Benim sıkıntım eşimin ailesi

Saskinnn123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2018
66
22
38
40
Merhabalar. Arkadaşlar ben eşimle problemler yaşadım ayrilmayi düşündük ailelerimiz de durumu biliyor ve tabi hiç hoş olmadı ikimiz de birbirimizin ailesiyle görüşmüyoruz şuan. Ben öğretmenim eşim muhendis.Hamileyim. Biraz onun hatrına falan diye barıştık ama aile olayı olmadığında gayet iyi anlaşıyoruz. Ama aile konusu olunca inanılmaz koruyucu oluyor. Benim rahatsızlığım su. Ailesine düşen bı apartmanda 3daire var abisi yerlesmis orda oturuyor eşim ve babası da kiracı var kira alıyor. Evlenmeden arabanın kredisini öderken zorluk yaşamadığını çünkü büyük bolumunu kirayla ödediğini söylemişti fakat evlendigimizden beri doğru düzgün kira gelmedi babası bisekilde harciyo ya da abisi asgari ücret alıyormuş da durumu iyi değilmiş de karısı mide ameliyatı oldu kaçak çıktı 2 kere onlara verdi. Ben bişey dediğimde o babamın bize hediyesi istemezse vermez senin baban veriyo mu demeye başladı. Bana bankada paran var mı dedi yok dedim Alla alla niye falan dedi. Ben de sen hesap veriyo musun da hesap istiyorsun dedim saydırdı bisuru tartıştık. Bu durumda nasıl davranmak gerek gerçekten nefret ediyorum artık ailesinden. Ailesi benden köyde onlara iş yapmamı istiyo yemek falan yapmamı. Diğer gelinden görmediğini benden istiyo yani. Ama ailecek diğer gelinin evine çalışıyorlar ben de bunu reddettigimde sıkıntı yaşıyorum. Eşim arkamda değil ddestek değil bu konuda bana ailesini düşünüyor

Son düzenleme:
Canım niye minnet ediyorsun evin kirasına tabiki vermek zorunda değiller Ben eşimin bunu başıma kakmasındansa hiç kabul etmezdim bu kira parasını..Çocuk yok sanırım zaten çocuk olunca kimse senden iş beklemez merak etme çocuğunla ilgilenirsin anca kendi işlerini halledirsin

Minnet etmek değil bu bikere bana kirayı kendi aldığını söyledi biz kirada oturuyoruz babası da buradaki kirayı oraya verirsiniz dedi hepsi yalan çıktı bunun hayal kirikligi. Abinin herseyine kosarlarken eşim de dahil para faaln ister rahatça yuzsuzdur arsizdir abisi bizim durumumuzun bu olması canımı sikiyo ben de hicbisey yapasim gelmiyo onlar için soguyorum

Eşiniz haklı. Para vermiyorlar diye mi nefret ediyorsunuz insanlardan? Pes vallahi. Eve gidip yemek yapmak da para karşılığı yapılıyor demek ki.
Ne konuda haklı. Yok ailene yalnız gidemezsin 1 2saatligine eşinle gidebilirsin dedi bana babası mesela bundan nefret ediyorum ondan abisi de sürekli yuzsuzce para isteyip durmasından 40yasinda adamın eşimin de ona hayır diyemem eşinden nefret ediyorum. Haksızlık yapılıyor ve benim de içimden bişey yapmak gelmiyor artik

Tek sorun buysa, bunun için canınızı sıkmayın. Eşiniz babasından zorla kirayı alamaz ki. Abisine veriyorlarsa size de vermeleri iyi olur ama vermiyorlar diye de evinizdeki huzuru bozmanın âlemi yok.

Kimse kimseye hizmet etmek zorunda değil ama köye gittiğinizde biraz iş yapmakta dert olacak bir konu değil bana göre. Hiç istemiyorsanız yapmazsınız.

Madem boşanma aşamasından sonra hamile kaldınız, evinizin huzurunu düşünerek hareket etmeye çalışın.

Ayrıntıları sonra yazıyorsunuz. İlk mesajınızda yalnızca kirayı alamadığınız yazıyor. Neyse. Siz çalışıyor musunuz? Çift maaş diye zengin sanılangillerdensiniz muhtemelen. Eşinizin kardeşinin eşi çalışmıyordur kesin, onlar da dünyanın en zavallı insanlarıdır ailesinin gözünde hep onlara yağdırıyordur. Babası ne hakla sizin nereye ne şekilde gidebileceğinize karışıyor ki? Ne sebeple? Eşiniz ne diyor bu duruma?

Ailenin mal varlığına göz koyup, söz hakkı olduğunu düşünen gelinler de yeni türedi herhalde. Eşiniz çok doğru söylüyor sizin babanız ne veriyor mesela size? Ayrıca bir çocuk kaç yaşında olursa olsun anne babasından para isteyebilir, onların da durumları varsa karşılarlar. Biz buna aile olmak diyoruz. Yüzsüzlük kendi kazanıp çalışmadığı , ailesinden kalmamış parada hak iddia etmektir.

Evlenmeden önce bazı erkek tarafları oğullarının maddi durumuyla ilgili açık Seçik yalan söylüyorlar. Size eşiniz kirayı kendisinin alacağını söylemiş. Sonradan doğru çıkmamış. Siz de sinirlenmişsiniz.
yine de yerşeye rağmen onların evi. Vermemeye karar vermeleri onların kararı ve buna hakları var.
hayatınıza devam edin. Bu para meselesini unutun. Ama ufak bir uyarı bu tür konularda pek güven olmayacağını öğrendiniz. Bundan sonra inanmayın.
Yani insanlardan evlenirken bişey beklemeyin. Hatta çalışın ve maaşınız sizin elinizde olsun. Eşinizden bile beklemeyin.
bunca olaya tanık oluyoruz. Özellikle ekonomik konularda insan sadece kendisinden bişeyler beklemeli.

