Benim kızım neden sürekli birine gitmek istiyor

Kamrhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2020
1.915
640
73
26
Hanımlar 3.5 yaşındaki kızım her tanıştıgımız kişiye gitmek istiyor. Yani üst kat komşum var kızı var onunla görüşüyorduk kızı benim kızıma devamlı vurudgu için görüşmeyi kestim kızım unutmuştu onunla oynamak istediğini söylemeyi şimdi tekrar başladı x arkadaşıma (üst kat komşumun kızı) gidip oynayabilirmiyim demeye güzel dille anlatıyorum tamam diyor sonra yine başlıyor. Sonra bana kızıp laf söylemeye başlıyor. Şimdi karşı komşumun oğluyla aynı kreşe gidiyorlar o kızımdan 2 yaş büyğk. Ona takmış şimdi onlara gidip oynayabilir miyim diyor herkesin evine gidemeyiz desemde yok anlamıyor. Babasıyla kötü söz söylemediğimiz halde söylemediği laf kalmıyor nerden öğreniyor anlamıyorum arada YouTube Kids izliyor sadece. Nasıl davranmalıym kızıma karşı bana hayır deyince benim hiç arkadaşım yok diye ağlıyor. Zaten kreşe oyun oynamaya gönderiyoruz yetmiyor ve mutlu olmuyor

Ne olursa olsun tek göndermeyin demeye geldim. Parka falan çıkıyor musunuz?
Doğum yapacağım günden bir gün öncesi dahi parka gittik. Kardeşi doğdu yenidoğan demedim gezmeye götürdüm kızımı parka,alışveriş merkezi oyun parkı ama asla yeterli gelmiyor

Sıkılıyor evde demek ki
Parkta zaman geciriyor mu? Evde onunla oyun oynuyor musunuz yoksa kendi haline mi birakiyorsunuz
Kreste sosyallesen cocuk evde sıkılır normal bir durum
Kendine arkadas ariyor
Haklısnız evde oyun da oynuyorum sürekli babaannesiyle görüşürüz onlar kızımla oyunlar oynar ben oynarım. Ananesi gelir oyun oynamaya oynarlar. Kreşe o kadar parayı sırf sosyaller evde sıkılmasın diye veriyorum ama eve geliyor evde sıkıldım demeye başlıyor anlamıyorum.

Benim kızda böyle, ya biri gelecek ya o gidecek ya sokağa çıkacak bi yerlere gezmeye gidecek.
Okulda da sosyal bir çocuk kolay arkadaşlık kurabiliyor vs. mizacı böyle sanırım kurtlu diyorum ben duramıyo çocuk.
şimdi 8 yaşında evde de hiç normal oturduğunu görmedim sıkıldım diyip koltukta tepe üstü falan yatıyor işin tuhaf tarafı 24 saat gezdir tozdur 25.saati istiyo

Sosyallesmek istiyor normal degil mi? Cocuklarin arkadasa ve oynamaya, enerji atmaya, aktivite yapmaya ihtiyaci vardir. Yok mu arkadasi veya oyun grubu?

Burcu ne

Sosyallesmek istiyor normal degil mi? Cocuklarin arkadasa ve oynamaya, enerji atmaya, aktivite yapmaya ihtiyaci vardir. Yok mu arkadasi veya oyun grubu?
Kreşe gidiyor zaten 5 e kadar orada oyun oynuyor eğlendiğini söylüyor. Akşam eve gelip yemek yemesi vs derken zaten geç oluyor. Hafta sonu zaten sürekli dışarıdayız. Eve geldiğinde kalan 2 3 saate de dışarı çıkmak istiyor. Okuduysanız zaten fazlasıyla sosyaliz. Devamlı dışarıda olan aileyiz

Zaten sabah 9 akşam 5 arası kreşte hala dışarı çıkmak istiyor

Bence yanınızda kalsın varsın mutsuz olsun. Bilinçli olarak yaptığı bir şey değil, arkadaşlarına çok düşkün (ki bu çok iyi bir şey değil, ben de çocukken böyleymişim ve çok kazık yedim).
Ben olsaydım umursamazdım. Oyuna gidiyor, kreşe gidiyor, çocuk yayınları izliyor. Siz de oyun saatleri oluşturun, unutur gider.

Evet kesinlikle çok doğru yazmışsınız. O kadar çok arkadaş canlısı ki böyle herkese iyi yaklaşıyor ama bu yaşta bile bu sorun yani sonra üzülüyor benimle oynamıyorlar diye

Zaten sabah 9 akşam 5 arası kreşte hala dışarı çıkmak istiyor
Bizimkide öyle, okuldan çıkiyoruz 1 saat park hala eve gelirken sabahtan beri aynı sınıfta olan arkadaşını bize davet ediyor.
O olmazsa alt komşunun kızının yanina gidiyoor, onu bize cagiriyor hiç bir sey bulamaz ise bana sariyor ama ben bunu kendi hatam olarak goruyorum.
Kizimin 2 3 yaş arasinda pandemi patladi ondan öncesinde ve pandemi sırasinda da mecburen yalnız kaldık.
işi gücü biraktim oturdum akşama kadar etkinlik oyun vs çocuk ana okuluna kadar neredeyse sadece benimle muhattap olmak zorunda kaldı.
Şimdi hala bazen arkadaşlariyla oyun oynarken bana sende bizle oyna diyo
Bu günlerde geçer inşallah ne diyim canları sağ olsunda

Benim kızım da böyle. Ya bize misafir gelecek ya biz misafirliğe, gezmeye gideceğiz. 2,5 yaşından beri kreşe de gidiyor, sosyalleşmelere doyamadı. akşam okuldan alıyoruz, anne nolur eve gitmeyelim bir yerlere gidelim diyor. Okuldaki arkadaşlarını evimize davet ediyor, biz onlara gidelim diyor vs. Karakteri böyle, bir anormallik yok. Kimi çocuk evden çıkınca ağlar. Öylesi daha zor bence.

Evet kesinlikle çok doğru yazmışsınız. O kadar çok arkadaş canlısı ki böyle herkese iyi yaklaşıyor ama bu yaşta bile bu sorun yani sonra üzülüyor benimle oynamıyorlar diye
Üzülsün umursamayın.
Ben de aynıydım. Annem kapının önünde oyna ayrılma derdi. Ben ayşelerde fatmalarda dolaşırdım. Arkadaşlarım da arkadaşlarım. Üniversitede bile aynı tip bir bağımlılığım vardı. Yediğim kazıkları ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Çocuğunuz küçük o'nu yaptığının aksine şartlandırın lütfen.

Belki de aşırı sosyal olduğunuz için sıkılıyor olabilir.

Bence evde de sıkılıp kendi kendine oyalamayı öğrenmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…