• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim merhametimi,saflığımı kullandılar..

ayy hiç anlamam altınların gramajı falan.aklıma da gelmemişti evlenirken kimin taktığı kaç gram diye.arkadaşım sen misin saf?valla benmişim saf.
bu zamanda aileler hiç suya sabuna dokunmazken sana baya da bir şey yapmışlar ama onlara da utandıklarından falan diye kulp buluyorsun.
daha ortada elti bile yokken de annen "yarın eltine yaparlarsa üzülürsün" diye kötü düşünceleri empoze etmiş bile.
aradan yıllar geçmiş hala gramaj derdindesin,komiksin ya nedense acıdım.

bende anlamazdım ama eltimin sayesinde öğrendim o çok iyi anlıyordu kimse beni yalnış anlamasın ben ne altın ne eşya hiçbirşey istemiyorum kimseden herşeyimi kendim yaptım bu zamana kadar bugünden sonra da Allah yardım ederse kendim yapcam benim derdimi anca yaşayan anlar hissettikleri yaşayan hisseder sizin kaynananız kek yapıp ta eltinizin ağzına uzattı mı nasıl olmuş diye siz yanınızdayken kızım diye sarıldı mı daha neler neler de yazmıyorum ben hep onları düşündüm durumları kötü diye ama ben kötü oldum eltim herşeyi aldırdı o iyi neden çünkü görümcem onun hala oğluyla evleniyo aman neyse ben çok sıkıldım bu konulardan bu böyle uzar gider ömrüm boyunca bende araya mesafe koydum artık iki hafta da bir gidiyorum o da torununu görsün diye ama yine de saygımı eksik etmiyorum...allah yapılan ayrımcılığı görüyor nasıl olsa ben herşeyi zamana bıraktım bide bu altın gram konularında çok tepki aldım inanın ben öyle ince fikirli değilim evlendiğimde bütün bilezikler aynıdır diye sanıyordum daha 3-5 aya kadar öğrendim gram olayını neyse aman çok uzattım teşekkür ederim iyi ya da kötü eleştirileriniz için

bende anlamazdım ama eltimin sayesinde öğrendim o çok iyi anlıyordu kimse beni yalnış anlamasın ben ne altın ne eşya hiçbirşey istemiyorum kimseden herşeyimi kendim yaptım bu zamana kadar bugünden sonra da Allah yardım ederse kendim yapcam benim derdimi anca yaşayan anlar hissettikleri yaşayan hisseder sizin kaynananız kek yapıp ta eltinizin ağzına uzattı mı nasıl olmuş diye siz yanınızdayken kızım diye sarıldı mı daha neler neler de yazmıyorum ben hep onları düşündüm durumları kötü diye ama ben kötü oldum eltim herşeyi aldırdı o iyi neden çünkü görümcem onun hala oğluyla evleniyo aman neyse ben çok sıkıldım bu konulardan bu böyle uzar gider ömrüm boyunca bende araya mesafe koydum artık iki hafta da bir gidiyorum o da torununu görsün diye ama yine de saygımı eksik etmiyorum...allah yapılan ayrımcılığı görüyor nasıl olsa ben herşeyi zamana bıraktım bide bu altın gram konularında çok tepki aldım inanın ben öyle ince fikirli değilim evlendiğimde bütün bilezikler aynıdır diye sanıyordum daha 3-5 aya kadar öğrendim gram olayını neyse aman çok uzattım teşekkür ederim iyi ya da kötü eleştirileriniz için

