benim kadar sabır edip ve halen düşünen var mı?..

Allah sizede kolaylık versin.Kayınvalidemin kulakları çınlasın "Allah bütün kadınlara manda kadar yürek versin"der.Babanız 4 aylık tatilde çektirmediğini bırakmamış.Bizimki yalan olmasın ama 13 senelik evliliğim var hani şöyle kabaca toplasam bu kadar yılın herhalde 3-4 senesi ya çalışmıştır ya çalışmamıştır, birde 8 ay askerlik yaptı.Onun dışında 7/24 evde var gerisini sen düşün.Gerçi bukadar zaman içinde de ben hep evin diğer odalarına, pazara,kaçtım.Ama nereye kadar kaçıyorsun işte sonunda böyle sıyırıyorsun

13 senelık evlılıkte sadece 3-4 sene mı calıstı sıze kım baktı o zaman ?

yazmıştım zaten 1-2 sayfa önce sanırım ama olsun gene yazayım.eşimin ailesi evlendiğimizde zorluk çekmeyelim mutfak masrafı için bir işyerinin kirasını bize veriyordu.Yanlız hesapta bu kira ,bana mutfak parası olarak verilecekti.Ama tüm evin geçimini sağladığı için eşim çalışma ihtiyacı görmedi ve tabiki banada birşey verilmedi.Sadece işte arada cep harçlığı şeklinde para verdi.Sanırım 2-3 senedir aylık veriyor.Birde 2-3 ek kredi kartım var.Onlarla alış-veriş yapıyorum.Haniöyle çoook para harcayan alış-verş yapan biri olsam onlarıda elimden alır.Zaten alış-verş dediğimde sadece gırtlağa onun dışında giyim ihtiyacı yılda 2-3 kere birşey ya alırım ya almam.İnsan sokağa çıkmayınca kıyafete ihtiyacı olmuyorki.İşte ancak bayramlarda bir yere gideceksek bazen alıyorum ,onun dışında da pazarlar sağolsun.5-10tl'ye buluyorum.

aynen vallahi bende bi an annem mi açtı sandım biliyor burda dertleştiğimi acaba kadın yeter artık dedi de içinimi döktü diye düşündüm..
aynısı babam..
dayıları var teyzesi var bayramda bile gitmez..
bir tanecik halam var bayramın 2.3. günü giderse ancak o da giderse aramaz sormaz.
ananemlerle bayramlaşmaz bile herkes alınıyo bizi adam yerine koymuyo, zengin o bizi tanımaz gibi şeyler söylüyor arkasından..
Ama biz zorla götüremeyiz bağırıp çağırır doğruyu söylesek o hep haklıdır..
hısım akrabayı pek kale almayan bir tip yani..
ama arkadaşları varya onlar yeter ona..
onlara karşı bonkör eli açıkmerhametli iyilik meleği..
bize hiç öyle değil..
idare eden hep annem hep annem ama cnm sana yazık olur arada kalan hep sensin..
çünki annem çok idare etti çok sabretti çok içine attı şimdi sinir sıkışması var, yüksek tansiyon hastası..
Çok da içine atma derim en azından anlat rahatla annecim anlatamıyo bile kimseye zaten akrabalar onun huyunu biliyolar

Son düzenleme:

ablam bızde babamda öyledır
annemle 22senelık evlıler
mesela geçen sene 7ay çalışmadı hastalıkdan dolayı ama kan kusturmuş evdekılere
ben onlarla yaşamıyordum o sıra
Bu aralar bızde öyleyız valla annem yalvarıyor artık dışarı çıkalım eve gıtmeyelım dıye
sınır hastası yaptı bızı
ama sonunda dönüp dolaşıp eve gelıyoruz :26:

kardeşmiyiz neyiz

Kusura bakma ben sana yazdığın gün cevap yazmıştım.Ancak saolsun net beni dışarı attı ve yazdıklarımın hepsi uçtu.Şimdi kısaca yazdıklarımı toparlarsam.Çocuklarla çook kez konuştum.Abla işin farkında onun için gereken politik yakınlığı kuruyor.En küçük bile gerektiğinde odasına kaçıp ortalarda gözükmeyerek problem çıkarmamak için elinden geleni yapıyor.Amma ortanca yok mu babasının aynısı dediğim dedik çaldığım düdük eğer yaptığı ve söylediği şeyde hata görmüyorsa yandık hayatta susturamıyorsun.İşte ondan sonra ortalık kyamet yeri......yada ufaklığa taktıysa kızı deli edene kadar uğraşıyor.Karşıma alıp kaçkez "Bu şekilde davrandığında hep kendisinin zararlı çıktığını aradanda dayak yediğini "söyledim.yok yok kardeşim değişen bireşey yok.
diğer önerilerine gelince onlarıda uygulamaya daha önceden çoook çalıştım.Ama nafile evden bizimle çıkmamak için her türlü bahanesi var.Çocuklari birine bırakalım beraber çıkalım onuda kabul etmiyor.Hani zaten evdesin çocuklar okuldayken çıkalım.onuda yapmıyoooor.

