- Konu Sahibi doksanaltmisdoksan
-
al benden de o kadar,süper yorum.boşuna zaman kaybetme canım,yıllarına yazık.o başkalarıyla renklendirsin anlarını.bu uzun yolda onu bekleyeceksin ya sonra "hadi bye bye..."derse ki adam zaten yabancı belki ailesine,ülkesine uygun bulmuyor seni orada başka birini bulacak.bence senle sadece buradaki dakikalarını renklendiriyor.dediğin gibi senin de amacın eğlence olsa arkadaşlarınla takılırsın kafan da rahat olur.ben olsam onu terkerdim bakardım beni ne kadar seviyormuş ve benim için ne kadar fedakarlık yapabiliyormuş.
canım yazının hepsini okuyamadım ev çok kalabalık benim erkek arkadaşım da azeri ve ben ona alışmak için çok ağladım bazen hala da ağlıyorum düşüncesiz geliyorlar bana. ama şunu öğrendim ne iran ne azerbaycan ne de ona yakın diğer ülkeler evliliği pek dikkate almıyorlar ilk önce kariyer rahat yaşam ve ondan sonra belki evlilik. ben sevgilime alışana kadar ne kadar çok ağladım kaç gece krizler geçirdim anlatamam bir de beni bırakmıyor ne yaparsam yapayım bırakmıyor da... aynı sorunlar bende de var nerede yaşayacağız muhabbetleri. ama artık düşünmemeye karar verdim çünkü kendimi yıpratıyorum. yalnız şunu bil bir sürü iranlı arkadaşım var hiçbiri de ülkesine dönmeyi düşünmüyor hele Türkiye gibi bir yeri gördükten sonra o senin hayal kurmanı yanlış bişi olursa üzülmeni istemiyordur. fazla takma kendini geliştirmeye bak derim
normalde erkek arkadas konularina pek yorum yapmamayi tercih ederim ama konunu okumus bulundum.
canim daha cok yeni birlikteliginiz 2 ay nedirki
ayrica bi erkek her zaman evlilikten kacar ki erkek arkadasinin kactiginida düsünmüyorum sadece dereyi görmeden pacalari sivamak istemiyor umarim anlatabilmisimdir
daha okul okuyor.
kendi ailesinin yaninda yasamak istemesi kadar dogal bisi yok herkes kendi ailesinin yaninda kendi memleketinde ülkesinde yasamak ister.
Ben bu arkadaşaçokkatılıyorum.Sana sevgilniki ayda evlenıcez dıyekanına gırse kesın evlenırrınız evlenmek amaç degıl araç olmalı.Birde söyle düşün,senleiki ayda altı ayda çokgüzel giden bir ilişkiyle evlenen bir insan evlendikten altı aysonra sana hayatı zehir edıyorsa bu sefer apar topar boşanmak zorundada kalabilirsin.Evlilik içine girmeyen için çok istenilenbirşeydir.İçine girdikten sonra dışarı çıkıması istenenbırkururumdur.Akaaşımöyle bir devirdeyizki evlilikler eskisi gibi değil.O yuzden bu devırde yetıskın yenınesıl vede ufku açıkkulturlubıreyler olarak evlılığeçokmeraklı olmayınokadar.İnanın evlılıkperımasalı degıl.Siz çokıyı olsanızda erkekler mahvedıyor hayatları.Oyuzden sen kendını hayatını kendın sec..Çok bağlanmaonada.Ama hıc evlemedın sanırım.Oyuzdende evlılık dısı beraberlık yaşama..Zamana bırak.Herşey zamanla oturur.
Dün aramızda geçen konuşmayı, konuyu biraz daha genişletmek ve anlaşılır kılmak için yazayım;
Bu işi nasıl çözebiliriz diye başladı konuşma ve buralara geldi..
SEVGİLİM: Seninle ailem arasında seçim yapmak, birinizi seçmek istemiyorum, ikinizi de istiyorum
BEN: Ortada tercih edilmesi gereken bir şey yok, ailenin yanında yaşamaman onları tercih etmeyip sildiğin anlamına gelmez ama bizim durumumuz farklı, ama İrana dönmen beni tercih etmeyip sildiğin anlamına gelir. Bu konu üzerine tartışılacak başka bir şey olduğunu sanmıyorum
SEVGİLİM: İran'a dönüp dönmemem için ne zaman kesin bir karar aldım?
BEN: Almana gerek yok, sen annenden uzak yaşayamazsın. Konuşmalarınla bunu gayet güzel anlattın bana.
SEVGİLİM: Ben yaşıyorum kaç senedir, annemin tüm umudu benim. Anneleri biliyorsun, sadece onu düşünüyorum, yoksa ben kendimi zaten buraya adapte etmişim
BEN: Kusura bakma ama çocuğunun mutluluğunu isteyen anneler onun mutlu olduğu yerde kalmasını ister
SEVGİLİM: Herşeyde kararı bana bırakarak işimi zorlaştırıyor, kendin karar ver diyor ve karışmıyor. Türkiye'de kal veya kalma derse daha kolay karar alırım.
BEN: Sen hayatını annene bağlamışsıni ben kendi başına karar verme yetisinden eksik biriyle asla beraber olmak istemem, hayatın boyunca annene mi bağlı olacaksın? Herkesin kendi hayatı var, şu an senin ailen annen baban kardeşin ama sen bir gün kendi aileni kuracaksın bunu da unutma. Çocuksun hala sen, ama tüm bu olanlar benim suçum, 20li yaşlarda biriyle çıkarsam olacağı bu. Fazlasını beklememeliydim.
