Benim sıkıntım eşimin ailesi

Dediğim gibi bunlardan babasının söylediklerinden gitmiyorum artık o da ben gitmiyorum diye gitmiyor. Ev babasının ailesinden kalma yer müteahhit yaptırmışlsr . Özel ders aliyo diye bizden para isterse düşer bence işte eşimde sıkıntı zateb

İyi dinle ben işi bıraksam haklı mı olcam saçmalama istersen yolluyor diyorum adamın doğru düzgün bı maaşı eve girmiyor eltimin sağlık problemi yoktu eğer yemek yemeseydi zaten zayiflayabulurdu her akıllı insan gibi asgari ucretlr bu ameliyatı olması mı normal

Valla senle kimse baş edemez bu konuşma tarzın varken.Otur kendi kendini yemeye devam et ihtiyacım yokken bana neden para vermiyorlar diye.

İhtiyacım olup olmDigini siz mi bileceksiniz ayrıca eşim kendi evi olduğunu söyledi abisinin evinde kendi oturuyo zaten babası kira alıyor eşim de kira alıyor şeklinde bana söyledi eşimin hakkı yani bu ortalık mali değil niye çalışmasın mesela onun eşi us begenmeyip evde yatarken herşeyi lüks içinde yaşasın biz de evin eksiklerini tamamlicaz diye canım çıksın ne ala memleket

Ben sizi anladım üstelik sizden daha fazlasını yaşıyorum ama hiç eşimle bunun için huzur bozmadım. Biz de karı koca memuruz ev aldık borç ödüyoruz. Benim de eşimin abisi asgari ücretli babası ona bir ev yaptırıyor, üstelik biz babasına sürekli para yardımı yapıyoruz, kendi babamın verdiği ev hediyesi parasını bile eşim babasına verdi bu yüzden araba bile alamadık, işe okula giderken yollarda sürünüyoruz. Ama abisinin altında gayet de pahalı bir arabası var. Ama iş acımaya gelince onun mesleği yok bu ev onun olacak. Eltim her bayram yeni bir elbise giyer üstünde bir gördüğümü bir daha görmem, bunlar bana da çok dokundu başlarda çünkü ben kıyafete bu kadar para veremiyorum ev borcu çocuklar okul. O zaman senden önce dertten ölmem lazımdı. Niye dert edip içimi eriteyim kocamla huzur bozayım,bunları kavgasız yavaş yavaş belli ettim eşim de zamanla kendi gördü zaten. sen kendi yağınla kavrul da onlardan birşey bekleme mutlu olmak istiyorsan tabi,yoksa dert çok

Siz de diyorsunuz ki eşim mühendis ama araba kredisi var, kredi kartları var maaşı anca yetiyor iyi durumda değil,
Eşiniz de kendi maaşı ve sizin maaşınızı ( aile olduğunuza göre ) düşünerek bu borçlara girecekti
Babasından alacağı kiraya güvenerek maaşının yetmeyeceği, evini zora sokacak borçlara girmeyecekti
Burada suçlu olan sizin eşiniz
Kayınpederiniz borçlu gibi size kirayı vermek zorunda değil
Ayrıca eltiniz için yemek yemeseydi de ameliyat olmasaydı demeniz çok çirkin

Hah işte beni anlayan biri nasıl astiniz mesela nasıl kabullendiniz ben kabullenemiyorum

Çok rahatsizsan maaşından eve katkı yapmazsın.
Eşin maaşını abisine harcamak istiyorsa iki işte birden çalışsın.