hep ayni şeyi yapiyo bu insanlar ya hep ayrim yapiyolar. canim diyosunya emekli olcak kayinvalidem diye eltim peşinden ayrilmiyo diye ben sana geleceklerini soyleyim kayinvaliden yaslanincaya kadar eltin onun evinden cikmaz parsini pulunu yer sonra kayinvaliden yaslaninca hasta olur eltin o zamn derki ben bakmam der fotografini bile gormek istemiyorum der kocasinida kendi tarfina ceker ses cikarmaz kocasi gorumcen de bakmaz eeee sırada kim var siz eşin diycekki hayatim o benim annem nasil bakmayim ona diycek bakima muhtac diycek sen sesini cikartamiycaksin eşinin durmu seni uzcek eşinin hatri için bakacaksn baslarda kayinvaliden yine dediğim dedik diycek sonra bakcakki sen dogru insanmişsin sana da etmeye basliycak işte sizin gelecegniz bu olcak ben sana soyleyim canim. aynisini annemde yasadi ve sonucu bole oldu benim dileğim kayinvaliden bir an önce aklinin başina gelmesi ve hatasini anlamasi

kesinlikle bence de böyle olacak.
ancak kayınvalidenin akıllanıp hatasını anlaması mümkün değil.
insanlar değişmez.
kayınvaliden de eşin de değişmeyecek.
sen şimdiden yapılanlar yüzlerine vur. sessiz kaldıkça yukardaki senaryonun içine girersiniz.

Çok sevdiğim bir söz var, "Mutluyken görmezden geldiğin şeyler, mutsuzken kalbini kırar. Çünkü unutma, insan hatalarını mutluyken değil, mutsuzken anlar..." Sen evlenirken o anki heyecanınla uydurdukları herşeye inanmışsın, sonra verdikleri sözleri bir bir yutmaya başaldıklarında da hüsrana uğrayıp hata yaptığını anlamışsın. Bir de televizyonda bir psikolog "İnsanlar evlendikleri dönemde yapılanlardan çok yapılmayanları hatırlar" diye bir laf etmişti, o kadar doğru ki... Sen bir de sana yapılmayanlar eltine yapıldığı için kat kat daha fazla hatırlıyorsun. Ama şükret ki onlardan ayrılmış, kurtulmuşsun, bundan sonra senin yapacağın mesafeli olmak. Bırak ne halleri varsa görsünler, sen eşinle çocuğunla mutlu olmaya bak :34:

