Benimde Meleğim Olsun Diyen Anne Adayları Burada Toplanalım

benimde göğüslerim hassaslaşır hafif ağrı olur dokununca o kadar. uçlarda acıma olmadı hiç:44:

Yaaaaaaaw pembigim nerdesin gel artık senden başka kimse hiçbirşey bilmiyorrrrrr..Bende bilmdiğimden topigin faydasını göremiyorumm.

canım heycanını anlıyorum ama sabırlı olmaktan baska care yok bana doktorum yumurta catladıktan 10 15 gun sonra test yaparsın dedı.bekle heycan yapma

Son düzenleme:
canım sen tam olarak ne öğrenmek istiyorsun..
ben 2 defa yumurta takibi 2 defa aşılama 1 defa tüp bebek yaptırdım..
yardımcı olmaya çalışayım...

Ben senin bütün belrrtilerini öğrenmek istiyorum mümkünse..Göğsünde deil göğüs uclarında acı sızlama falan değil bildigin acı hissettinmi merak ediyorum..? Yumurta çatladıktan 7-10gün içinde iğnenin etkisi kaybolurmuş.AMa vücut ne zaman başlıyor hcgyi salgılamaya..Bak benim bir yumurtam çatladı ama çatlamayan yumurtlarım vardı onlard çatladı artık çünkü ağrım kesildi.Doktorum ilişkiyi kesme adete kadar dedi.2günde bir bu olası bir tutunmayı kötü yönde etkilermi?

doktor ılıskıyı kesme demıs ya ole bır sey yapma ben bunun dogru olduguna ınanmıyorum cok ılıskı dollenmıs yumurtaya zarar verıyor.bende de senın gıbı olmustu ılıskıye devam ettım sonra adet oldum etme bırak son bır hafta

Çatlamayan yumurta çatlar diye öyle dedi canım.Yapmıyımmı diyosun bende krkuyorum birşey olur diye.Neden böyle düşüncesiz davranıyorlar bilmiyorum..Senn hayal ya dün o seğirmeleri hissettiğini söyleyen sendin dimi tatlım?Değişikti hiç olmamıştı bebeğim tutunamadı herhalde hastalandım diyen dimi?

evet canım aynen ole oldu bana da.ama zaten benım o ay rahım dokum ınceydı doktor tutunması zor demıstı oylede oldu bekle sen acele etme ınsallah allah gonlune gore verır

çok stres yapıyorsun bence az sabırlı ol canım belirtilere çok takılma kısmetinde varsa olacak biliyorsun

Aslında yapmıyordum.İnsan kendinde değişiklikler dizini farkedince ne olyor diyip araştırmaya başlıyor ister istemez buda heycan ve stresi tetiklemiş oluyor.Tabiki nasippppppp..Ben buna yürekten inanıyorum ama dediğim gibi sabırlı ol demek ne kadar kolaysa sabırlı olmakta okadar zorr

evet canım aynen ole oldu bana da.ama zaten benım o ay rahım dokum ınceydı doktor tutunması zor demıstı oylede oldu bekle sen acele etme ınsallah allah gonlune gore verır

İnşallah canım.Bana sadece rahim duvarı güzel dedi.Bilmediğimden hiçbirsey sormadım..Çıkıyorum yazmışsın görüşürüz canımiyi günler çıkıcam bende birazdan

şimdi sana şöyle söyleyeyim..
burda hep konuştuğumuz aradığımız belirtiler aslında hepsi bi yerde hikaye..
çünkü doktorlar gebelik için ilk belirtinin adet gecikmesi olduğunu soyluyorlar..
ben tüp bebekte hamile kaldım..
testim pozitif çıktı aradan 1 hafta zaman geçti göğüs uçlarım acımaya başladı..
yani ben test yaptırdığımda transfer sonrası 11. gündü..
adet zamanımda 3 gün geçmiş olmuştu test günü..
yani göğüs acısı başladığında epey bir zaman geçmiş olmuştu ..
yumurtan çatladı ve döllendiyse oluşan embriyo..5-10 gün arasında rahime ulaşıyor..
ve yerleşmek için kendisine en uygun yeri seçip oraya tıpkı bir kazı çalışması gibi yerleşiyor..
bazen bu dönemde bazı kadınlarda ufak lekelenmeler söz konusu olabiliyor buda embriyonun kılacal damarları zedelemesinden kaynnaklanıyor..
yerleştikten sonra hcg hormonu salgılamaya başlıyor..
yerleştikten 3-5 gün sonra kanda bu hormonu tespit etmek mümkün..
idrara geçmesi için kanda belli bir seviyeye ulaşması gerekiyor..
ve şöylede bir gerçek varki hepimiz farklı metebolizmalara sahip kadınlarız bu kişiden kişiye farklılık gösterebilen bir durum...
ben senin yerinde olsam endişe etmeden çok fazla aklımı karıştırmadan..
iğneden sonra 14 gün geçmesini beklerim..
ayrıca doktorun sana test günü için bir zaman vermiş olması gerekiyor..
o denilen zamanda test yaptırırım..
dediğim gibi şimdi test yaparsan iğnenin etkisi yanıltabilir..
benim başıma geldi ondan biliyorum..
daha günüme varken test yaptırdım pozitif çıktı..
ama adet günüm geldiğinden değer sıfırlandı...
ilişki konusunda doktorun ne önerdiyse onu yap ..

evitax şuna bi bak istersen. u içine alacak embriyonik hayatın ilk safhaları da böylelikle başlamış olmaktadır.

Embriyo büyüdükçe farklılaşma ile gelişen bir takım hücreler “plasenta” adı verilen ve ileride bebekle anne arasında madde-besin alışverişinde köprü görevi görecek olan organı şekillendirir.

İşte HCG hormonunun ana kaynağı da koryonik plasental dokunun “trofoblast” adı verilen segmentinde yer alan hücrelerdir.

HCG hormonunun yapısı…
HCG veya daha uzun açılımı ile “Human Chorionic Hormon” adı üstünde insan plasentasındaki koryonik hücrelerden sentezlenen ve gebeliğin devamı için şart olan protein yapısındaki bir hormondur.

HCG hormonunun alfa (&#945 ve beta (&#946 olmak üzere iki ayrı alt grubu (sub-unit) vardır. Alfa HCG, kanda dolaşan LH (Lüteinizan hormon) ve TSH (Tiroid Stimulan Hormon) ile oldukça benzer yapıdadır. Hatta kanda ölçüm değerleri bu benzerlikten ötürü yanlış sonuçlar verebilmektedir.

HCG hormonunun beta alt grubu ise bahsi geçen hormonlarda oldukça ayrı bir yapıya sahiptir ve bu nedenle kanda gebelik testlerinde daha sensitif (duyarlı) bir sonuç vermektedir. Tüm bu sebeplerden dolayı kanda gebelik testlerinde ölçülen HCG hormonunun beta subunit’i veya daha kısa adıyla β (Beta) HCG’dir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…