Benimle dertleri bi bitmedi

Melekkkim

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
275
140
103
Kızlar meraba uzun olucak biraz kusura bakmayın okuyanlara teşekkür ederim. Karışık yapmışta olabilir affola. Benim derdim lafcı eltim bıktım ondan artık. Gerçekten beni çileden çıkartıyor artık. 5 ay önce eşim bi iş kazası geçirdi ve ailesi hep geldiler. Bende onlarla ilgilendim ama yüzüm çokta gülmedi. Çünkü o gün ben kadın doğuma gitmiştim ve yumurtaliklarimda kist olduğunu öğrendim ordan çıktım eşimin kazasını öğrendim ve çok üzüldüm. Zaten sık sık geliyolardi evi kendi evi gibi kullanıyorlardı. Bu sefer ben surat yaptım diye memlekete gidip benim hakkımda evinde kimseyi istemiyo falan diye benim lafımı etmiş. Bu ilkiydi kendine laf arasında söylemiştim böyle böyle dedim kafasını yere eğip seslenmedi. Ikiciside, eşimi işten çıkarttılar ve o sıra evdeydi. Babaannesi de bize gelmişti ve memleketteki adamları arayıp bunların yiyecek ekmeği yok 1 kuruş paraları yok dedi daha neler neler söyledi o ara eşimin yüzüne baktığımda öyle mahcuptu ki. Bende hamileyim bu arada süpriz bi şekilde öğrenik.riskli bi hamileliğim vardı ve doktor bana herşeyi yasakladı. Neyse biz memlekete gittik ve eltimgilde kaldık babaannesigile gitmedik. Eşim gitti ama ben gitmedim. Ordada ben babaanne böyle böyle söyledi dedim eltim yememiş içmemiş gitmiş yetiştirmiş. Bide eşimden için ona hiçbirşey söylemeyin hemen karısına yetistiriyo diye söylemlerde bulunmuş. Bende bunu duyunca numarasını falan sildim çünkü çok sinir oldum. Bu görümcemi arayıp ee beni engellediler konuşmak istemiyolarsa söylesinler benim onlarla derdim yok diye dert yanmış eşide benim karım naptiki böyle yapiyo o zaman benimlede konuşmasın demiş. Bende benim kimseyle derdim yok kendinin soylediklerini söylesem bu ailede kimse yüzüne bakmaz dedim beni iyice gıcık etti ya. Hamile halimle onları hiç çekemeyeceğim. O laf yetiştirdiği için herkese seviliyor ailede ama ben biraz uzağım aramam sormam laflarını etmem o yüzden beni sevmezler. Ama o insanin yüzüne gülüyor lafları alıp alıp millete götürüyor. O yüzden en sevilen gelinleri o. Tekardan kusura bakmayın yazım yanlışlıkları olduysa sinirle yazdığımdan nasıl yazdığını bilmiyorum.

Lafci gelin ve kaynanalari hic sevmem. Senin hastaligin ve esinin is ve kaza durumlarini hiçe sayan insanlardan uzak durman zaten en iyisi. Iç gecim durumlarini bilemedigim icin gelme gitme kalma durumlarina bir sey diyemecegim. Bu devirde düşene tekme atan cok olur ve tırnağın varsa kendi başını kaşı devri bu devir. Gözünüzün önüne bakın umarim hersey yoluna girer. Şunu da deyim eden ettiğini bulmadan ölmez.. laf taşımak cok günah..

Elti derttir gercekten tabi kişiden kişiye değişir umursama ya bebegine yazik stresli gecirme hamileliğini çocuk doğduktan sonra oda öyle stresli arsiz cocuk olur aglar durmaz yengenim öyle oldu çünkü salla gitsin.
Biz soz vardir ya g*tn altina at otur.simdi cuma cuma kötü konuştumk k.b takma ya

çok karışık yazmışsınız ama anladığım kadarıyla aynı şehirde değilsiniz. görüşmeyin, ağzına laf vermeyin, gidip evinde kalmayın. kendi napıyorsa yapsın.

Elti derttir gercekten tabi kişiden kişiye değişir umursama ya bebegine yazik stresli gecirme hamileliğini çocuk doğduktan sonra oda öyle stresli arsiz cocuk olur aglar durmaz yengenim öyle oldu çünkü salla gitsin.
Biz soz vardir ya g*tn altina at otur.simdi cuma cuma kötü konuştumk k.b takma ya
Vallaha öyle yapmaya çalışıyorum ama yinede sinir oluyo insan. Bide beni arayıp yüzleşmek istiyormuş.