Merhabalar ben 21yaşındayım.yaklaşık 2 yıllık evliyim ve 11 aylık bir oğlum var.benim derdim şu:ben 19yaşındayken evlendim ve evlilikle ilgili hiç birşey bilmiyordum.eşim ailesiyle istemeye geldi bizim adetlerde isteme günü kız tarafı ne yapacak erkek tarafı ne yapacak konuşulur bizde konuştuk.tamam dediler ne lazımsa yaparız.ne olduysa 3-4 hafta sonra biz alcaz eşyaları sonra alalım borç bitene kadar da beraber oturur bi ev daha alırız dediler bende salak gibi inandım.neyse bunlar ev bakmaya başladılar eve bakıyorlar bir kusur buluyorlar almıyorlar.düğüne 2 ay kaldı ne ev alındı ne de kiralık ev tutuldu.annem bunlar ev almayacak sen ayrı eve çıkmak istediğini söyle eşyalarınızı alsın sonra almaz bunlar eltini 4-4lük yaparlar sen üzülürsün dedi(doğruda söyledi aynen dediği gibi oldu)neyse ben eşimle konuştum o da annesiyle konuştu.annesi beni çağırdı.bende gittim sen neden böyle yapıyosun şimdi durumumuz yok söz ilerde alcam hem de en iyilerini hem sen evlenebiliyosun benim kızım hasta(skolozyon hasta sırtında hafif kamburluk var)o hiç evlenemeyecek falan diye ağladı.bende bişey diyemedim.bunların apartmanın da 1oda 1 mutfak bir ev vardı onu kiraladılar.ben yatak odamı yerleştirdim.onlar sadece bilezik yaptılar annem bileziği herkes yapıyor buzdolabını ve çamaşır makinesini almazlarsa düğüne gelmem dedi utançlarından onları aldılar.benim düğünden sonra eltimi istediler ona her şey aldılar bilezikleri,takıları benden fazla,ayrı eve çıktı,ev eşyalarını komple aldılar.lcd tv,yemek odası,oturma grubu,duvar ünitesi,hatta yatak odasını bile onlar aldılar.ben şimdi çok pişmanım bende durumumuz yok dediler hiçbişey almadılar bileziklerim bile 7,5gr 11 gr 15gr 18gr toplam 7 tane eltime 19 gr toplam 8 tane.annemin kiracısı çıktı 4 aydır annemin yanındayız eşyaları kendimiz aldık hala borç ödüyoruz annem de sinirlendi eşimin halasına her şeyi anlattı o da kaynanama tabi kaynanam sinirlendi beni aradı(madem öyle boşanın ben oğlumu 4-4lük evlendiririm yine düğün yaparım)falan dedi şimdi annemle küs o yüzden benim evime gelmiyor bana yardım edin ben ne yapmalıyım özellikle benim yaşadıklarımı yaşayanlardan yorum istiyorum lütfen benim merhametimi,saflığımı kullandılar artık kendimi kullandırmak istemiyorum bide unuttum kaynanam seneye emekli olacak eltim de o yüzden anneciğim diye eteklerinden ayrılmıyor.galiba bi çıkarı var bilmiyorum artık neyse yardım istiyorum ben sizden lütfen
ama bide şöyle bişey var görümcem eltimin halasının oğluyla evliyor bu yaz görümcem bişey istese kaynanası yapmasa biz senin yiğenine yaptık siz de bana yapacaksınız diyor onun için eltime fazla fazla yaptılar kaynanamı da yöneten görümcem zaten bana almadılar ama sen kendi evine geçtiğinde söz herşeyin en iyisini yapcaz dediler bende güvenmiştim işte ama noldu elde var sıfır
hiç şaşırmadım başını okudum sonunu görür gibi oldum aynı şeyleri banada yaptı sevgili kayınvalidem ben çalışıp kendim aldım eşyalarımı ve hala borç ödüyorum ama şöyle bir yanlış yapılmış annen halaya anlatmayacaktı çünkü ben buna hiç müsade etmedim anneme sus dedim eşime dedim herşeyi eşim 1 yılda görebildi gerçekleri malesef ama olsun gördü ben kayınvalideme söyledim bana hiç bişey yapmadınız dedim o da oğlumu verdim dedi ha ha oğlunu vermiş bana bende kayalar büyüttü beni haklısınız dedim bana altın bile takmadı kayınvalidem ayıptır söylemesi gerdek gecesinde yatak bile hazırlamadı saçımı yıkayacak bir damla sıcak su bile bulamadım düğün gecesi daha neler neler bence sende mesafeni koy ben konuşmuyorum kayınvalidemlede diğerleriylede sende öyle yap ve eşinle mutlu ol ben çareyi böyle buldum

hiç şaşırmadım başını okudum sonunu görür gibi oldum aynı şeyleri banada yaptı sevgili kayınvalidem ben çalışıp kendim aldım eşyalarımı ve hala borç ödüyorum ama şöyle bir yanlış yapılmış annen halaya anlatmayacaktı çünkü ben buna hiç müsade etmedim anneme sus dedim eşime dedim herşeyi eşim 1 yılda görebildi gerçekleri malesef ama olsun gördü ben kayınvalideme söyledim bana hiç bişey yapmadınız dedim o da oğlumu verdim dedi ha ha oğlunu vermiş bana bende kayalar büyüttü beni haklısınız dedim bana altın bile takmadı kayınvalidem ayıptır söylemesi gerdek gecesinde yatak bile hazırlamadı saçımı yıkayacak bir damla sıcak su bile bulamadım düğün gecesi daha neler neler bence sende mesafeni koy ben konuşmuyorum kayınvalidemlede diğerleriylede sende öyle yap ve eşinle mutlu ol ben çareyi böyle buldum

ayy inanmazsın aynı benim de başımdan geçti gerdeğe gircez şohben takılmamış daha biz de aynı apartmanda oturuyoruk utana sıkıla onlarda yıkandım:((mecburen benim annem de susuyordu ben hep sus boşver değince sustu ama kaynanam beni ve annemi akrabalarının yanında rezil edince sanki biz dünyanın şeyini istemişiz ama eltim hiçbirşey istememiş gibi rezil etmeye çalıştı annem de dayanamadı ağzını açtı o da yapılanları hatırlasın diye

