benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Bana öyle geldi ki ailesi seni istemediği ama bunu da açıkça söyleyemedikleri için böyle bir bahanenin arkasına sığınmışlar.
Telep ettikleri şey çok zor, onlar da bunu biliyor. Muhtemelen senin buna cesaret edemeyeceğini, ya da beceremeyeceğini ve bırakacağını düşünüyolardır. Kolay mı tıbbı kazanmak okumak?
Niye bilmiyorum ama içimden bir his sen tıbbı kazansan ve okumaya başlasan bile bu sefer başka bir problem yaratıp aranızı yine bozmaya çalışacaklardır.
Zira amaç senin doktor olman değil, oğullarını senden ayırmak. Benim fikrim tabii.
Bana sizi ayırmak için bir tuzak gibi geldi sadece..... paranız olsun, her şeyiniz olsun bahaneleri falan...bunlara hiç inanmadım.
Çok iyi düşün lütfen arkadaşım.

konuyu okuyunca sonunu merak ettim herhalde şaka felandır diye.

kusura bakma canım, erkek arkadaşın dr olacak ama adam olamıyacak. Sevdiği kızın mesleğini ailesi doğrultusunda değiştirmeye çalışıyor. Affedersin ama sen mal mısın ki etiketine bakıyorlar. Her anne baba ister kızının yada oğlunun evi, arabası, yazlığı olsun. Sen dr, eczacı, diş hekimi olunca mı oluyormuş onlar.
Bende fen edebiyat mezunuyum eşim mühendis. bu mantıkla benimde mühendislik okumam gerekiyordu. geçti artık evlendik dermişim kaydirigubbakcemile5 :teytey:
eşimle aynı şartlarda çalışıp nerdeyse aynı ücreti alıyoruz. zaten önemli olan 2 kişinin kazandığımı yoksa mutluluğumu. Aileler bunu ayırt edemiyorlar.

Yazık yaa toplum düşünceleri ne hale gelmiş. Ben üniversiteye giderken komşumuzun 2 kızıda gidiyordu. Anneleri öğretmenlik okuyan kıza mühendis, hukuk okuyan kızada dr olsun bulduğunuz demişti. çok gülmüştük bu lafa...

Şimdi erkek aileleri gelin mesleğini seçiyor. 4-5 yılda devir böyle değişti.

Valla erkek arkadaşının ailesi zil zurna cahilmiş, erkek arkadaşın okumuş cahillerdenmiş. Bence sen bu aileye bulaşma bile. Güzel güzel bölümünü bitir, biran önce hayata atıl.

cnm seni çok iyi anlıyorum,okadar seviyosunki ortadaki haksızlığı dile getiren arkadaşlara karşı bile onu savunabiliyosun,eski erkek arkadaşım mühendislik okuyordu,bende kamu yönetimi,ailesi bu ilişkiye oldum olası karşı çıktılar,biricik oğullarını hep bi öğretmene layık gördüler,okulu derece ile bitirmem onları etkilemedi,anladım ki sorun benim bölümde değilmiş,o sadece buzdağının görünen yüzüymüş,yani bahane imiş...
şimdi ne mi oldu?ayrıldık tabiki,3 sene mücadele ettik,ama ailesini ikna edemedik,şimdi ben okulu bitirim,işimde kariyer yaptım,ama biricik oğulları hala mühendislik okuyor,bi türlü bitmeyen bir okul..
kimsenin ahı kimsede kalmıyor,beni beğenmeyen aile şimdi oğullarını okuldan almayı düşünüyr,çünkü onun o okulu bitirmesi imkansız,ve hayanına lise mezunu olarak devam edicek..benim için onun okulunun önemi yoktu, okadar seviyoduum ki ilk okul mezunu dahi olsam kabul ederdim..
cnm sana değer verseydi bölümünü sorun etmezdi,anla artık bahane arıyolar...

tıpı okuyabilcek yapın varmı maveayy kadavralar flann??????yazmıştım ama yeniden yazayım sen tıp okuyunca sevgilinin ailesi senin yüzüne olur tamam bekleris ozman diorlarmı??sevgiilinn kaçıncu sınıfta??o bitirince hadi ewlen derlersee seni beklemezse bu seferde ailesi???????????????????????????CADIARZU

Valla herkez çok güzel konuşmuş bunun üstüne yorum bulamiyom iy düşün dile kolay alti sene ömrünün en degerli yillari zaten elinde bi mesleyin var bune saçmalik yaaaaaaaaa diyelim tippi okudun 7 sene sonra 32 yaşinda felan olcan bu seferde ya olum bu kiz artik yaşlandi ben genç gelin istiyom felan derlerse hem seni bekliycekmi 6 sene senin hayallerin yokmu sen oyuncakmisin aklini başina al ne demek tipi okumuycaksan ayrilalaim saçma yaaaaaaaaaaa eger onun için böyle bişey yapipta yari yolda kalirsan kafani taşlardan taşlara vurcaksin unutma lafimizi arkadaşim hayat senin hayatin kimsenin yön vermesine izin verme

sevgilin sana olan o yoğun sevgisinden mi ya oku ya da okumayacaksan ayrılalılm diyor ...şu yasıma geldm bu kadar sacma sapan bir ayrılık sebebi ne gördüm ne duydum bu cahil aileye gelin olsan ne olmasan ne?ailesinin sözüne bu kadar itaat eden bir kılınığa eş olsan ne olmasan ne söyle bakalım?son sınıfa gelmişsin işini kur okulunu bitirip çalış sevgiline de canın nasıl isterse ben buyum de giderse defolsun...herkes doktor mu olmak zorunda ben de fen edb mezunuyum okuması zordur herkes bilir...neyse canım saflık yapma lütfen..hoşça kal.

