benim kadar sabır edip ve halen düşünen var mı?..

Çocukları yanıma almak istememin sebebini açıklamaya çalıştım.Kısacası biraz sorumluluk alması,her şeyin benim hatam olmasını istememem.Çünkü ne yaparsam yapayım yada yapmayayım hatalıyım.Birazda kendisi bir şeyler yapsında ben göreyim.

tatlım eşinle oturup konustun mu ? ewlilik anlayısı ne? evlilik ona göre nasıl olmalıymıs? otur sor sende begenmedıgı seylerı soylesın sende ona soyle.. daha dikkatlı olursunuz belki birbirinize karsı..

Yazını şimdi gördüm pardon.Zaman zaman konuştum.Ama değişen hiçbir şey yok.En son bu şubat tatilinde konuştum.Hesapta hergün işe gidecek ve çocuklarıyla birlikte zaman geçirmek için zaman ayıracağına söz verdi.Hesapta ben ne zaman çocuklarla birşeyler yap dediğimde yapacaktı.Ama önce kar yağışından dolay işe gidemedi.Sonrada çocuklarla olmadık şeyler için öyle bir kavga ettiki ağzımı açıp çocuklarla birşeyler yap diyemedim. az önce yukarda yazdığım şartları sağlanırsa ,onu için evlilik bu demekmiş.Daha ne isteyeyim evim var kafamı sokacak ,sıcak ,yediğim önümde, yemediğim ardımda....Daha ne isteyeyim diyor.
Çocuklarla birşey yapmak istemiyor.Çünkü en ufak birşeyde tartışıyor."Seninle sorunum yok" diyor.Nasıl olsun ki ben susup herşeyi alltan alıyorum.Ama ağzımı açıp gerçekleri yüzüne vurunca ........

Eşinden ayrı yaşayıp tekrar eşine dönen var mı? Arkadaşlar döndükten sonra neler yaşadınız?

boşanma konusunda nerede kalmıştım bakayım.tamam okudum eşimin ailesinin yardımlarını yazmışım en son.
Öte yandan benim ailemde bana oturduğumuz yerden, kooperatiften bana bir daire aldılar.Şuan kirada, kira geliri benim banka hesabıma yatıyor.Ancak para annemlere ödeniyor.Çünkü küçüğün okul masraflarını babam karşılıyor.Kiiii zaten kiracıda ödeme yapmıyor.O da mahkemelik.Mahkeme harcamalarını da babam ödüyor.Ayrıca bana bir araba aldı.
İşyerini yazmıştım,benim üzerime .Ben bağkurluyum.Yani işveren gözüküyorum.Eşim ssk lı işçi gözüküyor.
Şimdi bu durumda bu evlilikten ben ne alabilirim.Boşandığımda oturabileceğim bir daire, geçine bileceğim nafakamı alır mıyım?Yoksa birde üstüne ödememi yapmam gerekecek?Hani boşanıp huzura erebilecek miyim?Hakkım nasıl korunacak?Kime nasıl dert anlatıp ,huzur bulacağım.Boşanmak için neden bu kadar düşünüyorummmm ….Bilmem anlatabiliyor muyum?

Eşinden ayrı yaşayıp tekrar eşine dönen var mı? Arkadaşlar döndükten sonra neler yaşadınız?

onuda düşündüm ,yani bir süre ayrı kalayım bakalım ne oplacak diye.Bir ara iki lafın arasında konuştum.Verdiği cevap."Gidersen git ama bir daha geri dönme seni eve almam." oldu.Ha birde kimse bulunmaz hint kumaşı değilmiş.Herkesin yeri doldurulabilirmiş.Tabii bu lafları sinirinden mi yoksa ciddimi söyledi onuda bilemiyorum.Ama denemenin sonucunu bilemediğimden deneyemiyorum.Ayrıca çekip nereye gideceğim.Annemlerin yanına gitmek bu evden daha iyi değil.Çünkü orada da başka problemler var ve ben kendi problemlerimle baş edemezken başkalrının ağırlığını kaldıramayacağım.
Ya hanımlar gerçekten bu sorunu yaşayan varsa neler yaşadığını yazsııın....

Valla kk da biri konu açar gider, millet yazar da yazar ama konu sahibinin çıtı çıkmaz.Sonra herkes söylenir "konu sahibi nerde, neden cevap vermiyor, neden gelişmelerden haberdar etmiyor" diye.
Sizin konunuzda maşallah 9 sayfa yorum içinde en çok siz anlatmışsınız.Bizim ailede de(akrabalarda) bu durumda olan bayanlar var ama kimse şikayet etmez,şaşırıyorum nasıl sinmişler diye.Evli değilim, çocuğum da yok çok bir yorum yapamayacağım ama burdan sizin hayatınız çekilmez gibi göründü gözüme.Keşke kocanız yardım almayı denese. Ben de merak ediyorum, evli arkadaşlar nasıl yorum yapacak size acaba?

