Benimle evlenmek istemiyor ! Lütfen akıl verin

Aslında bir de bu var. Doğru söylüyorsun. Gerçekten terkedip, hiç iletişim kurmayıp bitirdiğimde, benim için ne yapacağını ancak o zaman görebilirim. Çünkü insanlar, sevdiklerinn değerini kaybettiğinde anlıyor..

Yani benim korktuğum şey, daha uzun sürdüğünde, daha fazla bağlanacağım ve gittiğinde çok acı çekeceğim :/ Olay sadece ülkesine dönmesi değilki işte, ben 31-32 yaşımdan önce evlenmem diyor. Ama ben eğer önüme iyi bir insan çıkarsa 3-4 sene içerisinde evlenirim en geç

Ben bu arkadaşaçokkatılıyorum.Sana sevgilniki ayda evlenıcez dıyekanına gırse kesın evlenırrınız evlenmek amaç degıl araç olmalı.Birde söyle düşün,senleiki ayda altı ayda çokgüzel giden bir ilişkiyle evlenen bir insan evlendikten altı aysonra sana hayatı zehir edıyorsa bu sefer apar topar boşanmak zorundada kalabilirsin.Evlilik içine girmeyen için çok istenilenbirşeydir.İçine girdikten sonra dışarı çıkıması istenenbırkururumdur.Akaaşımöyle bir devirdeyizki evlilikler eskisi gibi değil.O yuzden bu devırde yetıskın yenınesıl vede ufku açıkkulturlubıreyler olarak evlılığeçokmeraklı olmayınokadar.İnanın evlılıkperımasalı degıl.Siz çokıyı olsanızda erkekler mahvedıyor hayatları.Oyuzden sen kendını hayatını kendın sec..Çok bağlanmaonada.Ama hıc evlemedın sanırım.Oyuzdende evlılık dısı beraberlık yaşama..Zamana bırak.Herşey zamanla oturur.

Olay sadece evlenmek değil, keşke öyle olsaydı.. Burada kalacağı bile belli değil canım. Zaten temel sorunda bu :/

aslında burda seçimini erkek arkadaşın zaten yapmış
sana sadece bunu dillendirmek kalmış
bence hakkınızda hayırlısı olmuş

valla akilli kizsn aferim sana.
Annesi de sen karar ver demis, pasam karar verecegine annem tamam deseydi iyi olurdu diyor daha. Bosver canim sen daha olgun birilerine layiksin bence de.

kiyaslamiyor ki.
Cocugun dedigi su: ben anamin oldugu yerde yasicam.
Kiz da, evlenince senin ailen cekirdek aile olacak.

Cocuk diyor ki, banane ben anami isterim.

Ben annemi senede 1 goruyorum. Iliskimizden bisi gitmiyor, ozlemden olmuyoruz, bu cocuk bunu kabullenemiyor ama. O zaman en dogrusu mezun olunca anasinin dizi dibine gitmesi. Burya okumaya nasi yollamslar o da ilginc.

ben bu sana soz vermedim ayaklarini da hic sevmiyorum.

Iki ay yetmez diyor insanlar da, bir insani gordugunde, ailesi kulturu hakkinda bilgi sahibi oldugunda aslinda kafanda isaretlersin, olur olmaz diye. Burda sevgilisi olmaz diye isaretlemis gibi gorunuyor bence.

Bir gun yuzde 90 ayrilcaz ona gore!

Tehdidiyle ilerlio iliski gibi geldi bana.

En en sevmedigim sey off, bu kadar uzun dusunecek bir sey yok bence, ha kesin evet icin dusunursun de kesin hayir bastan bellidir. Kesin hayirsa da o iliski devam etmemelidir.

Merhaba...o kadar şaşırdım ki konunu okuyunca..meslekler, ülkeler farklı olmasa ben mi yazdım da hatırlamıyorum diye şüpheleneceğim kendimden..

