benim yerimde olsanız ne yapardınız?

bence seni sen olduğun için istemeliler etiketin için değil.her ne kadar 2kişi evleniyo gibi görünsede ailece evleniyosun yakınlık uzaklık kişilere göre değişiyo.herseyden önce sana saygı duymalılar mesleğine ya da benzer seylere değil.yaşayan olmadığımız için senin sorununu çözüm üretmek vazgeç ya da vazgeçme demek kolay oluyo ama sunu unutma canım erkek arkadaşın ve onun ailesinin senin için istemiş daha doğrusu seni yapmaya zorlamış oldugu şeylere ailen ne tepki verecek buna hazırlar mı? hem hayat bi kez yasanıyo okumanın yası yoktur bunu kendin istediğin için yap birileri istediği için değil.erkek arkdasın yeri geldiği zaman seninle gurur duyabilmeli seni oldugun gibi kabul etmeli ve benim askım bu demeli sana farklı bi elbise giydirmeye calısması bana pek hos gelmedı umarım en dogru kararı verırsın üzme kendini allah yardımcın olsun...

ailesı neden bunu ıstıyor kı 25 yasındasın 6 sene koy 31 yasındayken mı evlenıceksınız, muhtemelen tayının ebesının gözüne cıkacak yıne ayrılacaksınız,
sen su an ogretmen olabılırsın
ogretmenler doktorla ewlenıyor zaten yanlıs bısey degıl bu

benım sevgılımın aılesı de calısan karıyerlı bı kız ıstıyorlar ben karıyersızım ew kızıyım iş bulabılsem karıyerlencem ayrıldık işte,

ayrılmak ıstıyosan gırme öss ye

bana sorarsan gır ama ... ayrılmaktan daha ıyı degıl alan degıstırmek..

ayrılırdım ben...
o ne ya öyle sipariş verir gibi...
bırak arkadaşım senin hayatına anlı şanlı başka biri girer seni olduğun gibi kabul eden...
o da evlenir doktorla iki yıl sonrada ayrılır...
ailelerin bunları anlaması için bu tür komplekslerden arınması gerekir...
bırak ne halleri varsa görsünler...
hayatına bak...
insan bir ilişki de ancak ve ancak emeklerine saygı duyulduğu müddetçe kalabilir...
herkes doktor olacak sanki...
hay Allah'ım ya...

Canım bende fazla uzatmadan aklımdakini ekrana dökücem .Seni gerçekten seven böyle kabul eder ve ailesinede kabul ettirir.Senin bölümünde çok güzel bir bölüm,tam bayanlar için ideal.
Hemen tıpı kazandın diyelim okulu bitirene kadar yaşın30 u geçecek tabi yıl kaybın olmazssa sonra tayin vs uğraşacaksın birde uzmanlaşamassan pratisyen olarak acillerde günlerce sürekli yorucu nöbetlere gireceksin.Gecen gündüzün birbirine girecek, hayatın kayacak.Bir sürü hayalinide :CüvCüv:ertelemeye almak zorunda kalacaksın.
Birde gerçekten sevdiğin için meslek değiştirmeye hazır mısın?Ailesi için seni çok zor olduğunu bile bile meslek değiştirmeye çalışan kişi neden ailesini ikna etmek yerine seni değiştimeye çalışıyor.Acaba kendisi senin için kendi branşını değiştirir miydi çok merak ediyorum:uhm:

Saçma ya hakkaten çok saçma tıp okumaklamı değerli olunuyo bişey söliyimmi olunamayacağı işte kendi oğullarından bile belli seni koruyamamış savunamamış Bence yıllarını verip doktor olsanda olmicak onlarda bu düşünce yapısı oldukça Bırak kararı erkek arkadaşın versin ya seni böle kabul edicek yanında olucak ya da daha fazla zamanından çalmayacak şimdi 25 yaşındasın 20li yaşlar çok önemli bence