Hobi edin dediğimde de "ne zaman gideceğim "dedi.Çünkü hafta içi gün içnde gitse hanımlar varmış.Akşam sokağa çıkaz çocuklarıyla çoook vakit geçirirya!... onlar evdeyken çıkmak istemezmiş.......Dahada sıkıştırınca gereksiz masrafmış.yani herşeye bir kulp var.

Sonuç şubatın başından beri küsüz yada ben küsüm ve konuşmuyorum.son iki haftadır işe gidiyor.Değişen bir tek işe gitmesi ama bakalım nereye kadar dayanacak işe gitmeye.Çünkü her sene söz verir ve 2 haftadan fazla gidemez ,gene bir yolunu bulur ve başlar evde oturmaya....Geçen sene amelliyat oldu.1.5 ay evde istirahat etti ondan sonrada olay tamam gene evde oturmaya devam etti.Yazın zaten işim yok.Hava sıcak migreni tutar.........
Ay gene kısır döngü sizide bunaltıım.

Daha önce yazdıklarıma kimse cevap yazmamış.Yok mu aranızda avukat arkadaş?.....Kapana kısıldım kaldım.Gözümü karartıp boşanmak var, ama sonuçta yazdığım gibi birde üste ben nafaka verecek duruma düşmem var:18:

kanunlar değiştimi ya siz niye nafaka vericeksınız onu anlamadım ki ben..sizin geliriniz yoksa sanırım vereemzsınız..

Selam hanımlar;
Mart ayından beri yazmamışım.Buraya içimi döküp sizlerden bir cevap beklesemde değişen bişey yok.Sadece zaman akıyor.Ve her geçen gün benim dayanma sınırım yok oluyor.artık bu dünyaya neden geldim diye sorgular oldum.

kısa kısa yazacağım.her an net kesilip yazdıklarım uçabiliyor.
Ha bu 2-3 ay içinde neler oldu.Mart ayının ortasında tekrar oturup konuştum."Boşayacak mısın beni ,sen bu hayattan bıkmadın mı?Mutlu musun diye sordum?"
adam"neden mutsuz olayım ki,yediğim önümde yemediğm arkamda,tepemde bir damım var.maddi sıkıntım yopk.Daha ne olsun!...."verdiği cevap bu....
Niye boşasınki benimle onun bir derdi yok.yemeğini önüne koyuyorum,temizliği yapılıyor,eşyaları yıkanıyor,ütüleniyor,istediğinde muhabbetini yapıyor,alış-verişi yapılıyor,çocuklarına bakılıyor,istediği saate yatıyor-kalkıyor,karışanı yok,istediği zaman arkadaşlarıyla buluşuyor.Parası geliyor,istediğinde yatak keyfi yapıyor.........
Ha bir tek arkadaşlarıyla buluştuğunda evde kıyamet koparıyordum.Şimdi ona da karışmamaya ve adam sende demeye çalışıyorum.

Boşanmak isteyen benmişim,onun için o başamaz mış.İstiyorsam ben boşanayaymışım.Arkadaşlar bu evlilik öyle alengirli ki boşanmak bile çözüm değil.
iş sahibi ben gözüküyorum.yanımda çalışan eşim gözüküyor.Evimiz halen problemi olan bir kooperatife ait,tapusu yok.Tapular verilirken noter satışı benim üzerimden eşime devredilecek şekilde.Bir araba aldı kendi üzerine.
Ha bunların yanı sıra benim babam benim adıma, aynı kooperatife ait(fiyatları çok uygun olduğu için) bir daire aldı.Birde araba aldı.
Boşanalım dediğimde aldığım cevap" isteyen sensin davayı aç.ben imza atarım.Zaten dairen ve araban var.Ha bir nafaka işin var.Tamam aylık 1000tl veririm.Zaten ne gelirim varki vereyim.Çocuklarıda istemiyorsan alırım."
Oh ne ala dünya bugüne kadar yemeyip ,içmeyip,gezmeyip habire kısıp kısıp biriktirdiğin paralarla aldığın ev ve arabada benim hakkım yok mu?Yokmuş....Çünkü evi babasının verdiği dükkanı satıp,birde üstüne borç alıp satın almış.Arabasını da aynen babasını kendisine aldığı arabayı satarak almış.Sanki aldıkları sattıklarıyla eşdeğer şeyler.....