Benim de 2 yıldır süren bir ilişkim var..o subay ve haliyle tayinleri oluyor..ilk aylar ben de senin gibiydim(evliliği uzun süre istemediğim halde) çaktırmadan ağzını arıyordum..bir gün gideceksen diye başladığım cümleleri aynen şöyle devam ederdi “benim nereye gideceğim belli değil, bir kadını peşimden sürükleyemem, hem zaten 35 ime kadar evlenmeyi düşünmüyorum..ama eğer bir gün evlenmeyi istersem kesinlikle sen olmanı isterim” diyordu..bende ayrıldım sonra barıştık dayanamadım ama her zaman acaba hata mı yapıyorum? Ya ilerde o giderken cok üzülürsem, canım çok yanarsa! tıpkı senin de dediğin gibi evlenmesekte(bunun garantisi yok zaten evlenelim dersin bir bakarsın sen istemezsin) niyet önemli bu amaçla devam edip etmediğimiz önemli derdim...diye diye böyle 2 sene geçti çok da güzel geçti..sonralarda ben “evlenip napıcam-ne kadar geç mutsuz olursam o kadar iyi” diye cümleler kurduğum da “sen böyle değildin ne oldu sana sen evliliğe masum bakardın-evlilik teklifi etsem kabul etmeyeceksin gibi sanki” falan demeye başladı..şimdilerde yine ne kadar geç olursa o kadar iyi desekte en azından gelecek için konuşabiliyoruz..yani zaman geçtikçe fikirler değişiyor, evlenebileceğin kişi olup olmadığını anlayabiliyorsun..bu arada benimkide annesine çok düşkün:) anne kıymetini bilen eş kıymetini de bilir :)

Devam etmene sevindim..ne olacağını bilmeden geçireceğin güzel günleri heba etme..bakarsın zaman gelir sen istemezsin canın yanmaz..ya da ikinizde çok istersiniz ve evlenirsiniz:)

“Kendi yasadiklarimi cocugum veya esime hayatta yasatmak istemem” demiş..bunu da göz ardı etme bence çok mantıklı ve düşünceli biri gibi geldi..hayatını, düzenini kurmadan, birilerine(ailesine) karşı gelerek üç kuruş parayla o anki aşkın gazına gelip apar topar evlenerek mutsuz olan çok insan var..

umarım herşey güzel olur..

Aramızda geçen yeni konuşmaları yazıyorum, artık ne olması gerektiği belli gibi :/

BEN: ilişkinin hiçbişeyi normal değilken devam etmek için bi sebep yok hala neden süründürülüyo gerçekten anlam veremiyorum

SEVGİLİM: birbirimizi sevdigimiz icin devam ediyor

BEN: sevmek biyere kadar. Sevmekten öte şeylerde var malesef.

SEVGİLİM: ayrilik olayini hazmedene kadar mahvolucam biliyorum. Mesela bu sabah çok kötüydüm, seninle 2 dakika konuştum hiçbir şeyim kalmadı. Bunlara adapte olana kadar çok zor olacak.

BEN: Öyle... Aslında hiç konuşmasak artık daha kolay olur belki.

SEVGİLİM: seninle tum baglari koparmaya nedense hic razi edemiyorum kendimi

BEN: ben de öyle ama..bu şekilde olmicakki, sürünerek devam edecek tüm sorunlar havada kalmş şekilde

SEVGİLİM: sen ne sekilde daha az aci cekiceksen oyle yapalim en azindan kendi kendime dusundugumde sevgilim bu sekilde daha az aci cekiyor diyerek kendimi teselli ederim belki

BEN: daha azı çoğu yokki bunun, her şekilde acı çekicem, her şekilde hayata küsücem.. Keşke hiç tanışmasaydık, o zaman bunları yaşamazdık..

SEVGİLİM: Ben pişman değilim, seninle yasadigim hicbir seyden pisman degilim

BEN: senin pişman olman için bi neden yok zaten

SEVGİLİM: aslinda aramizda bi mantikli engel olsaydi biz omur boyu arkadas kalirdik huylarimiz cok benzer ne biliyim mesela yas engeli, ben kucuk olsaydim birbirimize yaklasmazdik

BEN: hiçbişey yapmak istemiyorum, hiçbişeye karşı isteğim kalmadı.