Babası ne hakla karışıyor size. Cesarete bak. Eşiniz de dahil kimse kiminle görüştüğünüze karışamaz. Hele aile. Aileyle görüşmenize kimse karışamaz. Kimi ne kadar sıklıkla göreceğiniz sizin kararınız.

Evet aynen doğru tahmin ettiniz. Eşim de kendine göre haklı o da ayrı ayrı olmayın diye diyor falan diye babasını savundu

Büyümeden, kendinizi gecindiremeden evlenmenin sonucu bunlar. Hem siz hem esiniz hatalisiniz. Ben esimin annesinin ve babasınin parasını niye bekliyim Allah aşkina. Vermiyorlarsa kendi evlatlarına vermiyorlar.baska konularda zaten kimse karışmaya cesaret edemez. Gelmişiz kaç yaşına. Nerde nasıl davranacagimizi baskalardan öğrenecek değiliz değil mi. Çizgilerinizi korumaya öğrenin

Ne demek mal varlığına göz koymak ya ne biçim konuşuyorsunuz siz benim maaşım var zaten kimseye ihtiyacım yok çok şükür köylerinde iş yapmamı bekleyen ailemle karismama karışan insanlar bunlar. Evlenmeden de beraber halı ve ankastre aldık babası bebden dedi sonra biguzel ödedik. Kira sizin dedi. Bunlar yalan oluyo boş laf oluyo ben uydurmadim bunları. Bı evini diğer oğluna verip eşimin hakkını da ona verip üstüne bı de para istiyorlar haftasonlari eşim köye gidip duruyo amele gibi calisiyo hicbirine bişey demedim yardim etsin tabiki ama bu ne biz çalışalım onlar yesin bu müdür aile olmak adam mide ameliyatı oluyo diyorum gizlice para lazım olunca söylüyorlar herseyleri böyle

Siz ne okudunuz da ne anladınız acaba ben de eşimde çalışıyorum maddi durumumuz da kötü degil eşim abisi para istiyor eşim de vermek zorunda hissediyo benim rahatsızlığım bu ailesi beklenti icinde

Siz ne okudunuz da ne anladınız acaba ben de eşimde çalışıyorum maddi durumumuz da kötü degil eşim abisi para istiyor eşim de vermek zorunda hissediyo benim rahatsızlığım bu ailesi beklenti icinde

Iki taraf da beklenti içinde. Yoksa siz kirayi vermiyorlar diye niye hayal kırıklığı yaşıyorsunuz? Esiniz kendini kullandiriyorsa tepkiniz ona olsun ailesine değil. Sömürecek birini fırsat bulunca bir cok insan kullanır. Madem babası size söz verdiği kirayi da onlara veriyor gelirinizden birsey vermeyin. Gerektiğinde aileye de aynen söyleyin öyle. Ama önce esiniz bu konuda akillanmali. Yeri geldiğinde kpdere de haddini asmamasini söyleyin. Ona kalmamış sizi kontrol etmek.

Konunuzun odak noktası elinize geçmeyen kira, asıl mesele ettiğiniz şey de bu. Sizden iş bekleyen insanlara nasıl iş yapmak zorunda değilseniz, onlar da size kira gelirini vermek zorunda değil. Eşiniz de kendisine ait maaştan kardeşine istediği kadar harcayabilir. Zorunuza gitmemesi için aynı şekikde siz de kendi ailenize harcayabilirsiniz aynı miktarı kendi maaşınızdan. Yok ben onlara vermem derseniz bir bankada kendi adınıza biriktirin. O zaman şartlar eşitlenir.

Kizlar abisi lüks yaşam peşinde pahalı elbiseler kıyafetler herşeyi dört dörtlük ordab burdan istio acitasyon yapıyı buluyo kızına özel ders verdiriyo her avmdeki klasik mağazaları beğenmezler asgari ücret aliyo eşi calismiyo. Biz ikimiz de çalışıyoruz hiç lüks biseyimiz yok bı de hala oraya aktariliyo ona çıldırıyorum ben bizim paramız bize yeter zaten istemiyorum mal da gelmesin eşim de benle dursun haftasonlari orda amelelik yapacağına. Eşim gider sabahın köründe gece yarısına kadar çalışır abisi orda burda dolanır sigara içer belim agriyoder bı iş yapmaz herşeyi kendi hakkı görür eşimde öyle goruyo abisine hep yardım etmek istiyo benim isyanım buna

Boşanma aşamasından dönmüşsünüz üstüne hamilesiniz.

Eşinizin abisine ne miktarlarda yardım ediyor? Vermesine engel olamıyorsanız ve aranızdaki tek büyük sorun buysa, durumu kabullenip, çalıştığınız için kendi birikimimizi yapabilir yada kendi ailenize yardım edebilirsiniz.

Eşler arasında bazı sorunlar konuşarak yada tartışarak asılmıyor, madem eşiniz abisine para vermek zorunda hissediyor kendini sizde kendiniz için alternatifler üretin. Sürekli aynı konu üzerinden kavga edip evliliğinizi sıkıntıya sokmayın. Böyle bir düşünceniz varsa eğer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…