Benimde Meleğim Olsun Diyen Anne Adayları Burada Toplanalım

sen önce davranmışsın açmışsın topiği ben de aynı konulu dün bir topic açtım gelen giden yok demekki herkes burdaymış.ee bende buraya transfer olayım ozaman...nisanda hamile kalmak istiyorum inşallllahhhhhh.....listeye eklersen greenpeace 7mart yaş 30 .görüşürüzzz

İSİM------------YAŞ-------KİLO------KAÇINCI GEBELİK------BEKLENMEYEN ADET TARİHİ

polanegri -------- 23------- 62 --------ilk -- ----- 6 nisan

tuğçe ------- 24 ------ 58 ------ ilk ------- 25 mart

inception ------ 29 ------ 54 ------- ilk ------ 3 nisan

seda -------- 25------ 60 ------ ilk -------15 nisan

ezgi -------- 28 ------ 84 ------ ilk ------- 2 nisan

lesya78 ----------------------------- 3.

gul123

seyyah ------- 25 ------- 55------ ilk ------- 8 nisan

demirr ------- 25 --------------------------- 7 nisan

matnes -------30------62--------ilk---------8 nisan

karyaa48 ----- 27 ------ 50 ----- ilk -------- 15 nisan

beteray -------- 29 ----------79--------- ilk---------28 mart

papatya50

ayyildizim------27--------57-------ikinci-------25 nisan

yasmin84------26-------57--------dördüncü-----9 nisan

linda25-------30-------50---------ilk-----------

brownim------

deniz_fb------27------52-------ilk---------8 nisan

ayseguleç----26-------56------ilk---------26 mart

ruuhi---------25-------63-----ilk---------27 mart

asliyan------26-------57------ilk---------12 nisan

aysemels----25-------29-----ilk---------25 mart

zeliş--------23-------70----ikinci--------1 nisan

greenpeacee---30----------------------7 nisan

hoşgeldin canım tabiki canım ekledim bile...

Bebek sahibi olmak;

Anne olmak

Bebeği düşünmede birinci adım olarak kendini hazırlamak ve önceden tasarlamak gerekir.

Gebe kalma konusunu yaklaşık en az üç ay önce hem fizik hem de beslenme açısından vücudun hazırlanması önemlidir. Bebek sahibi olmadan önce doktor kontrolünden geçmek, hamile kalmayı kolaylaştırır ayrıca bebeğin sağlığını etkileyecek herhangi bir probleminde önüne geçilmiş olur.

Çünkü gebe kaldığınızı bilmediğiniz ilk haftalar bebeğin gelişiminin etkileneceği dönemdir. Gebelik döneminde sağlınıza her zaman dan daha çok dikkat etmeniz ve sağlıklı bir şekilde beslenmeniz bebek için ilk aylarda gelişimine yardımcı olur.

Hamile kalmadan önce yapılması gerekenler;

Gebelik öncesi yapılması gerekenler;

- Sağlık ve Dengeli Beslenme hem sizin hem de bebeğinizin gelişmesini etkiler. Gebelik dönemin yeterince dengeli beslenme alışkanlığınız varsa hem gebe kalma hem de sağlıklı bir bebeğe sahip olma imkânınız yüksek olacaktır. Gebelik süresince taze sebze ve meyvelerden beslenmek gerekir. Eğer ki bunlardan uzak iseniz bir uzmana başvurarak yardım alabilirsiniz.

- Fazla kilolar Gebe kalmadan önce kilonuzun boyunuzla orantılı olmalı. Eğer ki kilonuz fazla ise bir uzmandan yardım almalısınız. Çünkü gebelik döneminde rejim yapmanız bebek gelişimi açısından sakıncalı olabilir.

- Alkol ve sigara alışkanlığı gebeliği düşünmeye başladığınız andan itibaren alkol ve sigara v.b. alışkanlıklarınız varsa bırakmanız gerekir. Alkol ve sigara önce sağlığınıza sonra da bebeğinize zarar verebilir.

- Doğum Kontrol Hapı kullanıyorsanız bebek sahibi olmayı düşünmeye başladığınız andan itibaren uzun bir süre önce kontrol hapını bırakıp vücudunuzun doğal adet düzenine kavuşmuş olması gerekir.

- Aşılarınıza dikkat edilmelidir.

- Anne adayın da kansızlık (anemi) varsa gebe kalmadan önce mutlaka tedavi görmelidir.

- Gebelik öncesi eşler arasında kan uyuşmazlığı olup olmadığının testi mutlaka yapılmalıdır.

