konuşmalar daha çok rahatsız etmeye başladı.Zaten doluyum,Hiçbir şekilde rahatlayamıyorum.Dr.gidiyorum.Dr. sadece dinliyor.
Neyse dediğim gibi bir kaç gün sonra gene başladı sutratın neden asık demeye.
Dedimki -söylesem ne fark edecek.Sen nasıl olsa haklı .Ben ise yanlış düşünen ve anlayan hatalı ve suçluyum.
Eşim-Ne oldu ki dedi
Ben-Düğünden sonra ne yaptığının farkında mısın?Ara sokakta beni arabanın başında bıraktın gittin elin karılarına sahip çıkıyorsun Sana mı kaldı onlar.Sana ne !.senin dışında orda tek gelmiş iki erkek daha var onlar baksınlar.
Eşim-Benim aldığım eğitim,terbiye olarak centimenlik yaptım.Ama sen işte bu kadar anlarsın!.
Ben-Ben sana ,senin karın varken, neden elin karısına bakıyorsun diyorum dedim.
Eşim-Ben seni arabaya oturttum ,ondan sonra kızlara baktım.Hatta arabaya tekrar geldim.Hadi gidelim dedim.Sende daha "ayakkabılarımı değiştirmedim" dedin.ded.
Biraz daha tartıştıktan sonra dur durdu ve
eşim-Aaa sen şimdi düğünde millete resim aldım ,içecek aldım diyede bozuk atmışsındır.dedi
ben-Aynen öyle,Masada bir tek sen mi vardın?Başkası neden almıyor?Sen hanımınla düğüne gidiyorsun.Masada bırakıp dışardan büfeden içecek alıyorsun.Daha sonrada fotoğrafçının peşinden koşup 3-4 tana daha sipariş verip alıp millete dağıtıyorsun.
Eşim-Masada kabadayılık yaptım.Ne olmuş.Millete 3-4 resim almış6-8 adet meyve suyu almış.İnsanlara kabadayılık yaptım.

Bu kadar kabadayılık yaptım centilmenlik yaptım diyen adam.Yarım saat sonra dairelerin tapu paralarını nerden bulacaksın diye soran yok,alış-veriş yaparken bu paralar nereden geliyor diyen yok diye söylenmeye başladı.
Ne cavap verirsiniz ?!:::::::.......
A

Bu arada tartışmalar arasında
eşim-Sen bana bu düğnyaya dar ettin.Sık boğaz ediyorsun.Sanki seni başka kadınlarla aldatıyormuşum gibi tavırlar içindesin.Arkadaşlarımla her buluışmamdan sonra ağzımdan burnumdan getiriyorsun.SEn benden bir şeylerin intikamını mı alıyorsun?diye soruyor
Ben-neyin intikamı.öyle şey olur mu?Ama zamanında, sen bana o kadar saçma sapan şey için ,canımı acıttın ki ,konuşmaya kalktığımda (sinirimden kitlendiğim ve bağırmaya başladığım için)dayak attın.Doluyum ve artık psikolojik olarak ne yapsan istemeden tepki veriyorum.Ama hiç bir zaman için intikam alamak için birşey yapmadım. dedim
Eşimden aldığım cevap-Sen bana bu 2 senedir çok çektiriyorsun.Hele 6 aydır yapmadığını birakmadın.Bak bakalım ben senden ben nasıl intikam alacağım.Ama bugün, ama yarın ,ama yaşlılığında bu yaptıklarının hepsinin acısını çıkaracağım.dedi.
Bende cevap olarak-zaten iyi bir şey yapmak için yaşama indsanları mutlu etmek için birşey yapma.Oturrr ve nerde, nasıl intikam alırsam daha çok zevk alırım.diye düşün ve intikam almak için yaşa dedim.....
Dr bunları anlattığımda Kadın dinledi ,dinledi-Siz kendinize niye acıyorsunuz ki, Eşiniz acınacak durumda.Kendi hayatınıza bakın o zavallıyıda bilgisayarıyla baş başa bırakın.Ne derse desin ,ne yaparsa yapsın,aldırmayın.Takmayın kafaya.
Ben-Eeeee o zaman ben nedemeye evlendim.Bu evlilik ne bunca zamandır ne yapıyorum.Bunca eziyeti neden çekiyorum.Boşanayım diyorum.Ama zaten bana getirisi yok ki.Boşansam daha mutlu olur.Hepten yayılır.Çocuklarıda tepeme attar.Sen ettin ,sen yaptın hep senin suçun.......Ne yapacağım diye sorgulamaya başladığımda KISIR DÖNGÜ başlıyor.Veeeee koskocaman bir ????????????Yok sonuç bulamıyorum. dediğimde
Dr.Kadın-Psikiyatra gidin siz ilaç alın dedi.
Kafanı uyuştur rahatla tüm problemler yerinde ama sen uyuşuk uyşuk mutlu olduğunu düşün ne ala dünyaaa

Fırsatım olduğunda daha yazacağım ama şimdi çıkmam lazım hanımlar...Sağlıcakla kalın....

bence eşiniz sizinle vakit geçirmek istemiyor.bu çok zor bişey herşey sizin üzerinizdeymiş gibi bi hayat yaşıyosunuz bence eşinizi bırakın kendi kendine yaşasın haremlik selamlık hayatıyla mutluysa olsun sizde çocuklarınızla yaşayın belki sizin uzaklaştığınızı farkederse değişir

Kusuruma bakmayın eskisi kadar yazamıyorum.Yazmadığım için herşeyin düzeldiğini zannetmeyin.Herşey aynı, ancak yaz ve çocuklar evin içinde ,her dakka onlarla beraber olunca ,ne kendime ,ne de buraya yazmaya vakit ayıramıyorum.
Eski tas eski hamam, eşim bilgisayarın başında SEVGİLİ ARKADAŞLARIYLA beraber.....Bizde kızlarla beraber ,aynen arkadaşın dediği gibi haremlik selamlık yaşayıp gidiyoruz.Allahtan ümit kesilmez hergün, güne ya sabır çekip, bu bilgisayar oyununu çıkaranı ve oynamasına teşvik edeni ............. allaha havale edip,Akşam yatmadan öncede ya sabırla günü bitirip ,yaşam tüketiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…