Canım, sen her ne kadar "ben de bu fikre sıcak bakıyorum, olabilir aslında" gibi düşünsen de neticede başkasının isteğiyle tıp okuman hayatının hatası olur, 25 yaşındasın, kendi kararlarını verebilecek yaştasın, alınma ama sevgilinin seni ikna etmeye çalışması bile çok yanlış, onun yapması gereken seni değil,ailesini ikna etmesi.
Çözüm şu, sen onu ikna ediceksin o da ailesini ikna edecek ve iş tatlıya bağlancak, Sevdiğin insanın biraz cesarete ihtiyacı var, ona cesaret ver, o da seni ailesine kabul ettirsin, baskılardan bunalmış, sana yalvarıyomuş, sen ona yalvar, sen onu motive et, sen onu ikna et,o ailesine psikolojik baskı yapsın, ben bu kızı seviyorum, mesleğiyle mi evlenicem,ben onu olduğu gibi seviyorum desin, " bakarsın ailesi çocuğun ısrarından bunalır, olduğu gibi kabul eder...

Yani ne sen tıp oku ne de ayrılın, aileyi ikna edin canım..
İnş tatlıya bağlanır, çok mutlu olursunuz.. a.s.

niye erkek arkadaşın istiyor diye o meslekte çalışasın ki
6 yıl okuyasın ki
sen istiyormusun
sen mutlu olacakmısın
bence yapma böyle birşeyi ailesine seni bu okulla kabul ettirmesi dahha kolay niye
senin için zoru seçiyorki
ben olsam okumazdım açıkcası
hayat acımasız hayat süprizlerle dolu

senin okuduğun bölümde okumak isteyen bir sürü kişi var
eminim onlar senin yerind eolmak için neler vermezlerdi.

hakkında herşeyin hayırlısı

Hadi tamam ikinizde doktor oldunuz. Bu herşeyi hallecekmiymiş? mutluluk garantimi öyle ısmarlama olurmu...anne babalar tabiki şunu isterler haklı olarak oğlumuza eş değerde olsun diye düşünürler. Çok saçma tamam okumuş olsun ama illa aynı meslekte mi olacak.. Kendini ne üz nede yor gayet eğırdan sat.. kimse vazgecilmez değil...:1closedeyes:

canım sen tıp kazanıp okumaya başladın diyelim onun tayini nereye çıkcak kim bilir görüşemiceksiniz.bu da var.doktorluk elbette iyi bir meslek bunu kazanmanın okumanın bir zararı olmaz ama hayata geç atılıcaksın.o zamana dek para kazanamıcaksın.bunlar da var.ailesi de ne acayip oğullarını nasıl bir üstün görmedir bu?gerçi sen bunların hepsinin muhasebesini yapmışındır ama sevgilin için tıp okumak mantıklı gelmedi bana

canım okudum ve üzüldüm açıkçası durumuna.ama yapılan yorumlar çok haklı buldum yani.hadi aşkın sevgin için mücadeleya devam diceksin ama 6 yıl sonrsı garanti mi sence.bugün bu bahaneyi bulan bu insanlar,kimbilir 6 yıl içeriisnde ne kadar değişecekler.olna senin mücadeleyle akıp giden yıllarına olcak.en güzel çağındasın bide.bitek senin mücadelenle yürümez,çünkü çok uzun zaman en az 6 yıl.iyi düşün uzun soluklu ilişkiler bi bakıyosun birden sudan sebeplerle bitiveriyor.insanlar beklerken değişiyorlar farkında olmadan.bence sevginizin byüklüğne güveniyorsanız.erkek arkadışına büyk görev düşüyor burda.önce ailesinin seni yeterince tanımasını sağlamalı.belki seni yakından tanıyınca doktor gelin takıntıları da sona erer.başkalarının isteklerine ayak uydurmaya çaılşarak mutlu olunamazki.bi zaman gelir sende yorulursun.kimsenin kimseden üstünlüğü yok.derim ki mücadele edin ama uzun bir zamana yayarak değil,sevginizi kabullendirmek için mücadele edin.bu tür durumlarda hep bayanlar daha fazla üzülüyor.allah yardımcın olsun.

