abla sen ne çok dolmuşsun be böyle
ama ıtıraf etmelıyım kı ılk bı kaç sayfayı annem yazdı sandım gıttım sordum senın kk da üyelığın var mı dıye yok dedı
bızımde babamız böyledır
sabahtan akşama kadar evde tın tın tın başımızın etını yer durur
hıç bırşeyden memnun olmaz
mesela dızı mı ızlıyoruz hep beraber
oyuncu ters bı hareket yaptı
allahhhh o oyuncunun ne anası kalır ne bacısı
bağrır söylenır dızıyı burnumuzdan getırır resmen
şuan huzurluyuz ızındeydı 4aydır !!!!!!!dün ışe başladı .
daha okadar çok şey var kı ama senın konunu dağıtmayalım
allah sana sabır versın
Kendi babası annesine halalarına amcasına da aynı derece sert "kaç yaşıma gelmişim ne karışıyorsunuz "diye pek çok kez tartışmıştır.hatta bayramdan bayrama görüşüyorduk sanırım 3-4 senedir onuda pek yapmıyoruz.anne ve babasına çoook daha sert bayramlarda gideriz.Onun dışında çocukları görmek istediklerinde ben götürüyordum.Ya da çocuklar kalmaya gideceklerinde getir götür işlerini ben yapıyordum.Çünkü babasıyla olduk olmadık şeyden tartışıyor ve herkesin huzurunu kaçırdıkları için kendiside gitmek istemiyor.Ancak annesi tek başınaysa kırk yılda bir aklına eser ve gider.Onun dışında zaten pek kimseyle görüşmez.Kırk yabancıya tabiki melek
İçi beni yakar dışı seni yakar hesabı.Dışardan of aman allahım, bir elim balda ,bir elim yağda, herşey süt liman ,4/4lük aile tablosu.....
Allah sizede kolaylık versin.Kayınvalidemin kulakları çınlasın "Allah bütün kadınlara manda kadar yürek versin"der.Babanız 4 aylık tatilde çektirmediğini bırakmamış.Bizimki yalan olmasın ama 13 senelik evliliğim var hani şöyle kabaca toplasam bu kadar yılın herhalde 3-4 senesi ya çalışmıştır ya çalışmamıştır, birde 8 ay askerlik yaptı.Onun dışında 7/24 evde var gerisini sen düşün.Gerçi bukadar zaman içinde de ben hep evin diğer odalarına, pazara,kaçtım.Ama nereye kadar kaçıyorsun işte sonunda böyle sıyırıyorsun
aynen vallahi bende bi an annem mi açtı sandım biliyor burda dertleştiğimi acaba kadın yeter artık dedi de içinimi döktü diye düşündüm..
aynısı babam..
dayıları var teyzesi var bayramda bile gitmez..
bir tanecik halam var bayramın 2.3. günü giderse ancak o da giderse aramaz sormaz.
ananemlerle bayramlaşmaz bile herkes alınıyo bizi adam yerine koymuyo, zengin o bizi tanımaz gibi şeyler söylüyor arkasından..
Ama biz zorla götüremeyiz bağırıp çağırır doğruyu söylesek o hep haklıdır..
hısım akrabayı pek kale almayan bir tip yani..
ama arkadaşları varya onlar yeter ona..
onlara karşı bonkör eli açıkmerhametli iyilik meleği..
bize hiç öyle değil..
idare eden hep annem hep annem ama cnm sana yazık olur arada kalan hep sensin..
çünki annem çok idare etti çok sabretti çok içine attı şimdi sinir sıkışması var, yüksek tansiyon hastası..
Çok da içine atma derim en azından anlat rahatla annecim anlatamıyo bile kimseye zaten akrabalar onun huyunu biliyolar
Allah yardımcınız olsun ,hayatımda benzer şeyler yaşıyorum ama sizinkını daha bir zor gördüm...
öncelıkle anladığım kadarıyla çocuklar problem çıkarıyor..
ve yaşlarıda çok küçük değil ,şöyle alıp karşınıza güzelce konuşsanız onların umursamazlıkları yüzünden eşinizle aranızın açıldığını ,işlerin daha kötüye gidebileceğini söylesenız ..çocuklara kural koymak yerıne onlarla yetşkın gibi bir dialog kursanız..belkı sizi anlayıp gereken çabayı gösterırler diye düşünüyorum..
ayrıca bence madem baba evde sizin yerınızde olsam böyle cezalık durumları ona bırakıp ,çoluk çocukla yüz göz olmazdm..
sizden korkmuyorlarsa bile emınım babalarından korkuyorlardır..çünkü dediğinzi gibi siz ne yapsanız suçlu olacaksınız..bırakın cezayı babası versın..
ayrıca baba ile vakıt geçiremıyorsanız ayrı bır odada siz çocuklarla yada tek başınıza vakit geçirseniz nasıl olur ?
hem başınızı dinlersiniz hemde eşinizin agresif hallerine maruz kalmazsınız..
eşiniz çalışmıyorsa bile bir hobi edindirip ,en azından ilgisini o yöne kaydırsanız hepiniz rahatlarsınız gibime gelıyor ,yada arkadaşlarıyla buluşmasını sağlayıp
evden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz..eşinizle sevdiğiniz ortak arkadaşlarınız varsa onları yönlendirip hep birlikte bişeyler yaparak eğlenmeye çalışabilirsiniz..
ortak eğlenceler..mesela gezıydı ,piknıktı vs..buda rahatlatıcı bir aktivite..kendınızı sosyalleştirin..
eşinizin sürekli evde olması ve herşeye müdahalede bulunması sizi rahatsız ediyor mutlaka..
değişik yöntemler denemekte fayda var..
belkı çocuklar buyuyunce işler daha kolaylaşır....
Rabbim yar ve yardımcınız olsun..
Daha önce yazdıklarıma kimse cevap yazmamış.Yok mu aranızda avukat arkadaş?.....Kapana kısıldım kaldım.Gözümü karartıp boşanmak var, ama sonuçta yazdığım gibi birde üste ben nafaka verecek duruma düşmem var:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?