SEVGİLİM: uzgunum. senden hoslandigimda bunlari yasayacagimiz aklima hic gelmedi. zaman gectikce sevgimiz kat kat artti ve bunlarla beyinimiz arasinda buyuk bi engel olustu

BEN: kimin aklına gelirdiki. bazen bütün sorunları unutup, hayatımdaki tek gerçeğin herşeye rağmen sadece seninle olmak olmasını istiyorum ama daha sonra üzüleceğimi biliyorum sonra kendi kendimle çelişiyorum, duygularımla mantığım arasında sıkışıp kalıyorum. çoğu şeyi unutmak istiyorum, bilinç altıma atsam bile bigün yine su yüzüne çıkıcak ve ben yine çok üzülücem bunu biliyorum. napıcağımı bilmiyorum kafam çok karışık, çok sinirliyim, çok üzgünüm duygularım çok karışık

SEVGİLİM: bende bi tek bunu dusunerek gelecekten korkuyorum yoksa baska korkucak bi sey yok. devam etsek sonucta ya türkiye ya iran olucak ortada kalmicak sonuna kadar. Ama İran olursa resmen hayatımız değişir. benimki degimese bile seninki kesin degisir

BEN: Biter yani.. ve o kadar zaman daha bağladıktan sonra bitmesi çok üzücü olur

SEVGİLİM: beni korkutan sey bu sadece.. yillarca bu iliski devam etse ve bi gun ayrilsak...

BEN: temel sorun bu zaten

SEVGİLİM: napalım canım, bi yol göster

BEN: ne diyebilirimki... sen geleceğini belirlemeden hiçbişey yapamayız bu konuda. sana geleceğini belirle hadi deme hakkımda yok. günün birinde karar verdiğin zaman ne yapacağına
ararsın beni.. belki yeniden başlarız

SEVGİLİM: bunu soylemek gozlerimden yas akitiyor dusunmek de oyle ama benim yuzumden sanslarini kacirma. degerlendir sanslarini, biz birbirimizin kaderinde var olsak kesin kavusucaz

BEN: ne şansı?

SEVGLİM: herhangi bir şans. evlenme gibi

BEN: evlilik bi şans mı sence?

SEVGİLİM: sans demek yanlis olur. firsat belki

BEN: fırsat mı?

SEVGİLİM: bilmiyorum beyinim calismiyo bunu dusununce

BEN: ben evliliğe hiç bu şekilde bakmamıştım. evlilik benim için, sevdiğim, aşık olduğum kişiyle ölene kadar beraber yaşamak, bütün hayatıma onu sığdırmak ve sadece mutlu olmak.. ben hiç şans ya da fırsat olarak bakmamıştım

SEVGİLİM: demek istedigim bu degildi, soylemek istedigimi kendim bile dogru duzgun dusunemiyorum

BEN: beni evlilik delisi falan sanıyosun sen dimi. o kadar evlilik lafı yaptım diye. çok yanılıyosun. zaten evlilik derken böyle algılayacağını bliyodumda, ben daha önce hiçbi sevgilime evlilik lafı yapmadım. nefret te ederim, hep onlar evlilik diye tuttururdu. hiçbirisiylede düşüncesi bile katlanılır gibi gelmedi

SEVGİLİM: hayır öyle sanmıyorum. tabiki bu yasta katlanılır gibi gelmemesi daha dogru. simdi icin soylemiyorum seneler sonradan bahsediyorum. Bu konuyu kapatalım, kötü oluyorum. olur mu?

BEN: neden kötü oldğnu anlamadm ben.. bunun bana göre yaşlada alakası yokta neyse sen bi yaş die tutturmşsn

SEVGİLİM: dusunemiyorum seni baskasi ile ondan

BEN: söylediklerinle, hayatında yapmak istediklerin örtüşmüyo. ve böyle oluncada inandırıcılığını kaybediyorsun

SEVGİLİM: ortusuyor sadece ailem ve turkiyenin durumu var isin icinde

BEN: iranın durumu çok muhteşem haklısınVirüs.. aile konusuna girmicem çnkü mantıksız geliyo bana.aşırı geliyo demem daha doğru

SEVGİLİM: asiri gelmesi gayet normal. 5-6 sene annenden uzak yasadigin zaman gelmez

BEN: aşırı gelmesi normal tabiki, çnkü senin yaptığın aşırı. gelir canım, bunun uzak yaşamakla alakası yok. ailenin yanında olmamak, onları unutmak silmek anlamına gelmiyor

SEVGİLİM: ama iran konusu, senin icin iran muhtesem olmayabilir. ama benim icin iran dogdugum buyudugum yer. memleketim

BEN: tamam güle güle memleketine

SEVGİLİM: yine sinirleneceksen konusmayalim. kapattim konuyu

BEN: kapatarak daha da sinirlendiriyosn:). yatıştırdığını sanıyosun her seferinde ama yanılıyosun

SEVGİLİM: bu durumu anlaman icin benim yerimde olman lazim.