Siz zaten karı koca çalışıyorsunuz, evin kirası İçin neden huzurunuzu bozuyorsunuz. Size kendimden örnek vereyim; evlenmeden önce eşimin ailesi size ev yaptıracağız dedi 3 yıl nişanlı kaldık evi yaptırmadılar bizde, benim ailemin verdiği evde oturduk. Kaynım bizden 1,5 yıl sonra evlendi onun evini yaptırdılar. Utanma pazarına sizde evinizi yaptırın, size yardım ederiz dediler 10 bin tl gibi birşey harcadık bir kısmınıda kayınpederim karşıladı. İlk çocuğum doğduktan sonra ev tamamlandı ancak tabi bu arada kaynım başka eve taşınıp kira bile almaya başlamıştı aylar önce. Neyse şimdi 2 senedir eşimin aileside köylerine gitmeye başladı. Bahçeye gidiyorlar, bizde o zamana izinlerimizi denk getirip yanlarına gidiyoruz. Eşim ailesi ile bahçeye gidiyor bende evde yemek temizlik yapıyorum. Eltim de özellikle o tarihlerde gelmez memlekete. Herkes kendinden sorumlu, ben niye gelmiyor diye dert etmem.

Emin olun böyle meseleler için tartışmaya değmez.

Ben evlenmeden almış arabasını kirayı veriyorum maaşımı etkilemiyo dedi evim var dedi babamın evi demedi abim oturuyor ben de kirayı alıyorum dedi bana

İşte nasıl yapıyorsunuz bunu mesela ben çok kızıyorum haksızlık yspiluyor diye valla gece uyuyamiyorum duruma alışamadım yani

Ben evlenmeden almış arabasını kirayı veriyorum maaşımı etkilemiyo dedi evim var dedi babamın evi demedi abim oturuyor ben de kirayı alıyorum dedi bana
[/QUOT

Tamam işte diyorum ya burda eşiniz suçlu
Size bunları vaad eden eşiniz siz de bu kredi borcunda sıkıntıya düşmeyeceğinizi düşündünüz
Garanti mi almış babasından kirayı alacağım diye ?
Ya da garantiyi aldıysa da şimdi adam vermiyorsa Ve siz neden vermiyorlar diye sorguladığınızda adam onları savunmaya geçiyormuş sizinle birlikte onlara kızmıyormuş ki

Aynen öyle bana farklı konuştu ozaman şimdi onları savunuyor

O başkasının evine benim evim diyorsa her yerde 2 3 evum var derken utanmiyorsa ben niye utanayim neye kizidigimi defalarca yazdım isterseniz okuyun
Defalarca da yazsanız haksızsınız. Evle sizin hiçbir alakanız yok kusura bakmayın bunun için huzursuzluk çıkarınca kendinize yapıyorsunuz napıyosanız. Keyfiniz bilir.

Hah işte beni anlayan biri nasıl astiniz mesela nasıl kabullendiniz ben kabullenemiyorum
Tabi ki zor ama sahip olduklarınızın farkına varın, onlarla kıyaslamaya sokmayın kendinizi, zamanla kabullendim kabullenmeyip dertten öleyim mi? İyi bir işiniz var bir bebek bekliyorsunuz, belki bir dönem zorlanır ama düze çıkarsınız, hayat standardınız her zaman onlardan yüksek olacak. Onlar hep acınan taraf olacak doğal olarak. Siz acınan taraf olmak mı isterdiniz? Bi kere onların yerinde olmadığınız için şükredin. Aşağılamak için demiyorum kimse yanlış anlamasın ama onlarla kültürel birikiminiz bile bir değil. Gerektiği kadar muhabbetim var güleryüzümü eksik etmem ama hayatlarıyla da çok fazla ilgilenmiyorum, ne giydiği ne yediği ne arabası, ben kendi hayatıma bakıyorum, kıyaslamayla hasetle ömür çürür yaşlanırsın, yetersizleşirsin hiç durduk yere

Ben okuduğuma yorum yaptım ayrıntıları anlatmadan başkalarının anlamasını beklemeniz büyük bencillik

O zaman çocuk yapmak yerine eşim beni kandırdı diye boşansaydın

Eşim destek olsa duze de çıkarım kimse de umrumda olmaz ama eşimde abisine destek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…