ya aslında sohbetiniz samimi geldi yazayım
olay ben sen o değil
evet haklısınız her evliliğin dinamiği farklı
benim bu konuda da benzer konuda da takıldığım husus bunlar kural, siz istisnasınız algısı
konu sahibine de sordum
kadının eşine sormaya hakkı olan sorular neler, yani bunları nereden öğreniyoruz
hani "tabii ki sorulur" diyor ya arkadaşlar ya da işte geçen gün patronun arabası vardı "kocası tabii kadını aramalı, merak eder" vs vs
bu kesin kabullerin kaynağı ne
bir yerde evlilik kitapçığı falan dağıtılıyor da bana ve bir kaç arkadaşa mı denk gelmedi
hani biz istisnayız da bu kural olan yaşam biçimini nereden gördük
ben konu sahibinden muhtemelen burada yazan bir çok kişiden büyüğüm 41 yaşındayım
20li yaşlardaki kızların bir çoğunun "evlilik şöyle olur" algısı var, bu algının temeli ne
yani babaannem dedeme nereye gidiyorsun diye sormazdı gideceği yer belirli idi ya işe ya camiye giderdi
annem babama yahut babam anneme nereye gidiyorsun diye sormazdı
işe gidilirdi erkekler kahveye kadınlar komşulara giderdi en fazla
kimse de eşlerine işten çıkınca nereye gideceksin diye sormazdı işten çıkınca eve gelinir yemek yenirdi
ben bu hikayenin 3. kuşağıyım
evlendiğimde cep telefonumuz vardı ama neden sorayım yani işi biten eve gelirdi, değişik bir şey yapmak isteyen diğerine haber verirdi, artık (en azından benim yaşadığım büyükşehirlerde) işi çıkışı kahveye giden yahut kadınlarla ev oturması yapan bir yaşam biçimi de kalmadı
iş çıkışı bir yere gidecek olan varsa o da arar haber verir ki genelde zaten eşler sevgililer vs de çağırılır ama diyelim ki erkek erkeğe yahut kız kıza bir buluşmada da gidecek olan söyler
yani iş çıkışı kızlarla kahve içmeye gideceğim diye haber verdi isem birisi bana kaçta geleceksin, oradan çıkışta eve mi gelirsin vs diye sormamalı
en fazla çok geç kalırsan haber ver de seni duraktan alayım vs gibi bir muhabbet geçebilir
bu karşılıklı sorulacak sorular instagram sayfası vs varsa, evlilik rehberi gibi falan ben de alıp okuyayım, eksikliklerimi kapatayım
hatta
KudrAlobar
a da gönderirim, bence onun da ihtiyacı var
mesela konu sahibi deseydi ki ben evde o gelirse yemek yapacaktım gelmezse peynir ekmek yerdim yemek yaptım ama gelmedi
o zaman anlat bu yaşananları bir daha güzelce gelip gelmeyeceğini de söylesin derdik
ya da adama dümdüz "yemek yapayım mı akşama" diye sorabilirdi ama o "eve mi geleceksin başka yere mi gideceksin" diyerek kontrol cümlesi kurmuş oluyor