BEN: ok anlamıyorum ve anlamicam. zaten anlamam ya da anlamamam hiçbişi değiştirmez. bir insan birini gerçekten seviyosa her türlü fedakarlıkta bulunuyo. ben bunu yaşadım ve gördüm
gerisi boşş. demekki seninle sevgimizde eşit değil çnkü ben kendimi senin yerine koyduğumdada, ailem veya ülkem beni istediğim şeyden alıkoymazdı. ne istediğimi gerçekten biliyorsam ama zaten o şeyi yeterince istemiyorsam pekte umrumda olmazdı. bu tamamen yeterince istemekle alakalı bişey

SEVGİLİM: peki benim icin gelip iranda yasarmisin ?

BEN: insan istese herşeyi yapar. ikimizin durumları aynı mı sence?. ben hayatımda irana girmişliğim yok

SEVGİLİM: hayir degil ama fedakarlik konusunu diyosun ya bu fedakarligi yaparmisin sen ?

BEN: evet yapardım ama hangi durumlarda olacağına bağlı. ama dediğim gibi bu çok farklı bi konu sen ve ben bu konuda eşit değiliz. 1.si ben kadınım sen erkek. 2.si sen zaten tr.de yaşıyosun senelerdir

SEVGİLİM: hangi durumda bunu yaparsin peki ?

BEN: tek yapabileceğim durum evlilik

SEVGİLİM: biz evlensek gelir iranda yasarmisin benim icin ?

BEN: biz evlenmeyiz. bunu unut zaten, bende unuttum. yok öle bişi . 32 yaşında evlenen kadına kız kurusu derler. beklemem seni 10 sene. 10 seneye kim öle kim kala. kim 10 sene çıktıktan sonra evlenmiş. saçmalığa bak!

SEVGİLİM: evlenmiceksek tum sorunlar cozulse bile. senin kaderinle oynamis olurum ben .bunu hic dusundun mu ? biz 6-7 sene daha sevgili kaldik ve sonra ayrildik bunu bi dusun. nolur ?

BEN: evet dimi en mantıklısı şimdidenbitirmek .bi ilişki ayrılcakmıyız ayrılmicakmıyız şeklinde yaşanmaz. ihtimaller her zaman vardır

SEVGİLİM: bi iliskide hic ayrilmadan bahsedilmez

BEN: evet ama geleceği belli olmayan birisi varsa bahsedilir

SEVGİLİM: ondada bahsedilmez. biz birbirimizi cok dusundugumuz icin bahsediyoruz. yoksa ne erkegin ne kadinin umrunda olmaz ayrilip ayrilmamak. gelecegi dusunmezler iste, simdilik anlasiyoruz ve birbirimizi seviyoruz derler

BEN: bunu genelleyemezsnki. senin çevrendekiler öyle belki ama benim çevremdeki insanlar öyle değil. hepsinin ilişkisi ciddi kimse öylesine beraber değil

SEVGİLİM: ciddi beraber olanlarda genelde gelecegi dusunmez

BEN: benim görüdklerimin hepsi düşünüyor

SEVGİLİM: sadece karsisindakinin gelecegi onemli ise dusunurler. sen genellikle kizlari goruyosun

BEN: hayır mesela kuzenlerimin sevgilileri .erkek olanlar veya erkek kuzenlerim . senin için hayatta sevgiden daha önemli şeyler var .tabiki olmalı da, bu şekilde değil. neyse ya bu konu böyle uzaaar gider , dönüp dolaşıp yine aynı yere döner .o yüzden konşmaya değmez

SEVGİLİM: gizem biz ciktigimizda. gelecek seninde mi hic aklina gelmedi ?

BEN: hayır gelmedi, seni bu kdr sevceğimi tahmn etmemştm çnkü

SEVGİLİM: bende.. 2 ay içinde nereye geldik. bayağı sevdik

ve konuşma böyle sonlanır. gördüğünüz gibi evlenmek gibi bir isteği yok. burada kalıp kalmayacağı belli değil.