Çok sevdiğim bir söz var, "Mutluyken görmezden geldiğin şeyler, mutsuzken kalbini kırar. Çünkü unutma, insan hatalarını mutluyken değil, mutsuzken anlar..." Sen evlenirken o anki heyecanınla uydurdukları herşeye inanmışsın, sonra verdikleri sözleri bir bir yutmaya başaldıklarında da hüsrana uğrayıp hata yaptığını anlamışsın. Bir de televizyonda bir psikolog "İnsanlar evlendikleri dönemde yapılanlardan çok yapılmayanları hatırlar" diye bir laf etmişti, o kadar doğru ki... Sen bir de sana yapılmayanlar eltine yapıldığı için kat kat daha fazla hatırlıyorsun. Ama şükret ki onlardan ayrılmış, kurtulmuşsun, bundan sonra senin yapacağın mesafeli olmak. Bırak ne halleri varsa görsünler, sen eşinle çocuğunla mutlu olmaya bak :34:

aynen dediğin gibi cevabın için teşekkürler

Evlenmişsin, barklanmışsın, çoluk çombalağa karışsmışsın, hala orada mısın? Hayat boyu bunları mı kendine dert edineceksin?

Eşimin ailesinden evlendiğimiz dönemde bir kuruş fayda görmedim.. Taktıkları takıları bile geri verdim de umrumda olmadı.. Benden sonra alacakları geline isterlerse dünyayı versinler.. Bana ne? Onlara güvenerek mi evlendim? Bileziklerin gramajını bile kafaya takıp hayatı kendime zindan mı edeyim? Allah sağlık sıhhat versin, herşeyimi kendim yaparım, kafam da rahat olur.. Kimsenin üzerimde minneti olsun istemem..

Kadının emekli maaşını bile hesaplıyorsun.. Yapma Allah aşkına.. İsterse sana bir zırnık vermesin de tümünü eltine yedirsin.. Para onun, vicdan onun..

En samimi ve gerçekçi yorum olmuş...Bende bunları yazardım yorum yapacak olsaydım...

İşte öyle olacaktır hep.
Bizimkide bugün gelmiş bize, öteki oğluna gitmişti hafta sonu onları söylüyor. Kendilerine ev aldılar da onlar bizimkilerde ev görmeye gitmişti.
Bende sordum eşyalarını da değiştirmişler mi diye bana bir ters çıkıştı neyle değiştirecekler diyo. ( Hem ev aldılar hem askerlik yaptı paralı hem de eşya değiştireceklerini söylediler)
Ben de dedim ki kendileri söyledi eşyaları değiştiricez diye o yüzden sordum dedim.
Gözlerinden fırtınalar fışkırıyordu.
Onlar kendilerince benim onu kıskandığımı düşünüyor ama asla kıskanmadım ben sadece evlenirken bizi neden param yok diye keriz yerine koyup ta bize para harcattı diye sinirleniyorum. Lakin büyükler bunu anlayamayacak kadar cahil, en küçükler de onları kullanacak kadar uyanık işte...

canım seni çok iyi anlıyorum boşver hiçç canını sıkma eşinede dile getirip yuvanıda huzursuz etme mesefa konusuna gelince et tırnaktan ayrılmaz sana illaki gelecek boşver sonuçta misafir geldiği gibi gider sen iyi ol. kimseyi dinleme anneler kızlarının üzülmesine dayanamaz bazen benim annemde bana yapılan küçük bir haksızlıgı görsün dayanamaz en iyisi annene bu konulardan daha az bahset. saf lık konusuna gelince üzülme yanlız değilsin eşimle bende eşya borcumuzu kendimiz ödedik. üstelik ev aldık şimdi bizim evimiz diyolar içindede 5 kuruşları yok. ne yaparsın he deyip geçiver arada sende ilerde onlarda eminim hatasını anlayacaktır. anlamazsada allah eşin ve sana can saglıgı versin yeter..