2000 senesinde medeni kanunun kadın haklarını koruma amacıyla çıkarmış olduğu kanunlar sonucu yaptığım evlilikte ben sadece ............... alıyorum.Artık siz araya ne koyarsanız.
Bu konuşmadan sonra anladım ki boşanmakta sonuç vermeyecek.Sineye çektim,sustum.Değişen birşey oldu mu?Oldu sustum tamam dedim.Madem böyle gidecek o zaman sende sorumluluğunu bil ve işine düzenli git.Bu çocuklarda senin ,ben sokaktan getirmedim.Benim kadar sende ilgilen.
Tamam dedi.İşine düzenli gitmeye başladı.Çocuklarıyla daha iyi geçinmeye çalışıyor.Büyük kız kursa başladı.En azından akşam eve dönerken iş çıkışı alıyor.(???!!!???((()
Arada bizi yemeğe götürdü.(2 kere)

Neden son yazdığımın sonunda o işaretler var....Tamam şimdi onu yazacağım.
Nisan ortasına kadar herşey iyi gitti.Sonra ne mi oldu.Evet işe gidiyor.Ama işte, iş mi yapıyor?Haftanın 2 -3 günü iş yapıyorsa, geri kalanı müptelası olduğu oyununu oynuyor.
Derdim oyun oynamasıda değil.Oynadığı oyundaki arkadaşlarıyla olduk olmadık zamanda buluşması,yetmiyor allahın her saati tel.açılması,yetmiyor sanki bu oyunu oynayan başka insan yokmuş gibi kadınlarında eşimi arayıp mesaj çekmesi.
Nasıl bir rahatlıktır,nasıl bir yüzsüzlüktür.Gecenin 23.30, 24:00 fark etmiyor....Hadi bu adamları geçtim ,kadınlarda nasıl bu kadar rahattır.Ama onlarda değil ki kabahat ,kocamda ...Ya sen nasıl izin verirsin o saate aramalarına.Evli barklı adamsın....Ama yok onun için gayet normal,çünkü hepsi oyundan arkadaşı ve hep oyun hakkında konuşuyorlar.Onun için sorun yok.
Bu oyun arkadaşlarıyla buluşacağını 1-2 gün öncesinden kararlaştırıp yazışıyorlar."Orda burda buluşalım.Yemek yiyelim.Sonra nargileye gidelim.Oyunu orda laptop'lardan oynarız....."
Oyun hattı sürekli açık olduğu için ben bir şekilde bunları takip edip öğreniyordum.Ama bana bu yapılacakları gideceği günün saat16-18-19-20 'de haber veriyordu.Tabi kızı kurstan almak bana kalıyordu.Ondan sonrada "AAAAAA kızı kurstan alacaktım değil mi?Yaaa bugün kursu mu vardı?"......Gece saat 24-02 gelir.Resim çekeceğim diyerek fotoğraf makinasını hazırlatır.Bir dünya resim çektik der.Hani resimler nerede diye sorduğunuzda.Fotoğraf makinası arabada der.1 hafta sonra makina eve gelir ama içinde tek resim yok.Eeee neden böyle dedin diye sorduğunda.Ne bileyim ben öyle hatırlıyorum,der.Arkadaşının yemekte çektiği resimleri netten bulup gösterir.Ahanda resimler işte çektik ,der.

Bu resimler yemekte çekilmiş.Hani nargiledekiler dediğimde kıyameti koparır.Ondan sonrada" sen bana yalancı mı diyorsun?Bir resim olayını neden bu kadar büyütüyorsun.Sen sanki birşeyleri unutmuyorsun.Bende unuttum.Ne olmuş yani insan unutmuş olamaz mı?Bir arkadaşlarımla buluşmamı problem ettin.ağzımdan burnumdan getirdin.Benim senin dışında bir hayatım var.Ben erkeğim beni böyle kısıtlayamazsın.İstediğimde arkadaşlarımla buluşurum.Sana haber vermiyor muyum?Daralttın beni boğuyorsu beni.Bir daha böyle birşey olduğunda yalana başvuracağım.Doğruyu söylediğide beni yiyip bitiriyorsun.Sen benim arkadaşlarımı sevmiyorsun.Kıskanıyorsun......" diye zeytinyağı gibi üste çıkıyor.
Ne güzel dünya, o ,erkek istediği saate ,istediği şeyi yapma hakkı var.Yahu sen 1-2 gün öncesinden bu yapılacakları kararlaştır.Ondan sonra bana son dakka haber ver.Daha sonrada ağzımdan burnumdan getirdin diye haklı çık.Yahu bana önceden söyle bende çocuklarla bir şeyler yapayım.Yoooook olur mu hiç!....Kadın kısmı hava kararmadan evinde olacak.Çocuklarına bakacak,kocasını bekleyecek.

Ben hicbir şey anlamadım.

Kim kime ne demiş, kim kiminle oyuna gitmiş de resim cekmiş, kimin evi nerdeymiş, kimin babasının arabası varmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…