- Konu Sahibi umutluluk79
-
naptın cnm güzel bir haber var mı senden.....inş güzel haberler bekliyorum sendennnn....
bende 31 yasimda kizimi (19 aylik)
32 yasinda ikinci kizimi (3.5 aylik) dogurdum :)
bu senede dogurmazsam iyi :)
3 sene sonra dÜsünüyorum
ve hic kompleks etmiyorum 20 yasinda gencecik anne olan arkadaslarimin
simdi 12 yasinda cocuklari var hala ona sasiriyorum ben anca kendimi hazir hissettim
ve senin gibi biraz gec elde ettim bazi seyleri
(ikinci evlilik, guven sorunu, hazir hissedememe, saglik vs)
benim annem beni 35inde dogurmus.
anannem 25 yasindan 45e kadar cocuk dogurmus toplam 7 tane
kaynanam da gorumcemi 42 yasinda dogurmus.
teyzem 38inde ikiz dogurdu simdi 40i bitti yine hamile.
derdiniz bu olsun. suan okul master is bulma derkn evlnme yasi epey ilerledi herkeste. cok normal bence
ilk cocuguna bi cok insan daha genc kavussa da ikinci ucuncu cocuklar genelde 35+ yaslara kaliyor zaten.
esinizle araniz iyi olsun yuvaniz huzur dolsun. gerisi kolay is sıkmayin caninizi. stres ve uzerine cok dusunmek hamile kalmayi zorlastirir diyorlar :)
Annem kardeşimi 33 yaşında doğurmuştu. Bence böylesi daha bile iyi olmuş. Erken anne olsanız sorumluluğu üstlenmekte daha çok zorlanabilirdiniz hazır olmasanız daha ağır gelirdi, yük gibi olurdu. Şahsen ben de 30umdan sonra anne olmak isterim, daha iyi, daha tecrübeli ve hazır olursunuz bence
Bende 34 yasinda ve evliligimin ilk gecesinden hamile kaldim. 35 te dogurdum.cok saglikli bir bebek masallah.herkesin yavrusuna masallah
benim annemde 33 yaşında erkek kardeşimi doğurmuştu ilk okula gidiyordum yengem 34 te doğurdu şimdi 1 buçuk yaşında kızı var fena halde akıllı. rabbim verdikten sonra gerisi hikaye. yani sorun olmuyor çok var 30 lu yaşlarda doğum yapıpta sağlıcakla bebeğini kucağına alan. inşallah sende bu duyguyu tadarsın en kısa sürede. ben kısada olsa tattım hiç bir şeye değişilmez. inşallah rabbim aratmadan en kısa zamanda sağlıklı bir evlat nasip eder.
ayrica sunu soylemek istiyorum
ilk evliligimde uc dusuk yapmistim enfeksiyondan vardi yumurtalarimda
ücÜncü düsügÜmden 7 sene sonra (tabii bu arada bosandim ve 2009'da tekrar evlendim)
hamile kaldim
doktora gidip durumu anlatmistim ve tedaviye baslamak istedigimi soyledim
alternatif sunmam icin erken bir sene sonra deneyelim demisti moralim bozuk sekilde
ozel hastahaneye gitme dusuncesi olustu bende
esime daha once anlatmistim sorun cikabilir demistim
ve doktordan sonra tekrar ciddi ciddi anlattim durumu
ama iki ay sonra hamile kaldim ve dogumdan alti ay sonra tekrar hamile kaldimki 25 haftalik olana kadar
anlamamistim
tam 28 ay once umutsuzken bugun iki cocugum var ne mutlu bana
bu yuzden artik umutsuz degilim her iste bir hayir var
kızlar büyük bir stresin altındayım...32 yasındayım eşimle bir süre daha ayrı yasıycaz iş nedeniyle...tabi bu süre zarfında cocuk calışmalarına başlayamadık...yasım 30 un üstünde olduğu için stres yapmaya basladım ...daha önce ultrasonla hormonlarıma bakıldı hersey normal denildi tabiii 2 sene önce...okuldu işdi derken daha önce de nişandan ayrıldım gec evlendim...herseyi o kadar zor elde ettim ki hayattan biraz yoruldum...şimdi de cocuk stresine girdik...allaha şükür eşimle cok ii anlaşıyoruz...benim yaslarım da olup da aranızda kendiliğinde hamile olan var mı...gecen gün birisi elini cabuk tut erken menopaza girersen görürsün dedi...nasıl moralim bozuldu anlatamam
bende ilk bebegimi 34 yasinda dogurdum. su an 35 yasinda ve 6 aylik hamileyim. ikisindede problemsiz hemen hamile kaldim.
evlilikle bu kadar bekledigimede hic pisman degilim. aksine. :)
belki 2 - 3 sene sonra 3. bebek bile düsünürüz..
32 yas cok normal bir yas bu devirde
canım takma ya kafana benimde 28 bitiyor napalım ölelim mi yani benimde 3 yıldır olmuyor bana da diyorlar yaşın ilerliyor diye rabbim ne zaman kısmet ederse o zaman gelecek yavrularımız 40 yaşında menopoza giriyorum derken hamile kalan bir tanıdığım var rabbim neyler neylerse güzel eyler yeter ki biz kafamıza takmayalım canım üzülme yüce mevlam zamanı gelince bizede bebişlerimizi gönderecek inşallah amin...
En büyük görümcem 43 yaşında planlı olarak gebe kaldı 2 saatin içindede normal doğumla cocugunu kucagına aldı. şimdi kızı 4 yasında :)
Evet yaş önemli bir faktör ama engel değil.
kızlar büyük bir stresin altındayım...32 yasındayım eşimle bir süre daha ayrı yasıycaz iş nedeniyle...tabi bu süre zarfında cocuk calışmalarına başlayamadık...yasım 30 un üstünde olduğu için stres yapmaya basladım ...daha önce ultrasonla hormonlarıma bakıldı hersey normal denildi tabiii 2 sene önce...okuldu işdi derken daha önce de nişandan ayrıldım gec evlendim...herseyi o kadar zor elde ettim ki hayattan biraz yoruldum...şimdi de cocuk stresine girdik...allaha şükür eşimle cok ii anlaşıyoruz...benim yaslarım da olup da aranızda kendiliğinde hamile olan var mı...gecen gün birisi elini cabuk tut erken menopaza girersen görürsün dedi...nasıl moralim bozuldu anlatamam
Annem de 29 yaşında falan beni dünyaya getirmiş, en küçük kardeşim dünyaya geldiğinde de 36-37 yaşlarındaydı. Ben 7 yaşındayken babam 40' lı yaşlarındaydı, çocukken kızardım hep neden geç evlendiniz diye babam' da ne yapayım kızım annen saklanmış benden, bulmam biraz uzun sürdü derdi..
Evlenmekte, çocuk sahibi olmakta kader, kısmet.
Allah bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?