canım seni çok iyi anlıyorum boşver hiçç canını sıkma eşinede dile getirip yuvanıda huzursuz etme mesefa konusuna gelince et tırnaktan ayrılmaz sana illaki gelecek boşver sonuçta misafir geldiği gibi gider sen iyi ol. kimseyi dinleme anneler kızlarının üzülmesine dayanamaz bazen benim annemde bana yapılan küçük bir haksızlıgı görsün dayanamaz en iyisi annene bu konulardan daha az bahset. saf lık konusuna gelince üzülme yanlız değilsin eşimle bende eşya borcumuzu kendimiz ödedik. üstelik ev aldık şimdi bizim evimiz diyolar içindede 5 kuruşları yok. ne yaparsın he deyip geçiver arada sende ilerde onlarda eminim hatasını anlayacaktır. anlamazsada allah eşin ve sana can saglıgı versin yeter..

amin Allah hepimizin yardımcısı olsun

İşte öyle olacaktır hep.
Bizimkide bugün gelmiş bize, öteki oğluna gitmişti hafta sonu onları söylüyor. Kendilerine ev aldılar da onlar bizimkilerde ev görmeye gitmişti.
Bende sordum eşyalarını da değiştirmişler mi diye bana bir ters çıkıştı neyle değiştirecekler diyo. ( Hem ev aldılar hem askerlik yaptı paralı hem de eşya değiştireceklerini söylediler)
Ben de dedim ki kendileri söyledi eşyaları değiştiricez diye o yüzden sordum dedim.
Gözlerinden fırtınalar fışkırıyordu.
Onlar kendilerince benim onu kıskandığımı düşünüyor ama asla kıskanmadım ben sadece evlenirken bizi neden param yok diye keriz yerine koyup ta bize para harcattı diye sinirleniyorum. Lakin büyükler bunu anlayamayacak kadar cahil, en küçükler de onları kullanacak kadar uyanık işte...

bence de kıskanmıyorsundur ben de senin gibiyim eşim bile başlarda söylediğimde sen eltini kıskanıyor musun diyordu ama şimdi herşeyi yeni anlıyor şimdi beraber ev alcaklarmış abisi eşime evde senin hakkın yok hakkı olmayan hak ilerde hak istemesin demiş bizim onların alacağı evde zaten gözümüz yok ama bunu söylemesi çok ayıp Allah a şükür benim babamın 2 evi var birini bana birini de kardeşime verdi eve ihtiyacımız yok Allaha bin şükür Allah olmayanlara da nasip etsin

mymum, yazık ediyorsunuz bu düşüncelerle kendinize.

Küçük yaşta evlenmenizden dolayı bazı konularda düşünmeden hareket etmiş olabilirsiniz,
dolayısıyla büyüdükçe düşünüyor da olabilirsiniz; fakat lütfen artık irdelemeyin..

Eşinizle mutlu musunuz ? Cevabı evetse BUNLARI KURCALAMAKTAN ALIKOYUN KENDİNİZİ.

BİRDE ÖNEMLİ BİR NOT DÜŞMEK İSTİYORUM; annenizi bu kadar olayların içine karıştırmayın, anlatmayın olanları..

Hem annenizin artık saygı hükmü kalmaz, hem olaylar daha kötü olur hemde boş yere hem annenizin hemde sizin kalbiniz kinlenir.

Bebeğiniz ve eşinizle huzurlu ve sağlıklı bir yaşamınız olur inşaallah.

Son düzenleme:
mymum, yazık ediyorsunuz bu düşüncelerle kendinize.