Dur bakalım daha nelerle karşılaşacağım bu forumda...
Arkadaşım çok güzel bir bölümdesin,öncelikle seni tebrik ederim.
Da anlamadığım,bu ailelere ne oluyor??Zamanında arkadaş kendisine göre bir seçim yapmış,iyi veya kötü...Bu sadece onun sorumluluğunda.
Aileler bu karışma konusunu artık abartmış durumda...Kaldı ki hiç bir şekilde karışmaya hakları yok.Hele hele böyle bir konuda.
Eğer seni mesleğine göre değerlendirecekler ise bırak,yolları açık olsun canım.

Son düzenleme:
Ne kadar cahil aileler var ya...
Insanlari meslegiyle, saciyla, kiyafetiyle, cebindeki parayla degerlendiren kisileri kiniyorum.
Hadi ailesi cahillik yapmis, sevgiline ne demeli..
Sen 25 yasindaysan, o da en az 25 yasinda var, kendi kararlarini neden kendisi almiyor?
Ailesinin karisina gecip, ben bu kizi ne olursa olsun istiyorum demesi bu kadar mi zor?
Durumu belkide kötüdür tamam, kolay degil ama tip kafültesinde okuyan bir gencinde artik kendi kararlarini kendinin almasi lazim diye düsünüyorum.
Her insanin tip fakültesini kazanmasini bekleyemeyiz. Beklersek afedersiniz eseklik ederiz!
Bence seni oldugun gibi kabul etmeliler, bunu sevgiline söylemelisin.

Mutluluklar canim.

sende üni okuyorsun sonucta
illaki tıp mı olacak

sen eğer kendin doktor olmak istiyorsa okuu
ama baskalarının gözüne girmek için seni kabul etmeleri için se bence hiç gerek yokk

sevmek cesarettir
sevmek olduğu gibi kabullenmektir
seni sevdiğinde sen tıp okumuyordun.seni böyle sevdi
eğer seni seviyorsa kabul etmeli,ettirmeli

seni mesleğin için böyle bir kaosa itiyorlarsa ; düşün başına kötü bir iş gelse (hastalansan-sakatlansan vs.) ne kadar arkanda dururlar.
hayat sevmekten ibaret değil
aile ömür boyu birlikte yaşaman gereken insanlar olacak
bu tarz düşünen insanlar için böyle bir fedakarlığa gerek varmıdır?
ayrıca erkek arkadaşın bunalacağına onları bunaltarak üstündeki baskıyı kaldırsa sana sahip çıksa çok daha şık durur!

canm gercekten hayretler ıcınde okudum..senı doktor oldugun ıcın ıstıceklersee bence hıc ıstemesınlerr bole sacmalık mıı olurr ya..ne yasıcaksan kendın ıcın yasa baskalrı ıcın deıll helede sevgılınn aılesı ıcın hıçç...hayrlısı olsun tatlım işin gercekten zor...

bencede arkadaşım...

arkadaşım ben olsam okumazdım.insan için mevkii
makam herşey değildir.seni sevmiş ama ailesine karşı savunamamış.ive ailesinin ağzına bakan erkekten kesinlikle hayır gelmez.

nasıl karışabiliyolar ya çok sinir oldum onlar istiyo diye kendine bunu yapamazsın
eger dr olmayı istiyo olsaydın zaten en başta dr olurdun herhalde...
seni böyle kabul etmek zorundalar neymiş yani bi öğretmeni yakıştıramıyolar mı çok degerli çocuklarına
neyi varmış öğretmenlerin.ne kadar kutsal bi meslek..zaten sen de formasyon almaya fln ugraşıcan
o da o arada okulunu bitirir zaten sen de atanırsan bi yere gül gibi geçinir gidersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…