SEVGİLİM: Kendi hayatımı kurucam evet ama annemi senede 1 kere görmekle değil. Annemler buraya gelse benim burada kalmam kesinleşir. 1 sene boyunca anneni göremezsen o zaman benden 100 kat daha annene bağlanırsın
BEN: Annenlerin buraya gelmesini unut, 50 senedir İranda yaşıyorlar, bu saatten sonra yaşadıkları yeri değiştirmezler. Ki zaten benim için değil de annen buraya geldi diye kalacaksan burada, o zamanda beni unut.
SEVGİLİM: Sen yokken benim burada kalmak aklıma bile gelmemişti
BEN: Geldi de ne oldu?
SEVGİLİM: Deliricem((((
Ve konuşma bu şekilde sonlanır.
Siz de benim gördüğümü görebiliyor musunuz? Herşeyini annesine bağlamış, sanki annesi annesi değil, sevgilisi konumunda. Ve bu tarz annesine aşırı bağlı erkekler çok sorunlu oluyorlar, ileride evlilik hayatları da öyle oluyor.
Çok ayıp ediyorsun ben sana söyleyeyim.
Annen cart curt üstüne gidersen ooo işin zor.
Kimse 2 aylık sevgiliye anneyi değişmez.
Sevgilin ne kadar sabırlı.
Annesinin yanında olmak isteyecek , annesi ne emekler verip burada okutuyor kimbilir.
Annemde kim tabi seninleyim desin istiyorsun.
Çok yanlış yapıyorsun , şu konuşmaların beni delirtti vallahi ya.
Ayrıca annesi anne değil sevgili konumunda demişssin bence sen böyle algılıyorsun , annesinden uzak kalmış bu çocuk annesinin kıymetini anlamış belli ki ana kuzusu demeye getirmişsin de kimse anneyi 2 aya değişmez.
Kendini kıyaslamaya çalıştığın kişi anne , sen direk annen olayını girmişsin.
Çok ayıp ediyorsun.
Merhaba...o kadar şaşırdım ki konunu okuyunca..meslekler, ülkeler farklı olmasa ben mi yazdım da hatırlamıyorum diye şüpheleneceğim kendimden..
Benim de 2 yıldır süren bir ilişkim var..o subay ve haliyle tayinleri oluyor..ilk aylar ben de senin gibiydim(evliliği uzun süre istemediğim halde) çaktırmadan ağzını arıyordum..bir gün gideceksen diye başladığım cümleleri aynen şöyle devam ederdi benim nereye gideceğim belli değil, bir kadını peşimden sürükleyemem, hem zaten 35 ime kadar evlenmeyi düşünmüyorum..ama eğer bir gün evlenmeyi istersem kesinlikle sen olmanı isterim diyordu..bende ayrıldım sonra barıştık dayanamadım ama her zaman acaba hata mı yapıyorum? Ya ilerde o giderken cok üzülürsem, canım çok yanarsa! tıpkı senin de dediğin gibi evlenmesekte(bunun garantisi yok zaten evlenelim dersin bir bakarsın sen istemezsin) niyet önemli bu amaçla devam edip etmediğimiz önemli derdim...diye diye böyle 2 sene geçti çok da güzel geçti..sonralarda ben evlenip napıcam-ne kadar geç mutsuz olursam o kadar iyi diye cümleler kurduğum da sen böyle değildin ne oldu sana sen evliliğe masum bakardın-evlilik teklifi etsem kabul etmeyeceksin gibi sanki falan demeye başladı..şimdilerde yine ne kadar geç olursa o kadar iyi desekte en azından gelecek için konuşabiliyoruz..yani zaman geçtikçe fikirler değişiyor, evlenebileceğin kişi olup olmadığını anlayabiliyorsun..bu arada benimkide annesine çok düşkün:) anne kıymetini bilen eş kıymetini de bilir :)
Devam etmene sevindim..ne olacağını bilmeden geçireceğin güzel günleri heba etme..bakarsın zaman gelir sen istemezsin canın yanmaz..ya da ikinizde çok istersiniz ve evlenirsiniz:)
Kendi yasadiklarimi cocugum veya esime hayatta yasatmak istemem demiş..bunu da göz ardı etme bence çok mantıklı ve düşünceli biri gibi geldi..hayatını, düzenini kurmadan, birilerine(ailesine) karşı gelerek üç kuruş parayla o anki aşkın gazına gelip apar topar evlenerek mutsuz olan çok insan var..
umarım herşey güzel olur..
Fırsat olarak niteliyo evliliği
Yani benden sana iş çıkmaz sen birini bulursan kaçırma demiş
Böyle bakıyor bu işlere :26:
Şimdilik sevelim çıkalım ilerde de ben çeker giderim diyorözet bu
Doğru karar
Öncelikle erkek arkadaşına karşı, duruşunu çok beğendim :) Benimde daha önce aynı sorunları yaşadığım bi sevgilim vardı. O da mezhep farkımız olduğu için bir de maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenmeyi erteliyordu. Biz ayrıldık başkası girdi hayatıma. Şimdi deli divane yeter ki dön hemen evlenelim diyor. Ne oldu imkansızlıklara? Kısacası arkadaşım eğer bir adam seviyorsa imkansızlık yoktur. Şartlar elverdiği ilk zamanda evlenmek ister. Ben bunu bilir bunu söylerim. Yerinde olsa aynen senin gibi davranırdım ve asla taviz vermezdim. Arası yok ya hayatı olurum ya da hiç
aynen sana katılıyorm. bi insan severse bahane bulmaz sevmesse bahaneler üretir. benim nişanlımda ailesi arkasında degildi 5 kuruşsuz beni istemeye geldi sonra dan ailesi arkasında oldu . sonra çalıştı para biriktirdi nişanımızı yaptı. dicegm o ki erkek severse herşeyi göze alır...
kac yasinda oldugunu sormamda bir sakinca var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?