- Gebe kalmada ideal yaş 20-30 arasıdır. 35 yaş üstündeki gebelikler risk taşımaktadır. 35 ve ileri yaşlarda mongol adı verilen (Down sendromlu) çocuk sahibi olma riskleri yüksektir.

- Kalsiyum eksikliği varsa günde en az birkaç bardak süt içebilir, yoğurt, peynir ve süt ürünlerini tüketmelidir.

- Gebelik öncesi ve gebelik süresince çevrenizdeki streslerden uzak olmalısınız.

- Doktorun bilgisi dışında hiçbir ilaç kullanılmamalıdır.

- Folik asit vitamini doktorun bilgisi dahilinde alınmalıdır.

- Düzenli olarak egzersiz yapmalıdır.

- Anne ve babanın hamilelik öncesi kan gruplarının bilinmesi gerekir.

Bebek sahibi olmaya karar verdikten sonraki ilk işiniz, sağlıklı bir hamilelik sürecine hazırlanmak olmalıdır Bunun için de, öncelikle bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanından randevu almalısınız Doktorunuzun genel kontrolünden geçmeniz, sağlıklı bir hamileliğe başlamanızın ilk adımıdır

Hamilelik şansını arttırmak için
Doktorunuzdan hamile kalabilirsiniz cümlesini duyduktan sonra yapacağınız ilk şey, korunmayı bırakmanızdır Uyguladığınız korunma yöntemine göre, üreme yeteneğinin ilk haline gelmesi 0-3 ay arası sürebilir Hamile kalmak için en uygun dönem ise, iki adet arası 28 gün süren kadınlarda, kanamanın başladığı ilk günden itibaren 12 ve 15 günler arasıdır Hamile kalma şansınızı arttırmak için düzenli cinsel ilişki sürdürmelisiniz Üreme şansınızın yüksek olduğu haftada, her gün ya da gün aşırı ilişkiye girmelisiniz Bu ilişki sıklığıyla cinsel yaşamını sürdüren çiftlerin 6 ay içinde hamilelik şansı, yüzde
50’dir

benide ekleyin kızlar son sat 05/03/2011 yaş:24 18 aylık 1 kızım var ve inşalah nisanda tekrar denemelere başlıcaz

benide ekleyin kızlar son sat 05/03/2011 yaş:24 18 aylık 1 kızım var ve inşalah nisanda tekrar denemelere başlıcaz

tabiki eklerim canım kızını allah bağışlasın benimde 15 aylık bi kızım var bende çok istiyorum yeniden anne olmak ama nasip kısmet

sağol canım rabbim seninkinide bağışlasın biz ekim ayında başladık bebek için ocak ayına kadar ama olmadı dediğin gibi nasip kısmet nisanda tekrar başlıcaz bakalım allah nasip kısmet ederse hamilelik duygusunu tekrar yaşarız inşallah

İSİM------------YAŞ-------KİLO------KAÇINCI GEBELİK------BEKLENMEYEN ADET TARİHİ

polanegri -------- 23------- 62 --------ilk -- ----- 6 nisan

tuğçe ------- 24 ------ 58 ------ ilk ------- 25 mart

inception ------ 29 ------ 54 ------- ilk ------ 3 nisan

seda -------- 25------ 60 ------ ilk -------15 nisan

ezgi -------- 28 ------ 84 ------ ilk ------- 2 nisan

lesya78 ----------------------------- 3.

gul123

seyyah ------- 25 ------- 55------ ilk ------- 8 nisan

demirr ------- 25 --------------------------- 7 nisan

matnes -------30------62--------ilk---------8 nisan

karyaa48 ----- 27 ------ 50 ----- ilk -------- 15 nisan

beteray -------- 29 ----------79--------- ilk---------28 mart

papatya50

ayyildizim------27--------57-------ikinci-------25 nisan

yasmin84------26-------57--------dördüncü-----9 nisan

linda25-------30-------50---------ilk-----------

brownim------

deniz_fb------27------52-------ilk---------8 nisan

ayseguleç----26-------56------ilk---------26 mart

ruuhi---------25-------63-----ilk---------27 mart

asliyan------26-------57------ilk---------12 nisan

aysemels----25-------29-----ilk---------25 mart

zeliş--------23-------70----ikinci--------1 nisan

greenpeacee---30----------------------7 nisan

bebeto--------24------------ikinci------5 nisan

inşallah canım hemen olmuyo diyede düşünme mesela doğum kontrol hapı kullandıysan onunda bi 6 ve 8 ay kadar etkisi varmışş.... ilk normal doğummu senin ??

selam kızlar diğer topiğe yazmıştım orası pek aktif değil sanırım :) herkesler burdaymış.Benim de SAT 8 mart.Ama liste biraz karışık duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…