- 4 Mart 2011
- 1.470
- 0
- 156
- Konu Sahibi imporatogrly
-
- #36.621
allah hayırlısını nasip etsin arkadasım insallah kucağınada alırsın tebrik ederim....canlarım desteğiniz ve düşünceleriniz için teşekkür ederim rabbim herkese hayırlısını versin....
bende biliyorum hamile oldugumu ama dr hala sevinme diyor ne yapacağımı şaşırdım...
yarın çağırdı bir bakalım dedi hayırlısıyla bakalım ne olacak göreceğiz ama sizin dualarınız sayesinde dr. kontrolumuz güzel geçecek....
ebet bebeğim geçmişte dolanıyordum ammada kaynatmısınız heeegecmıste dolanıyorsunuz sanırım
Ebu hos geldın kuzumm...
kızlarrrr benim batım yarınnnn
Yumurtalıkta her adet döneminde bir yumurta olgunlaşır. Yumurta olgunlaşması adet kanamasının ilk günü başlar ve ortalama 14 gün sürer. Olgunlaşan yumurta dışarı adet kanamasının 12-16 günleri arasında atılır. Tüpler ise yumurta atılacağı zaman yumurtalıkların üzerine bir el gibi yapışıp vantuz gibi yumurtayı içine alır. Eğer yumurta tüp içindeyken cinsel ilişki olmuşsa, kadına geçen ve rahimden yukarıya doğru ilerleyen erkek tohum hücresi (sperm) erkekten getirdiği genetik özellikleri yumurtaya aktarır. Bu olaya döllenme denir. Döllenmiş yumurta bölüne bölüne çoğalırken, rahim kanalından rahme doğru iner ve rahim içine ulaşınca adetin ilk gününden itibaren kalınlaşan ve yumurtlamadan sonra bebeğin yerleşmesi için özel bir şekil alan rahmin iç yüzeyini döşeyen dokuya (endometrium) yerleşir. Rahim iç yüzeyini döşeyen dokudaki değişimler yumurta gelişirken ve atıldıktan sonra yumurtalıklardan salgılanan hormonların etkisi ile oluşur. Böylece yeni bir bebeğin oluşum öyküsü başlar. Döllenmiş yumurta yerleştiği anda çeperlerinde binlerce hücre bulunan su dolu küçük bir lastik top görünümündedir. Daha sonra bu yapı içindeki hücrelerden bir kısmı bebek oluşumunu sürdürürken, bir kısım hücreler de anne ile bebek arasındaki ilişkiyi sağlayan bir yapıya, halk arasında çocuk eşi denilen plasenta ya dönüşür. Eğer gebelik oluşursa çocuk eşi çıkardığı hormonlarla hem yumurtalığın işlevini üstlenir hem de rahim içini bebek için uygun ortamda tutar. Gebelik oluşmazsa çocuk eşi oluşmayacağından yumurtalığın görevini sürdürecek hormonlar da oluşmaz. Böylece rahim iç yüzeyi dokusunun beslenmesi bozulur ve adet kanaması ile atılır.
şu olayın mukemmelıgıne bakın gebelık olusması ne kadar zor bır ıhtımal bence bızde bır problem yok
merhaba arkadaşlar nasılsınız bugun dr gideceğim gelince konuşuruz detaylı o rüzgarı da bir bulursam hiç şansı yok ya ben ne dedim ona
kan testi yaptır demedimmi gelince dediklerimi söylermisiniz bana dua edin lütfen sonuç güzel çıksın inşallah hadi görüşürüz canlarım sizi öpüyorum.....
gunaydın kızlar nasılsınız
bencede..
ben geçen araştırayım dedim..
bu tüplerin içi minik tüycüklerle kaplıymış..
o tüycükler spermi yumurtaya taşıyormuş..
yok yumurta artı sperm eksi yüklüymüş çekiormuş birbirini..
vs vs..
anam dedim şu mucizeye bak..
sanada günaydın canım..
nasılsın...
kım bılır bıde kımsenın bılmedıgı neler vardır.bu ısın ıcınden ınsanoglu cıkamaz.sadece Rabbım ol derse olur.ınsallah en kısa zamnda ol der ve ıcımızde kucuk mucızeler olusur.cıktım ben ıyı bakın kendınıze ıslerım var malum dugune az kaldı
Canım topiğimiz cok dikkat cekıyor havamız batsınn ayy:82:toplam 14 kişi okuyor..
passifloraa sare ve 12 ziyaretçi
Haklısın hatıcecım bende pişman oldum diebılırım ama her şerde bı hayır var derlermerhaba arkadaşlar nasılsınız bugun dr gideceğim gelince konuşuruz detaylı o rüzgarı da bir bulursam hiç şansı yok ya ben ne dedim ona
kan testi yaptır demedimmi gelince dediklerimi söylermisiniz bana dua edin lütfen sonuç güzel çıksın inşallah hadi görüşürüz canlarım sizi öpüyorum.....
Hos geldın karanfılcem guanydın tatlım nasılsın bugün?Günaydınlarr...
günaydın dunyalar tatlısı anne adaylarıı
Canım topiğimiz cok dikkat cekıyor havamız batsınn ayy:82:
Haklısın hatıcecım bende pişman oldum diebılırım ama her şerde bı hayır var derler
eger böyle bı sonuc almasaydın zor giderdim kan testı yaptırmaya..
Sabah erkenden verdım geldım kanımı pzrtesiye cıkar sonucun dediler bayılacaktım sinirden
Neyse gec Olsun guc olmasın diyorum artık
Burada bi özel hastane var orda yaptırayım die düşündum onunda sonucu ertesi güne cıkıyormus vede 39 tl
cok abartı geldı hadi 1-2 saate belli olsa neysem ne
beklıycez artık pzrtesiye kadar.. Canım benım ya ansılda endiselenmısın benım ıcın kıyamam
Valla yazını ilk okudum hayırlıa haberlerle döner ınsallah die hemen dua ettım kuzum bekliyoruz iyi haberlerini
Hos geldın karanfılcem guanydın tatlım nasılsın bugün?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?