Fırsat olarak niteliyo evliliği
Yani benden sana iş çıkmaz sen birini bulursan kaçırma demiş
Böyle bakıyor bu işlere :26:
Şimdilik sevelim çıkalım ilerde de ben çeker giderim diyor özet bu
Doğru karar

Biraz önceki gelişmeleri yazayım istedim, çünkü çok sinirlerim bozuldu.. Günlerdir, haftalardır uğruna aramızın bozulduğu şey demek ufacık bir şeyle değiştirilebiliyormuş, ama ben o şeyi değiştirecek kadar değerli, önemli değilmişim demekki onun hayatında !!!

Konuşmamız:

SEVGİLİM:
Kuzenim benimle beraber XXX yerde estetik cerrahi polikliniği kurmak istiyormuş. Benim Türkiyede kalıp kalmama durumumu soruyor.

BEN:
belli değil deseydin

SEVGİLİM:
Olur dedim niye olmasin tabiki estetigi kazanirsam. O da kazanmaya bak diyor. Onun 2-3 sene daha surecek okulu, o zamana kadarda benim uzmanlik isim belli olur

BEN:
ee sonra noluck kurdunuz diyelim sen anneni bırakamayacaksın dönceksn irana. nasıl bırakıcaksın anneni, bunu ona yaşatmaya hakkın yoktu hani ?

SEVGİLİM:
Estetik isi olursa onlari getiririm buyuk ihtimal buraya, Kardesim de İzmirde bir üniversiteye girmis yaa onun da katkisi olur.

BEN:
sen bana keşke bunları anlatmasaydın

SEVGİLİM:
Niye?

BEN:
Bana verdiğin değerin ne kadar olduğunu gayet güzel anlamış oldum çünkü benim için türkiyede kalmanın t sine bile katlanamıosun ama klinik açıcaksın diye türkiyede kalmaya karar veriyosun. çok teşekkür ederim.

SEVGİLİM:
Karar vermedim daha kesin bisey yok ortada eğerler var

BEN:
ne farkeder?klinik işi oldu diyelim, kalacaksın.bu da benim hayatında ne kadar gereksiz bi ayrıntı olduğumu gösteriyo .ne kadar önemliymişim, kendimi çok değerli hissettim sağol

SEVGİLİM:
Eger uzmanlik olursa eger turk vatandasligina gecersem ve baska egerler

BEN:
evet bunda benim gram rolüm yok.

SEVGİLİM:
Senin olmanda bunlar sayeside iste

BEN:
seninle neye devam ediyorumki ben.salaklığımdan.ben hiçbişeyin sayesinde olmak istemiyorum.bişeyler benim sayemde oluyo olsaydı bu durumda olmazdık zaten ama ben bişey sayesinde hayatında olmak istemiyorum

SEVGİLİM:
Yoksa pratisyen hekimlikle seninle nasil devam edicem ? 1 milyar maaslami?

BEN:
1000 tlyi mi küçümsüyosun? sen bu kariyer takıntına hırslarına devam et. umarım geriye dönüp baktığında ğişman olmazsın

SEVGİLİM:
Hayir ama pratisyen hekim maasi ile ben seni degil kendimi bile burada yasatamam

BEN:
benimle ne alakası var? ben senden para mı istiyorum? ya da hiç istedim mi?

SEVGİLİM:
Sen istemiyosun ama benim sorumlulugum bu

BEN:
nedir senin sorumluluğun?

SEVGİLİM:
Korluk cektirmek icin degil seninle mutlu olmak icin evlenmek istiyorum. Sana ve cocugumuza ideal bir yasam kurmak benim sorumlulugum.Hersey para degil ama bunlar icin para bir major faktor

BEN:
aileyi sadece erkek kurmaz, her iki tarafında katkısı olur. düşünki ben 1000 tl kazanıcam. hayat bu, hiçbirşey belli olmaz .o zaman nolucak? ben de daha fazlası için kendimi senin durumuna mı sokmalıyım

SEVGİLİM:
kadinla erkek sorumlulugu cok farkli. Kimse hayatta kadindan para beklentisi olmaz veya erkekten cocuk dogurma beklentisi olmaz