anaaaaaaaaaaaaaaaaa.....kusura bakma canım ya...bunu da ilk kez duyuyorum...böyle bir hakkım olduğunu bilseydim ben de kocamı okutup bu yaşta prof yapardım...Aman Allahım ya.....güzelim, eğer dengeler eşit olsun isteniyorsa sevgilin senin okuduğun üniversiteyi bitirsin, yok senin okuduğun yeri beğenmiyorlarda tıp fakültesini üstün tutuyorlarsa o zaman kendileri bilirler (ki öyle görünüyor) bence yol yakınken dön derim....sonradan sevgilin de ben vazgeçtim, okuma falan derse de yol yakınken dön, sonra seni yine kırarlar. canım benim ya...öss ye girmeyi göze aldım diyor, kıyamam...bence sen okuluna dört elle sarıl....olacağın mesleği en iyisi olmaya bak....çünkü tıp kazanayım derken de derslerinde başarısız olursun falan, sorun çıkar..işsiz kalırsan bunlar mı bakacak sana......(hiç sanmam)

hem cok kızdım sevgılınede sanada hemde cok uzuldum ıkınızede canım
cocuk bellıkı aılesını karsısına alamıyor sendende vaz gecemıyor
sen 25 yasından sonra tıp okuyabılırmısın yada tıp okumayı ne kadar ıstıyorsun
baskası ıcın boyle bır karar verılırmı canım Allah askına
sevgılın cok sevıyosa kabul ettırecek aılesıne
yuvayı meslekler degıl ınsanlar kurar canım benım nasıl bır zıhnıyettır bu
hemde sen edebıyat gıbı coook guzel bır bolum okuyorsun ıstedınkı tercıh ettın kazandın nasıl vazgecebılırsın
hem daha tıp okuyacaksan okul bıtene kadar evlılık olmaz zaten ne malum onun senı terketmeyecegı bellımı olur neler goruyoruz neler okuyoruz burda hemde bırıncı agızlarda
aklını basına al canım boyle bırılerı ıstıyo dıye yaparsan mutlu da olmazsın huzurluda olamazsın verımlıde olamazsın
kendı ayaklarının uzerınde saglamca dur
25 yasındasın cokda guzel bır meslege baslayacaksın
hayat ınsana nelerı unutturuyor karsına senı meslegın ıcın degılde sen oldugun ıcın sevecek sahıplenecek ne ınsanlar cıkacaktır
opuyorum canım mantıklı karar alman dılegıyle..

Ayy doğrusu çok ilginç...
Bu insanları anlamak mümkün değil...
Yok mesleğini beğenmez, yok şusunu yok busunu... Aaaa bu ne böyle be
Senin adına çok üzüldüm canım...
Ama sevgilininde bu konuda biraz rest çekmesi gerekiyor...
Gerçi ailesindeki insanların nasıl olduklarını bilemeyiz, oda zor durumdadır elbette ama senin böyle birşey yüzünden yani istemediğin hazır olmadığın bir mesleği seçmen yıllarca okuman çok saçma bence...
Allah akıl fikir versin ailesine ne diyim...
Allah yardımcın olsun seninde, hakkında hayırlısı olsun canım...

diyelim kabul ettin ve bir şekilde tıb bölümünü kazandın, okumaya başladın. daha sonra aranızda düzelmeyecek tatsızlıklar oldu ve ayrıldınız. hiç pişman olmayacak mısın bu insan için ömründen 6 yıl feda ettiğine. kaldı ki öyle bir aile için bırak tıb okumayı parmağımı bile oynatmak için kırk saat düşünürüm. eğer erkek arkadaşın seni gerçekten seviyorsa ailesini susturmayı bilir. milletin isteğine göre hareket etme derim ben tabii sadece fikrimi söylüyorum gerisi senin bileceğin iş. allah yardımcın olsun:teselli:

Ben yolun açık olsun derdim.
Mesleğim için beni isteyecek biriyle ve onun ailesiyle hiç işim olmaz.
Annem babam 4 yıl beni okutmak için çalışacak, didinecek. Belki kendi ihtiyaçlarından kesip beni okutacaklar, ben de ne kadar sevdiğim de olsa, elalemin oğlu ve onun doktor gelin delisi ailesi için bütün bu çabaları boşa atacağım öyle mi.
Yok öyle.
Günah ya valla günah.
Hemen ayrılır kendi işime gücüme bakardım.