Küçük yaşta evlenmenizden dolayı bazı konularda düşünmeden hareket etmiş olabilirsiniz,
dolayısıyla büyüdükçe düşünüyor da olabilirsiniz; fakat lütfen artık irdelemeyin..

Eşinizle mutlu musunuz ? Cevabı evetse BUNLARI KURCALAMAKTAN ALIKOYUN KENDİNİZİ.

BİRDE ÖNEMLİ BİR NOT DÜŞMEK İSTİYORUM; annenizi bu kadar olayların içine karıştırmayın, anlatmayın olanları..

Hem annenizin artık saygı hükmü kalmaz, hem olaylar daha kötü olur hemde boş yere hem annenizin hemde sizin kalbiniz kinlenir.

Bebeğiniz ve eşinizle huzurlu ve sağlıklı bir yaşamınız olur inşaallah.

teşekkür ederim inşallah ben aslında bunları düşünmeyi hiç istemiyorum hep unutmaya çalıştım ama nafile hep hatırlatıyorlar resmen gözüme sokuyorlar ama yaklaşık 1 aydır araya soğukluk girdi şimdi görüşüyoruz ama mesafeliyiz eşimde öyle kesinlikle ben etkilemedim ama o da artık mesafeli neyse sözün kısası artık boşveriyorum zaten herşeyde bir vardır diyorum

ah biz kadınlar yokmuyuz ya güzelim evin ayrı olmuş borç ödüyosun ama mutlusun eşin yanında burda eşiyle sıkıntıları olan kimler kimler var sen burdaki her hatunun kayınvalidesinin ev alarak dayayıp döşeyerek mi gelin aldıgını sanıyosun yapmadılarsa evlat ayırdılarda bu onların ayıbı sen yaradana ilet ama bana 7 gr dı ona 37 gr dı lcd aldı felan boşver niye onları kayın validene aldırıp ona gebe kalıcaksın yaşın genç karı koca ödersiniz anne yok çamasır makinesi aldır vb. seyler demiş tabi anneler evladın kötülüğünü istemezler ama maddeye bu kadar baglı kalmak dogru değil.Dünyaya baglı kalmak güzel ama onu kalbinin merkezine koymak dogru değil şöyle düşün inek sütü severiz ,etini yeriz içeriz ama kimse seviyorum istiyorum diye ineği alıp oturma odasındaki koltukda beslenmez .O yüzden önceliklerini iyi belirle ilişkinde koccaman bir yer kaplamasın bırak ne ekerse onu biçerler.

bence de kıskanmıyorsundur ben de senin gibiyim eşim bile başlarda söylediğimde sen eltini kıskanıyor musun diyordu ama şimdi herşeyi yeni anlıyor şimdi beraber ev alcaklarmış abisi eşime evde senin hakkın yok hakkı olmayan hak ilerde hak istemesin demiş bizim onların alacağı evde zaten gözümüz yok ama bunu söylemesi çok ayıp Allah a şükür benim babamın 2 evi var birini bana birini de kardeşime verdi eve ihtiyacımız yok Allaha bin şükür Allah olmayanlara da nasip etsin

Geçen gün k.validem geldi. Onlara gitmişlerdi anlatıyo biraz. Eşyalarını da değiştirmişler mi dedim, ne eşyası deyip tersledi. Yok onlar söyledi eşyalarıda değiştiririz diye deim.
Bana dediği şey onlar iki kişi çalışıyorlar biriktirmişlerdir diyo. (3 senede de bi ev parası biriktirebilecek kadar da iyiler demek)
İş laf söylemek olsun herşekilde söyleniyo dilin kemiği yok.
Askerliğini sorduk onu yaza ödemesini yapacakmış dedi. Bi yerden gelecek parası varmış ta yaza yapıcakmış diye söyledi.
Benimde dediğim şey; o bi yerden gelen paralar daha önceden gelmiyormuydu dedim.

Karşılıklı atışmak kapışmak en nefret ettiğim şeylerdendir ama insan yaşıyormuş işte anladım

Back
X