BEN:
benim senin hayatında hiçbir rolüm, hiçbirşeye etkim yokken, sen nasıl bu kişiyle mutlu olmayı düşünebiliyorsunki

SEVGİLİM:
Rol olup olmaman senin dusuncen benim dusuncemde rolun var

BEN:
çok varmış gördüm, düşünlerini okuyamam ama hareketlerini görüyorum ben.. o kadar tartışmanın kavganın ayrılığın üzerine, kalmanın k'sini düşünmedin .kuzenin iş kuralım diyince
hemen kalıcam oldun .bu mudur yani senin sevgin? bana verdiğin önem .kör müyüm ben?

SEVGİLİM:
Dusunmeseydim ayrilmis olurduk .O sadece fikirini soyledi bende kesin kalicam demedim ki zatem bu sartlar saglanirsa is kurmadan da kalir daha once soylemistim sana

BEN:
ayrılıcaktık zaten, sadece son ayımızı yaşıyoruz

SEVGİLİM:
Turkiyede kalmayi bende istiyorum

BEN:
olabilir.benim bunda bi rolüm olmadıktan sonra umrumda dğl nerde kaldğnm

SEVGİLİM:
Bunu sen cikariyosun turkiyede kalma fikri seninle olustu benim kafamda sen olmadan boyle bi dusuncem yoktu.Hatta mesut sordu ilk gorusmemizde oyle bi fikrim yok dedim hatirlarsan

BEN:
ben çıkarmıyorum. önemli olan fikrin oluşması değil verilen karar ve bu kararı neyin karara bağladığı

Bu adam kesinlikle bencilin teki.
Bence ayrıl canım. İlk mesajında ne güzel , çok daha sert ve duruşun çok netti.
O netliği koru ve bitir.
Değmez buna. Biraz s.l.k kusura bakma yani.
Hiç sevmedim bu adamı bir anda
Çevir kazı yanmasıncı bu.

Bence adam hakli kim iki aylik birlikteligi icin planlarindan yapmak istediklerinden vazgecerki.. Belliki adamin idealleri var ayrica bu konulara cok erken girmissin annesini dusunmesi cok normal..

aynen sana katılıyorm. bi insan severse bahane bulmaz sevmesse bahaneler üretir. benim nişanlımda ailesi arkasında degildi 5 kuruşsuz beni istemeye geldi sonra dan ailesi arkasında oldu . sonra çalıştı para biriktirdi nişanımızı yaptı. dicegm o ki erkek severse herşeyi göze alır...

Evet çok haklısın :/

Merhaba, mesajların hemen hepsini okudum. Sana şunu söylemek istiyorum. Sen bu durumda bir bocalama yaşamışsın ve burada hiç tanımadığın insanların düşüncesini almak için bir başlık açmışsın. Sevgilinin annesinin kararlarına bağlı kalmasını yabancılamamalısın bence. Bir insanın bizden önceki yaşantısını bilemeyiz ki bu yaşantısı bugününün şekillendiren en önemli şeydir.

Ben kesinlikle onun seninle gönül eğlendirdiğine katılmıyorum. Öyle olsaydı eğer inan umut verirdi. Senin yara almaman için elinden geleni yapıyor. Bence duruşun yanlış değil, çünkü kaçan kovalanır. Ama şu da var bu düşüncenin şekillenmesi için 2 ay çok erken. Belki 6. ayın sonu muhteşem olurdu böyle bir muhabbet için ama 2 ay nedir ki?

Senden evlilikten çocuktan bahsediyor onun da kafasında dolu koysa almayacağı boşa koysa dolmayacağı şeyler var. Ben derim ki onu gerçek manada bırakma. Çünkü senin onun hayatındaki yeri büyük. Hislerime güven bence. Bunu gerçekten hissediyorum.

Bu arada 2 ay erken desem de seni anlayabiliyorum. Ben olası bir sevgililik durumunda bile 2-3 sene sonrasını düşünerek biz bununla evlenemeyiz kanısına varıp başlamıyorum. Durum evlilik merakı değil çok iyi farkındayım. Durum bağlanıp ayrılmak zorunda kalmamak. Allah yardımcın olsun diyorum. Bu arada erkek arkadaşın kaç yaşında?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…