canım sen şimdi bir sene öss ye hazırlanacaksın...Tıbba yerleşmek için dersaneye gideceksin .Hadi tıbbı kazandın tekrar öss stresi onca dersane parası bide sevgiline zaman ayıramayacaksın.Ailene yük olmaman gerekir bence çalışıp tıp gibi meşakkatli
bir fakülteden mezun olduğunda hayatının en güzel günleri okumakla geçicek .
Benim nacizane fikrim sen kendi ayaklarının üstünde durup öncelikle ailene olan
sorumluluklarını yerine getir dik dur hayata eğer sevgilin ve ailesi insan evladıysalar
sana önce saygı sonra sevgi duyacaklardır.Sen tıp okusanda yeni bir engel çıkar karşına bence .Bide meslek yaptılan iş kariyer insan ilşkilerini belirlemez ben sevgilim mühendiste olsa severim işçide ailemide bu seçimime karıştırmam seviyorsam.Seni kızdırmamışımdır umarım sen onun ailesinden çok kendi aileni düşün canım şu aşamada.Hakkında hayırlısı olsuna.s.

sonucta herkesin hayali farklidir sen bi kere düsün doktor olmayi istiyormusun yoksa sirf sevgilin icin mi okuyacaksin evet cok güzel meslek ama herkes yapamaz mesela ben yapamam...istersem dünyanin puanini alayim yinede tercih etmem cünkü gercekten benlik birsey degil.
sevgilinin ailesi tamamen saygisizmis kusura bakma,bir insani mesleki duruma göre degerlendirmek cok yanlis okumamis olsan demek ki simdi siz diye birsey olmayacakti...eger sevgilin doktor olmayacaksan ayrilalim diyorsa birak gercekten... hayatini kontrol etmek istiyorlar yarin tusa gerek yok diyenler oglumun yanina olmuyor uzmanlik alman lazim diye seni yine kosturacaklar..dünyadaki tek erkek o mu acaba ne saniyorlar...sevgi maddi degildir meneviydir eger bu yoksa bence coktan bitmis benim meslegimle kabul etmeyen icin bende yokum demektir

larisacim bende ayni senin gibi düsünüyorum,
ne demek yani illa doktor kiz falan, ben onlar icin yada herhangi birileri icin niye istemedigim biseyi, yada olmadigim biseyi yapmak zorunda olayimki ?
Ben kimse icin hic bisey yapmam, hele istemedigim bisey hic yapmam.
bazi arkadaslarin dedigi gibi, sevgilininde sana bu konuda baski yapmasi cok ilginc geldi banada. tamam oda baski altindadir belki ama o artik kücük bi cocuk degil, istedigi karari verir, istedigi kisiyle evlenir öyle degilmi ama ? benneyaptımki
Simdi sana bu konuda karisanlar, öbürsü günde baska bi konu icin karisirlar.kötükedihüso
6 sene doktorluk okicaksin bu yastan sonra (yanlis anlama yasin büyük diye demiyorum ama, baya gec olucak bitirene kadar), kazanip kazanmiyacagin belli degil, hadi kazandin 1 sene okumaya basladin. busefer dicekler oglumuzun evlenme yasi geldi. hop evlensin. Sonrada derler okuyan bi kizla evlenemez. bu böyle sürer gider sonu olmaz.
Bastan tavrini koymalisin derim ben bacim. taviz verme , ben böyleyim beni begenen böyle begensin :dilcikar: demelisin :1hug:

tamamen katılıyorum etiketle insan ayrılmaz bir doktor bir lise mezununla evlenemez yada başka bir meslekten birinle evlenemez diye bir kaide yok çok saçma bir düşünce ileride oğullarının mesleğini yapabileceğini kim garanti ediyor?
ben kesinlikle bitirirdim bu ilişkiyi etiket meraklı bir aileyle evlilikte yürümez bugün doktor ol derler olursun yarın başka şey isterler iyi düşün derim ben..

bende bu olayı anlanıyorum yaa sevensizlersiniz anlaşacak olanaynı evi paylaşacak olanhayatı paylaşacak olan sizlersiniz ailenin bu kadar müdale etmesine akıl sır erdiremiyorum ben... ne saçma...
adam belki senden ayrılacak tıp okuyan biriyle evlenecek de onunla mutlumu olacak iki tıp okuyaninsan mutlu bir yaşam sürer die bir kural varda bizim mi haberimiz yok ...off off şu aileler bir karışmasalar gönül işlerine çocuk diilsiniz ki artık karar verme yetisine sahipsiniz bunu bir görebilseler...
allahhakkınızda hayırlısını nasip etsin arkadaş ama şunuda düşün erkek arkadaşın ailesini düşünüyor madem sende sana emek verenler ne diyor birde onlara kulak ver acaba onlar emeklerini biri uğruna heba etmene göz yumacaklarmı ... o hiçe sayamadığı seslere kulak verirken sen seni sevenlerin söyleyeceklerine kulak mı tıkayacaksın yoksa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…