Ben birinden nefret etsem sinir olsam onu yok sayarim yani ayni evde olsak bile görmezden gelirim evde 5 kisi varsa onla beraber onu saymam benim icin evde 4 kisi varmis gibi davranirim.

Paragrafın ve imlânın önemini çok iyi anladım. Allah razı olsun sizden :D

Eltinizgilleri bu kadar sevmiyordunuz ise neden gidip onlarda kaldınız?
Çok haklısınız sinirle nasıl yazdığımı bilmiyorum. Eşim zorla götürdü gidelim diye kendi ailemlede görüşmüyoruz yani babamla konuşmuyoruz onlardada katılamadığım için başka kalacak yerim yoktu mecbur kaldım yani.

çok karışık yazmışsınız ama anladığım kadarıyla aynı şehirde değilsiniz. görüşmeyin, ağzına laf vermeyin, gidip evinde kalmayın. kendi napıyorsa yapsın.
Evet haklısınız karışık oldu kusura bakmayın. 1 saatlik mesafe var arada zaten aramizda fazla bi ciddiyet vardı sadece bu lafı söyledim gitmiş yetiştirmiş.

Ben birinden nefret etsem sinir olsam onu yok sayarim yani ayni evde olsak bile görmezden gelirim evde 5 kisi varsa onla beraber onu saymam benim icin evde 4 kisi varmis gibi davranirim.
Bundan sonra öyle yapicam. Eşim abisiyle istediği kadar konuşabilir ama ben görüşmek istemiyorum onunla
Lafci gelin ve kaynanalari hic sevmem. Senin hastaligin ve esinin is ve kaza durumlarini hiçe sayan insanlardan uzak durman zaten en iyisi. Iç gecim durumlarini bilemedigim icin gelme gitme kalma durumlarina bir sey diyemecegim. Bu devirde düşene tekme atan cok olur ve tırnağın varsa kendi başını kaşı devri bu devir. Gözünüzün önüne bakın umarim hersey yoluna girer. Şunu da deyim eden ettiğini bulmadan ölmez.. laf taşımak cok günah..
Ya bide eşimin ayağı yanmış ben üzülüyorum biz hastaneye gittik pansumana bi geldim eve köfte canımız çekti onu yapacaz falan diyolar iyice sinir ettiler beni. Görümcemle araları çok iyi görümcemde az önce onu koruyo gibi konuşuyo bana bende herşeyi söyledim o kesin yetiştirir ona.

Benim anlamadıgım madem dertlisiniz bu kadar evine gidip nasıl kalıyorsunuz
Babanenin dedigini yetiştirmiş dediginiz zaten babanenin kendi söyledigi sey değil mi yalan veya iftira yok kendi agzından cıkanı kadına geri söylemiş ne var ki bunda ?

Bu eltilerle görümcelerle niye böyle içli dışlı olunuyor anlamış değilim ...

Babaannenin söylediği şeyi siz başkasına anlatırsanız, onlar gidip yetiştirdiklerinde şikayet etmeye hakkınız yoktur diye düşünüyorum. Laf taşıdı diyorsunuz ama "onun söyledikleri anlatırsam kimse yüzüne bakmaz" diyorsunuz, bu da laf taşımak olur.

Benim anlamadıgım madem dertlisiniz bu kadar evine gidip nasıl kalıyorsunuz
Babanenin dedigini yetiştirmiş dediginiz zaten babanenin kendi söyledigi sey değil mi yalan veya iftira yok kendi agzından cıkanı kadına geri söylemiş ne var ki bunda ?
O ara eşim çalışmıyordu ve kafa dagitiyim gidelim nolur dedi gittik öylelikle. Ben anlaşamıyor. Olabilirim ama eşimde abisinden alıkoyamam. Gitmeyelim dediğimde eşim küsüyor istemiyosun diye. Tamam yetiştirmiş olabilir ama bi laf bi yerde soyleniyosa orda kalır.

Babaannenin söylediği şeyi siz başkasına anlatırsanız, onlar gidip yetiştirdiklerinde şikayet etmeye hakkınız yoktur diye düşünüyorum. Laf taşıdı diyorsunuz ama "onun söyledikleri anlatırsam kimse yüzüne bakmaz" diyorsunuz, bu da laf taşımak olur.
Işte ben taşımıyorum knun lafını 2 yıldır ailedeki kimsenin hakkinda demediği kalmadı ama ben içimde tuttum. Babaannenin lafınıda şöyle söyledim, eşimin ağrına gitti memlekete gidincede ona mesafeli oldu noldu falan diye soruncada böyle böyle oldu buda ağırımıza gitti dedik.

Back
X