Ben 1.5 sene ayrı yasadımm ınanıp gerı dondum ama yıne aynıı
keske bıtırseymısım bırsey olmuyorsa olmuyordur ben bunu anladımm

benım evlılıgımdede ne sevgı var ne saygıı kendısısı gezer tozar benı ve kızımı alıp bıryere goturmez

aşağısı sakal yukarsı bıyık,hiç bir yöne salamıyoruz pisliğimizi, ancak yutkunup içimizi şişiriyoruz.Duacıyım allah, halimizi görüp ,acıyıp ,yardım etsin diye...Ama ondanda ümidi kestim.Sanırım o da insanlardan ve hiç bitmeyen dertlerin bıkmış ve bırakmıııış....

bende bu sefer kesınlıkle bıtırmeyı dusunuyorumm hayırlısıyla bır okullar kapansınn

hayatım okul kapanınca ne fark edecek.Boşanma işlemler için koşuşturman,kavgan gürültün çocuğun gözü önünde olacak.Hatta gözü önünde olmasın diye bu sefer okulların açılmasını bekleyeceksin.ay ay onuda geçtim yazın mahkemeler tatile giriyor.Mahkeme gününü eylül yada dava sayısına göre ekime bile alabilirsin.onun için madem kafana koydun biran önce ne yapacaksan yap.En azından yazın kafan rahat olur.Zaten mahkemeye başvurduğunda öyle hemen şıp diye boşamıyorlar ki .....Karşı taraf gelmezse,karşı çıkarsa iş uzuyorda uzuyor.Hakim danışmana gönderebiliyor.Ancak anlaşmalı iki tarafta ayrılmak istiyoruz diye avukatla gidersen öyle bir kerede hemen boşanabiliyorsun diye biliyorum.
Bence bir araştır,soruştur.Olmadı sende bir konu aç bak bakalım bu konu hakkında neler okuyacaksın.Konu aç.arsan banada yazda bende takip edeyim.Bana da bir ışık olur belki.

Hanımlar ben çıkıyorum.Boşanma konusunda tecrübeleriniz varsa yada yakınlarınızın başından geçen olaylar yazarsanız en azından nelerle karşılaşabilirim bir fikir olabilir.
Bir arkadaş" boşanırsam ilerde hayatıma birini alırsam ne olur,yada eşim biriyle olursa neolur?Çocuklar nasıl, büyür nasıl karşılar bu tip şeyleri diye düşündüm ve evliliğimin içinde tek başıma hayatımı kurdum. şimdi ben kendi hayatımı yaşıyorum.eşimde kendinin kini yaşıyor.Çocuklarda büyüyor.Ha herkes kendi hayatını yaşıyor derken başka insanlarla görüşmeyi anlamayın.Saygı çerçevesinde adama fazla bulaşmadan ve ondan hiçbir beklentim olmadan çocuklarımla mutlu olmayı öğrenerek yaşıyorum "dedi.
belki bu da bir çözüm ama ben bunu yapamıyorum.

bızımkısı anlasmalı olacak saten gecen sene avk.ile gorusmeler yapmıstımm.sadece kzıım ıcın nafaka ve egıtım masrafları %50 olacak mayıs gıbı basvursam adlı tatıl baslamdan ıslerım tatamlanır

Kocamın benden bir isteği var.Ve ben bu isteğini sizden yardım isteyerek yerine getiriyorum.
Kocanızın isteği neydi?Konuyu baştan sona okudum .Benim yaşamımla çok benzer yönler gördüm.

Benim babam böyleydi aslında halada bazı durumlarda böyle biraz oğlumla aştık bunları..
oğlum ilk ve tek torun onu çok seviyo biraz alttan alıyoo..
eskiden daha fenaydı..
odadan odaya zırt pırt girip çıkılmıcak..
kapıyı sert vurup ses etmek yok cık cıklamaya başlıyodu..
kapının zili 1 defa çaldımmı hemen açılcak..
öle sürekli gelip giden olursa kapının zili çalarsa sölenmeye başlıyodu..
kumanda hep ondadır(ki hala öyle)
yanında oturmazdık istediğimiz hiç bir kanalı açmazdı..
annem akşam onun gelme saati evde olucak yemeği hazır olucak..
ki hala öyle eve geldimmi annem olucak evde kadın hiç bi yere çıkamıyo
eve çat kapı birisi gelse annemin arkadaşı komşu (babam emekli genelde evde) istemiyo gelmesinler diyo..
annemde gelene git mi diyim diyo
valla babam gibi bi eşim olsun hiç istemezdim..
sanırım eşinizde babama benziyo aksi sinirli bişi..
evde parmak ucumuzda gezdiğimiz zamanları odamıza kapanıp çıt çıkarmadığımız zamanları bilirim..
Anneme yatsın kalksın dua etsin kimse kahrını çekmez annem çekiyo..
Bir de bu tip insanlar dışarıya karşı daha yumuşaklarr eşinizde öylemi?
dışardan bakan ayy melek gibi adammm ne anlayışlı ne iyi der..
ama inanın içi hiç öyle değil..

abla sen ne çok dolmuşsun be böyle
ama ıtıraf etmelıyım kı ılk bı kaç sayfayı annem yazdı sandım gıttım sordum senın kk da üyelığın var mı dıye yok dedı
bızımde babamız böyledır
sabahtan akşama kadar evde tın tın tın başımızın etını yer durur
hıç bırşeyden memnun olmaz
mesela dızı mı ızlıyoruz hep beraber
oyuncu ters bı hareket yaptı
allahhhh o oyuncunun ne anası kalır ne bacısı
bağrır söylenır dızıyı burnumuzdan getırır resmen

şuan huzurluyuz ızındeydı 4aydır !!!!!!!dün ışe başladı .
daha okadar çok şey var kı ama senın konunu dağıtmayalım

allah sana sabır versın

Allah yardımcınız olsun ,hayatımda benzer şeyler yaşıyorum ama sizinkını daha bir zor gördüm...

öncelıkle anladığım kadarıyla çocuklar problem çıkarıyor..
ve yaşlarıda çok küçük değil ,şöyle alıp karşınıza güzelce konuşsanız onların umursamazlıkları yüzünden eşinizle aranızın açıldığını ,işlerin daha kötüye gidebileceğini söylesenız ..çocuklara kural koymak yerıne onlarla yetşkın gibi bir dialog kursanız..belkı sizi anlayıp gereken çabayı gösterırler diye düşünüyorum..

ayrıca bence madem baba evde sizin yerınızde olsam böyle cezalık durumları ona bırakıp ,çoluk çocukla yüz göz olmazdm..
sizden korkmuyorlarsa bile emınım babalarından korkuyorlardır..çünkü dediğinzi gibi siz ne yapsanız suçlu olacaksınız..bırakın cezayı babası versın..

ayrıca baba ile vakıt geçiremıyorsanız ayrı bır odada siz çocuklarla yada tek başınıza vakit geçirseniz nasıl olur ?
hem başınızı dinlersiniz hemde eşinizin agresif hallerine maruz kalmazsınız..

eşiniz çalışmıyorsa bile bir hobi edindirip ,en azından ilgisini o yöne kaydırsanız hepiniz rahatlarsınız gibime gelıyor ,yada arkadaşlarıyla buluşmasını sağlayıp
evden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz..eşinizle sevdiğiniz ortak arkadaşlarınız varsa onları yönlendirip hep birlikte bişeyler yaparak eğlenmeye çalışabilirsiniz..
ortak eğlenceler..mesela gezıydı ,piknıktı vs..buda rahatlatıcı bir aktivite..kendınızı sosyalleştirin..

eşinizin sürekli evde olması ve herşeye müdahalede bulunması sizi rahatsız ediyor mutlaka..

değişik yöntemler denemekte fayda var..

belkı çocuklar buyuyunce işler daha kolaylaşır....
Rabbim yar ve yardımcınız olsun..

Kocamın benden bir isteği var.Ve ben bu isteğini sizden yardım isteyerek yerine getiriyorum.
Kocanızın isteği neydi?Konuyu baştan sona okudum .Benim yaşamımla çok benzer yönler gördüm.

kocamın isteğini yazmıştım ama arada kaynamış herhalde tekrar yazayım.Eşim kadar çoook çacuklarıyla ilgilenen başka bir koca varmıymış?Çocukların yatmaları,kalkmaları,kavgaları,ders çalışmaları........her şeylerine karışıyor.

Kendi babası annesine halalarına amcasına da aynı derece sert "kaç yaşıma gelmişim ne karışıyorsunuz "diye pek çok kez tartışmıştır.hatta bayramdan bayrama görüşüyorduk sanırım 3-4 senedir onuda pek yapmıyoruz.anne ve babasına çoook daha sert bayramlarda gideriz.Onun dışında çocukları görmek istediklerinde ben götürüyordum.Ya da çocuklar kalmaya gideceklerinde getir götür işlerini ben yapıyordum.Çünkü babasıyla olduk olmadık şeyden tartışıyor ve herkesin huzurunu kaçırdıkları için kendiside gitmek istemiyor.Ancak annesi tek başınaysa kırk yılda bir aklına eser ve gider.Onun dışında zaten pek kimseyle görüşmez.Kırk yabancıya tabiki melek
İçi beni yakar dışı seni yakar hesabı.Dışardan of aman allahım, bir elim balda ,bir elim yağda, herşey süt liman ,4/4lük aile tablosu.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…